Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 23:18)
Man patinka pačios naivumas. Juk jau esi apvogta nuo galvos iki kojų. Už kurą permoki, nes politikai Mažeikių naftą pardavė, o už pardavimą "atkatą" milijonais į kišenes susižėrė, už šildymą permoki 30-40 procentų, nes šilumos ūkiai parduoti, kurie iš visų pelną milijardais darosi ir partijas už tai remia, už elektrą permoki dar daugiau, nes elektros tinklus taip pat pardavė pačios neatsiklausę, nors jie buvo visos Lietuvos žmonių. Ir tai aplinkui Tave nuolat vyksta. Bet Tu matai mamą, kuri pavogė iš valstybės keletą Litų, nes patys politikai Tau tai ir parodė. Bet ką iš Tavęs nuolat ta pati valstybė politikų kailyje kasdien vagia, Tu nematai thumbup.gif
Laikas būtų atsimerkti. Juk tauta gyvena sunkiai ne dėl mamų pasidarytų kelių litų, o už politikų nuolat pardavinėjamą Lietuvą... drinks_cheers.gif

Ka as matau, o ko ne - tai kita diskusija. Tema yra apie motinsytes pasalpas. Apie jas ir kalbam. Ir nereikia tiek daug kreipinio TU i mane mirksiukas.gif
"Darytis" litus yra nusikaltimas. Litus reikia uzsidirbti. Tie, kas juos piesia arba darosi - turi atsakyti uz savo veiksmus.
dar karta pasikartosiu, kad pries norint saziningos aplinkos, reikia pradeti nuo saves.
As nesu naivi...
cia Jus keistai mastote - jei kazkad vagia, tai reikia ir Jums?

Jei valdzia vagia, tai reikia ta pati daryti man ir Jums?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 08 gruodžio 2009 - 22:41
Skirtumas tas, kad nesu prie tų nuskriaustų mamų, kurias FNTT vaiko.
Nesu ir prie mamų pavyduolių, kaip Jus.
Tiesiog bjauru skaityti tą purvą ir pyktį ne vietoje. Kodėl esate tokia pikta. Nesuprantu.

Sorry už "Tu". Taip tiesiog gavosi. 4u.gif

O visom kitom mamom - laikykitės. Aš šioje vietoje nusikaltimo įžvelgti niekaip negaliu. Įstatymai nedraudžia atlyginimo didintis, gauti dideles vienkartines išmokas už kažkokį atliktą darbą ir pan. Čia yra politikų pradėta Lietuvos supriešinimo akcija, kurios tikslas - pašalpų mažinimas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 23:58)
Skirtumas tas, kad nesu prie tų nuskriaustų mamų, kurias FNTT vaiko.
Nesu ir prie mamų pavyduolių, kaip Jus.
Tiesiog bjauru skaityti tą purvą ir pyktį ne vietoje. Kodėl esate tokia pikta. Nesuprantu.

Sorry už "Tu". Taip tiesiog gavosi.  4u.gif

O visom kitom mamom - laikykitės. Aš šioje vietoje nusikaltimo įžvelgti niekaip negaliu. Įstatymai nedraudžia atlyginimo didintis, gauti dideles vienkartines išmokas už kažkokį atliktą darbą ir pan. Čia yra politikų pradėta Lietuvos supriešinimo akcija, kurios tikslas - pašalpų mažinimas. rolleyes.gif

Kodel bet koks bandymas irodyti, kad norint teisingumo aplink, reiketu pradeti nuo saves, yra traktuojamas kaip pavydas?
Man nuosirdziai gaila mamu, kurias pareigunai tampo nepagristai.
Ir visiskai negaila tu, kurios fiktyviai pasididino atlyginima, o dabar jauciasi aukomis. Esu pikta, kad uz si nusikaltima yra skiriama laisves atemimo bausme (pagal dabar galiojanti BK). As tikrai nenoriu, kad uz mokesciu moketoju pinigus, jas /juos reiketu dar ir ikalinimo istaigose islaikyti. doh.gif
Kaip jau kazkur minejau, istatymas nedraudzia ir senukams skambinti ir pameluoti, kad ju vaikus istiko beda. senukai patiki ir atiduoda santaupas. Patys atiduoda.
Tai tas pats - istatymu niekas kaip ir nepazeidzia...
Tai - sukciavimas....

Atsakyti
As nusikaltima matau, ir labai aiskiai ji suvokiu. pritariu sapokliakai, kad vagyste yra nepriklausomai nuo sumos dydzio. 10 ar 100 ar 1000.

Mane piktina:
-as saziningai dirbu ir uzdirbu 'lubas', taciau visi vadina mane vagile, nes neva negalima tiek uzdirbti saziningai;
- sakote, kad niekas neatims? ogi atima jau, mazina EDP dydi, mazina 'stoga', mazina procenta. Atima vaiko pinigus, nes mol gaunu pasalpa ar tenka daugiau nei 500 lt asmeniui.
-su mazinimu sutinku -suprantu, kad nera pinigu, ju nepripiesi, bet tada mazinkim vienodai...

Nors ka cia su musu valdzia diskutuoti, ziurejau seimo posedi vakar, kaip jie is vaikeliu atima po 2.6 Lt pusrycius... Sutaupys kelis milijonus. Slykstu ziureti ir klausyti, nera ka pridurti. Ir kaip vaikus tada auginti samoningais pilieciais, kad gerbtu ir myletu savo sali...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2009 12 09, 10:11)
Ir kaip vaikus tada auginti samoningais pilieciais, kad gerbtu ir myletu savo sali...

Neauginti, emigruoti. T.y. evakuotis biggrin.gif
Atsakyti
tai vat, kad evakuacijos nesinori. Gi neisvaziuosi su visais seneliais ir tevais -juos irgi reikia islaikyti po pastaruju 'bajeiu' .

Dar vis norisi tiketi Lietuva... Nors kaimynai juokiasi, kad ant trispalves reiktu juodais dazais uzrasyti 'Myliu Sodra' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2009 12 09, 11:11)
As nusikaltima matau, ir labai aiskiai ji suvokiu. pritariu sapokliakai, kad vagyste yra nepriklausomai nuo sumos dydzio. 10 ar 100 ar 1000.

Kol dėsime lygybę tarp 10 ir 1000 ar 100000000, tol ir toliau taip gyvensime, spėriai Lietuvą paversdami Bruklino rajonu. mirksiukas.gif

Nematote esmės. Šioje vietoje valstybė vėl jus apvagia, kaip tą daro kiekvieną dieną. O juk valstybė diktuoja taisykles. Ir jei ji apvaginėja, tai kodėl negalima kitiems? Kodėl gi žaidžiamas dvigubas žaidimas. g.gif

Atsakyti
QUOTE(Song @ 2009 12 09, 10:16)
emigruoti. T.y. evakuotis biggrin.gif

Tik tas ir belieka doh.gif nors dar prieš 1,5m. galvojau, kad myliu lietuvą (iš didelės raidės nebesirašo) ir esu patriotė unsure.gif

Bet kai jau iš vaikų atima pusryčius, pietus... daug kas rėkia, kad vaikai "nevalgo". Matyt nematė tų vaikų verysad.gif Čia panašiai kaip su mamom. Vienos pasididno ir visas š... tepa, taip ir čia panašiai. doh.gif

Gėda ir tiek
Atsakyti
Aš irgi tikriausiai prisišnekėjau. Kai dauguma draugų emigravo, sakiau, kad aš mylių Lietuvą, kad kol čia įmanoma kad ir sunkiau nei kitose valstybėse gyventi (kur daug geresnės sąlygos kurti verslą, kur visai kitokia socialinių garantijų sistema) - tol čia tikrai liksiu, bet... Baisu... Regis, jau greitai tiesiog nebebus įmanoma Lietuvoje gyventi. Teisingai sakot, kad labiausiai piktina vagiami milijonai ir visų užmerktos akys, o kai jau "trūksta" pinigų, tada reikia atiminėti iš pensininkų, mamų, vaikų, socialiai remtinų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keiti: 09 gruodžio 2009 - 10:46
QUOTE(*Rūta* @ 2009 12 08, 09:24)
Nepykite bet, busiu Pikta, kokio velnio mes mokam mokescius ir islaikom tuos kurie niekada nieko nemokejo ir ju vaikus? patys vos galus suduriam o cia niekada nedirbau nemokejau o man priklauso  doh.gif

Nepykstu, man dzin, kas ka galvoja. Tuo labiau, kad manes jus tikrai neislaikot, as jokiu pasalpu negaunu. Mokescius jus mokat ir galus sunkiai suduriat nepriklausomai, nuo mano pasalpu. Islaikot seimunus, o ne mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Su tuo, kad mamoms mažins pašalpas, jau susitaikiau vasarą, kai dar buvau nėščia. Nieko, išgyvensim, nors ir sunku bus netekt didelės dalies pinigėlių. Bet kai išgirdau apie daugiavaikių šeimų pašalpų karpymą, skurstančių šeimų vaikų pusryčius ir t.t., pašiurpau.
Žemiau smukt turbūt nebeįmanoma... Kokios gali būti kalbos apie pagarbą valstybei?
Atsakyti
Sutinku su Song.

Jeigu pasižiūrėsim, tai šiais laikais jau beveik viskas tapo mokama: medicina, švietimas (jei nori, kad vaikas gautų gerą išsimokslinimą), darželiai, policija (jei nori, kad ką tirtų) ir pan. Nors moki mokesčius, bet ligos ir motinystės atostogų išmokas sumažino, pensijas taip pat. g.gif

Tai kur gi pasideda mokesčiai, kurių mes 24 procentus mokam, o darbdavys 30 procentų. plius PVM, kelių mokestis, patentai ir t.t... doh.gif
Atsakyti