Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka bažnyčioje-

QUOTE(pugzlys @ 2010 03 19, 00:57)
Man rodos,cia uzejo tokia mada. Daugeliui suveike bandos jausmas. Tikrai tikinciu ju tarpe mazuma. Tai jiems CMB per prasta,nes gi baznycioj taip grazu... Juokas ima,kai tokios nuotakos su pilvais ir rutu vainikeliais link altoriaus eina. Arba keli vaikiukai is paskos lekia,nuo teveliu skirtingu. Tai kur tas religingumas anksciau buvo? Tik pries vestuves kazkaip visi patampa uoliais katalikais. Man geda butu vaidinti toki cirka pries save ir pries tikrus katalikus.

Šiaip jau tikri katalikai, be kitų pamokymų, laikosi ir "neteiskite, kad nebūtumėte teisiami". Tik tamsuolės davatkos galėtų šitaip svetimas nuodėmes, vaikus, tėvus, pilvus suskaičiuoti. Normalūs katalikai mano, kad Viešpaties keliai nežinomi, ir kad ne jų reikalas, kur tas religingumas anksčiau buvo.
Aš čia neginu tų, kas eina tuokti į bažnyčią, pakankamai rimtai į ją nežiūrėdami. Negražu taip. Ir Bažnyčia kuo toliau, tuo dažniau mėgina kaip nors pasitikrinti, pažiūrėti, ar nuoširdžios jaunavedžių religinės intencijos. Ir gerai daro - Bažnyčia nėra gražių vestuvių organizavimo firma.
Bet aš nesuprantu, kaip galima tokiu tonu, taip smerkiamai apie tuos jaunavedžius kalbėti. Juk neįlįsite į širdį ir nepatikrinsite, kiek jie nuoširdūs. Aš manau, kad yra labai daug tokių pusiau nuoširdžių - juk tikrai nemanote, kad jie visi - cinikai, atėję išsityčioti iš Bažnyčios. Be to, vestuvės bet kuriuo atveju pilnos vienokios ar kitokios vaidybos - pozavimo nuotraukoms, apsitaisymo gražiais, bet nepatogiais drabužiais, iš anksto išmoktų tekstų deklamavimo. Svarbiausia - ir Bažnyčiai, ir artimiesiems, ir jaunavedžiams - yra tai, kad jų meilė būtų tikra ir tvirta, kad jie vienas kitam kuo daugiau laimės suteiktų. Siūlyčiau to ir palinkėti kiekvienai sutiktai svitai ir mažiau ieškoti krislų svetimose akyse.
Atsakyti
QUOTE(schade @ 2010 03 19, 12:15)
Šiaip jau tikri katalikai, be kitų pamokymų, laikosi ir "neteiskite, kad nebūtumėte teisiami". Tik tamsuolės davatkos galėtų šitaip svetimas nuodėmes, vaikus, tėvus, pilvus suskaičiuoti. Normalūs katalikai mano, kad Viešpaties keliai nežinomi, ir kad ne jų reikalas, kur tas religingumas anksčiau buvo.
Aš čia neginu tų, kas eina tuokti į bažnyčią, pakankamai rimtai į ją nežiūrėdami. Negražu taip. Ir Bažnyčia kuo toliau, tuo dažniau mėgina kaip nors pasitikrinti, pažiūrėti, ar nuoširdžios jaunavedžių religinės intencijos. Ir gerai daro - Bažnyčia nėra gražių vestuvių organizavimo firma.
Bet aš nesuprantu, kaip galima tokiu tonu, taip smerkiamai apie tuos jaunavedžius kalbėti. Juk neįlįsite į širdį ir nepatikrinsite, kiek jie nuoširdūs. Aš manau, kad yra labai daug tokių pusiau nuoširdžių - juk tikrai nemanote, kad jie visi - cinikai, atėję išsityčioti iš Bažnyčios. Be to, vestuvės bet kuriuo atveju pilnos vienokios ar kitokios vaidybos - pozavimo nuotraukoms, apsitaisymo gražiais, bet nepatogiais drabužiais, iš anksto išmoktų tekstų deklamavimo. Svarbiausia - ir Bažnyčiai, ir artimiesiems, ir jaunavedžiams - yra tai, kad jų meilė būtų tikra ir tvirta, kad jie vienas kitam kuo daugiau laimės suteiktų. Siūlyčiau to ir palinkėti kiekvienai sutiktai svitai ir mažiau ieškoti krislų svetimose akyse.

As neteisiu,man tiesiog juokinga ax.gif
Kai is dideles meiles bega i baznycia tuoktis,o paskui visokiais budais nori anuliuoti baznytine santuoka,kad galetu dar karta prisiekti pries Dieva,tik jau kitam zmogui... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pugzlys @ 2010 03 19, 16:13)
As neteisiu,man tiesiog juokinga  ax.gif
Kai is dideles meiles bega i baznycia tuoktis,o paskui visokiais budais nori anuliuoti baznytine santuoka,kad galetu dar karta prisiekti pries Dieva,tik jau kitam zmogui...  doh.gif

Čia nejuokinga, čia gaila, kad žmonėms tokius skaudžius dalykus tenka išgyventi. Bet tai neturi nieko bendro su tuo, ar pora nuolat praktikuojantys katalikai, ar ne. Jeigu įsivaizduojate, kad katalikus Apvaizda kaip nors išskirtinai apšviečia ir per sapną pakužda, ar iškart už teisingo vyro teki / teisingą moterį vedi, tai turbūt visai jau viduramžiais gyvenate... Kaip tik todėl ir numatyta procedūra, kaip tą santuoką anuliuoti.
Atsakyti
Ileisk kiaule i baznycia,tai ir ant altoriaus prisiks... As savo nuomone issakiau,neketinu cia aiskintis. Ramybes Tau,schade 4u.gif
Atsakyti
pugzlys teisus - jei lieptu kunigelis 10 ratu keliais aplink baznycia apeiti pries suteikdamas santuokos sakramenta, paziureciau kiek publikos tuoktusi baznycioje. santuokos anuliavimo procedura ne tam skirta, kad nuotakos po 10 kartu eitu prie altoriaus - gali bet kokio kunigo paklausti.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 03 20, 11:37)
pugzlys teisus - jei lieptu kunigelis 10 ratu keliais aplink baznycia apeiti pries suteikdamas santuokos sakramenta, paziureciau kiek publikos tuoktusi baznycioje. santuokos anuliavimo procedura ne tam skirta, kad nuotakos po 10 kartu eitu prie altoriaus - gali bet kokio kunigo paklausti.

Kaži kodėl kunigėlis turėtų veltui kankinti žmones, ir dar šventės, o ne kokio gedulo proga? Ir šiaip jau visi, prieš tuokdamiesi bažnyčioje, privalo būti priėję įkrikščioninimo sakramentų (išskyrus atvejus, kai tik vienas iš besituokiančiųjų yra katalikas, jo antrai pusei neprivaloma atsiversti) ir lankę pasirengimo santuokai kursus. Tai nėra taip jau į kairę ir į dešinę tas sakramentas dalijamas.
Ir parodykite prašau man nors vieną, 10 kartų Bažnyčios sutuoktą. Tokių nebūną. O anuliavimo procedūra yra todėl, kad Bažnyčia pripažįsta, jog žmonės netobuli ir gali klysti.
Atsakyti
Galiu paklausti ką siūlote, jeigu antroji pusė labai nori į bažnyčia, o aš nenorėčiau jos įtraukti į vestuves? Tikiu meile, tikiu gėriu, bet tikrai netikiu bažnyčia. Tuo labiau, kad klausimas ar tokių vestuvių ji nori ne dėl to, jog to nori tėvai, ar kad keistai į ją pažiūrėtų giminės, ar šiaip, kad visi į ją eina. Problema po mažu didėja ir nežinau kaip reiks spręsti.
Atsakyti
QUOTE(Horn80 @ 2010 03 22, 00:17)
Galiu paklausti ką siūlote, jeigu antroji pusė labai nori į bažnyčia, o aš nenorėčiau jos įtraukti į vestuves? Tikiu meile, tikiu gėriu, bet tikrai netikiu bažnyčia. Tuo labiau, kad klausimas ar tokių vestuvių ji nori ne dėl to, jog to nori tėvai, ar kad keistai į ją pažiūrėtų giminės, ar šiaip, kad visi į ją eina. Problema po mažu didėja ir nežinau kaip reiks spręsti.

Gal reikėtų nuo to ir pradėti -išsiaiškinti kodėl ta antroji Jūsų pusė nori tuoktis bažnyčioje, dėl to kad visi taip daro, dėl giminių, ar dėl SAVO noro? Tuomet ir žinosite kaip toliau šnekėtis ir ieškoti kompromiso, kai bus aiškūs to noro motyvai.
Manau , jei žmogus nuoširdžiai nori santuokos bažnyčioje, dėl to kad tuo tikrai tiki, galima tai padaryti jei pats ir netikite bažnyčia, ar apkritai nesate religingas. Jums tai niekuo nepakenks,bet ir nebus beprasmiška, nes jūsų antrai pusei tai turi didelę rekšmę.
be to tai labai aiškiai rodo, kad žmogus Jums svarbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELETA***: 22 kovo 2010 - 13:57
Taip, tai jai svarbu. Nepasakyčiau, kad ji labai tikinti, bet... Na ne man vyrui tą suprasti. Ypač konstruktoriui, kuris tiki tuo, ką gali apskaičiuoti smile.gif
Jei atvirai aš sutikčiau su ta bažnyčia, kaip kad pati sakei man truputi vienodai ji šviečia, gaila pinigų, bet ką padarysi. Bet aš lygiai taip pat noriu, kad ir ji kažkur nusileistų, kas man yra lygiai taip pat svarbu, bet ji to neketina padaryti...
Atsakyti
QUOTE(Horn80 @ 2010 03 22, 20:22)
Bet aš lygiai taip pat noriu, kad ir ji kažkur nusileistų, kas man yra lygiai taip pat svarbu, bet ji to neketina padaryti...

kas cia tas butu? blush2.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Horn80 @ 2010 03 22, 01:17)

Ar ketinate krikštyti, katechizuoti, leisti Pirmosios komunijos savo vaikus?
Ką darysite, jei žmona sekmadienį norės į mišias, o jūs - prie ežero?
Ar mokate pagarbiai ir be pykčių kalbėtis apie savo religinius įsitikinimus, neįžeisdami ir neišjuokdami vienas kito, bet ir nenusileisdami, neišsižadėdami to, kas jums svarbu?
Kokiu jums labai svarbiu klausimu žmona galėtų nusileisti "už tai", kad sutiktumėte susituokti Bažnyčioje?
Jei nežinote atsakymo bent į vieną klausimą - jums apskritai negalima tuoktis, kol neišsiaiškinsite ir nesusitarsite. Religinių įsitikinimų skirtumai - labai rimtas dalykas poroje.

Atvirai kalbant, aš jūsų žmonos vietoje nė už ką nenusileisčiau. Dantim ir nagais spirčiausi susituokti Bažnyčioje, jei tokie įsitikinimai. Supraskite, kad jai tai tikriausiai yra vienintelis būdas sukurti šeimą, visa kita jai atrodytų kažkokia "netikra" santuoka. Ir kai vienai pusei kas nors labai labai svarbu, o kitai - nelabai, tai nusileisti turėtų ta, kuriai nelabai. Pamatysite, bus dar kitų situacijų, kur susikeisite vietomis ir "atsiskaitysite".
Atsakyti
QUOTE(schade @ 2010 03 24, 12:29)
Ar ketinate krikštyti, katechizuoti, leisti Pirmosios komunijos savo vaikus?
Ką darysite, jei žmona sekmadienį norės į mišias, o jūs - prie ežero?
Ar mokate pagarbiai ir be pykčių kalbėtis apie savo religinius įsitikinimus, neįžeisdami ir neišjuokdami vienas kito, bet ir nenusileisdami, neišsižadėdami to, kas jums svarbu?
Kokiu jums labai svarbiu klausimu žmona galėtų nusileisti "už tai", kad sutiktumėte susituokti Bažnyčioje?
Jei nežinote atsakymo bent į vieną klausimą - jums apskritai negalima tuoktis, kol neišsiaiškinsite ir nesusitarsite. Religinių įsitikinimų skirtumai - labai rimtas dalykas poroje.

Atvirai kalbant, aš jūsų žmonos vietoje nė už ką nenusileisčiau. Dantim ir nagais spirčiausi susituokti Bažnyčioje, jei tokie įsitikinimai. Supraskite, kad jai tai tikriausiai yra vienintelis būdas sukurti šeimą, visa kita jai atrodytų kažkokia "netikra" santuoka. Ir kai vienai pusei kas nors labai labai svarbu, o kitai - nelabai, tai nusileisti turėtų ta, kuriai nelabai. Pamatysite, bus dar kitų situacijų, kur susikeisite vietomis ir "atsiskaitysite".

Zinau atsakymus i visus klausimus. Bet pradesiu nuo to, kad pas mus labai artimi santykiai ir mes tarpusavyje kalbames absoliuciai apie viska iki kiekvienos smulkmenos ir net jeigu nuomones skiriasi sugebame vienas kita isklausyti, tik ne visad lengva rasti sprendima. Bet mes niekad nesipykstame ir is leto ieskome to varianto, kuris tenkintu abu. Religiniai klausima i beabejo sudetinga tema. Jeigu butu mano valia, tai as tikrai nekrikstyciau vaiku. To antro zodzio katechizuoti net negirdejes smile.gif Pvz mane maza tevai pakrikstijo ir as del to piktsa ant ju. Tipo dabar as krikscionis, nors nei tikiu, nei ka. Tik kazkas skaiciukus sau isiraso, kad tiek tikinciu ir tiek pinigu mums reik.
Zodziu cia toks principo klausimas, kur nusileisti siek tiek pikta. Na bet sakykim gal ir galeciau. Tik as taip pat turiu panasiu man labai svarbiu noru, bet i juos ziurima grieztai neigiamai...
Atsakyti