


Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!
Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu

