
KATAŽYNOS PYRAGAS
receptas retas, tad įdedu, kad nepamirščiau, ir gal kam patiks...
taigi.
Reikia: (formai apie 24 cm.)
150 gr. margarino
1 ir 3/4 stikl. cukraus
3 kiausiniu
2 su puse stikl. miltu
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 didielių rugštokų obulių (jei tokių nebūna, tai į supjaustytus įpyku šaukštą citrinų sulčių, bet su rugščiais obuoliais skaniau)
100 gr. razinų
50 gr. brendžio
Cukrais pudra (patariu negailėti)
__________________________________
Eiga:
Pirmiauisia karštu vandeniu perplaunu razinkas, įpilų apie 50 gr. endžio, pastatau virti 5-10 min. (man puikiai sekasi mikrobanginėje ant maksimumo);
margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) paleidžiu iki minkštumo , suplaku su cukrumi.
Po vieną! įmušu (įplaku) kiaušinius,
Miltus sumaišau su kepimo milteliais,
Miltų mišinį ir kieušinių/margalino/cukrau suplaktinę sumaišau kartu, labai kruopščiai, kad neliktų gumulėlių.
Obuolius supjaustau skiltelėmis, kartais mažiukais kubiukais, įvairiai, sumaišau su brendyje virtomis razinomis, pabarstau cinamonu.
Į kepimo formą įpilu PUSĘ tešlos,
Sudedu obuolių/razinų mišinį,
užpilu antą pusę tešlos.
DOSNIAI apibarstau cukraus pudra.
Kepu 50 min. 180 C orkaitėje.
Laikas ir temperatūra parinkti, tas nedrįskite atidaryti orkaitės, kol kepa.