Įkraunama...
Įkraunama...

religija per prievartą

QUOTE(Arven @ 2009 12 20, 14:29)
O kodel biblijos amziaus iskraipymas yra svarbus, o didziuju svenciu amziaus iskraipymas nesvarbus?

Jūs tikrai nejaučiate, kokius skirtingus dalykus lyginate?
Arven, kartoju - Jūs keliate nesamą problemą: niekas neiškraipo to švenčių amžiaus. niekas nenuslepia tikrosios kilmės ir tradicijų. nagi tikrai niekas smile.gif net priešingai - mokykliniuose vadovėliuose apie šias šventes rašo.
beje, kalbant apie šventes, apskritai nevartočiau žodžio "iškraipymas". greičiau lyginčiau su svogūnu smile.gif vienas "kultūrinis" sluoksnis, kitas sluoksnis, dar kitas... manyčiau, piktintis dėl krikščioniškų švenčių mažiausiai reikėtų. kur kas opesnis jų "sukomercinimo" klausimas...
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiiistė @ 2009 12 20, 14:21)
Apie velykas..... http://www.delfi.lt/...php?id=21652372  11 pastraipos gale tapatinimas su krikščionybe. 

O kas tie visi ? vien tik Vilnius Europos Kulturos sostine  atvirliskius tokius dare.Visi vadoveliai tai skelbia

Vadovėliuose taip ir rašo: lietuviai didžiuojasi būdami paskutiniai pagonys Europoje? Ta prasme, gal kas ir didžiuojasi, bet tikrai ne visi.

QUOTE(Arven @ 2009 12 20, 15:07)
Manau noreta pasakyti, kad negerove tame, kad kai kurie zmones niekina kitu kulturu ar religiju sventes, nepripazista ju egzistavimo fakto ir truputi iskraipo faktus. Kaip buvo iskraipomi faktai su Bibija vienos puses, taip dabar iskraipomi faktai apie religines sventes kitos puses, siekiant sudaryti ivaizdi kad krikscioniskos sventes yra senesnes uz kitu kulturu ar religiju sventes ir susikure nepriklausomai, ne ant tu religiju svenciu pagrindo.

Vajei doh.gif Nu kodėl visą laiką viską reikia persukti visai į kitą pusę? Tiesiog paklausiau, nes smalsu, kodėl netikintys žmonės Kūčių vakarą susėda prie stalo ir švenčia Kalėdas. Ir tikrai mažuma tų žmonių atsakytų, kad švenčia kitų tikėjimų šventes. Turbūt greičiausiai pasakytų, kad palaiko tradicijas - iš savo senelių, tėvų ir t.t. O iš jų buvo perduota, greičiausiai, krikščioniška tradicija. Tiesiog ieškomas pateisinimas "kodėl aš švenčiu Kalėdas" ir randamas kitose religijose. Bet tada išeina, kad netikite krikščionišku Dievu, o tikite Alachu, graikų dievais ir pan., tai koks skirtumas tada?
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2009 12 20, 17:58)
Vadovėliuose taip ir rašo: lietuviai didžiuojasi būdami paskutiniai pagonys Europoje? Ta prasme, gal kas ir didžiuojasi, bet tikrai ne visi.

bet Jūs man pasakykit, kuo čia didžiuotis? kad buvom paskutiniai Europos beraščiai su vėzdu rankoj Europos užkampy? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 18:18)
bet Jūs man pasakykit, kuo čia didžiuotis? kad buvom paskutiniai Europos beraščiai su vėzdu rankoj Europos užkampy? smile.gif

Ar tai buvo blogai?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:19)
Ar tai buvo blogai?

Surenkite spiritizmo seansą ir gal pavyks pasikalbėti su tais laikais gyvenusiais žmonėmis. Tik jie Jums gali atsakyti ar tada buvo gerai/blogai. Mes galime tik spėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 18:19)
Ar tai buvo blogai?

blogai kas - vėzdas, užkampis ar neraštingumas?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 18:30)
blogai kas - vėzdas, užkampis ar neraštingumas?

tai, kad "buvom paskutiniai Europos beraščiai su vėzdu rankoj Europos užkampy"?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 18:35)
tai, kad "buvom paskutiniai Europos beraščiai su vėzdu rankoj Europos užkampy"?

kultūrinis atsilikimas - menkas gėris.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 18:44)
kultūrinis atsilikimas - menkas gėris.

Kodėl?
Jūs neatsakėte į klausimą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 18:48)
Kodėl?

Jūs neatsakėte į klausimą.

atsakysiu klausimu į klausimą: kodėl Jūsų Medinukas eina į mokyklą, o ne laksto kur po girą jausdamas glaudų sąlytį su gamta ir šimtametėmis pagoniškosiomis tradicijomis? (atsiprašau už klausimo idiotiškumą - stengiausi "įsigyventi" į Jūsų poziciją).

kad ir kaip Jums norėtųsi, sąvokomis "gerai/blogai" aš nespekuliuosiu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 19:02)
atsakysiu klausimu į klausimą: kodėl Jūsų Medinukas eina į mokyklą, o ne laksto kur po girą jausdamas glaudų sąlytį su gamta ir šimtametėmis pagoniškosiomis tradicijomis? (atsiprašau už klausimo idiotiškumą - stengiausi "įsigyventi" į Jūsų poziciją).

kad ir kaip Jums norėtųsi, sąvokomis "gerai/blogai" aš nespekuliuosiu smile.gif

Todėl, kad mokslas Lietuvoje yra privalomas. O jis gyvena Lietuvoje. Čia tiesiogiai.
Netiesiogiai - todėl, kad kažkas nusprendė, jog mokslas yra gerai.

Aš iš jūsų visiškai nieko nenoriu. Jūs man nesate svarbi.
Atsakyti