QUOTE(Miaška @ 2012 12 29, 17:21)
Ant mūsų stalo sėkmingiausiai susivalgė silkutė labai paprastame marinate: pirkau dvi silkes, išdorojau, supjausčiau gabaliukais. Dėjau į 750 ml stiklainį, sluoksniuodama su pjaustytu svogūnu, pipirais (įvairiais), lauro lapeliais ir gvazdikėliais. Paruošiau marinatą: 200 ml talpos stiklinėje sumaišiau 50 ml citrinų sulčių (originaliame recepte - actas) ir 2 arb. šaukštelius medaus, tada iki stiklinės viršaus pripyliau vandens. Marinatu iki viršaus pripildžiau stiklainį ir padėjau į šaldytuvą.
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų

Šitas silkės receptas pats šauniausias

Šiemet dar dariau pagal Beatą marinuotą skumbrę, tai deja nesulaukė pasisekimo, kažkaip per daug morkų gavosi, paskui vos ne visos atliko ir nenumušė man to skumbrės riebumo
