QUOTE(pugzlys @ 2010 03 19, 00:57)
Man rodos,cia uzejo tokia mada. Daugeliui suveike bandos jausmas. Tikrai tikinciu ju tarpe mazuma. Tai jiems CMB per prasta,nes gi baznycioj taip grazu... Juokas ima,kai tokios nuotakos su pilvais ir rutu vainikeliais link altoriaus eina. Arba keli vaikiukai is paskos lekia,nuo teveliu skirtingu. Tai kur tas religingumas anksciau buvo? Tik pries vestuves kazkaip visi patampa uoliais katalikais. Man geda butu vaidinti toki cirka pries save ir pries tikrus katalikus.
Šiaip jau tikri katalikai, be kitų pamokymų, laikosi ir "neteiskite, kad nebūtumėte teisiami". Tik tamsuolės davatkos galėtų šitaip svetimas nuodėmes, vaikus, tėvus, pilvus suskaičiuoti. Normalūs katalikai mano, kad Viešpaties keliai nežinomi, ir kad ne jų reikalas, kur tas religingumas anksčiau buvo.
Aš čia neginu tų, kas eina tuokti į bažnyčią, pakankamai rimtai į ją nežiūrėdami. Negražu taip. Ir Bažnyčia kuo toliau, tuo dažniau mėgina kaip nors pasitikrinti, pažiūrėti, ar nuoširdžios jaunavedžių religinės intencijos. Ir gerai daro - Bažnyčia nėra gražių vestuvių organizavimo firma.
Bet aš nesuprantu, kaip galima tokiu tonu, taip smerkiamai apie tuos jaunavedžius kalbėti. Juk neįlįsite į širdį ir nepatikrinsite, kiek jie nuoširdūs. Aš manau, kad yra labai daug tokių pusiau nuoširdžių - juk tikrai nemanote, kad jie visi - cinikai, atėję išsityčioti iš Bažnyčios. Be to, vestuvės bet kuriuo atveju pilnos vienokios ar kitokios vaidybos - pozavimo nuotraukoms, apsitaisymo gražiais, bet nepatogiais drabužiais, iš anksto išmoktų tekstų deklamavimo. Svarbiausia - ir Bažnyčiai, ir artimiesiems, ir jaunavedžiams - yra tai, kad jų meilė būtų tikra ir tvirta, kad jie vienas kitam kuo daugiau laimės suteiktų. Siūlyčiau to ir palinkėti kiekvienai sutiktai svitai ir mažiau ieškoti krislų svetimose akyse.