Įkraunama...
Įkraunama...

Statomes namus Klaipedos krastuose!

Na reik jums tada rimtos konsultacijos su gydytoja,nes nu negali bereikalo vaikas koseti unsure.gif gal alergija kokia isaukia ta kosuli g.gif rebilitacija jums butu i nauda 4u.gif
Atsakyti
pagyddoma ir uzsikrest galima betkur,autobuse,parduotuveje,betkur
suaugusiem sviecia plaucius,o vaikam eme krauja ir i rankute po oda ledo vaistukus,jei tos vieteles paraudonuoja kazkaip ten tada daro nuotrauka plauciu,na mum uzteko tik duriu i rankytes,nenoriu nusisneket gal paklauskit gydytojos. rolleyes.gif
Atsakyti
Kazkada buvau susirupinus tuberkulioze, tai gydytoja sake, kad vienas jos budingiausiu pozymiu vaikui - svorio kritimas. Nemanau, kad RK mazylei TBC schmoll.gif , greiciau alergija aer tiesiog uzsilikes kosulys. Nors visko gali but...Kazkokius masazus daro, kad vaikas issikosetu, gal cia ir butu reabilitacija? g.gif
O medus yra labai stiprus alergenas...
RK, graziai namas atrodytu kakavines spalvos su baltais apvadais, o kolonas gal irgi galima fibro daryt g.gif o siaip sakau, man graziausiai atrodytu klinkerio imitacija ir balti apvadai blush2.gif
Atsakyti
RK, mums dabar įtaria mikoplazmos bakterija arba kokliušą. Labai kosėja mano didžioji naktimis unsure.gif . Aš konsultuojuosi su homeopatu dėl gydymo
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 01 06, 01:02)
Mes ant lauko apdailos taupom, nors paradinem durim ir garazo vartams nepasakyciau kad taupem lotuliukas.gif . O apdailos pinigus geriau i vidu sukist, juk ten busim ir grozesimes viskuo, o kaimynas kokia siena matys musu namo per savo per langus, tai dzin jau biggrin.gif .
O jus ant ko taupysit ax.gif ?
Labas labas smile.gif . MB turi bobcata, tai su pavalimu sniego nera problemos ax.gif , o dar turim sniego stumdoma masinike kazkokia, kur kaip su zoliapjove eini ir meta sniega i sona.
O tai kaip atrodytu kolonos fibrocementinem isdeta g.gif  unsure.gif ? O apvadus tai jau man MB rado foto, kaip atrodo apdeti langai ant sienos fibrocementiniu lentu. Negaliu idet pavyzdzio, photobucketas grybauja arba mano kompas doh.gif
Lauksim fotkiu  thumbup.gif

Namas nemazas gavosi  bigsmile.gif  biggrin.gif

O kaip jie laiptus veza g.gif , o tai jie gali buti ir ne pagal ismatavimus ar kaip cia?

GAL KAS MAN PATARTU DEL ALIJOSIAUS ax.gif . Uosviene dave 3 sakeles, nulupau jas ir su nemazai medaus sumaisiau ir tipo duot mazajai po sauksteli idiena nuo kosulio. Gal ka girdejot apie tai ir ar galima 2.5 metu vaikui ta alijosiu g.gif ? Jau nebezinau ka su tuo kosuliu jos daryti..........

as tavo vietoj medaus neduociau, jis labai stiprus alergenas, net kai serga vaikai gyd pataria neduot, tik po to imunitetui stiprinti, o alijosius liuks vaistas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reniss: 06 sausio 2010 - 09:56
Sveikos,
As cia visiska naujoke smile.gif ,pribrendo reikalas pamastyt ir apie savo namucius ,tai dabar tvarkomes visus leidimus ,nu jau labai viskas ilgai trunka doh.gif ,tikimes ,kad vasarai atejus galesim ir apie pamatus jau pagalvot.
Sakykit ,kaip pas jus i albumeli patekt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 01 05, 15:32)
Pas mane salione du blokai po 5 rozetes su tv kabeliais papaisyti(nezinau,gal po keliu metu sugalvosim tv i kita vieta perdeti, tai kad nebereiketu visokiu "zuliku" ir prailgintoju..) ir ant likusiu sienu po viena dar rozete. Musu elektrikas sake,kad geriausiai,kai rozetes kas 2 metrus, nu bet man jau cia per daug pasirode...
Dar del tu jungtuku norejau klausti.. butiniausius tai radau tris tuos perjungejus: tamburas-holas , 1a laiptai-2a laptai ir miegamasis prie duru-ir prie lovos Garaze galvoju gal davikli deti,kad uzsidegtu ivaziavus masinai,ar geriau dar viena perjungeja garazas- holas? Kai pradedi galvoti, tai vos ne kiekvienam jungtukui perjungejo reikia  blink.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Elektra buvo tas dalykas, dėl ko patys didžiausi ginčai su vyru vyko. Mat aš minimalistė tuo klausimu, o MB linkęs apsidrausti visiems gyvenimo atvejams. Be to abu esame elektrikų vaikai, su ta sritimi nuo vaikystės pakankamai gerai pažįstami. Perjungėjų pas mus daugybė, net kelių kv.m ploto koridoriuje, bendros pirmo aukšto erdvės visos zonos iš dviejų vietų jungiamos, antro aukšto holas net trigubą perjungėją turi (nuo mūsų miegamojo, vaikų miegamųjų ir iš I aukšto, nes ir laiptinę apšviečia). Bet va, miegamajam perjungėjo nedarėme: lubinis kambario apšvietimas jungiamas tik prie durų, o sieninis tik prie lovos. Ši situacija mus visai tenkina. O rozetes erdvėse, kurių galutinis išdėstymas nėra aiškus ar ateityje gali keistis planavome maždaug po vieną dviejų rozečių komplektą ant sienos, jei siena ilgesnė nei 3,5m, tada du komplektai. Garažą, katilinę palikau vyro valiai, tai ten tų rozečių turbūt dvigubai ar net trigubai daugiau, nei kada bus naudojama. Kambariuose yra keletas vamzdelių kabeliams sienose paslėpta, kad ateityje būtų galima pravesti, jei prireiks - čia tose vietose, kur didžiausi ginčai kilo, ar reikia rozečių, antenų, papildomo apšvietimo.

QUOTE(palang-mamyte @ 2010 01 05, 15:17)
o seip tai vaiksciok po nama ir su balta kreidele ant savo fibo paisyk kryziukus kur ir ko tau noresis  mirksiukas.gif

Pas mus name ne kryžiukai, bet visi baldai, santechnika ir buitinė technika buvo supaišyti smile.gif .

QUOTE(Rytine Kava @ 2010 01 05, 11:45)
SUPRANTU JUS VISAS DEL AUKLIU  unsure.gif , as tai paranojike ant tokiu dalyku, neissivaizduoju kaip reiktu kada issirinkt vaikams aukle  unsure.gif ...

Aš savo pirmąją auklę išsirinkau po pusmečio paieškų. Bet labai puikią - visus tris mano berniukus daugiau ar mažiau prižiūrėjo ir iki šiol bendraujame. Dabar ji jau savo lėliuko laukiasi (mūsų vyresnėlį pradėjo prižiūrėti būdama tik 18). O šiaip neblogai auklę ir "paveldėti". Aš su vaiku po parką bevaikščiodama potencialias pretendentes, kitus vaikus beganančias, nusižiūrėjau, peršnekėjau su jomis, atradau, kurios atsilaisvina, kai man reiks, dar tų vaikučių mamas apsiklausinėjau ir taip pat neblogą auklę radau (kitai šeimai ji gal ir ideali būtų buvusi, tiesiog man pačiai auklės-močiutės iš principo ne prie širdies, aš linkusi prie jaunų).
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2010 01 05, 21:40)
nu kas 2m rozetes tai cia elektrikas perlenke  biggrin.gif  cia jam uz taska kogero mokat.tai ir nori daugiau darbo  smile.gif , bet seip nepagailek, as pvz. virtuve ir vone kadangi turi po 8 halogenus tai jungiasi eilem(atskirai) irgi su parjungejais, butinai rozete lauke prie terasos.

Nemokam mes jam uz taska, ten pas mus uz elektra sutarta suma ir vsio. Jis dar pats sake- sekit tas rozetes laisva ranka,gi moket nereikia biggrin.gif Del tu 2m kazkokie ten paskaiciavimai yra, tipo taip geriausiai, cia jis taip beklabant minejo. Kur halogenai tai as juos po du stengiuosi grupuoti g.gif
Lauke rozete terasoj, viena prie iejimo, ir 2balkone..
Garaze rozetes 5 prie "darbastalio" ir viena kitame sone
skalbyklelej -sandeliuke 2rozetes vandens filtrams toliau 2-skalbianke dziovykle, 3-saldiklis-saldytuvas ir dar 2 atsagines...
Kaip daryti su namo apsvietimu?kuriose vietose (ir aukstyje) reik tas lempickas kabinti g.gif
Dar su tais jungtukais turiu klausimeli..
kazin ar koridoriuke (9 patalpa) prie katilines daryti ijungima hole, o perjungeja prie iejimo kito? bet kaip tada is garazo isejus?
user posted image

QUOTE(Rytine Kava @ 2010 01 05, 21:50)
Tu dar sugebetum nevalgyt cepelinu  blink.gif  blink.gif  blink.gif ?

Nesugebejau.... lotuliukas.gif Bet beveik 1,5l isgeriau... tiesa,ne vandens.... lotuliukas.gif
Atsakyti
ir dar klausimesli,pas ka yra vandens filtrai, kokiu atstumu nuo vandens ivado jie yra statomi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2010 01 06, 11:35)
.....Bet va, miegamajam perjungėjo nedarėme: lubinis kambario apšvietimas jungiamas tik prie durų, o sieninis tik prie lovos. Ši situacija mus visai tenkina.

o kodel nedaret? nepagalvojot ar specialiai? As vienu momentu masciau nevesti tv kabelio i miegamaji..., bet itariu, vesim.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(indruciukas @ 2010 01 06, 11:45)
o kodel nedaret? nepagalvojot ar specialiai? As vienu momentu masciau nevesti tv kabelio i miegamaji..., bet itariu, vesim.... biggrin.gif

Specialiai. Kai gulime lovoje, viršutinis apšvietimas niekada nebūna įjungtas, tik sieninis. Tai kam tada viršutiniam jungiklis prie lovos g.gif ? Jei nebūtų sieninio apšvietimo, būtume darę tikriausiai. O TV miegamajame turime smile.gif . Bet vaikų kambariuose nei TV, nei kompiuterių nebus. Ir darbo zoną specialiai atvirą dariau (II aukšto holo nišoje, kurią be vargo kambariu galima buvo paversti) - kad galėčiau sukontroliuoti, kiek laiko vaikai prie kompiuterių leidžia. TV namuose kol kas du, prireikus trečią per kompiuterį galima žiūrėti. Bet aš ilgiuosi laiko, kai iki Elzės gimimo pusmetį apskritai be TV gyvenome. Šiuo metu vyksta derybos su šeimos vyrais vėl savaitę išgyventi be TV mainais į viliojantį prizą - ligoniais jie pas mane patapo, ir gulasi su TV, ir ryte ne žadintuvas, o automatiškai įsijungiantis televizorius žadina.

Beje, į Tavo klausimą apie perjungėją koridoriuje. Aš tikrai daryčiau, nes koridorius siauras ir ilgas. Pas mus nuo lauko iki gyvenamosios erdvės durų 1,5m maksimum ir tai labai džiaugiuosi, kad nusileidau MB dėl perjungėjo - išties abu jungikliai (prie laukinių ir gyvenamosios erdvės durų) naudojami.
Atsakyti
indruciuk pas mane miegamajam yra perjungėjas. ir tikrai džiaugiuos, kad yra. Paprastai įėjus į kambarį įjungiu bendrą apšvietimą, tada nuėjus prie sieninio įjungiu jį ir šalia esančiu mygtuku išjungiu bendrą .. smile.gif .. patogu ir pagraibom iki sieninio nereik eit per kambarį smile.gif
Atsakyti