QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 28, 13:20)
esi tikra kad santuokos sakramentas ne kazkieno imitacija irgi???
Kai nedarai cirko - esu. Bet cirką galima ir kitur daryt. Rašiau gi

.
Nu ne aš, tetute, pirštuku mojuoju, ne aš tai nustačiau. Aš tik tai pasakau čia. :]
Žodžiu kas nori suprast, tas supras. O kam šiaip poreikis oponentą sumalt ir nieko į esmę - turėkitės sau tą poreikį. Aš viską jau pasakiau - nori tuoktis negaliojančiai - staltiesė takelis. Netinka mano atsakymas, klausk vyskupo. Ans ne moteris, tai gal labiau įtikins.
http://kaunas.lcn.lt/10/paklausk/
QUOTE(Shania @ 2010 09 28, 13:22)
O dar teko skaityti berods bernardinu puslapyje, kad jei tuokiasi dvieju konfesiju arba skirtingu tikejimu zmones, taipogi galimas toks broliu palaiminimas, o santuoka galima vienos religijos "baznycioje" o kitos religijos baznycioje tuomet suteikiamas ne sakramentas o palaiminimas seimai. Matyt bandymas ipusti naujoviu ir prisitaikyti prie globalizacijos
Galimas ir sakramentas (o ne kažkokie palaiminimai jį pakeičiantys, sakramento vienpusio nebūna, nes santuokos sakramentą teikia ne kunigas, o tardami priesaiką sutuoktiniai vienas kitam. Vien jau "ištekėjo", bet vyras jos nevedė skamba kaip loginė nesąmonė.). Tik reikia gaut vyskupo dispensą dėl kulto skirtumo. Viskas čia tvarkoj.