Įkraunama...
Įkraunama...

Prognozė - vaikiukas gims neįgalus.

QUOTE(slyva @ 2005 11 11, 10:31)
As daznai pagalvoju apie toki dalyka... Nors gal vaiku dar ir negreitai pati turesiu. Bet mano nuomone linksta i ta puse, kad nereiketu gimdyti... Ir vaikas visa gyvenima budamas ne toks kaip visi kentes, ir mamai suteiks daug skausmo... Gal ir ziauru, bet as taip manau.

O mano nuomonė - gimdyčiau tikrai. Jei žmogus tiki Dievu ar gyvenimu, ar likimu, čia net dvejonių nėra... Kaip galėtum nužudyti savo kūdikėlį blink.gif Ar vaikas kentės ar ne, ne mums žmonėms spręst, nes ne žmogui suteikta teisė spręst kada gimt, kada mirt, deja žmonės pernelyg įsijautę į Dievo vaidmenį, tobulėjančio mokslo pasaulyje ima ir sprendžia, gimdyt, negimdyt. Tai - katastrofa, apokalipsė. Tokie kūdikiai nebereikalo ateina pas mus, o šį kryželį nešt gauna tik palaimintosios. Taigi, nebūkime dievais...
Atsakyti
gimdyciau.... gal... nezinau .... manau kad gimdyciau... juk tai butu MUSU o jei jau taip skirta gyvenime...
man ir baisi ta mintis kad mes bandom tapti teisejais kurie leidzia arba uzdraudzia gimti zmogui... o apie atsakomybe tokio sprendimo ar pagalvojam... ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 02 08, 14:28)
O mano nuomonė - gimdyčiau tikrai. Jei žmogus tiki Dievu ar gyvenimu, ar likimu, čia net dvejonių nėra... Kaip galėtum nužudyti savo kūdikėlį blink.gif  Ar vaikas kentės ar ne, ne mums žmonėms spręst, nes ne žmogui suteikta teisė spręst kada gimt, kada mirt, deja žmonės pernelyg įsijautę į Dievo vaidmenį, tobulėjančio mokslo pasaulyje ima ir sprendžia, gimdyt, negimdyt. Tai - katastrofa, apokalipsė. Tokie kūdikiai nebereikalo ateina pas mus, o šį kryželį nešt gauna tik palaimintosios. Taigi, nebūkime dievais...

Ar noretum buti ta palaimintoji mama?
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 02 11, 18:00)
Ar noretum buti ta palaimintoji mama?

Manau, niekas nenorėtų būti ta palaimintąja, bet jei Dievas davė, tai reiškia ne veltui, tad kokią turi teisę gydytojai nuspręsti gyventi tam žmogučiui ar ne.
Atsakyti
QUOTE(beana @ 2006 02 11, 18:59)
Manau, niekas nenorėtų būti ta palaimintąja, bet jei Dievas davė, tai reiškia ne veltui, tad kokią turi teisę gydytojai nuspręsti gyventi tam žmogučiui ar ne.

As nesakau, kad gydytojai turi spresti.
Tevai sprendzia ar kitoki vaikeli augins aukodami savo gyvenima tik del jo ir visa meile atiduodami tik jam ir viska viska tik jam, o jiem mirus atiduoti i svetimiem, tiesiog palikt likimo valiai negalinti zmoguti savimi pasirupinti, bet jis vistiek negyvens amzinai, po kanciu, nepatyres duoto dievo meiles, laimes, nezenges pirmo zingsnelio, nesokes valso, ir t.t. jis mirs ........
Tevai gyvena trumpiau uz vaikus.......
Kalbat apie atsakomybe ir tikinat kad zudyti nuodeme, bet leisti zmoguciui savo mylimam, paciam brangiausiam zmoguciui, visa gyvenima kankintis ar ne nuodeme?
Atsakyti
O is kur zinosi jei jis net negimes , patikek gydytojai klysta .
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 02 12, 12:15)
As nesakau, kad gydytojai turi spresti.
Tevai sprendzia ar kitoki vaikeli augins aukodami savo gyvenima tik del jo ir visa meile atiduodami tik jam ir viska viska tik jam, o jiem mirus atiduoti i svetimiem, tiesiog palikt likimo valiai negalinti zmoguti savimi pasirupinti, bet jis vistiek negyvens amzinai, po kanciu, nepatyres duoto dievo meiles, laimes, nezenges pirmo zingsnelio, nesokes valso,  ir t.t. jis mirs ........
Tevai gyvena trumpiau uz vaikus.......
Kalbat apie atsakomybe ir tikinat kad zudyti nuodeme, bet leisti zmoguciui savo mylimam, paciam brangiausiam zmoguciui, visa gyvenima kankintis ar ne nuodeme?

Ta palaimintaja aišku nenorėtų būti niekas ir nė viena mama nelinki savo vaikui tokios lemties, bet sakau, ne mums mirtingiems tai spręst...
O iš kur tu žinai,kad tas žmogutis kankinasi? Tik dėl to, kad pati esi sveika ir žinai ką reiškia vaikščiot ir t.t.? Mažų mažiausiai šventvagiška yra sakyti, kad toks vaikas kankinsis, o tėvai, leidę tokiam vaikui ateit į pasaulį daro nuodėmę blink.gif blink.gif blink.gif Siela yra nemirtinga ir ji renkasi kokias kančias pereiti šioje žemėje... O tavęs tada norėčiau paklaust, jei tavo vaikas pakliūtų, sakykim, į avariją, neduok Dieve, nelinkiu šito... tu jį užmuštum?????? nužudytum??? Ar čia tavo nuomone kas kita??? Juk tuo atveju jis irgi gyvens ilgiau už tave?
Kokie susidievinę žmonės šiais laikais...
Atsakyti
Nezinau... Kol nesusiduri su tokia situacija lengva sakyti, kad gimdyciau ar negimdyciau. Nors pamacius plakant maza sirdute turbut negaleciau pasiryzti jos sustabdyti... . Kartais paziuriu i savo mazulius, ir suprantu, kad bet kokius juos myleciau - ir protingus, ir nelabai, ir sveikus ir susirgusius. Juk kiekvienas vaikas yra savaip laimingas, net jeigu jis negali judeti ar kalbeti...
Atsakyti
QUOTE(saullute @ 2006 02 12, 22:00)
Nezinau... Kol nesusiduri su tokia situacija lengva sakyti, kad gimdyciau ar negimdyciau. Nors pamacius plakant maza sirdute turbut negaleciau pasiryzti jos sustabdyti... . Kartais paziuriu i savo mazulius, ir suprantu, kad bet kokius juos myleciau - ir protingus, ir nelabai, ir sveikus ir susirgusius.  Juk kiekvienas vaikas yra savaip laimingas, net jeigu jis negali judeti ar kalbeti...

Va būtent, kad mylėtum bet kokį, juk jis tavo vaikas, kad ir koks jis būtų. Ar gali būti baisiau, kai gydytojai pasako, kad mes nedarysime nieko, kad šitas vaikas gyventų? Bet jeigu dievas davė, tai tegul jis ir nusprendžia kada ateis jo laikas palikti šį pasaulį. Be to teisingai renax sako, gydytojai klysta.
Atsakyti
ne
Atsakyti
Aš kai laukiausi vis galvojau, o kas jeigu gimtu ne toks kaip visi. Arba jei besilaukiant pasakytu kad vaikeliui kazkas negerai? Bet atsakydavau sau, juk buna ir stebuklu, kol negime negali garantuoti visu 100 procentu, kad bus blogai. As zinau tik vien, jau uzsimezgusios gyvybes niekam nevalia zudyti, mes ne dievai ir ne mums spresti kam gyventi, kam ne. Kiekvienas zmogus ateina i zeme atlikti savo misija, net ir tas, kuris gal teisgyveno vienus metus, viena diena, o gal viena sekunde...jis palieka mumyse kazka tokio, ko galbut nepajustume niekada...jis mus uzgrudian.
Kai buvau ka tik susituokusi, neuzilgo suzinojau, kad laukiausi. Buvau be galo laiminga, taciau atsirado persileidimo pozymiai... nuvykus pas gydytoja paaiskejo, kad vietoje 10 savaiciu vaisius tera 6 sav. Isvada-kudikelis mire. Negalejau patiketi, verkiau diena nakti, kenciau skausmus tokius kaip per gimdyma net keturias paras, kadangi gydytoja nesiryzo daryti isvalymo, nes as pasakiau, gal pastojau veliau, gal viskas gerai. Mes laukem...o dar gydytoja dariusi ultragarsa SUKLYDO-mate plakancia sirdele. Tai man iziebe vilti-taciau po viskam paaiskejo, kad ji suklydo, nes vaisius jau buvo sugedes...Man tai buvo nepakeliama-taciau tikiu, kad tokia dievo valia, matyt tuos isgyvenimus turejau patirti, kad tapciau stipria ir suprasciau, kad gyvenimas buna ir ziaurus tam, kad kazkada galetum dziaugtis kitai stebuklais...
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 02 12, 20:15)
Ta palaimintaja aišku nenorėtų būti niekas ir nė viena mama nelinki savo vaikui tokios lemties, bet sakau, ne mums mirtingiems tai spręst...
O iš kur tu žinai,kad tas žmogutis kankinasi? Tik dėl to, kad pati esi sveika ir žinai ką reiškia vaikščiot ir t.t.? Mažų mažiausiai šventvagiška yra sakyti, kad toks vaikas kankinsis, o tėvai, leidę tokiam vaikui ateit į pasaulį daro nuodėmę blink.gif  blink.gif  blink.gif  Siela yra nemirtinga ir ji renkasi kokias kančias pereiti šioje žemėje... O tavęs tada norėčiau paklaust, jei tavo vaikas pakliūtų, sakykim, į avariją, neduok Dieve, nelinkiu šito... tu jį užmuštum?????? nužudytum??? Ar čia tavo nuomone kas kita??? Juk tuo atveju jis irgi gyvens ilgiau už tave?
Kokie susidievinę žmonės šiais laikais...

Ziurint kiek pazeidzia zmogu. Galiu pasakyt jei man kas nors tokio kad paguldo mane ant lovos be prosvaiciu pakilt as negyvenciau as gyvensiu kol pati save apsitarnausiu, gi vistiek iseit reiks. Dievas dievas bet gi dievas viena kryziu nese kodel zmogui krauna po du, dievas zmogu myli kodel leidzia neigaliems gimt ir jiems kankintis? Kodel tas dievas vienus zmones myli kitus skriaudzia???? g.gif
Atsakyti