Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(meskioke @ 2009 12 08, 17:24)
pasalpa moka puse metu,kiti,yra tokiu kol gauna cia tol sedi lietuvoj, nes moka pinigus,o kai negauna isvaro i uzsieni,po to vel parvaro.ir turi is ko gyvent.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Va dėl to būtent ir pikta,o dar suserga operacijas čia važiuoja darytis už mokesčių mokėtūjų pinigus jei jau juokies iš tų „durnelių“,kurie čia vargsta ,tai kam juos dar apiplėšinėji,dėl to ir skursta valstybė doh.gif
Atsakyti
Nu kažkaip įdomiai dingo mano postas rolleyes.gif
Taip išeina, kad pasakydama apie asmenis, kurie rašyt taisyklingai nesugeba, o verda iš pavydo dėl mamų, kurios gauna daugiau nei 500 lt pašalpos - nusižengiau kažkokioms taisyklėms? g.gif
O kodėl tada leidžiamas atvirkštinis variantas???? Kodėl leidžiama vadinti mamas vagilkomis ir dar visokiais epitetais? Žodžiu, patiko šitas bajeris man blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Leja @ 2009 12 08, 16:47)
O kodėl tada leidžiamas atvirkštinis variantas???? Kodėl leidžiama vadinti mamas vagilkomis ir dar visokiais epitetais? Žodžiu, patiko šitas bajeris man  blink.gif

Tai vyksta nuo tada, kai prasidėjo kalbos apie pašalpų mažinimus biggrin.gif
Proletariatas visais laikais buvo aktyvus kovoje už lygybę. Tik jų lygybė turi būti pagrįsta principu "paimt ir padalint" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2009 12 08, 14:54)
Del pasikelusiu, nepasikelusiu as turiu savo nuomone-manau, kad tarp tu mamu, kurios gauna 1500 lt yra kur kas daugiau pasikelusiu, nes maziau paciai reikejo sumoket. O jei pasikelt, kaip jus sakote iki maximumo -tai ir kokia 10 metu mokama pasalpa neatpirktu is savo ksienes sumoketu mokesciu sodrai. Tad as linkusi manyti, kad tos, kurios gauna tikrai daug, saziningai ir uzdirbo.
Kur jus izvelget pavyda? Ten, kur man sumazina 50 proc, o tarkim jums -nieko? Taip, jei cia, tai tikrai pripazistu -pavydziu. Ir nesuprantu, kodel tokia neteisybe toleruotina.

O skust-neskust-as tik uz skundima. Gaila, neturiu jokiu faktu is aplinkos, tikrai iskusciau.
Papildyta:
Vakare, as irgi ne konkreciai apie litine israiska kalbu, uztenka tam vaikui ir 1000 lt ir dar maziau. Mane piktina pats faktas, kad tai paciai socialinei grupei -mamoms, gaunancioms ismokas iki 2 metu -taikomi skirtingi mazinimai. Tai yra nenormalu. Kodel mama gaunanti daugiau yra kazkuo blogesne, kad is jos reikia atimti??

Jus gal geriau nemanykite, o paskaiciuokite:

Imam nedirbancia (visai) mama, kuri nestumo metu isidarbina ir "susiveikia" maksimalia pasalpa..
As nezinau, kaip ten buvo skaiciuojama anksciau ( keliu menesiu pajamu vidurkis), bet imam METUS bigsmile.gif

Jei popierinis atlyginimas 7400, i rankas gaunama 5624 Lt.
visi sios darbo vietos mokesciai - 4075 Lt.

Per metus mama sumoka sumokama 4075 x12 = 48900 lt.
Is sodros pirmus metus atsiimama: 5624 x12=67488 Lt.
Skirtumas mamoms naudai (pelnas) - 18588
Bet cia tik pirmus metus bigsmile.gif Turim dar antrus, kuomet mokama 80 %

Tai yra 53990 Lt. per metus smile.gif
Dar pridekime 18588 (pelna) uz pirmus metus. Ir ka mes turime?
Ogi viena mama, kuriai "neapsimoka" pasikelti DU, is valstybes per 2 metus pavagia 72578.

Buciau dekinga, jei kas nors patikslintu, kokio laikotarpio pajamos buvo skaiciuojamos pasalpai gauti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 08 gruodžio 2009 - 17:24
QUOTE(ricija @ 2009 12 08, 15:33)
Idomu kaip tada isgyventi tai, kuri gauna 670 lt ir sumazintu iki 335 lt g.gif
pati kalta...kad nepasididino arba kad mazai uzdirba...

manau saziningiausia butu nustatyti tam tikra pinigu kieki pasalpai visoms su galimybe dirbti ax.gif nebebutu del ko burbuliuoti nes tai butu fiksuota suma o kam blogai galetu ir papildomai uzsidirbti..

ir dar 2 metus sedint namie vien tik nzn, nuproteti galima, ir jei koki puse etato butu galimybe legaliai dirbti manau tikrai butu naudingiau nei sedeti namie...

Nepamirskite prasau tai, kad pavyzdziui yra nemazai mamu, kurios net puse etato negales dirbti. Pavyzdziui man tai draudzia daryti statutas.
o be to, kodel tureciau augindama vaika dar sukti galva kur uzsidirbti ? Asmeniskai as mokejau mokescius daugiau nei 15 metu, tai bus pirmas ir veikiausiai paskutinis mano dekretas, todel tikrai noreciau, kad nereiketu sukti galvos kaip isgyventi.
Atsakyti

As pavyzdziui visai sutikciau kaip ir kitos issivysciusios salys nuimti apskritai tas pasalpas (dabar mane suvalgykit), bet suteikti zmogui uzsidirbti, sumazinti mokescius sodrai, kurie greitai bus didesni nei gaunamas atlyginimas, sukurti tokius darzelius del kuriu nebutu problemu ir galetum po tu 2 m dirbti..
Viskas paprasta kai gimsta vaikas, paskui atrodo irgi paprasta kol augini iki 2 m. o paskui jei neuzdirbi tiek kad galetum samdyti aukle, praktiskai esi pasmerktas vos isgyventi ir nes su serganciais vaikais tu niekam nesi reikalingas, sukis kaip nori... viskas pasikeicia, taip kaip pries gimstant dirbti nebegalesi nebent turi pensininke mociute, tiek pinigu kad gali samdyti aukle arba dar variantas jei tavo vaikas neserga, tada viskas tvarkoje ir kaip noreciau to ax.gif

o del auginant vaika dirbimo, manau tikrai butu ne pro sali kiekvienai, bet vel gi nesuteikiama teise doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 12 08, 17:18)
Jus gal geriau nemanykite, o paskaiciuokite:

<....>
Ogi viena mama, kuriai "neapsimoka" pasikelti DU, is valstybes per 2 metus pavagia  72578.
Buciau dekinga, jei kas nors patikslintu, kokio laikotarpio pajamos buvo skaiciuojamos pasalpai gauti?

Niuuu...kam taip...gi puikiai zinot, 3 menesiai buvo... cool.gif Tai dabar ir dar "grazesni" skaiciavimai gautusi... smile.gif
O siaip ta tema, jei jau pradejom.... Buvo cia ir anksciau tokiu bandymu suskaiciuot, kiek mazdaug mama is atlyginimo Sodrai sumoka, kiek dar mazdaug ateity sumokes ir dazniausiai prieinama genialios isvados, kad tos pasalpos ji neuzsdirbo ir neuzsidirbs....Deja, daznai pamirstant, kad mokesciai gali buti sumokami ir kitais pavidalais... Reikia - galiu ir asmenini pavyzdi pateikt....
Dirbau valstybes tarnyboj....Atlyginimas mano buvo gana solidus, tad ir pasalpa, nors ne didziausia, bet gaunu gana gera. Aisku, jei imant auksciau pateikta shema, daznas gudrutis pasakytu, kad neaaa...sita veltede tiek is savo 3 proc Sodrai niekada neuzdirbo ir neuzdirbs...Siukstu, mano (t.y. Petro, Jono ar Marytes) uzdirbtus pinigus jai mokam.... Tik yra vienas bet...
Mano vyras turi nedidele imone, ikurta pries mazdaug 8 metus... Tam, kad ja pastatyt ant koju, sukisom savo santaupas, iki siol mokam (ir dar ilgai mokesim) banko paskola (emem asmeniskai, ne imones vardu)...Pirmus pora metu buvo labai sunku, laikemes tik is mano atlyginimo, na, zodziu daugmaz isivaizduojat, kaip valstybe pradedanti versla "remia"... tongue.gif Paskui isivaziavo.... Ir dabar jau keleta metu (net siais, kriziniais !) imone dirba pelningai, o tai yra: moka pelno mokesti, islaiko mazdaug 10 darbuotoju (uz kuriuos i biudzeta irgi mokescius moka). Pvz., 2008 metais sumokejo virs 200 tukst. pelno mokescio... Mano vyras - vienintelis akcininkas, o taip pat imones "smegenys" - nebutu jo ir jo ideju generavimo, nebutu imones....
Tai dabar pasakykit man - ar is tiesu pasalpos, mokamos musu vaikams, yra neuzdirbtos - kad ir ne tiesiogiai per tuos nelemtus 3 Sodrinius procentus...?
Tikiuosi, supratot, ka norejau pasakyt....
Atsakyti
QUOTE(ricija @ 2009 12 08, 17:47)
As pavyzdziui visai sutikciau kaip ir kitos issivysciusios salys nuimti apskritai tas pasalpas (dabar mane suvalgykit), bet suteikti zmogui uzsidirbti, sumazinti mokescius sodrai, kurie greitai bus didesni nei gaunamas atlyginimas, sukurti tokius darzelius del kuriu nebutu problemu ir galetum po tu 2 m dirbti..
Viskas paprasta kai gimsta vaikas, paskui atrodo irgi paprasta kol augini iki 2 m. o paskui jei neuzdirbi tiek kad galetum samdyti aukle, praktiskai esi pasmerktas vos isgyventi ir nes su serganciais vaikais tu niekam nesi reikalingas, sukis kaip nori... viskas pasikeicia, taip kaip pries gimstant dirbti nebegalesi nebent turi pensininke mociute, tiek pinigu kad gali samdyti aukle arba dar variantas jei tavo vaikas neserga, tada viskas tvarkoje ir kaip noreciau to ax.gif

o del auginant vaika dirbimo, manau tikrai butu ne pro sali kiekvienai,  bet vel gi nesuteikiama teise doh.gif

O as tai sutikciau jei mano vyro alga butu kaip jusu paminetose issivysciusiose salyse apskritai atsiduoti tik motinystei ir buti jo islaikomai bet musuose jei pastebejot darbo apmokejimas nelabai atitinka pragyvenimo kastu, tai ir ner apie ka cia diskutuoti.
O kodel Jus taip verziates dirbti, ar neturit ko duoti savo vaikui? As tai dabar jau galvoju kaip suspeti reikes, kad buti mazuliui gera mama, apie kazkokia papildoma veikla tikrai nesvajoju.
Atsakyti
Sapokliaka, gal baigsit viena karta? Kiek galima tuos pacius postus skaityti per n temu....

Parodykit nors viena, kuri galetu sau leisti sumoketi 50 tukst del pasalpos. Kam tokiai mamai pasalpa is viso, jei tokia stipri finansiskai?? O gal paieskokit kiek pasikelusiu nuo 1000 iki 2000 lt??? Vat cia tikrieji vagystes mastai... As jau ne karta sakiau, kad reikia bausti tuos kas vagia, bet kam atimt is saziningai uzdirbusiu, tai nesuprantu ir turbut niekad nesuprasiu...

O nelegaliai dirbti as nenoriu. As noriu dirbti, uzsidirbti ir tureti socialines garantijas, buti rami del savo ir vaiku ateities. Bet kaip matau LT tas jau darosi net labai 'nemadinga' ir esu apsaukiama vagile, buoze ir per daug turinti. Reiks turbut dar karta vyra paraginti trispalve kieme nukabinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2009 12 08, 18:13)
O as tai sutikciau jei mano vyro alga butu kaip jusu paminetose issivysciusiose salyse apskritai atsiduoti tik motinystei ir buti jo islaikomai bet musuose jei pastebejot darbo apmokejimas nelabai atitinka pragyvenimo kastu, tai ir ner apie ka cia diskutuoti.
O kodel Jus taip verziates dirbti, ar neturit ko duoti savo vaikui? As tai dabar jau galvoju kaip suspeti reikes, kad buti mazuliui gera mama, apie kazkokia papildoma veikla tikrai nesvajoju.

Apie ka ir kalbu, kad geriau mokescius sumazintu, kad galetume uzsidirbti, kaip minejo pradedant versla neatiduotume visus pingus mokesciams..bet cia tik pasvajoti...

del verzimosi dirbti, taip as galvojau apie savo situacija, todel ir nepagalvojau kad kazkas gali auginti vaika negalvodamas ka jam duoti pavalgyti (nuosirdziai dziaugiuosi tuo) ir nereiktu dirbti. Mano situacija kitokia, nors tikslas tas pats, kad duoti viska kas geriausia savo vaikui..ne visi gime daug uzdirbti ir be vargo gyventi ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2009 12 08, 19:20)
Sapokliaka, gal baigsit viena karta? Kiek galima tuos pacius postus skaityti per n temu....

Parodykit nors viena, kuri galetu sau leisti sumoketi 50 tukst del pasalpos. Kam tokiai mamai pasalpa is viso, jei tokia stipri finansiskai?? O gal paieskokit kiek pasikelusiu nuo 1000 iki 2000 lt??? Vat cia tikrieji vagystes mastai... As jau ne karta sakiau, kad reikia bausti tuos kas vagia, bet kam atimt is saziningai uzdirbusiu, tai nesuprantu ir turbut niekad nesuprasiu...

O nelegaliai dirbti as nenoriu. As noriu dirbti, uzsidirbti ir tureti socialines garantijas, buti rami del savo ir vaiku ateities. Bet kaip matau LT tas jau darosi net labai 'nemadinga' ir esu apsaukiama vagile, buoze ir per daug turinti.  Reiks turbut dar karta vyra paraginti trispalve kieme nukabinti smile.gif

Pirma - kodel tureciau baigti? biggrin.gif Jus parasete nesamone - as pateikiau skaicius, irodancius, kad jus neteisi mirksiukas.gif Ta nesamone dar ir pacituosiu :
" jei pasikelt, kaip jus sakote iki maximumo -tai ir kokia 10 metu mokama pasalpa neatpirktu is savo ksienes sumoketu mokesciu sodrai. "
Pasalpa atsiperka labai greitai.
Del sumu - nematau skirtumo kiek pavogta. Vagyste yra vagyste, ar tai 10 litu, ar 10 000 lt.
Jei siulot man ieskoti "pasikelusiu nuo 1000 iki 2000" tai nera mano darbas - tai daro prokuratura, ekonomine policija ar FNTT.

Is saziningai uzdirbusiu niekas nieko ir neatims mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 08 gruodžio 2009 - 20:03
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 12 08, 21:02)

Is saziningai uzdirbusiu niekas nieko ir neatims  mirksiukas.gif

Man patinka pačios naivumas. Juk jau esi apvogta nuo galvos iki kojų. Už kurą permoki, nes politikai Mažeikių naftą pardavė, o už pardavimą "atkatą" milijonais į kišenes susižėrė, už šildymą permoki 30-40 procentų, nes šilumos ūkiai parduoti, kurie iš visų pelną milijardais darosi ir partijas už tai remia, už elektrą permoki dar daugiau, nes elektros tinklus taip pat pardavė pačios neatsiklausę, nors jie buvo visos Lietuvos žmonių. Ir tai aplinkui Tave nuolat vyksta. Bet Tu matai mamą, kuri pavogė iš valstybės keletą Litų, nes patys politikai Tau tai ir parodė. Bet ką iš Tavęs nuolat ta pati valstybė politikų kailyje kasdien vagia, Tu nematai thumbup.gif
Laikas būtų atsimerkti. Juk tauta gyvena sunkiai ne dėl mamų pasidarytų kelių litų, o už politikų nuolat pardavinėjamą Lietuvą... drinks_cheers.gif
Atsakyti