QUOTE(Sapokliaka @ 2009 12 08, 17:18)
Jus gal geriau nemanykite, o paskaiciuokite:
<....>
Ogi viena mama, kuriai "neapsimoka" pasikelti DU, is valstybes per 2 metus pavagia 72578.
Buciau dekinga, jei kas nors patikslintu,
kokio laikotarpio pajamos buvo skaiciuojamos pasalpai gauti?
Niuuu...kam taip...gi puikiai zinot, 3 menesiai buvo...

Tai dabar ir dar "grazesni" skaiciavimai gautusi...

O siaip ta tema, jei jau pradejom.... Buvo cia ir anksciau tokiu bandymu suskaiciuot, kiek mazdaug mama is atlyginimo Sodrai sumoka, kiek dar mazdaug ateity sumokes ir dazniausiai prieinama genialios isvados, kad tos pasalpos ji neuzsdirbo ir neuzsidirbs....Deja, daznai pamirstant, kad mokesciai gali buti sumokami ir kitais pavidalais... Reikia - galiu ir asmenini pavyzdi pateikt....
Dirbau valstybes tarnyboj....Atlyginimas mano buvo gana solidus, tad ir pasalpa, nors ne didziausia, bet gaunu gana gera. Aisku, jei imant auksciau pateikta shema, daznas gudrutis pasakytu, kad neaaa...sita veltede tiek is savo 3 proc Sodrai niekada neuzdirbo ir neuzdirbs...Siukstu, mano (t.y. Petro, Jono ar Marytes) uzdirbtus pinigus jai mokam.... Tik yra vienas bet...
Mano vyras turi nedidele imone, ikurta pries mazdaug 8 metus... Tam, kad ja pastatyt ant koju, sukisom savo santaupas, iki siol mokam (ir dar ilgai mokesim) banko paskola (emem asmeniskai, ne imones vardu)...Pirmus pora metu buvo labai sunku, laikemes tik is mano atlyginimo, na, zodziu daugmaz isivaizduojat, kaip valstybe pradedanti versla "remia"...

Paskui isivaziavo.... Ir dabar jau keleta metu (net siais, kriziniais !) imone dirba pelningai, o tai yra: moka pelno mokesti, islaiko mazdaug 10 darbuotoju (uz kuriuos i biudzeta irgi mokescius moka). Pvz., 2008 metais sumokejo virs 200 tukst. pelno mokescio... Mano vyras - vienintelis akcininkas, o taip pat imones "smegenys" - nebutu jo ir jo ideju generavimo, nebutu imones....
Tai dabar pasakykit man - ar is tiesu pasalpos, mokamos musu vaikams, yra neuzdirbtos - kad ir ne tiesiogiai per tuos nelemtus 3 Sodrinius procentus...?
Tikiuosi, supratot, ka norejau pasakyt....