Įkraunama...
Įkraunama...

religija per prievartą

QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:04)
Todėl, kad mokslas Lietuvoje yra privalomas. O jis gyvena Lietuvoje. Čia tiesiogiai. Netiesiogiai - todėl, kad kažkas nusprendė, jog mokslas yra gerai.

Aš iš jūsų visiškai nieko nenoriu. Jūs man nesate svarbi.

Puikūs atsakymai! Abu šiuos teiginius galite sėkmingai prisitaikyti bandydamas suvokti frazę "kultūrinis atsilikimas - menkas gėris".

Neįtikinot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 19:14)
Puikūs atsakymai! Abu šiuos teiginius galite sėkmingai prisitaikyti bandydamas suvokti frazę "kultūrinis atsilikimas - menkas gėris".

Ar "aukštesnis" kultūrinis lygis tiesiogiai įtakoja visuomenės laimės pojūtį?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:21)
Ar "aukštesnis" kultūrinis lygis tiesiogiai įtakoja visuomenės laimės pojūtį?

Medini smile.gif Jūs ne itin "sėkmingas" sofistas smile.gif
laimės pojūtį, sakote? ne, manau, gyvenančio 'čia ir dabar" laimei tai neturi įtakos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 20 gruodžio 2009 - 19:33
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 19:33)
Medini smile.gif Jūs ne itin "sėkmingas" sofistas smile.gif
laimės pojūtį, sakote? ne, manau, gyvenančio 'čia ir dabar" laimei tai neturi įtakos smile.gif

Aš nesuprantu kuom gerai tautai yra svetima kultūra.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:35)
Aš nesuprantu kuom gerai tautai yra svetima kultūra.

mūsų atveju, matyt, tuo, kad leido išgyventi. bet, mano galva, būti atviram kitai kultūrai (nors vėlgi - ką šiame kontekste reiškia "kita"?), dar nereiškia - aklai ją perimti. ir, kalbant apie lietuvius, manau, šitai gražiai atsiskleidžia. didelis klausimas, ko mūsų kasdieniame gyvenime daugiau - pagoniškųjų ar krikščioniškųjų momentų. tik vėlgi - tiek viena, tiek kita reikia gebėti matyti ir suvokti.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 19:45)
mūsų atveju, matyt, tuo, kad leido išgyventi. bet, mano galva, būti atviram kitai kultūrai (nors vėlgi - ką šiame kontekste reiškia "kita"?), dar nereiškia - aklai ją perimti. ir, kalbant apie lietuvius, manau, šitai gražiai atsiskleidžia.

Ar lietuviai ne aklai perėmė krikščionišką kultūrą?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:48)
Ar lietuviai ne aklai perėmė krikščionišką kultūrą?

kažin ar apskritai toks "aklumas" būtų įmanomas...
Atsakyti
Tai, kaip supratau, mano klausimai apie KB požiūrį į antras (civilines) santuokas ir vaikus jose, pasiklydo tyruose... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 20, 19:52)
kažin ar apskritai toks "aklumas" būtų įmanomas...

ko gero taip.
Apie ką mes čia? Taip, tiesa... Ar dabar Katalikų Bzažnyčia vis dar yra kultūros nešėja?
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2009 12 20, 19:54)
Tai, kaip supratau, mano klausimai apie KB požiūrį į antras (civilines) santuokas ir vaikus jose, pasiklydo tyruose... rolleyes.gif

čia jau reiktų bažnytinės teisės žinovo komentaro smile.gif

QUOTE(Medinis @ 2009 12 20, 19:55)
ko gero taip.
Apie ką mes čia? Taip, tiesa... Ar dabar Katalikų Bzažnyčia vis dar yra kultūros nešėja?

kad vargu ar dar liko, kur tą kultūrą "nešti" smile.gif dabar KB atlieka moralinių vertybių saugotojos vaidmenį ir prioritetus teikia karitatyvinei veiklai.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 12 16, 17:55)

Kilo klausimas - kiek yra toleruojamas religijos kišimasis į pasaulietinio gyvenimo tvarkos reguliavimą - būtent švietimą, sveikatos apsaugą, ir t.t.?

Kur riba?

Ar lieka žmogui pasirinkimas laisvai išpažinti savo tikėjimą, o tėvams auklėti savo vaikus pagal savo išpažįstamą tikėjimą?

Juk Lietuvoje yra 9 valstybės pripažintos religijos, bet net kalbant apie tas pačias tikybos pamokas mokykloje, dėstoma tik katalikybę...

kiek reikes, tiek ir kisis religija. pargris veroniku laikai smile.gif

nera ribu.

taip.

jei valdzia kitaip nenusprende, mokamasi mokyklose tik katalikybes. taciau ar tai teisinga?

Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 12 21, 05:15)
kiek reikes, tiek ir kisis religija. pargris veroniku laikai  smile.gif

nera ribu.

taip.

jei valdzia kitaip nenusprende, mokamasi mokyklose tik katalikybes. taciau ar tai teisinga?

trukt už vadžių ir vėl iš pradžių smile.gif
Atsakyti