Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkūs, komplikuoti gimdymai...

Mano komplikuotas gimdymas pasireiškė tuo, kad po gimdymo per kelias dienas patys nepasišalino kraujo krešuliai, ten kaip suprantu turbūt placentos likučiai. Praėjus 5 d. po gimdymo sukilo aukšta temperatūra, pradėjau drebėti, šaltas prakaitas išpylė, galva skaudėjo, gydytoja pažiūrėjo echoskopu:"nepsišalinęs kraujo krešulys". Tai kitą dieną darė "atsiurbimą" (taip gyd.įvardijo), netekau daug kraujo, nes gimdos sienelės, kaip čia pasakius, atsileido ir nebesusitraukė, tai be kelių litrų lašelinių neapsiėjau cry.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2005 07 12, 22:45)
Man komplikacija irgi buvo - neatsidalino placenta ir jos net nepamačiau. Kažkoks sutapimas, mano mamai, kai ji mane gimdė ir tetai (iš tėvo pusės) tokia komplikacija taip pat buvo. Apie tai žinojo gimdyme dalyvavę akušerė su gydytoju, todėl praėjus tam tikram laikui, kai turi gimti placenta, daugiau nedelsė - užmigdė ir darė valymą. Bet kaip gerai pailsėjau tą valandėlę  rolleyes.gif Po šios intervencijos akušerė sakė, kad iš skausmo mano kojos trūkčiojo (o aš miegojau  blink.gif ), bet pažadinta nieko skausmingo nejutau (žinoma nuskausminamieji veikė).
Dar vienas įdomus dalykas - placenta gali neatsidalinti jei nėštumo metu buvo sirgta infekcinėmis ligomis. Tad, net paprasčiausios slogos reikia saugotis  g.gif

mano mama kai mane gimde irgi neatsidalino placenta. Sake labai daug kraujo neteko ir perpylimus visokius reikejo jai daryti. Idomu ar cia paveldima? Na kaip tu rasei, akd mamai tavo taip buvo ir tau g.gif
labai neramu g.gif o placentos isvalymas ne tas pats kaip abortas?? na nezinau, tai galvoju ar nebus blogai veliau norint antrojo vaikelio?
Atsakyti
QUOTE(mazhulia @ 2005 07 14, 03:20)
mano mama kai mane gimde irgi neatsidalino placenta. Sake labai daug kraujo neteko ir perpylimus visokius reikejo jai daryti. Idomu ar cia paveldima? Na kaip tu rasei, akd mamai tavo taip buvo ir tau  g.gif
labai neramu  g.gif o placentos isvalymas ne tas pats kaip abortas?? na nezinau, tai galvoju ar nebus blogai veliau norint antrojo vaikelio?

Nepergyvenk, nors visko būna, bet reikia tikėtis geriausio. Mano mama gimdė ir antrą kartą, turiu sesę. Bet ir antras buvo komplikuotas, tiksliai nežinau kas, dabar jos negaliu paklausti, žinau tik kad kraujavo. Bet visi išgyvenimai verti rezultatų. Linkiu tau dabar nesukti dėl to labai galvos, žinoma tik tiek kiek reikia (pvz: pasakyk savo daktarei apie savo mamos gimdymą) ir džiaukis tuo nepaprastu Laukimu... Sėkmės 4u.gif

Beje, man jokių perpylimų nedarė. Tik ryte apie 6 val kai atėjo akušerė (pagimdžiau 23:45, placentą šalino iki 1:20)ir liepė eiti į tualetą...to padaryti nesugebėjau, savo reikalas atlikau palatoje. Buvau labai silpna, vos atsisėdau, o atsistoti tik su aplinkinių pagalba sugebėjau, bet eiti tai jau schmoll.gif Bet iki vakaro sustiprėjau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinap: 16 liepos 2005 - 21:46
Mano draugei gimdymas pats praejo labai gerai ir greitai,bet viska sugadino placenta,ji kazkur uzstrigo,ir negalejo niekaip islysti g.gif tai teko kirpti tarpviete.
Papildyta:
Man paciai buvo sunku gimdyti.Buvo per didelis vaisiaus svoris (gydytojai to nezinojo,po to patys stebejosi kad as pati badama smulkute pagimdziau toki dycki) Gimdamas jis viska man ten isdraske,prakirpta tarpviete plyso man iki iseinamosios angos .Bet dar ilgai sedeti negalejau.
Atsakyti
QUOTE(Elzyte @ 2006 02 06, 12:40)
Mano draugei gimdymas pats praejo labai gerai ir greitai,bet viska sugadino placenta,ji kazkur uzstrigo,ir negalejo niekaip islysti  g.gif  tai teko kirpti tarpviete.
Papildyta:
Man paciai buvo sunku gimdyti.Buvo per didelis vaisiaus svoris (gydytojai to nezinojo,po to patys stebejosi kad as pati badama smulkute pagimdziau toki dycki) Gimdamas jis viska man ten isdraske,prakirpta tarpviete plyso man iki iseinamosios angos .Bet dar ilgai sedeti negalejau.

mano mazulka taip pat gime didele lygint su manimi,kol buvo pilvelyje gydytoja sake kad vaikutis bus mazas,bet.... tai va ir pati plysau ir kirpo mane,bet ne tai baisiausia,o tai kad mano maziukei buvo aspiracija ar kaip ten,zodziu kai i plaucius vaikas ikvepia mekonijaus t.y.savo pirminiu ismatu.mano saulytei buvo sunki bukle gulejo reanimacijoj.o kad as vos vaiksciojau tai ne esme svarbu vaikas.bet buvo tikrai siaubingas skausmas kai nueini i toleta ir atsiprasant net bijai sisiot nes zinai kad skaudes,net seseles gailedavo kad vos paeinu,duodavo zvakuciu.o kai eidavau i procedurini ir kai syki sesele tvarkydama man kirpimo vieta netycia uzkabino ir istrauke siule galvojau antra karta pagimdysiu.atsivere plysys,bet po truputi uzsitrauke.ko as gimdyme labiausiai bijojau tai buti kirpta,bet teko,ir nieko isgyvenau,vaikas to vertas,tad nebijokit tos kurioms tai dar pries akis,juk svarbu kad vaikutis gimtu sveikas nestuke.gif
Atsakyti
mano gimdymas buvo labai sekmingas tik va po gimdymo paliko dovanų.šeštą ryte nubėgo vandenys 7.30 buvau ligoninėje gimda buvo prasivėrusi 2cm o po valandos jau buvo 5-6 cm, labai viskas greit vyko. Ištvėriau viską be nuskausminamųjų, nes 11.30 jau turėjau savo berniuką ant krūtinės thumbup.gif o po to prasidėjo viskas, kitą dieną pradėjau jaustis labai silpnai pati nenusišlapinau tai įstatė kateterį išbuvau su juo dvi dienas po viskas susitvarkė.po keturių dienų išleido namo, bet visas tas dienas buvau kaip popierius balta ir ligoninėje stipriai kraujavau daktarė sakė, kad normaliai kraujuoju man atrodė, kad daug ir krešuliais sako taip turi būti. namo kai grįžau jaučiausi vistiek labai silpnai net vaiko negalėjau ant rankų nulaikyti silpna būdavo.tai po kelių dienų ištyrė kraują tai hemoglobinas buvo 68,tai greit išvežė į ligoninę,patikrino daktaras ogi buvo paliktas placentos gabalas ir buvo susidariusi kraujosrūva didelė.tai bet kurią minutę galėjau nukraujuoti.tuomet paguldė į renimacinę,padarė kraujo perpilymą ir po to išvalė gimdą,tai dar savaitę išbuvau ligoninėje.nemačiau savo mažylio negalėjau maitinti tai teko mišinukais mano vyrui pamaitinti sūnelį.dabar atrodo lyg ir susitvarkė viskas toliau maitinu savo pienu, bet kraujosrūvą dar tebėra tik sumažėjusi ir visdar kraujuoju, gimdžiau prieš du mėnesius.
Atsakyti
Mano antras gimdymas buvo labai ilgas ir skausmingas, pernešiojau leliuką, skatino bent kelis kartus, vandenis prakirpo ir niekaip neatsidarinėjo kaklelis, paskui šiaip ne taip su vaistais pradarė, o jau skaudėjo verysad.gif Apie dukrytės petuką buvo apsisukusi virkštelė, kuri neleido jai nusileisti žemyn ir įsstatyti į kaklelį, todėl teko kartu su placenta viską iš karto pagimdyt. Oi nenorėčiau niekam linkėt tokių baisių skausmų. Bet po visko labai gera džiaugtis, kad viskas baigėsi laimingai 4u.gif
Atsakyti
man taip pat buvo sunkus ir komplikuotas gimdymas.
saremiaut pradejau 2 val nakties, 3 jau buvome ligonineje, 5 prasidejo gimdymas, atrodo viskas puiku, bet... skausmas saremiu buvo ohoho, vaikeli, as net stebejausi, kad is pradziu taip skauda, pirma valanda visai nieko, bet po val tarpas tarp saremiu buvo 1 minute, paskuj ir ta dingo g.gif as jau priimamajame prasiau nuskausminimo, tai ka, suleido man ketanova, tada tai tikrai prajuokino su juo, nes skausmas buvo nerealus, bet bent jau po jo atsirado tarpai tarp saremiu. kai jau sakau po 3 val leido gimdyt, tai girdziu dabar stumk, stumteliu is visu jegu, sako matom galvyte.... ir viskas, cia luzau. man prasidejo eklampsija, gydytoja is pradziu pagalvojo, kad man epilepsija, isejo tevu paklaust, o kai mano tevas jai necenzuriniais zodziais isreiske, kad man ner jokios epilepsijos tai greit susigriebe. aciu dievui kitas, labiau patyres gydytojas budejo tadien, tai isgelbejo ir mane ir mano mazyte. atsipeikejau po 10 val reanimacijoj, tik buvau kazko pripumpuota, tai nesupratau kad viskas galejo liudnai, labai liudnai baigtis. is pradziu sake mane gelbet pradejo, o paskuj kuo greiciau vaika, kuri istrauke su vakuumu. bet ner to blogo kas neiseitu i gera, dabar turiu savo mazyte uz tad! bet nenoreciau daugiau gimdyt pati.
Atsakyti
QUOTE(mazhulia @ 2005 07 14, 04:20)
mano mama kai mane gimde irgi neatsidalino placenta. Sake labai daug kraujo neteko ir perpylimus visokius reikejo jai daryti. Idomu ar cia paveldima? Na kaip tu rasei, akd mamai tavo taip buvo ir tau  g.gif
labai neramu  g.gif o placentos isvalymas ne tas pats kaip abortas?? na nezinau, tai galvoju ar nebus blogai veliau norint antrojo vaikelio?

Ir man su antru vaiku neatsidalino. O su pirmu ir trečiu viskas buvo gerai - tai gi nebijok 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lulk@ @ 2008 03 24, 21:00)
man taip pat buvo sunkus ir komplikuotas gimdymas.
saremiaut pradejau 2 val nakties, 3 jau buvome ligonineje, 5 prasidejo gimdymas, atrodo viskas puiku, bet... skausmas saremiu buvo ohoho, vaikeli, as net stebejausi, kad is pradziu taip skauda, pirma valanda visai nieko, bet po val tarpas tarp saremiu buvo 1 minute, paskuj ir ta dingo  g.gif as jau priimamajame prasiau nuskausminimo, tai ka, suleido man ketanova, tada tai tikrai prajuokino su juo, nes skausmas buvo nerealus, bet bent jau po jo atsirado tarpai tarp saremiu. kai jau sakau po 3 val leido gimdyt, tai girdziu dabar stumk, stumteliu is visu jegu, sako matom galvyte.... ir viskas, cia luzau. man prasidejo eklampsija, gydytoja is pradziu pagalvojo, kad man epilepsija, isejo tevu paklaust, o kai mano tevas jai necenzuriniais zodziais isreiske, kad man ner jokios epilepsijos tai greit susigriebe. aciu dievui kitas, labiau patyres gydytojas budejo tadien, tai isgelbejo ir mane ir mano mazyte. atsipeikejau po 10 val reanimacijoj, tik buvau kazko pripumpuota, tai nesupratau kad viskas galejo liudnai, labai liudnai baigtis. is pradziu sake mane gelbet pradejo, o paskuj kuo greiciau vaika, kuri istrauke su vakuumu. bet ner to blogo kas neiseitu i gera, dabar turiu savo mazyte uz tad! bet nenoreciau daugiau gimdyt pati.

čia tai geras. Ačiū Dievui viskas gerai jums baigėsi 4u.gif
Atsakyti
eina sau, kokių baisybių čia prisiskaičiau scare.gif mega_shok.gif
gerai, kad skaitinėju jau PO gimdymo, o ne PRIEŠ, nes kitaip paniškai bijočiau gimdymo blink.gif
Atsakyti
Mano gimdymas buvo taip pat komplikuotas. Saremiai prasidejo viena ketvirtadieni 12 val. dienos, kaklelis tos pacios dienos 20 val. buvo prasidares 4 cm, o kitos dienos 6 val. ryto tik 5 cm doh.gif, per visa ta laika saremiai kas 5 minutes. Pagimdziau penktadieni 14 val., taigi viskas truko 26 val doh.gif Vaikelis nenorejo islisti, tai is pradziu trauke su vakumu, nepavyko, tuomet su replem sad.gif Vaikelis gime su repliu zymem ant veiduko, praejus virs 2 savaiciu jos vis dar matomos doh.gif Be abejo kirpo doh.gif Prie visko dar vandenys buvo zali, 10 dienu pernesiojimas. Na, tikiuosi, kad po visko jam nebuvo pakenkta...
Atsakyti
mano gimdyma staip pat buvo komplikuotas, kai jau reikejo stumt vaika nebajauciau stangu ir negalejau isstumti tai daktare vaikuti istrauke su replemis gerai kad viskas laimingai baigesi auga grazi sveika dukryte thumbup.gif
Atsakyti