Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(cezi @ 2009 12 27, 12:30)
O medkai niekada nesiulė kokiu raminančiu ar bent jau vitamino B, aš nelabai būčiau linkusi vaikus tokius vaistus kišti, bet, kad be jų labai pavojinga, o dar prie jūros doh.gif

Tuos bėgimo priepolius išprovokuoja vaiko pyktis, vaistus aš jam duodu homeopatinius.Žinau, kad autizmui gydyti vaistų nėra, yra tik simptominis gydymas.Tikiuosi, kad tai kada nors pasibaigs, kaip pasibaigė domėjimasis skalbimo mašina, vėliavomis, žemėlapiais....
Kas dėl kooperavimosi ir buvimo kartu su giminėmis prie jūros, tai aš pati tų giminių nenoriu, nes man tenka būti prie puodų, visaip juos užimti o jie tuo tarpu poilsiauja. Kas gyvena vasaromis pajuryje, supranta apie kokius malonumus aš rašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 27 gruodžio 2009 - 12:05
QUOTE(Atėnė V @ 2009 12 27, 11:59)
Tuos bėgimo priepolius išprovokuoja vaiko pyktis, vaistus aš jam duodu homeopatinius.Žinau, kad autizmui gydyti vaistų nėra, yra tik simptominis gydymas.Tikiuosi, kad tai kada nors pasibaigs, kaip pasibaigė domėjimasis skalbimo mašina, vėliavomis, žemėlapiais....

Vitamino B tai aš vaikiui duodu, jis mažina sresą ir gerina raumenų tonusą, nors jis pas mane nebėgioja, bet dėl įtampos nesugeba susikaupt mokslui tai laikas nuo laiko duodu ir pati laikas nuo laiko pavartoju dažniausiai pavasarį ir rudenį jaučiu jo stygiu, o ar tai padeda tai net nežinau, tokio aiškaus ryškaus pagerėjimo nebūna, bet .... ar čia suprasi ar nuo vit. pagerėjo ar savaime doh.gif
Atsakyti
Mes krausomės į naują butą. Tai pergyvenu kaip jis naują aplinką priims g.gif Labiausiai bijau, kad tik jis nepradėtų ant palangų lipti - vis dėlto bus 8 aukštas doh.gif Keletą kartų jis ten yra buvęs - tai pergyvenau, ar nebijos jis liftu važiuoti, bet laimei, jam visai tai patiko tongue.gif

Čia turbūt aš biški ne į temą pasisakiau rolleyes.gif
Atsakyti
Cute, svekutė, labai jau seniai čia nebuvai, nagi pasakok greičiau, kaip jum sekasi
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2009 12 27, 12:11)
Mes krausomės į naują butą. Tai pergyvenu kaip jis naują aplinką priims  g.gif Labiausiai bijau, kad tik jis nepradėtų ant palangų lipti - vis dėlto bus 8 aukštas  doh.gif Keletą kartų jis ten yra buvęs - tai pergyvenau, ar nebijos jis liftu važiuoti, bet laimei, jam visai tai patiko  tongue.gif

Čia turbūt aš biški ne į temą pasisakiau  rolleyes.gif

Viskas į temą, kad tik ne barniai, mes kraustėmės prieš 2 metus, pastreavo biski, bet ką gi dabar darysi, labai ilgėjosi senų namų ir labiausiai draugų, vis prašydavo jį ten nuvežti, buvom kelis kart ir nuvaževe, bet nedrįsau dažnai to daryti, nes bijojau, kad visai nepavyks čia adaptuotis, be to ir tie draugai vėliau išsikraustė
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 12 27, 13:11)
Mes krausomės į naują butą. Tai pergyvenu kaip jis naują aplinką priims  g.gif Labiausiai bijau, kad tik jis nepradėtų ant palangų lipti - vis dėlto bus 8 aukštas  doh.gif Keletą kartų jis ten yra buvęs - tai pergyvenau, ar nebijos jis liftu važiuoti, bet laimei, jam visai tai patiko  tongue.gif

Jei tai jusu butas, o langai plastikiniai, tai staciusi tuo plastikinius langus firma gali pasiulyti spec. uzraktus langams (balkono durims). Uzrakinimas: mygtuko paspaudimas, atrakinimas-raktu. Mes dejo, bet ne del vaiku, o del siautijanciu kaiminysteje vagiu.
Taip pat papildomai langu apsaugai maciau, kad deda tokia metaline apsauga lango isoreje (perskirsto langa kiek zemiau nei 1/2). Tiksliai negaliu pasakyti jos paskirties, bet greiciausiai tam, kad zmogus negaletu iskristi pro atvira langa.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2009 12 27, 11:59)

Mano vaikas irgi buvo begiojantis ,begiojo gal iki 16 metu.Galiu tik parasyt ka jis man sake " kada as matau kad negaliu susitvarkyt su situacija ir pikciu as begu kad viska uzbaigt " - pati nelabai supratau ka jis turejo omeni..bet gal kazkaip jums gales padet .
Mano sunus jau juokauja kad jam reikia stot i psichologija kad cia galetu konsultuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 12 27, 12:24)
Mano vaikas irgi buvo begiojantis ,begiojo gal iki 16 metu.Galiu tik parasyt ka jis man sake " kada as matau kad negaliu susitvarkyt su situacija ir pikciu as begu kad viska uzbaigt " - pati nelabai supratau ka jis turejo omeni..bet gal kazkaip jums gales padet .
Mano sunus jau juokauja kad jam reikia stot i psichologija kad cia galetu konsultuot smile.gif

Galgeriau į psichiatriją, kad galėtų visiems padėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 12 27, 13:11)

Ice, kai prieš pora metų krausčiausi į naują butą, kaip Šviesioji tau siūlė, pasirinkau visas įmanomas apsaugos priemones: langus su užraktais į rankenas, spynas i kambarių duris, lauko durims įdėjau papildomą spyną viršuje (meistrai galvas kraipė, kam į šarvuotas dėt tiek papildomų apsaugų). Apgalvok, kol dar neįsikraustei, nes vėliau sunku meistrus prisikviest doh.gif

Atėne, suprantu tave. Man visuomet dilema, nes aš nemoku plaukti. Visadgalvoju, kas būtų, jei maniškis pultų į vandenį, o aš jo negalėčiau išgelbėti, o maniškis mėgsta vandenį. Tad apsidraudžiu į draugiją imdamą žmogutį, gerai susipažinusį su mano mažojo ypatybėm.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2009 12 27, 12:41)
...kita vertus, pagavau save svarstant : Jei žinočiau, kad Švelnioji tarkim išties yra autistė, ko gero pasistengčiau tik per A.Ž. ją "mokyti" daugumai suvokiamų ir priimtinų socialinio bendravimo taisyklių unsure.gif Negaliu žinot, ar mano saugusi vaikas autistė taip nesielgs viešoj erdvėj dėl kitiems nesuprantamų saviraiškos poreikių.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

cute, neturiu nustatytos autizmo diagnozes. lotuliukas.gif Ir jokiu ligu ar diagnoziu man niekas niekada nustates nebuvo.
3 metu mokejau zaisti kortom ir nerti vaseliu, kalbejau 2 kalbom. Taip pat su manim (to paties amziaus) labai noriai susidraugavo dvi 6 metu mergates kieme (atvaziuojancias visai vasarai pas savo seneles), su jais draugavau gal 10 metu. Mano amziau vaiku mano name buvo tik 2 berniukai-dvinukai; su vienu is jus irgi buvom geri draugai kelis metus, tik jam atsitiko nelaimingas atsitikimas, jis mire. Darzelyje per spektaklius buvau vedeja arba eijau pirma. Mokykloje nuolat ikisdavo i visokius pionieriu, veliau i komjaunimo komisijas. Studento laikais kazkaip issisukau nuo "pirmininkaujanciu" vaidmenu. Bet veliau, gyvenime teko spresti/atstovauti visokius bendruomeniu/kolektyvu interesus, spresti problemas.
Siuo metu turiu apie 10 draugiu, kuriom galiu pasitiket ir kurios mane gali pagelbeti vienu, ar kitu klausimu, aisku kiekviena ju turi ir savo rupesciu. Autizmo srityje jie patirties neturi, kas yra autizmas nezino.
Bet as nesiekiu (ir anksciau nesiekdavau) tokio statuso nei siame forume, nei aplamai visuomeneje. Tiesiog taip kartais gaudavosi, nes emiausi gal kiek daugiau iniciatyvos, o paskui jau negalejau apvilti manim tikinciu zmoniu. Na tokia jau as esu is prigimties. Ir jei jau jums atrodo, kad esu autiste lotuliukas.gif , tai lai taip ir buna del sventos ramybes, nes mane dar autiste niekas (apart sio forumo) nevadino. lotuliukas.gif
O toliau pacituosiu jusu pacios posta, kuriam pritariu: drinks_cheers.gif
QUOTE(cute @ 2009 05 05, 21:49)
Iš esmės nėra jokios tragedijos būti autistu. Tragedija, kad NT (o ypač Lietovoje) negali pakęsti kitokių.

Papildyta:
QUOTE(toratora @ 2009 12 27, 13:24)

O as dabar supratau, ka norejo pasakyt jusu sunus. Mano buves MB panasiai elgesi doh.gif pirmus gal 2 metus. Nors jis ir nebuvo autistas, tad begdavo uzsidaryt i WC arba siaip i lauka pasivaikscioti. Kiek paaiskejo veliau, taip jis elgesi ir vaikysteje savo seimoje, su savo mama. doh.gif Visumoje galiu tik pridurti, kad to MB seimoje buvo dideles problemos santykiuose tarp tevo ir mamos: jie nuolat baresi, veliau tevas muse mama. Si elgesio modeli buves MB perkele ir i musu dvieju santykius. Kaip patys suprantat, po kiek laiko (o jau as labai kantri) as su juo issiskyriau, nes supratau, kad jo nepakeisi... doh.gif
Del to MB begimo tai galeciau pasakyti taip: jo nesutarimu ir konfliktu sprendimo budas buvo ne iseities paieska, o begimas nuo problemos. O gal but jis tiesiog nemokejo bendraujant spresti problemas, nes seimoje to nemate.
Tiesa sakant po tu 2 metu as vis del to isreikalavau, kad MB sprestu problemas pokalbio metu, o ne uzsidarinetu WC. Tai si problema issisprende, bet liko kitos... doh.gif
O del autistu tai nezinau, gal cia dar ir kitokie "mechanizmai" isijungia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 27 gruodžio 2009 - 13:14
Siaip tai ne paslaptis, kad dauguma vyru yra "silpnoji lytis" lotuliukas.gif ir bega nuo problemu seimoje (ar susidurus su problemom). Tik va to "begimo" budus kiekvienas savaip pasirenka: vieni bega i lauka, kiti sedi internete, treti darbe, ketvirti uzsiima sportu ir t.t. ir pan. lotuliukas.gif
Mes cia pacios..."pabegeles". lotuliukas.gif Tad ko noret is vaiku...jie tik kopijuoja mus. lotuliukas.gif

Taip pogi... Kadangi daznai autistai turi ivairiu motorikos sutrikimu, prasciau orientuojasi aplinkoje, tai seima tokius vaikus labiau ir ilgiau saugo, nei iprastus vaikus.
Siaip tai paprastas zmogus megsta pakeisti kartais aplinka ar uzsiemimu pobudi. Tad manyciau ir autistai ne isimtis. Bet va kaip suderinti ta "apsauga" su "aplinkos pokyciais" tai cia jau uzduotis ne is lengvuju.
Kiek pastebejau, tai mano vaikas kartais "istrunka" is "apsaugos rato" ir daro tai, kam jis jau pats buna pribrendes, o va mes, suauge dar vis bandom ji "saugoti ir globoti". doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 27 gruodžio 2009 - 13:32
Cezi, nenrvuok manes biggrin.gif smoke.gif As esu juk apibrezima ikelus kas yra susitaikymas. As vadovaujuosi tuo kas ten parasyta (ne is dangaus isgalvojau), del to manau, kad nesu susitaikiusi. Prasau daugiau nelieskim sios temos.

Ice, sekmes jums. Parasyk po to kaip elgesi Jonukas.
O maniskis ir vel serga. doh.gif Nu kosmars merginos, ale jau latviskai prabilau is nevilties. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 12 27, 14:24)
Cezi, nenrvuok manes  biggrin.gif  smoke.gif  As esu juk apibrezima ikelus kas yra susitaikymas. As vadovaujuosi tuo kas ten parasyta (ne is dangaus isgalvojau), del to manau, kad nesu susitaikiusi. Prasau daugiau nelieskim sios temos.

Ice, sekmes jums. Parasyk po to kaip elgesi Jonukas.
O maniskis ir vel serga.  doh.gif  Nu kosmars merginos, ale jau latviskai prabilau is nevilties.  lotuliukas.gif

Nu va dar vieną nervuoju doh.gif
Atsakyti