Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Aš tai jaučiu, kad nuo tų alpimų viduryje gatvės savo stuburą baigiu susigadinti, juk gaila vaikučio ir nešuosi 14 kg. Jau 3 diena , nerandu kur dėtis , dėl nugaros skausmo, o ir kuprintis pradėjau. Vyras pareikalavo, jog eičiau pas savo gydytoja masažų prašyti.
Mes šiandien buvom darželio komisijoje, mus maloniai priėmė ir Mantas mane nustebino, apžiūrinėjo jo eiseną, tai po to jis pats bandė kojinytes apsimauti, ko niekada nedarė, nebent batus bandydavo. Ir šiaip visiems paisirodė linksmas bendraujantis vaikas, išėjau su didelia šypsena biggrin.gif .
Penktadienį ir mums pirma diena darželyje.
Butybe sveikinu mažyle su pirmu dantuku, aš prisiminiau, kai Mantuliui pirmieji kalėsi jis ieškodavo kur įkasti, tai duodavau savo smakrą ir kažkada pabandė vyro paskanauti, o tas buvo nesiskutęs, nepatiko schmoll.gif .
O mūsų dingęs išrašas paslaptingai atsirado penktadienį poliklinikoje, ir siuntimo data ant voko iš raidos centro buvo ta pati, kaip ir aš pasiėmiau raidos centre dublikatą, man tai darosi juokinga.
Dar vienas juokingas variantas , tai jog priimant į spec. darželį reikalavo raidos centro išrašo, o kadangi, Mantui spalio 6 sueis 3 metukai, jau reikia išrašo iš pedagoginės psichologinės tarnybos. Dar turim siuntimą į stomatologinę kliniką, nes genda dantukai, kad ir kaip beprižiūrėjom ir su elektriniu šepetėlių valom, o poliklinikoje stomatologė pamačiusi Mantą sušuko ,,o Dieve,, ir davė siuntimą, tai bandau ieškoti kitų būdų, gal nereikės su narkoze tvarkyti, nes pas mus tas stimuliatorius doh.gif doh.gif doh.gif . Spalį pas kardiologus ir elektrofiziologus. Na ir vėl prasidės nauji metai, vėl pasiimi krūvą siuntimų ir vėl viskas iš naujo tongue.gif .
Mes su vyru ir juokiamės , kad prabanga turėti tokį vaiką. Bet taip myliu savo katinuką atrodo viską dėl jo padaryčiau, kad tik jis būtų laimingas ir sveikutis.
o čia visoms maytėms nuo mūsų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesmamyte @ 2006 08 29, 22:49)
Labutis 4u.gif
Butybe labai sveikinam su pirmuoju dantuku thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
As su savo mazium irgi turiu gedos blush2.gif Einam kur pasivaikscioti ir jis pavargsta as noriu pasodinti i vezimeli,tai koks triuksmas pasidaro.Aplinkiniai eina ziuri,o Tonis rekia kiek gali.Ir eit nenori ir vezime sedeti nenori,tai atsiseda ant zemes ir sedi doh.gif Kartais buna labai sunku,bet turiu buti stipri ir nepaluzti 4u.gif

nemanau, kad čia gėda. mačiau ir sveikeisių vaikų su tokiom isterijom!taigi ir jūs matot, kaip krenta voliojasi jei ko neperki.Ir isties suprantama (ne isterijos) juk vaikas nemoka pasakyt, kad va man tai ir tai nepatinka aš todėl ar todėl noriu kitaip. tai ir rodo taip kaip moka.

QUOTE(mazzyla @ 2006 08 29, 23:22)
Aš tai jaučiu, kad nuo tų alpimų viduryje gatvės savo stuburą baigiu susigadinti, juk gaila vaikučio ir nešuosi 14 kg. Jau 3 diena , nerandu kur dėtis , dėl nugaros skausmo, o ir kuprintis pradėjau. Vyras pareikalavo, jog eičiau pas savo gydytoja masažų prašyti.
  Mes šiandien buvom darželio komisijoje, mus maloniai priėmė ir Mantas mane nustebino, apžiūrinėjo jo eiseną, tai po to jis pats bandė kojinytes apsimauti, ko niekada nedarė, nebent batus bandydavo. Ir šiaip visiems paisirodė linksmas bendraujantis vaikas, išėjau su didelia šypsena  biggrin.gif .
  Butybe sveikinu mažyle su pirmu dantuku, aš prisiminiau, kai Mantuliui pirmieji kalėsi jis ieškodavo kur įkasti, tai duodavau savo smakrą ir kažkada pabandė vyro paskanauti, o tas buvo nesiskutęs, nepatiko  schmoll.gif .
O mūsų dingęs išrašas paslaptingai atsirado penktadienį poliklinikoje, ir siuntimo data ant voko iš raidos centro buvo ta pati, kaip ir aš pasiėmiau raidos centre dublikatą, man tai darosi juokinga.
Dar vienas juokingas variantas , tai jog priimant į spec. darželį reikalavo raidos centro išrašo, o kadangi, Mantui spalio 6 sueis 3 metukai, jau reikia išrašo iš pedagoginės psichologinės tarnybos. Dar turim siuntimą į stomatologinę kliniką, nes genda dantukai, kad ir kaip beprižiūrėjom ir su elektriniu šepetėlių valom, o poliklinikoje stomatologė pamačiusi Mantą sušuko ,,o Dieve,, ir davė siuntimą, tai bandau ieškoti kitų būdų, gal nereikės su narkoze tvarkyti, nes pas mus tas stimuliatorius doh.gif  doh.gif  doh.gif . Spalį pas kardiologus ir elektrofiziologus. Na ir vėl prasidės nauji metai, vėl pasiimi krūvą siuntimų ir vėl viskas iš naujo tongue.gif .
Mes su vyru ir juokiamės , kad prabanga turėti tokį vaiką. Bet taip myliu savo katinuką atrodo viską dėl jo padaryčiau, kad tik jis būtų laimingas ir sveikutis.
  o čia visoms maytėms nuo mūsų  4u.gif

Labai smagu, kad Mantukas visą taip darė, kai mažiausiai tikiesi taip maloniai nustebina. Ir iš vis Mantukas tikras šaunuolis.

O tu tikrai nueik pas gydytoją, masažai bus ir tau malonu ir sveika. Juolab, kad dabar sau galesi biskiuką daugiau laiko skirt. O paskui kaip galesi paimt ant rankų Mantuką, kai jam bus tikrailiūdna, kai gydytojai neleis. Su sveikata nejuokaujama.

Na eisim dar i polikliniką dėl to invalidumo vėl. Ir nežinau ko. Ai dar klausimas: iš kur jūs aunat nuotraukas kai reikia?
Atsakyti
QUOTE(nikute @ 2006 08 29, 22:00)
95% atvejų diagnozuojama paprasta 21 CHR trisomija;
Apie 1-2% ligonių randamas mozaikinis Dauno sindr.  Esant šiam variantui dalies žmogaus ląstelių chromosomų rinkinys yra normalus, tai yra 46 chromosomos, o kitos dalies ląstelių chromosomų rinkinys yra nenormalus, tai yra 47 chromosomos (yra papildoma 21-a chromosoma). Mozaikinis Dauno sindromo variantas atsiranda dėl ląstelių dalijimosi klaidos apvaisintame kiaušinėlyje.
Butybe, nėra taip blogai, patikėk.  ax.gif
Nesuprantu, kaip jums duoda tik metams.  g.gif Prieš 3,5 metų davė iki 16 m.

Labai aciu, nikute, uz atsakyma ax.gif
Vadinasi tokiu kaip mes mazoka... tikuiosi, kad tai kazkaip neitakos mazyles sveikatos g.gif labai pergyvenu del to verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mazzyla @ 2006 08 29, 23:22)
  Mes šiandien buvom darželio komisijoje, mus maloniai priėmė ir Mantas mane nustebino, apžiūrinėjo jo eiseną, tai po to jis pats bandė kojinytes apsimauti, ko niekada nedarė, nebent batus bandydavo. Ir šiaip visiems paisirodė linksmas bendraujantis vaikas, išėjau su didelia šypsena  biggrin.gif .
  Butybe sveikinu mažyle su pirmu dantuku, aš prisiminiau, kai Mantuliui pirmieji kalėsi jis ieškodavo kur įkasti, tai duodavau savo smakrą ir kažkada pabandė vyro paskanauti, o tas buvo nesiskutęs, nepatiko  schmoll.gif .
Dar vienas juokingas variantas , tai jog priimant į spec. darželį reikalavo raidos centro išrašo, o kadangi, Mantui spalio 6 sueis 3 metukai, jau reikia išrašo iš pedagoginės psichologinės tarnybos. Dar turim siuntimą į stomatologinę kliniką, nes genda dantukai, kad ir kaip beprižiūrėjom ir su elektriniu šepetėlių valom, o poliklinikoje stomatologė pamačiusi Mantą sušuko ,,o Dieve,, ir davė siuntimą, tai bandau ieškoti kitų būdų, gal nereikės su narkoze tvarkyti, nes pas mus tas stimuliatorius doh.gif  doh.gif  doh.gif . Spalį pas kardiologus ir elektrofiziologus. Na ir vėl prasidės nauji metai, vėl pasiimi krūvą siuntimų ir vėl viskas iš naujo tongue.gif .
  o čia visoms maytėms nuo mūsų  4u.gif

Labai smagu, kad Mantukas toks saunuolis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Taip teisingai tu sakai, kad musu vaikelius auginti nelengva, va mes irgi si menesi tris siuntimus turim ir dar komisija del invalidumo laukia doh.gif
Tiesa, norejau mamyciu paklaust, ar lanket su savo zuikeliais baseina, mes kaip tik kita savaite zadam pradet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2006 08 30, 10:52)
Labai smagu, kad Mantukas toks saunuolis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Taip teisingai tu sakai, kad musu vaikelius auginti nelengva, va mes irgi si menesi tris siuntimus turim ir dar komisija del invalidumo laukia  doh.gif
Tiesa, norejau mamyciu paklaust, ar lanket su savo zuikeliais baseina, mes kaip tik kita savaite zadam pradet  ax.gif

mes nelankėm nors labai norėjau, tik kad čia neaišku ar yra kur arti...

o dėl to invalidumo, tai taip šiandien sunervino poliklinikoj, negaliu dar dabar pagalvojus ašaros kaupiasi, taip pikta...
Atsakyti
Ad, kas gi ten vyksta su tuo invalidumu g.gif ? Mums iš karto davė iki 16 metų, bet tada dar senas įstatymas buvo. Mes pagal jį ir gaunam pinigėlius. Vidutinę negalią duoda, kai 3 rodikliai pagal disc'ą yra mažiau nei 50 procentų, kada sunkia duoda, nežinau. Dar žinau, kad negalės sumuojasi, t.y., jei turit lengvą dėl mišraus raidos sutrikimo ir sakykim lengvą negalią dėl širdies operacijos, dėl klausos, ir t.t. duodą vidutinę. ("Duoda" nevykęs žodis g.gif )
Pabandyk elektroniniu būdu paklausti, kas ten suteikinėja tą invalidumą, turėtum gauti išsamų atsakymą, Bent jau aš taip su visokiom ligonių kasom ir t.t. bendravau.
O kur jūs pasivaikčioti einat? Gal ir mes galim prisijungti ax.gif
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(laja @ 2006 08 30, 14:32)
Ad, kas gi ten vyksta su tuo invalidumu  g.gif ? Mums iš karto davė iki 16 metų, bet tada dar senas įstatymas buvo. Mes pagal jį ir gaunam pinigėlius. Vidutinę negalią duoda, kai 3 rodikliai pagal disc'ą yra mažiau nei 50 procentų, kada sunkia duoda, nežinau. Dar žinau, kad negalės sumuojasi, t.y., jei turit lengvą dėl mišraus raidos sutrikimo ir sakykim lengvą negalią dėl širdies operacijos, dėl klausos, ir t.t. duodą vidutinę. ("Duoda" nevykęs žodis  g.gif )
Pabandyk elektroniniu būdu paklausti, kas ten suteikinėja tą invalidumą, turėtum gauti išsamų atsakymą, Bent jau aš taip su visokiom ligonių kasom ir t.t. bendravau.
O kur jūs pasivaikčioti einat? Gal ir mes galim prisijungti  ax.gif
Sėkmės

ai vsi visur siuntinėja, gydytoja iš vis atsodo pirma kartą su tuo susiduria.
o mum sakė, kad nesisumuoja, o komisija rytoj. Nes mes gausim vidutinę su discu ir turim visutine dėl širdies ydos, tačiau dėl ydos lapuose tuose gydytoja net neminėjo, na pasakysiu vyrui, šiandien sakė skambins iškoliot gydytoja, nes liepė atei šnd 10 i polikliniką, atėjom, o ten nieko nebuvo ir kol vyras neatvažiavo ir nepastatė visų ant ausų nieko ir nebuvo, paskui staigiai viskas atsirado, na kodėl aš taip nemoku?

o pasivaikščiot pastaruoju metu tai einam su reikalais, bet gal jau baigės tai kokia dienelę galėtume kartu, kas vežimuką, kas vaiką pastumdyt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2006 08 30, 11:52)
Labai smagu, kad Mantukas toks saunuolis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Taip teisingai tu sakai, kad musu vaikelius auginti nelengva, va mes irgi si menesi tris siuntimus turim ir dar komisija del invalidumo laukia  doh.gif
Tiesa, norejau mamyciu paklaust, ar lanket su savo zuikeliais baseina, mes kaip tik kita savaite zadam pradet  ax.gif

Butybe as Toniuka nuo 3men vedziau i savaite du kartus i baseina.Ir mums labai padejo.Toniukas labai sustiprejo ir jam labai patikdavo baseine plaukioti mirksiukas.gif
ad23 tu teisi neturetu buti geda,kai vaikas pradeda isterikuoti.As stengiuosi su Toniuku kalbetis,kad jis suprastu,kad negraziai daro,bet kolkas jis nenori suprasti,bet as tikiuosi,kad Toniukas isauks tuos visus oziukus 4u.gif ad23 kurioje poliklinikoje jus tvarkoties invaliduma?Mes tvarkemes kalnieciu,tai apie vedeja,tai girdejau ne kokiu atsiliepimu doh.gif Ji mums nepatvirtino keliu dokumentu verysad.gif
mazzyla tavo Mantukas tikrai saunuolis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesmamyte: 30 rugpjūčio 2006 - 15:15
Na, mamytes, siuskit i poliklinika savo vyrus lotuliukas.gif popieriu tvarkyti. Mes irgi Kalnieciu poliklinikai priklausom. Vyras nuejo i komisija, tai be jokio vargo viska per diena sutvarke. Nunesem tik pazyma is Genetikos centro, jokio disko nereikejo. Nesuprantu, kodel taip vargstat schmoll.gif Gal naujas istatymas taip viska suvarze g.gif Tada tikrai reikia smurkos ieskoti 4u.gif Ad, ar radai?
Del tu isteriku, tai maniskis garsiai nerekia ...kol kas... Siandien pats iki poliklinikos nuejo, atgal irgi nemazai paejo, na pries tai ant saligatvio pasedejo, sakau "einam", jis "ne" Gal kokias 10 minuciu ikalbinejau. Vaizdelis buvo neblogas doh.gif. Sakiau, vezima parduot reikia, bet vyras praso neskubeti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesmamyte @ 2006 08 30, 16:14)
Butybe as Toniuka nuo 3men vedziau i savaite du kartus i baseina.Ir mums labai padejo.Toniukas labai sustiprejo ir jam labai patikdavo baseine plaukioti mirksiukas.gif
ad23 tu teisi neturetu buti geda,kai vaikas pradeda isterikuoti.As stengiuosi su Toniuku kalbetis,kad jis suprastu,kad negraziai daro,bet kolkas jis nenori suprasti,bet as tikiuosi,kad Toniukas isauks tuos visus oziukus 4u.gif ad23 kurioje poliklinikoje jus tvarkoties invaliduma?Mes tvarkemes kalnieciu,tai apie vedeja,tai girdejau ne kokiu atsiliepimu doh.gif Ji mums nepatvirtino keliu dokumentu verysad.gif
mazzyla tavo Mantukas tikrai saunuolis thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

mes irgi Kalniečių, bet bėdų turim su savo gydytoja, ji nieko nežino ir apsimeta baisiai protinga. Šiaip viska sbūtų turbūt gerai jei ne ji. Norim keist gydytoja, bet bijau nuo vilko ant meškos. Pas kokias jūs prisiregistravę?

QUOTE(laja @ 2006 08 30, 17:27)
Na, mamytes, siuskit i poliklinika savo vyrus  lotuliukas.gif  popieriu tvarkyti. Mes irgi Kalnieciu poliklinikai priklausom. Vyras nuejo i komisija, tai be jokio vargo viska per diena sutvarke. Nunesem tik pazyma is Genetikos centro, jokio disko nereikejo.  Nesuprantu, kodel taip vargstat  schmoll.gif Gal naujas istatymas taip viska suvarze  g.gif  Tada tikrai reikia smurkos ieskoti  4u.gif  Ad, ar radai?
Del tu isteriku, tai maniskis garsiai nerekia ...kol kas... Siandien pats iki poliklinikos nuejo, atgal irgi nemazai paejo, na pries tai ant saligatvio pasedejo, sakau "einam", jis "ne" Gal kokias 10 minuciu ikalbinejau. Vaizdelis buvo neblogas  doh.gif. Sakiau, vezima parduot reikia, bet vyras praso neskubeti  mirksiukas.gif

tą vkarą vyrui pasakiau apie tą mintį tai susipykom, aš jam aiškinu, o jis sako, jei kur yra problemos aš visur nueisiu viską sutvarkysiu, bet tu į tv neisi. Net nebežinau, gal vis iš lėto iš lėto ir įkalbinsiu... net nežinau reikia kažką daryt o vat atsiranda visokie trugdžiai.
Atsakyti
Mūsų Viederienė. Man ji labai patinka. Jei kokio siuntimo ar ko, tai visada duoda. Kai Daliukas visai mažas buvo aš jai ir į mobilų pasukdavau ax.gif vos ne vidury nakties, visada pakansultuoja telefonu. Iš šiaip labai maloni moteris, o gydytojos sesutė tai iš vis superinė. Vienu žodžiu aš jau jų pasiilgau 4u.gif
Papildyta:
O jūsų kokia?
Atsakyti
QUOTE(laja @ 2006 08 30, 16:27)
Nesuprantu, kodel taip vargstat  schmoll.gif Gal naujas istatymas taip viska suvarze  g.gif 

Laja, anksčiau buvo kitaip - aš net į kokią komisiją nėjau - viską sutvarkė pediatrė. Man beliko tik nukeliauti į Socialinių išmokų skyrių.
Tada dar nebuvo neįgalumo laipsnių - iki 16 metų ir tiek.
Atsakyti