Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sveikos mamos.noriu paklaust smile.gif kiek skaiciau sias temas,visur parasyta,kad gimus antram vaikeliui kol mama pirmo vaiko auginimo atostogose,ismokos skaiciuojamos kaip pirmajam,tiesa?man tik smalsu,ar niekas nepasikeite dabar,kai vis tuos istatymus naujus priimineja?jei vaikelis gimsta iki liepos 1d ir po liepos 1d,kas keiciasi?
Atsakyti
sveikos mamytes,gal esat susidurus su panase situoacija kaip as ,laukiuos antro vaikucio ir noriu kad eitu mano vyras tevystes atostagu, bet pagal visus istatymus kiek girdejau turi jis but is dirbes metus laiko bet jam metai bus tik liepos men ,seip jis dirbes toi dabovietei, tik kad buvo isejas bet vel sugryzo, tai gal kas galit pasakyt ar jis gali iseit tevystes atostagu ar aba bent veliau kaip sueis metai ? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos. Sveikinu visas su Naujaisiais metais !
Turiu aktualu klausima smile.gif
Tureciau gimdyti Liepos viduryje. Gegužes 6d tureciau iseiti dekretiniu. Labai butu idomu suzinoti kaip skaiciuoti savo dekretiniu ismoka ir motinystes pasalpa vaiko prieziuros atostogose. As kaip suprantu tai jau mazins tas ismokas man. Kai skaiciavau pagal sena skaiciuokle kaip ir viskas buvo aisku. O dabar nzn kaip cia susiorentuoti. Matyt per sudetingi man tie musu istatymai paskutiniu metu smile.gif
Zodziu dirbu savo darba jau nuo 2007 m. atlyginimas kaip ir pastovus. lapkriti sumazino tai dabar ant popieriaus 1520 Lt kiekviena menesi.
Atsakyti
QUOTE(ievvuuze @ 2010 01 04, 14:32)
sveikos mamos.noriu paklaust smile.gif  kiek skaiciau sias temas,visur parasyta,kad gimus antram vaikeliui kol mama pirmo vaiko auginimo atostogose,ismokos skaiciuojamos kaip pirmajam,tiesa?man tik smalsu,ar niekas nepasikeite dabar,kai vis tuos istatymus naujus priimineja?jei vaikelis gimsta iki liepos 1d ir po liepos 1d,kas keiciasi?

nepasikeitė. keičiasi dydžiai. labai rekomenduoju įstatymą pasiskaityti smile.gif
QUOTE(esttrela @ 2010 01 04, 15:27)
sveikos mamytes,gal esat susidurus su panase situoacija kaip as ,laukiuos antro vaikucio ir noriu kad eitu mano vyras tevystes atostagu, bet pagal visus istatymus kiek girdejau turi jis but is dirbes metus laiko bet jam metai bus tik liepos men ,seip jis dirbes toi dabovietei, tik kad buvo isejas bet vel sugryzo, tai gal kas galit pasakyt ar jis gali iseit tevystes atostagu ar aba bent veliau kaip sueis metai ?  g.gif  g.gif  g.gif

tėvystės atostogų galima išeiti tik kol vaikui sueis mėnuo. jūs matyt painiojate su motinystės (tėvystės) atostogomis. stažas turi būti metai per pastaruosius du, jūsų vyras jį turi. tik tiek, kad pašalpos dydis bus skaičiuojamas iš metų iki atostogų. išeiti atostogų jis galės bet kada iki vaikui sueis trys metai.
QUOTE(vvictory @ 2010 01 04, 15:36)
Sveikos. Sveikinu visas su Naujaisiais metais !
Turiu aktualu klausima smile.gif
Tureciau gimdyti Liepos viduryje. Gegužes 6d tureciau iseiti dekretiniu. Labai butu idomu suzinoti kaip skaiciuoti savo dekretiniu ismoka ir motinystes pasalpa vaiko prieziuros atostogose. As kaip suprantu tai jau mazins tas ismokas man. Kai skaiciavau pagal sena skaiciuokle kaip ir viskas buvo aisku. O dabar nzn kaip cia susiorentuoti. Matyt per sudetingi man tie musu istatymai paskutiniu metu smile.gif
Zodziu dirbu savo darba jau nuo 2007 m. atlyginimas kaip ir pastovus. lapkriti sumazino tai dabar ant popieriaus 1520 Lt kiekviena menesi.

tai kad labai aiškus tas įstatymas, tereikia perskaityti atidžiai. čia nuoroda mirksiukas.gif labai siūlau paskaityti, bet jei nenorite - nieko sudėtingo : kol vaikui sueis vieni metai 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 75 procentai atlyginimo maždaug. galima su skaičiavimo mašinėle ir pasiskaičiuot. internetinių skaičiuoklių man rodos dar nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 04, 16:23)
nepasikeitė. keičiasi dydžiai. labai rekomenduoju įstatymą pasiskaityti smile.gif

tėvystės atostogų galima išeiti tik kol vaikui sueis mėnuo. jūs matyt painiojate su motinystės (tėvystės)  atostogomis. stažas turi būti metai per pastaruosius du, jūsų vyras jį turi. tik tiek, kad pašalpos dydis bus skaičiuojamas iš metų iki atostogų. išeiti atostogų jis galės bet kada iki vaikui sueis trys metai.

tai kad labai aiškus tas įstatymas, tereikia perskaityti atidžiai. čia nuoroda mirksiukas.gif labai siūlau paskaityti, bet jei nenorite - nieko sudėtingo :  kol vaikui sueis vieni metai 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 75 procentai atlyginimo maždaug. galima su skaičiavimo mašinėle ir pasiskaičiuot. internetinių skaičiuoklių man rodos dar nėra smile.gif

na as turejau omeny motinistes (tevystes )noriu kad vyras iseitu o ne as kad galetu buti tuos du ar tris metus ant motinsystes (tevystes )atsostagose blush2.gif tai jei dar galit paaiskint tiksliau ar gales eiti jis tu atostagu nors dar nera emtu kad isdirbes ? 4u.gif
Atsakyti
tai ir norejau klaust jei dirbi su patentu ir pastoji tai jokiu pinigeliu negauni kai iseini i dekreta?
Atsakyti
QUOTE(esttrela @ 2010 01 04, 18:28)
na as turejau omeny motinistes (tevystes )noriu kad vyras iseitu o ne as kad galetu buti tuos du ar tris metus ant motinsystes (tevystes )atsostagose  blush2.gif tai jei dar galit paaiskint tiksliau ar gales eiti jis tu atostagu nors dar nera emtu kad isdirbes ? 4u.gif

gi jau atsakiau, bet nesunku ir pakartoti - gali, nes turi stažą (plačiau nuorodoje) smile.gif
QUOTE(rimke2 @ 2010 01 04, 20:15)
tai ir norejau klaust jei dirbi su patentu ir pastoji tai jokiu pinigeliu negauni kai iseini i dekreta?

gauni jei yra reikiamas stažas. plačiau čia smile.gif jūs jį kaip supratau turite.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 04, 20:59)
gi jau atsakiau, bet nesunku ir pakartoti - gali, nes turi stažą (plačiau nuorodoje) smile.gif

gauni jei yra reikiamas stažas. plačiau čia smile.gif jūs jį kaip supratau turite.

na taip turiu virs dvieju metu ir dabar darbdavys uzdare individualia veikla ir nori kad toliau dirbtume su patentais tai man ir neramu nes norim planuot vaikuti o jei poto negauciau pinigeliu tai sunkoka butu aciu uz nuoroda studijuosiu dabar
Atsakyti
QUOTE(rimke2 @ 2010 01 04, 21:11)
na taip turiu virs dvieju metu ir dabar darbdavys uzdare individualia veikla ir nori kad toliau dirbtume su patentais tai man ir neramu nes norim planuot vaikuti o jei poto negauciau pinigeliu tai sunkoka butu aciu uz nuoroda studijuosiu dabar

nuo praeito sausio berods iš už individualią veiklą gaunamų pajamų irgi mokamos motinystės ir ligos socialinio draudimo įmokos. svarbu tik ar yra stažas.
Atsakyti
na tai mano virsininke pasigimde ir ji turi uzdaryti individualia veila kad gautu pinigelius uz vaika ji dar ir kita darba tuo paciu turejo
Atsakyti
Kol dar L'eau (ir kitos kur atsako) nepavargo greitai ir as paklausiu: ax.gif

1) ar tiesa kad isejus auginti vaikeli darbo vieta saugoma tik 2m? ta prasme toje istaigoje ir butent toje pacioje vietoje? o jei buna iki 3 m, tai paskui gali pasiulyti bet kokia kita darbo vieta?

2) dabar kai nuo liepos 1 d skaiciuos 90 ir 75 proc, tai cia visoms naujai iseinancioms, ar ir toms kurios jau iseje?

Atsakyti
1. netiesa. abiem atvejais. 180 straipsnis. tris metus saugoma darbo vieta arba pareigos
2. visoms
Atsakyti