Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka bažnyčioje-

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 08 02, 16:06)
Tai besąlygiška meilė neegzistuoja, tai jau kam "jūs" ją monopolizuojate - vis tiek neįtiksi tiems netinkintiesiems. irnesakyk.gif

P.S. Sveika, Moonte, seniai nesimatėm. mirksiukas.gif

Sveiki 4u.gif

O kodel ji neegzituoja, ji egzistuoja, bet nebutinai tam, kad ja suvoktum, reikia Dievo. Kiekvienas link proto, sielos prasviesejimo eina skirtingais keliais, vieniem reikia Dievo, kitiem pakanka pasaulio ir saves jame suvokimo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 02, 16:53)
Sveiki  4u.gif

O kodel ji neegzituoja, ji egzistuoja, bet nebutinai tam, kad ja suvoktum, reikia Dievo. Kiekvienas link proto, sielos prasviesejimo eina skirtingais keliais, vieniem reikia Dievo, kitiem pakanka pasaulio ir saves jame suvokimo.

Bet tema čia apie santuoką bažnyčioje. Kažkodėl manau, kad kam jau kam, o jai tikėjimas Dievu (o ne proto bei sielos prašviesėjimai) yra būtinas. Man atrodo, kad vestuvių diena žmogui kažkiek ypatinga nepriklausomai nuo to, ar jis tikintis, ar ne, tai lyg ir natūralu būtų bent jau tą ypatingą dieną elgtis taip, kad išoriniai veiksmai sutaptų su tuo, kas širdyje, o ne "atiduoti duoklę" nežinia kam ir nežinia už ką.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 08 02, 17:07)
Bet tema čia apie santuoką bažnyčioje. Kažkodėl manau, kad kam jau kam, o jai tikėjimas Dievu (o ne proto bei sielos prašviesėjimai) yra būtinas. Man atrodo, kad vestuvių diena žmogui kažkiek ypatinga nepriklausomai nuo to, ar jis tikintis, ar ne, tai lyg ir natūralu būtų bent jau tą ypatingą dieną elgtis taip, kad išoriniai veiksmai sutaptų su tuo, kas širdyje, o ne "atiduoti duoklę" nežinia kam ir nežinia už ką.

Taip, niekas to neineigia, zmogus veiksmuose turi buti testinumas. Bet keista, kai tai tapatina su besaligiska meile, ir teigiama, kad ja gali itiketi, suvokti tik tie, kas tiki i Dieva.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 02, 21:37)
Taip, niekas to neineigia, zmogus veiksmuose turi buti testinumas. Bet keista, kai tai tapatina su besaligiska meile, ir teigiama, kad ja gali itiketi, suvokti tik tie, kas tiki i Dieva.

Veiksmų tęstinumas tapatinamas su besąlygiška meile? wacko.gif Man jau čia peraukštos materijos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 08 02, 22:02)
Veiksmų tęstinumas tapatinamas su besąlygiška meile? wacko.gif Man jau čia peraukštos materijos. biggrin.gif

O tai jus sugebejot issakityti doh.gif

Pakartosiu ir "sukramtysiu", man nesunku. Veiksmu testinumas, apima tai, kad asmens mintys ir veiksmai sutampa. Todel puiku, kad zmones neveidmainiauja, ne del prestyzo tuokiasi baznycioje.

Va jusu teiginys, apie besaligiskos meiles monopoli, neva tik Dieva pazinoje, tai gali suvokti, manyciau, per garsiai pasakyta.

Du skirtingi teiginiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 02, 22:21)
Va jusu teiginys, apie besaligiskos meiles monopoli, neva tik Dieva pazinoje, tai gali suvokti, manyciau, per garsiai pasakyta.

Tai kad aš kalbėjau apie Dievo meilės žmogui besąlygiškumą, o ne apskritai apie meilės besąlygiškumą. Sakiau, kad neįmanoma tikėti Dievo meilės besąlygiškumu netikint pačiu Dievu - juk elementaru.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 08 02, 22:48)
Tai kad aš kalbėjau apie Dievo meilės žmogui besąlygiškumą, o ne apskritai apie meilės besąlygiškumą. Sakiau, kad neįmanoma tikėti Dievo meilės besąlygiškumu netikint pačiu Dievu - juk elementaru.

Kodel negalima, mes gi zinome, kad yra oras ir juo kvepuojam, bet apciuopti jo negalim. Bet priimame tai kaip duotybe. Kas maiso, netikinciam priimti tai kaip duotibe.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 08 02, 23:14)
Kodel negalima, mes gi zinome, kad yra oras ir juo kvepuojam, bet apciuopti jo negalim. Bet priimame tai kaip duotybe. Kas maiso, netikinciam priimti tai kaip duotibe.

Netikintis nepriima Dievo, vadinasi duotybe jis gali laikyti meilės besąlygiškumą, bet ne Dievo meilės besąlygiškumą, nes jei nėra Dievo, neegzistuoja ir Jo meilė.
Atsakyti
Netekėjau bažnyčioj, nes nesu tiek tikinti... O kitų nuomonė ir tradicijos man ne rodiklis. Galbūt sutikčiau ten žengti, jeigu matyčiau, kad vyrui tai labai svarbu, tačiau jis neturėtų manęs to reikalauti ar terorizuoti schmoll.gif
Atsakyti
na man irgi jei kalba eina apie santuoka tai tik baznycioje. man kitur nera taip svarbu man pagrindas irgi yra baznycia. jei maniskis nesutiktu ar dar kas nors butu tada net nesituokciau. kitur galeciau neiti bet i baznycia butinai. smile.gif
Atsakyti
Aš esu iš tų, kurios laikosi tradicijų, santuokos sakramentas man neatsiejama dalis nuo santuokos.
CM biuras man iš vis galėtų ir ne egzistuoti, nuėjome į jį gal po pusmečio, ir tai nes reikėjo pavardę keisti, o šiaip bažnyčia ir kas sekmadienį mišios - yra viena, bet tikėjimas Dievu, tikėjimas palaiminimu - kas kita.
Atsakyti
Keista, kai žmonės eianatys į bažnyčia tik per didžiąsias šventes pasakoja kaip jiems svarbus švenčiausias sakramentas. Daugelis ten einančių gal net nesupranta jo reikšmės.
Aš tikiu Dievą, bet nesu pamaldi ir dažna bažnyčios lankytoja. Todėl apsimetinėti prieš vestuves be galo tikinčia ir apgaudinėti tiek save, tiek aplinkinius nesiruošiu.
Manau, kad santuoka bažnyčioje yra mados reikalas. Kai pasiskaitau apie priešvestuvines pamokėles "ai, geras kunigas buvo, leido nelankyti"...susidaro tik dviprasmiškas įspūdis apie tokius alia tikinčius žmones.
Nesirinkčiau santuokos MC. Bet visada galima susituokti gražioje vietoje, gamtoje, pajūryje ir pan. Visada galima pasikviesti tuoktuvėms vienuolį, jei norisi būti arčiau bažnyčios. Man santuoka neatrodo priklausoma nuo bažnyčios ir ji visai neįtakoja abipusių santykių ir duotos priesaikos mylėti amžinai.
Atsakyti