Įkraunama...
Įkraunama...

Draugystė

QUOTE(Soda @ 2006 01 04, 04:29)
draugystė....koks keistas žodis, kurio reikšmės apibrėžti negalime. kiekvienas ją suvokiame savaip,kiekvienas nustatome skirtingus limitus kur prasideda "draugystė" ir kur prasideda "išdavystė" .
dabar minutėlei susmąsčiau ir pagalvojau kiek aš turiu draugų? o kiek draugų laiko mane drauge? jau senai apie tai nebegalvojau. nuo kokių 16 metų. tiesiog tai nebėra man tiek reikšminga. man nebereikia skaičiuoti žmonių, kurie mane mėgsta ar myli, kad jausčiausi stipri, nepriklausoma ir tvirtai stovinti ant žemės moteris. tiesiog noriu, kad kitą kartą, kai kažkokia eilinė atseit "draugė" mane eilinį sykį išdavinės, regzs intrigas ar dar ką (visiškai nebesvarbu) aš nebūsiu išmušta iš rikiuotės ir neraudosiu tyliai vakarais rėkdama į pagalvę savo skausmą  smile.gif  lotuliukas.gif

rodos šitą temą skaitydama prieš kelias dienas radau žodžius : "kiekvienas draugas yra tik būsimas priešas" (ar panašiai)

10 balų! kaip pirštu!  lotuliukas.gif

ir nesakykite, kad kai man labai gyvenime reikės paramos, suprasiu ką reiškia draugai. taip. supratau. atradau savo geriausią draugę, kuri man visą laiką buvo po nosimi, bet aš į ją nekreipiau dėmesio. atradau....save  cool.gif

ir labai gerai gyvenu. kai man liūdna, pakviečiu save į kiną. ir šiaip kokių nesamonių prigalvoju.  ir nesitempiu į parduotuvę pažiūrėti skudurų, nes tik aš pati žinau, kad to nekenčiu. juk geriausiai save pažystu, ir joks draugas manęs niekada tiek nepažins.ir negalvoju apie tai, kokia esu vieniša. taigi aš su savo geriausia drauge! savimi!  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ir man nereikia klausyti Marytės graudenimų, kad Petriukas jau 2 dienos su ja nekalba (nes kaip ir dauguma, po pirmojo "susimylėjimo" pasipustė padus) bet gi neaiškinsi kvailam padarui, kad ir negalima prasidėti su nepažystamais.

ir taip aš neprivalau nemiegoti dėl Onytės visą naktį. nes mat brangi "draugė" vidury nakties paskambina ir praneša, kad nori atsisveikinti nes prisirijo tablečių, kad ji man viską atleidžia ir mane labai myli...tu kaip paskutinis idiotas kvieti greitąją, važiuoji pas Onytę GELBĖTI nes gi DRAUGĖ (!!!) o atlėkęs gauni pylos nuo greitosios už melagingą iškvietimą...aj Onytei gi sunku buvo...vieniša pasijuto, prisigėrė ir sumąstė būdą, kaip atkreipti į save dėmesį....  cool.gif  bet gi DRAUGĖ! viską, viską atleisti, suprasti ... lotuliukas.gif

ir man nereikia aiškintis Linutei, kodėl nepasiemiau jos praeitą savaitgalį į tą šaunų vakarėlį. TIKRAI NE DĖL TO, kad visą vakarą ji būtų sėdėjusi susiraukusi ir bambėjusi, kaip jai čia nepatinka ir kokia čia šlykšti kompanija ir išvis važiuojam namoooo. bigsmile.gif  cool.gif

neeee....aš nuo to jau išsivadavau  lotuliukas.gif
koks nepaprastai geras laisvės jausmas  cool.gif

neįsižeiskit draugystės garbintojos. tai mano gyvenimo būdas, tokį aš jį pasirinkau ir leiskit tuo džiaugtis  cool.gif

Kaip pirštu į akį thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O man patiko viena Kamiu mintis, gaila, kad neturiu knygos po ranka, bet pabandysiu esmę išsakyti. Kai mes pernelyg daug tikimės iš kitų žmonių, nuolat jais nusiviliame. O kai jai nebesitikim iš jų nieko, tai kiekvienas jų atėjimas pas mus, kiekvienas jų gerumo ar dėmesio lašelis mums tampa tarsi didžiausia dovana.
Atsakyti
QUOTE(Dalia30 @ 2006 01 04, 09:01)
O man patiko viena Kamiu mintis, gaila, kad neturiu knygos po ranka, bet pabandysiu esmę išsakyti. Kai mes pernelyg daug tikimės iš kitų žmonių, nuolat jais nusiviliame. O kai jai nebesitikim iš jų nieko, tai kiekvienas jų atėjimas pas mus, kiekvienas jų gerumo ar dėmesio lašelis mums tampa tarsi didžiausia dovana.

Aš pritarčiau Dalios30 žodžiams.
Tikrai negalima tikėtis, kad visą gyvenimą mums draugai skirs vienodą kiekį dėmesio ir laiko. Juk jie irgi turi savo asmeninį gyvenimą ir patys užsiknisa rutinoje ir buityje. Aišku, į vienus vartus ilgai nepažaisi. Jei tu rodai iniciatyvą susitikti, pabendrauti, o draugai vis atsikalbinėja, draugystė tikrai susilpnės, jei išvis neišnyks. O jei pats tokios iniciatyvos neparodai, tik lauki, tai ir verkt nėra ko.
Atsakyti
QUOTE(Dalia30 @ 2006 01 04, 09:01)

Iš esmės, taip. Draugui kartais keliami reikalavimai, kad būtų viskuo ir gelbėtoju ir atpirkimo ožiu. Galų gale draugui neleidžiama klysti ir apsižioplinti, padaryti kažką kvailo ar iškrėsti kažkokią netyčinę kiaulystę. Draugui yra daug didesni reikalavimai, nei eiliniam pažįstamam. Kai dingsta tokia iliuzija- tampa daug paprasčiau bendrauti ir atleisti žmogiškas silpnybes.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 11 08, 08:27)
tikros gal tik vaikystės draugės,nors nutolstame,bet po kurio laiko draugystė be problemų atsinaujina. bijau naujų draugių, nes niekada nežinai kiek žmogus bendrauja dėl naudos.

Nereikia painioti sąvokos draugas su sąvoka pažįstamas arba geras pažįstamas...tada nebus tokių problemų...smile.gif
Tikrus draugus įsigyjame, nusipelnome, sutinkame ar pan. smile.gif vaikystėje...o visi kiti, kuriuos sutinkame vėliau gyvenimo kely - gali būti tik gerais pažįstamais... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nashle: 04 sausio 2006 - 10:06
QUOTE(Nashle @ 2006 01 04, 10:04)
Nereikia painioti sąvokos draugas su sąvoka pažįstamas arba geras pažįstamas...tada nebus tokių problemų...smile.gif
Tikrus draugus įsigyjame, nusipelnome, sutinkame ar pan. smile.gif vaikystėje...o visi kiti, kuriuos sutinkame vėliau gyvenimo kely - gali būti tik gerais pažįstamais... 4u.gif

Tai irgi gryna tiesa, bet tas dėstymas į lentynėles turi būti nuolatinis, nes kriterijai yra labai subjektyvūs. Pagal tokį skirtymą ir aš skirstau, bet gaunasi tokia piramidė, kur apatinis pažįstamų su kuriais gali plepėti, jie žino vieną kitą mano gyvenimo aspektą, tai tokių yra ne vienas šimtas, o draugų... na du-trys ir psio. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 01 04, 10:10)
Tai irgi gryna tiesa, bet tas dėstymas į lentynėles turi būti nuolatinis, nes kriterijai yra labai subjektyvūs. Pagal tokį skirtymą ir aš skirstau, bet gaunasi tokia piramidė, kur apatinis pažįstamų su kuriais gali plepėti, jie žino vieną kitą mano gyvenimo aspektą, tai tokių yra ne vienas šimtas, o draugų... na du-trys ir psio. blush2.gif

o aš turiu 2 tikrus draugus smile.gif ir manau, kad tai yra tikras lobis smile.gif ta prasme, aš labai turtinga smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Visai atsiriboti nuo žmonių nėra gerai. Visiškai vienišam būti taip pat yra labai sunku. Mes nebereikalo sutinkam vieną ar kitą žmogų, jis kažką palieka mūsų gyvenime, vieni mums padeda, kitiems - mes. Jei su žmogumi susitikai tai vadinasi taip kažkas nulėmė. Aš nesakau, kad kiekvienas sutiktas žmogus turi būti tau draugas, bet jei jau žmogų sutikai, nereikia jo atstumti jis vienaip ar kitaip bus reikalingas tavo gyvenime. Į viską reikia žiūrėti optimistiškiau. Štai ir aš turėjau draugę, galvojau kad ji tikra draugė, vaikystės, tačiau jai patiko mano vaikinas. Su vaikinu išsiskyrėm. Tada aš ant jos labai pykau. O dabar pagalvoju - na ir kas, gerai kad ji tarp mūsų įsimaišė, bent sužinojau, kad aš jam nerūpėjau, man buvo atmerktos akys, tik tuo metu aš tai nesupratau ir labai pykau ant draugės. Aišku, draugystė taip pat mūsų žlugo. Prieš kelis metus aš susipažinau su bendradarbe. Nepatikėsite, niekada negalvojau, kad ji taps mano draugė. Ji baisaus charakterio: verkia ant peties vos ne kas dieną, turi klausytis jos praeities, jos nuoskaudas, pagyrimus...Tačiau kai atėjo man bėda - ji buvo pirmutinė. Tad pagalvokime ką mes gyvenime sutinkame, juk nebereikalo mūsų keliai susieina.
Atsakyti
taip taip
bet į kiekvieną naują žmogų tikrai nežiūriu kaip į potencialų draugą cool.gif
na duos likimas man laimės ir jis taps mano draugu - valio! tam tikrai nesipriešinsiu lotuliukas.gif

Poli1 džiaugiuosi dėl tavęs. thumbup.gif
bet ar nebijai kad jūsų draugystė laikosi ant to, kad jūs jaučiatės viena kitai privalančios padėti bet ne dėl to, kad būtų smagu leisti laiką kartu?
kartais taip būna, kad kažkoks žmogus tau padeda o tu ir turi jį laikyti už draugą, nes jautiesi skolingas.... unsure.gif

nors draugystė tikrai, neneigsiu, egzistuoja. 4u.gif

tik kažkur anapus lotuliukas.gif
Atsakyti
Tagi draugystė egzistuoja tarp geranoriškai nusiteikusių vienas kito atžvilgiu žmonių, kai yra atleidžiamos nepiktybiškos klaidos. Liūdna būna kartais, kai neteisingai suprantami signalai, palaikai žmogų potencialiu draugu, o jam atrodo kitaip. Keliai išsiskiria. JAunystėje bendravau su mergina, kuri maniau taps man drauge. Teko nutraukti bendravimą, dėl jos vagysčių, nors būdama už ją gerokai geresnėje materialinėje padėtyje negailėjau nieko. Mano dosnumą matyt palaikiusi kvailumu, puolė pas mane vagiliauti. Išsivedusi mano dvejų metų dukrytę iš darželio paprašė išpirkos. Pažinusi jos balsą pasakiau, kad kviečiu policiją, tai dukrą mano paliko savo daugiabučio kieme. Teko gerai palakstyti kol radau. O paskiau vis bandė lyg niekur nieko bendrauti, aiškino kad taip elgėsi dėl "pinigų trūkumo". Tuo metu nebuvo net įstatymo dėl vaiko grobimo, mūsų atvejo dėka ir kilo mintis apie tai . Po to pradėjau atidžiai įsileidinėti naujus žmones į savo gyvenimą.
Atsakyti
Na, aš manau, kad padėti bėdoje gali bet koks, turintis galimybių tiesiog geras žmogus...kartais net ir nepažįstamas. Mano tikro draugo sąvoka yra pakankamai griežta smile.gif ir niekada 'nesutirpstu' dėl pagalbų, nes tai yra žmogiška smile.gif 4u.gif
O dėl tų 'draugių' - išdavikių ir vyrų viliotojų...tai man atrodo, kad taip nutinka tada, kai žmogus būna suklydęs prieš šiuos, sakyčiau, labai atsakingus įšventinimus į draugų sąrašus... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nashle: 05 sausio 2006 - 09:22
Draugei reikia leisti klysti. Galima susipykti ir atleisti. Tik neturi būti žaidimo į vienus vartus. Negalima leisti, kad išnaudotų. Ta megina su kuria draugavau, nevertino mano dosnumo, nes kasman buvo niekai, jai buvo baisiai didelis turtas, todėl ji matyt viduje nekaip jautėsi, kol mano lengvas pinigėlių švaistymas pavirto jos noru mane išnaudoti. Taigi turi būti panašus finansinis lygis, arba reikia kažkaip nepasirodyti pernelyg dosniai. Bet matyt čia buvo atskiras atvejis.
Su jumis sutinku,as turejau vienintele,bei geriausia drauge,taciau kaip veliau paiskejo,ji lygiai taip pat elgesi kaip ir tavoji. O kada isvykau i uk,buvusiame darbe ispasakojo visas mano paslaptis. Todel dar atsargiau renkuosi draugus,nors ju tebuna tik keletas. Juk svarbiausia tureti ne kiekybe,o kokybe. Manau,yra tikra draugyste,taciau tik vienetai
Atsakyti