Pirma, net nesupratau ką skaitoma dezinformacija? Ar tas faktas, kad su įtariamaisiais pareigūnais elgiasi ne taip kaip su paprastais žmonėmis. Tai manau, pasakos sekamos tų, kurie teigia, kad elgiamasi vienodai
Ačiū dievui, kad skaidriai gyvenu prieš valstybę (pajamos deklaruojamos, nors ir ne kažin kokios) ir kol kas neturiu problemų su teisėsauga, bet kaip liaudis sako, kad to negali būti užtikrintas, kaip ir nuo skurdo
Faktas tas kad valstybei labiau rūpi ne žmonės, o kuo mažiau išmokėti pašalpų ir kuo daugiau gauti mokesčių, deja, net jos darbuotojai to net neslepia - tiesiog garsiai priekaištauja, kai ateini išmokų, nors dokumentus ir formina.
QUOTE(**Leila** @ 2009 11 20, 18:27)
Mielos mamos
Jaigu valstybeje egzistuoja istatymas, kad motinystes ismoka skaiciuojama uz 3 men., o pasalpa mokama du metus ir nera draudziama tuos tris men.papildomai isidarbinti, gauti premija, pasikelti DU,(parodykit kur parasyta, kad draudziama), tai apie ka mes kalbam? Pats istatymas turi spargu, kuriomis protingi zmones naudojasi, tai kas del to kaltas - tas kuris sukure istatyma ar tas kuris juo naudojasi? Gal pasidomekim, kam toks istatymas buvo naudingas, ar tikrai manot, kad seime tik debilai dirba, kurie nenumato kaip veiks toks istatymas, taigi ir taip viskas aisku, ka darys planuojantys vaikus. juk niekas NEDRAUDZIA tuos tris men. daugiau uzdirbti, gauti papildomu pajamu ir t.t. O db kai krize, todel ir iesko siknoj kirmeliu (atsiprasau uz issireiskima) Sventieji atsirado, geda uz tokia valstybe. Gaila man visu motinu, ir tu kurios uzsidirbo ir tu kurios pasididino pajamas, viska jos dare pagal istatyma ir netikiu, kad bent viena byla pasieks teisma.
Laikykites mamytes
Ps turbut ir mane uzstampys prokurorai, nes mano darbe kas ketvirti mokamos premijos, kuriu dydis yra nuo isdirbio,tai didesnes tai mazesnes,(kai suzinojau kad esu

stengiausi daugiau uzdirbti

) ir finale mano ismoka yra 1000 LT didesne nei alga. BET AS JA UZSIDIRBAU - o gal cia sukciavimas

juk darbe uzsibudavau ir iki 21 va., kartais dar ilgiau...Kaip manot?

Viršvalandžius dirbti nedraudžia, premijas gauti už tai irgi. Dažniausia, kai reikia išeiti kasmetinių atostogų ir taip padidėja darbo krūvis, o kaip išeini tokių ilgų taipogi, negi darbdaviui uždrausi įvertinti tavo triūsą?
Suprantu, gal yra apsukresnių moteriškių, sugebančių per tris mėnesius daugiau uždirbti ir sumokėti nemažus mokesčius

, bet valstybė turėtų apsispręsti kiek gali skirti pinigų išmokom. Kažin kodėl taip apsikvailino išleidžiant įstatymą ir dabar ieško kaltų kitur?
P.S. Ieškantiems kaltų, šiek tiek informacijos: deklaruoju pajamas, išmokos skaičiuojamos 9 mėn. vidurkis. Man dar kaip tik geriau, dirbau dar papildomą darbą, gavau neblogų išeitinių, kas dar geriau nei premija išlygino mano išmokas palyginus su įprastu atlyginimu, mokesčiai valstybei sumokėti. Pavyduoliams - suma toloooka nuo lubinės, net mažesnė nuo vidutinės. Kiek jau sugebėjau uždirbti.

Gal dar apkaltinsit raganišku aiškiaregiškumu, kad dirbau papildomą darbą ir firmą dėl savo kaltės turėjo man išmokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas???
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 11 20, 19:46)
...O va jei jau prisidirbi, tai uz veiksmus turi atsakyti, nepriklausomai nescia, ar su kudikiu...
Tame ir reikalas nelabai suprantama kas ir kur prisidirbo/užsidirbo.

Net teisininkai nesugeba paaiškinti.

O kiek neišaiškintų tikrų sukčiavimų ir daug didesnių ten viršuje, ir mažai kam rūpi