Įkraunama...
Įkraunama...

religija per prievartą

QUOTE(Lurdesita @ 2009 12 16, 17:17)
labai gerai supratau kas paršyta...

ar tikrai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 16, 18:18)
Man tai cia viskas labai grazu.
Procedura atlikti, kai tai butina (po persileidimo, pvz.), tures ismokti visi (ten juk neber gyvybes, tik audiniai, kuriuos reikia pasalinti, deja). Bet nutraukti gyvybe- gales atsisakyti mokytis.
As uz.

procedura vienoda abiem atvejais.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 16, 16:18)
Man tai cia viskas labai grazu.

Procedura atlikti, kai tai butina (po persileidimo, pvz.), tures ismokti visi (ten juk neber gyvybes, tik audiniai, kuriuos reikia pasalinti, deja). Bet nutraukti gyvybe- gales atsisakyti mokytis.

As uz.

mano kūdikis buvo miręs... o įraše aiškiai įrašyta abrazija... norit pasakyti, kad tai skirtingos procedūros g.gif mediciniškai turiu mintyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 16, 18:24)
O jei gydytojas yra Jehovos liudytojas ir nesutinka mokytis daryti kraujo perpylimo?

ir tuo labaiu - jį atlikti...

bet tema platesnė - ne tik apie abortus, bet apie visas gyvenimo sritis - ar labai norėtumėt nuvykę į seminarą, jo pradžioje PRIVALOMAI pasimelsti, o darbovietės atstovas nurodytų, kokią bažnyčią privalote lankyti ir kiekvieną semadienį žymėtų lankomumą? biggrin.gif o su mokiniais taip daroma, gerai, kad ne visose mokyklose...
Atsakyti
Manau, kad ginekologijos rezidentai neturi buti verciami atlikti abortu, jei tai kertasi su ju isitikinimais. Kad ir kaip ziuretum abortas siek tiek skiriasi nuo kitu medicininiu proceduru.
Del katalikisku mokyklu, tai jau cia tevu pasirinkimo teise. Man atrodo nieko blogo.
Kas mane is tikruju nervina, tai tikybos pamokos paprastose mokyklose. Ar jums neatrodo, kad destant tik vieno tikejimo religines tiesas diskriminuojami kitu tikejimu zmones?
Plius uzknisa ju kova pries lytini svietima. Del to ir turim per metus po 1000 nepilnameciu gimdymu ir dar po 1000 nepilnameciu abortu.
Dar nervina nuolatiniai kataliku bandymai uzdraust abortus. Taigi ju ganytojiskai priziurimos aveles tu abortu ir nesidarys, nes joms tam uztenka morales ir tikejimo. Be to, irodyta kad salyse, kur uzdrausti abortai ju skaicius nesumazeja, tik jie pasidaro nesaugus ir gaunam daug mirciu ir komplikaciju.
Nervina apskritai religiniu judejimu kisimasis i politika. Viena vertus suprantu, kad jie gina savo religijos atstovu interesus. Kita vertus, kritiskai vertinu poziuri, kad dauguma Lietuvos zmoniu katalikai. Is mano asmeniniu stebejimu, dauguma Lietuvos zmoniu is viso religijos nepraktikuoja.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 12 16, 17:27)
bet tema platesnė - ne tik apie abortus, bet apie visas gyvenimo sritis - ar labai norėtumėt nuvykę į seminarą, jo pradžioje PRIVALOMAI pasimelsti....

Kai kuriose įmonėse tai daroma. Ne malda, bet tarkim surenkami darbuotojai, paskanduoja "mes - geriausi". Ir eina dirbti.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 12 16, 17:27)
o su mokiniais taip daroma, gerai, kad ne visose mokyklose...

nieko panašaus. mokinių tėvai TURI TEISĘ PASIRINKTI į kokią mokymo įstaigą leisti mokytis savo vaiką. jei pasirinko katalikišką gimnaziją, kurioje prieš pamokas praktikuojama malda - toks buvo JŲ (ir, tikėtina, jų vaiko, jei su juo tartasi) PASIRINKIMAS.
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2009 12 16, 19:25)
mano kūdikis buvo miręs... o įraše aiškiai įrašyta abrazija... norit pasakyti, kad tai skirtingos procedūros g.gif mediciniškai turiu mintyje g.gif

Techniskai proceduros labai panasios. Taciau juk abortas turi ir emocini-moralini atspalvius. Taigi procedura rezidentas gali ismokt atlikdamas abrazijas del nesivystancio nestumo ar po gimdymo. Tam nebutina atlikineti abortus. Kai kuriems rezidentams tai tiesiog nepriimtina.
Kaip ir ne kiekvienas gydytojas galetu atlikti eutanazija, taip ir aborta.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 16, 18:29)
nieko panašaus. mokinių tėvai TURI TEISĘ PASIRINKTI į kokią mokymo įstaigą leisti mokytis savo vaiką. jei pasirinko katalikišką gimnaziją, kurioje prieš pamokas praktikuojama malda - toks buvo JŲ (ir, tikėtina, jų vaiko, jei su juo tartasi) PASIRINKIMAS.

o jei tėvai pasirinko tiesiog geros mokymo kokybės mokyklą, esančią šalia namų, o po to ją padarė katalikiška ir įvedė visokių privalomų religinių dalykų (nuo kružių klasėse, meldimosi prieš pamokas, privalomas tikybos pamokas iki kassekmadieninio baznycios lankymo)?
tai jau vaikai privalo pereiti į tolimesnę ir galbūt prastesnę mokyklą? nebeturi pasirinkimo? apie mokyklų keitimo "naudą" vaikams gal nediskutuosim...
Atsakyti
vienas iš pavyzdžių... į katalikiškas mokyklas nepriimama vaikai jei jų tėvai nesusituokę to tikėjimo bažnyčioje... suprantu tai kaip žmonių teisę rinktis, nors va sakykim vienus mano pažįstamus tai erzina ... jie nori leisti į tą mokyklą nes ji skaitoma kaip labai gera, bet nenori tuoktis bažnyčioje...
o jei visos mokyklos šalyje būtų tokios...
jei jau pradėjo kištis į medikų išsilavinimą, kas trukdo sekančiu žingsniu pasirinkt mokyklas...
kas tada... statistika mūsų šalyje nesusituokusių porų ir nesantuokinių vaikų...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 16, 18:28)
Kai kuriose įmonėse tai daroma. Ne malda, bet tarkim surenkami darbuotojai, paskanduoja "mes - geriausi". Ir eina dirbti.

skanduot gali visi biggrin.gif
bet jei esi vieos religijos, o privalai mokykloj, kur turėtum mokytis matematikos ir t.t., melsti pagal katalikų reikalavimus? kaip cia su tikėjimo išpažinimo laisve?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 16, 19:24)
O jei gydytojas yra Jehovos liudytojas ir nesutinka mokytis daryti kraujo perpylimo?

Manau, kad tai nebutu nieko blogo. Tiesiog tokio gydytojo dauguma medicinos istaigu neidarbintu. Jis sekmigai galetu dirbti savo bendruomeneje, kur tokiu igudziu nereiketu.
Atsakyti