Įkraunama...
Įkraunama...

Santuoka bažnyčioje-

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 27, 17:07)
Tais laikais, kai teko dalyvauti tikybos pamokėlėse, buvau arši antikatalikė.

Uztat dabar arsi katalike mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2010 09 27, 16:52)
Ne tikejima. Situo atzvilgiu patogia sau religija sugalvojo baznycia Viduramziu laikais. Bausti uz bet ka, ibaiminti, uzgniauzti nora zinoti ir tobuleti. Buti pilka pele maseje. Tokiu atveju gal ir indulgencijas reiketu grazinti? Juk tai irgi baznycios dalis, o ir pateisinima kaip matau rastu.

Kai kurias savo klaidas KB yra pripažinusi.
Papildyta:
QUOTE(evelyna @ 2010 09 27, 17:02)
O kaip su netikinciais zmonemis? Ar jiem tiesus kelias i pragara? bigsmile.gif

Atmetusiems tikėjimą - taip, bet jo nepažinusiems dėl "pateisinamų priežasčių" - nebūtinai, kaip nebūtinai ir visiems ST laikų žmonėms. (Bet čia jau tikrai nebe į temą).
Atsakyti
O mes labai gražiai susituokėm be bažnyčios thumbup.gif nes mudu su vyru negaliu sakyti, kad netikintys, bet krikščionys iš mūsų nekokie ir mes tiesą sakant nesistengiam jais būti (per daug jau gilios pas mudu viduramžių istorijos žinios blush2.gif ), tikriausiai mūsų būtų net netuokę, nes aš tik krikštyta ir viskas tuo ir pasibaigę. Juk vestuvės poros šventė ir manau ceremonijas reikia priderinti prie savo gyvenimo būdo. Jei žmonės giliai tikintys krikščionys tikrai labai graži bažnytinė ceremonija thumbup.gif bet jei to religingumo menka ir viskas daroma dėl grožio ir pačiai bažnyčiai neprestižas mirksiukas.gif O va dalyvavom draugų, praktikuojančių katalikų vestuvėse, labai patiko. Ir pamokslą kunigas specialiai jiems pasakė, nes neblogai abudu pažįsta ir buvo tokia graži jauki ceremonija thumbup.gif nes susigraudinom mudu su MB.
Atsakyti
QUOTE(evelyna @ 2010 09 27, 17:09)
Uztat dabar arsi katalike  mirksiukas.gif

Jau minėjau, kad aš ne katalikė, bet neatmetu galimybės kada nors ja tapti, jei pavyks "prisijaukinti" kai kuriuos nelabai priimtinus (nesuprantamus?) teologinius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 27, 17:17)
Jau minėjau, kad aš ne katalikė, bet neatmetu galimybės kada nors ja tapti, jei pavyks "prisijaukinti" kai kuriuos nelabai priimtinus (nesuprantamus?) teologinius dalykus.

As tai labai noreciau vestuviu baznycioj, man vien ta ideja patinka. Aisku, mano tevai nera tokie tikintys kaip draugo tevai, bet vistiek laikosi senu paprociu smile.gif Bet ta ideja, kad vestuves baznycioj ipareigoja visam gyvenimui, iki mirties, tai baisokokai skamba blush2.gif bet jau kai gausiu ziedeli ir pasirysiu, manau, kad nieko ten baisaus nebus... smile.gif esu macius kaip vyrai prie Altoriaus po 10 gyvenimo metu kartu su antraja puse verkia, tai man atrodo labai grazu smile.gif
P.S. prasau apsilankyti mano bloge http://elonagureviciute.blogspot.com/ (cia n.d. uzduotis- reikia lankytoju skaiciaus, is anksto labai dekoju).
Atsakyti
QUOTE(alina21 @ 2010 09 27, 18:22)
Bet ta ideja, kad vestuves baznycioj ipareigoja visam gyvenimui, iki mirties, tai baisokokai skamba blush2.gif

niekas nieko neipareigoja,tik zmogus pats save..
vestuviu priesaika neturi skambeti kaip nuosprendis.. tada is tiesu baisu doh.gif

o kazin galima priesaikas parengti patiems,asmenines ir pasakyti vienas kitam baznycioje,atsisakant ju tradiciniu bla bla bla rolleyes.gif a? uz kiek kazin kunigas sita reikala "parduotu"? lotuliukas.gif As tiesiog i priesaika prie zodzio prisiekiu,iterpciau zodeli -pasistengti- ir visa priesaika skambetu daug laisviau ir daug jaukiau mirksiukas.gif prisiekiu pasistengti buti istikima,gera ir amzinai ir bla bla bla biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 27, 20:49)
o kazin galima priesaikas parengti patiems,asmenines ir pasakyti vienas kitam baznycioje,atsisakant ju tradiciniu bla bla bla  rolleyes.gif a?

Ne, priesaikos formuluotė negali būti keičiama - kitu atveju santuoka nelaikoma sudaryta.
Papildyta:
As tiesiog i priesaika prie zodzio prisiekiu,iterpciau zodeli -pasistengti- ir visa priesaika skambetu daug laisviau ir daug jaukiau  mirksiukas.gif  prisiekiu pasistengti buti istikima,gera ir amzinai ir bla bla bla  biggrin.gif

Taigi ir stenkis nors iki apsisiusiojimo - kas Tau dabar trukdo be tokios "priesaikos"?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 27, 21:34)
Ne, priesaikos formuluotė negali būti keičiama - kitu atveju santuoka nelaikoma sudaryta.

snobizmas.. laikas baznyciai pazvelgti i viska placiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 27, 21:34)

Taigi ir stenkis nors iki apsisiusiojimo - kas Tau dabar trukdo be tokios "priesaikos"?

niekas netrukdo,as tiesiog samprotauju kaip faina butu jei butu.. reiks uzklaust zinai kunigelio to kur megsta pinigus,manau pasirasys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 27, 21:39)
snobizmas.. laikas baznyciai pazvelgti i viska placiau  biggrin.gif

O kas Tave asmeniškai sieja su Bažnyčia, kad taip aktualu, kaip ji žvelgia?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 27, 21:56)
O kas Tave asmeniškai sieja su Bažnyčia, kad taip aktualu, kaip ji žvelgia?

asmeniskai? biggrin.gif oij nee,asmeniskumas ir baznycia-ne ne..
labos nakties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 27, 22:12)
labos nakties  biggrin.gif

Labosuser posted image
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2010 09 27, 16:48)
Tuo, kad jie gyvena tikejimu, o ne religija. Jei vel paklausi manes, ka laikau tikejimu, is karto nukreipiu i kazkuri ankstesni savo posta.

Šitą skirtumą sugalvojo kritikai patys dorai to skirtumo ir "nekertantys". Vienas atseit tai jau tikras, kitas tai jau aišku ne. "Sudėjo" vadinas sąvokom "svorį": viena teigiama, o kita tai jau atseit neigiama. O iš esmės tas atskyrimas tik dirbtinis. Tik pats savo santykį su savo išpažįstama religija padarai dirbtinu. Kaip ir nuoširdžiu. O tas skirstymas toks naivus su pretenzija į "išmanymą", bet iš tiesų rodo elementarų nenorą pasigilint iš esmės, toks gajus patogus stereotipėlis apie kurį galvot nereikia. Visi kritikai taip sako ir aš sakau. O kad nusišneka niekam neįdomu user posted image

prisiekiu pasistengti buti istikima,gera ir amzinai ir bla bla bla  biggrin.gif

O bla bla. Tai jei tau, gerbiamoji būsima nuotaka ta priesaika tik bla bla, tai ko tokiom nesąmonėm išvis užsiiminėt? Nueikit prie jūros, pasakykit vienas kitam eilėraštį ir ok. Kam čia vargintis su visokiais papirkinėjamais kunigėliais, pasidarykit šventę patys kaip norit. O ir civilinė gamtoj juk galima. Dar galima valty. Prileidi balą gulbių, plauki, jaunikis sau skambija su arfa ir Šekspyrą arba jei geriau moka tai savo ailias deklamuoja. O nuotaka susigriaudinus savo prakalbą skaito ir ašarėlės balta siuvinėta nosinaite šluosto. Aplink skraido drugeliai (būna pirkt). Labai gražu. Ko čia vazotis su ta bažnyčia.
Ir dar svečius kaspinėliais papuošt, kad gyvenimas laimingas būtų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 27 rugsėjo 2010 - 22:38