Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(seeramuun @ 2010 02 12, 15:21)
Visu pirmai, as NIEKO nediskriminuoju ir man tolerancijos netruksta, as niekada gyvenime nepasakiau, kad jie yra nenormalus, nesveiki, debilai ir ttt As suprantu, kad jie turi jausmus, svajones, kaip ir visi kiti, suprantu, kad jie yra zmones neprastesni uz kitus.
Be to, mano kaimyne irgi turi toki vaika, 90% ka rasiau cia buvo netgi jos pacios anksciau sakyti zodziai, nes kaip ji pati sako tokia yra tiesa, nuo jos nepasislepsi. O del mokyklos ''prisikabinau'', nes ta pati kaimyne papasakojo baisia istorija kas buvo jos tam vaikui mokykloje nutike.
Savo vaikus as aukleju normaliai. NIEKADA neleidziu is nieko saipytis, ir niekada nemaciau kad saipytusi, as suprantu, kad nei Jus, nei tie Jusu vaikai nera kalti del to, kad tokie gime. Visgi del 'normalumo' (siaip del to ir rasiau kabutese, kad jie nera nenormalus) o nustatytus standartus ivardijau, nes dauguma taip sako ir nieks neima taip gyliai i sirdi kaip jus cia visi. Be to, manes nesupratote...

Ir dar kiekviena motyna zino ka juos vaikui yra geriausia, ir tik ji gali spresti kur ir kada ir kaip jam mokytis. Ir nereikia mus grazint i sovietus!!!!!
Atsakyti
Sveikos merginos, nenirškit prieš šventes, jau šitos moteriškės nepakeisim, tik gaila jos vaikų. Nes su kiekvienais metais pastebiu, kad į vaikus gali žiūrėti kaip į veidrodį, net žodžius po dešimtmečio savo pasakytus išgirsti ( aišku iš sveikųjų). Mūsų ne gailėtis reikia , o pavydėti, kad mes galim sveikuosius vaikus geresniais užauginti. Gal čia tik man taip atrodo, kad išmoksta tolerancijos, atjautos, atsakomybės. Na čia aš iš savo varpinės, kai dukrai 19 m. galiu pasidžiaugti, kad medikės profesiją pasirinko, nors niekas neskatino .
O mokyklas tikrai renkamės ne pagal kitų norus, o kur mūsų vaikučiams saugiau.
Na visoms geru švenčių, čia jus tiek prišnekat, nebespėju net perskaityti.
Mažyliams gerų mankštelių
Kissaule, turėdama laiko paieškosiu medžiagos apie veiduko masažą, kaip nors priduočiau. Mes maži važiuodavom Klaipėdoj į neurologinį skyrių pasimankštinti, ten dirbo nuostabi logopedė, buvo mūsiškei laišką atsiuntus kaip dirbti su saulytėm. Bet mūsiškė, nenorėjo vaikui pirštų į burną kišti.
Atsakyti
QUOTE(Marmuriuk @ 2010 02 12, 15:44)
Ir dar kiekviena motyna zino ka juos vaikui yra geriausia, ir tik ji gali spresti kur ir kada ir kaip jam mokytis. Ir nereikia  mus grazint i sovietus!!!!!

Boza moj... Nereik sakyt, kad mama zino kas geriausia vaikui, na, gal ir zino, bet niekas nera apsaugotas nuo to, ka gali padaryti kiti... Dabar atsiranda koksai debilas klaseje, taip vadinamas 'erelis' kuris pradeda tyciotis ir nei jus, nei vaikas del to nera kaltas. Kaip ta pati kaimyne pasakojo, kad tie kurie saipes is jos vaiko, paklausti kodel taip dare jie atsake 'jis pats kaltas, nes yra durnas'. Bandyta kalbetis ir su ju tevais bet rezultatu nebuvo. Viskas susitvarke kai pakeite mokykla, nors ka tam vaikui reikejo pereit, kol pati mama susigriebe, kad gal butu laikas kazka daryt... Nors pats vaikas jau norejo ta mokykla keist... Tai cia geriausia, ar ne... Kai buna vaikas pasako tevam 'as nebegaliu daugiau, noriu mirti, nusizudysiu' o tevai atsako tik 'nu ka cia nesamones kalbi', o kai istikruju nusizudo, tai jau tevai sako 'oi, as nezinojau, net negalejau itart'... Taaaip, tikrai mama zino kas jos vaikui geriausia....
Atsakyti
seeramuun nu cia ir isvartei viska tipo ant savo kaimynes doh.gif ,zinai butu geriausia jei savo pamastymus ir patarimus eitum kitur dalint,nes niekam neidomu ka tu manai...ir ka mano tavo kaimyne....

Atsakyti
QUOTE(seeramuun @ 2010 02 12, 16:28)
Boza moj... Nereik sakyt, kad mama zino kas geriausia vaikui, na, gal ir zino, bet niekas nera apsaugotas nuo to, ka gali padaryti kiti... Dabar atsiranda koksai debilas klaseje, taip vadinamas 'erelis' kuris pradeda tyciotis ir nei jus, nei vaikas del to nera kaltas. Kaip ta pati kaimyne pasakojo, kad tie kurie saipes is jos vaiko, paklausti kodel taip dare jie atsake 'jis pats kaltas, nes yra durnas'. Bandyta kalbetis ir su ju tevais bet rezultatu nebuvo. Viskas susitvarke kai pakeite mokykla, nors ka tam vaikui reikejo pereit, kol pati mama susigriebe, kad gal butu laikas kazka daryt... Nors pats vaikas jau norejo ta mokykla keist... Tai cia geriausia, ar ne... Kai buna vaikas pasako tevam 'as nebegaliu daugiau, noriu mirti, nusizudysiu' o tevai atsako tik 'nu ka cia nesamones kalbi', o kai istikruju nusizudo, tai jau tevai sako 'oi, as nezinojau, net negalejau itart'... Taaaip, tikrai mama zino kas jos vaikui geriausia....

Kad pati nenuosekliai rasai. Cia rasai, kad dukters klasej toks vaikas yra, kitam poste rasai, kad kaimynes vaikui nutiko, galu gale suvedi i tai, kad patycios priveda prie savizudybes ir kalti tevai, kad nereagavo ar laiku nesureagavo. Specialiu poreikiu tai nebutinai tik musu vaikai, daug yra visokiu tu specialiu poreikiu ir problema ne musu vaikai, o tie tavo ivardinti "ereliai". Kai rasim sprendima kaip tvarkytis su jais - problemos neliks.
Tyciojasi is visu, ne tik is musu vaiku, bet del to kazkodel neuzdarom kitu savo vaiku i spec. mokyklas. Jokiu budu nenoriu pabrezti, kad spec. tai kas nors blogiau.
Viskas priklauso nuo paties vaiko ir jo sugebejimu lygio. Visokiu ir musu yra. Juk ne visi esam profesoriai ir prezidentai.
Kaip tik dabar turejau problema su vyresne dukra, nes is jos tyciojosi, kad gerai mokosi, kad yra gabesne uz keleta kitu, kad viena mokytoja ja labai megsta. Kol kas susitvarkau. Lyg ir radau "vaista".
Taip, kad problema reikia spresti konkrecia ir konkreciai duotu atveju.

Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2010 02 12, 17:27)
Kissaule, turėdama laiko paieškosiu medžiagos apie veiduko masažą, kaip nors priduočiau. Mes maži važiuodavom Klaipėdoj į neurologinį skyrių pasimankštinti, ten dirbo nuostabi logopedė, buvo mūsiškei laišką atsiuntus kaip dirbti su saulytėm. Bet mūsiškė, nenorėjo vaikui pirštų į burną kišti.

Gal ir man galėtum tą laiškelį atsųst, jei rasi ax.gif Ačiū iš anksto! 4u.gif
"Treniruoju" aš dabar savo kleckiuką visaip. Nepamaišytų ir veiduko masažiukai blush2.gif
Žodžiu, stiprėjam kiekvieną dieną! ax.gif O kai pradėsim mankšteles lankyt, tai tuoj bėgiosim thumbup.gif
Atsakyti
Mokykloje tyciojasi ir is sveiku vaiku...dabar visko pasitaiko...
Labai gerai zinau kaip jauties kai tyciojasi is taves, bet tas tave ir uzgrudina, labiau paruosia gyvenimui...As pati turiu negalia, bet lankiau normalia mokykla ir aisku patyriau ne tai kad patycias, bet juoka is manes...aisku buvo sunku, ypac kai buni maziuke ir nesupranti kodel prie manes pribega kitu klasiu berniukai ir juokiasi... megdzioja mano kalbejimo manieras ir panasiai...bet viena diena isisavinau mamos sakomus zodzius,jei tyciojasi is taves tai nera tavo problema, tai ju problema ir su tuo gyvenu iki dabar...jei kas nenori bendrauti su manim tai ne mano beda o ju...bet tokiu zmoniu tikrai vienetai
be to, kazkada sakiau tie kas tyciojasi tai ne ju problema o tevu, nes jie neparuosia savo vaiko, kad yra ir vaikuciu su problemytemis, kurie labai nuostabus ir teikia nepaprasta meile ir siluma kitiems..
teisybe, kad gyvenime lazda turi du galus...pamenu viens is vyresniuju klasiu vis megdavo su klasiokais pasijuokti is manes... ir likimas taip suvede kad jo sunus ir mano mergaite lanko ta pacia darzelio grupe... jo suneliui pasireiskia autizmas..jus butumet mate jo zvilgsni kai pamate pirma karta kai mes susitikom grupes rubinej, kad net as pati pasijutau nepatogiai
Atsakyti
sveikutes mamytes ir nuostabus vaikiukai
ziuriu diskusija uzvire su standartine moteryte,gaila man jos
babulka kaip saunu ,kad viskas gera pas jus
na su Justuku po turputi judam i prieki,jau atsrado nauju garsu ,kaip toliau eisis bus matyt
Atsakyti
Sveikos mamytes,
nekreipkim demesio i seeramuun issakytas mintis, jauciasi kad ji ribotu paziuru zmogus, tegu pati permasto ka mums cia isdeste ir dar kokiu tonu surase. Neduok d..... jai kada gyvenime teks pajusti ka mes jauciam, gal tada ir supras kad savo issireiskimais uzgaulioja mamas auginancius vaikus su negalia. Sekmes jums seeramuun auginant sveikus vaikus ir anukus.

QUOTE(Lstan @ 2010 02 12, 16:27)

Buciau labai dekinga Lstan.O pirsciukus logopede nekiso ji su mentele mergytei masazavo, su pirstu as masazuoju liezuviuka smile.gif
Atsakyti
sveikinam visus su meiles diena biggrin.gif heart.gif heart.gif heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sveikinimukai su meiles dienyte visoms, ir jusu saulutems . oro_buckis.gif oro_buckis.gif oro_buckis.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Labos tetos

Su Valentino diena visas mamytes auginancias nuostabiausius vaikucius pasaulyje...

Pasakysiu tik tiek,tai mamytei,mano toks vaikas eina i normalia mokykla su normaliais vaikais....Yra visu globojamas ir visi ji myli...Normalus pagal tave vaikai ne nebijo jo,o auginami tolerantiskoje visuomeneje,kurioje yra vietos visiems vaikuciams...ir kurioje visi mokami gyventi kartu,kokie jie bebutu...Gaila rimtai man taves,gyveni kazkokiose dziunglese dar.... g.gif

Labai dziaugiuosi uz musu mazuju pasiekimus....Pamatytumem kaip maniskis taekwondo daro broli megdziodamas,numirtumet juokais...Buckiai visoms,mes jus mylim 4u.gif
Atsakyti