Dedu ir as viena tinginio receptuka Kucioms
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Labai nemėgstu vargti su visokiom tešloj ar kitaip apkeptom žuvim, tai galvojau, ką čia tokio prigaminti Kūčioms, kad būtų maisto ir nereiktų žuvies kepti:) Vienas iš sugalvotų patiekalų, toks pusiau lietuviškas, pusiau nelabai, nes reikės:
lietuviškų perlinių kruopų
lietuviško svogūno
agurkų
nelietuviškų apelsinų
alyvuogių aliejaus
džiovintų grybų (nebūtinai)
Kruopų nemirkom, tiesiog perskalaujam ir išverdam pasūdytam vandeny, kad tokios būtų normaliai jau kramtomos, bet nepervirtos, tokios al dente. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną (geriau 2), kas turi, netingi ir negaili, su džiovintais (aišku, jau išmirkytais ir apvirtais) baravykais (kas tingi, neturi, ar jau daug kitų patiekalų su tais džiovintais grybais prigalvojo, tai be jų) su druska ir pipiriukais, tada smulkiai smulkiai supjaustom agurką (odelę aišku nulupę prieš tai), sumaišom viską ir užpilam iš apelsino išspaustomis sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi, druska ir pipiriukais. Tokia gaivi skani uzkanda gausis. Skanaus!