Įkraunama...
Įkraunama...

Asmeniniai finansai ir namų/šeimos buhalterija

QUOTE(aistuzka @ 2010 01 07, 11:33)
Em, betgitačiau negi jūs varškę perkat pagal tai kiek jo suvalgo kaimynai? blink.gif
Neva neduokdie daugiau surysim šį mėnesį.

varske cia tik buvo kaip pavyzdys doh.gif
tiesiog sudarineju toki sarasa ir tiek mirksiukas.gif man to reikia ir tiek.rupejo tai ir paklausiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Na norėtųsi, kad tas dovanotas arklys ir dantis turėtų biggrin.gif Statistikos grafikus reiks panagrinėt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(murzilkaa @ 2010 01 07, 20:20)
varske cia tik buvo kaip pavyzdys  doh.gif
tiesiog sudarineju toki sarasa ir tiek  mirksiukas.gif man to reikia ir tiek.rupejo tai ir paklausiau  mirksiukas.gif

Visiškai teisingai ir klausk mirksiukas.gif Aš anksčiau taip pat smulkiai dariau (kitoj programoj), nes norėjau sužinoti kur aš daugiausia išleidžiu pinigų ir kur būtų galima sutaupyt. Po kelių mėnesių pasimatė, dabar prieš perkant apgalvoju, na ne visada, bet... Dabar jau smulkiai nerašau, yra keli grafikai ir tiek. Maisto nebesmulkinu. Bet smulkiai rašau į išlaidas, pvz. kosmetika, rūbai, alkoholis, barai ir pan. Yra paskirta visiems tam tikra suma ir stengiuosi per ją neperlipt (na ne visada gaunasi, bet gal kada nors pavyks). Vėliau peržiūrėsiu išlaidas, gal pavyks ką pakoreguot.
Papildyta:
Ir dar ką norėjau pasakyt, kad kai pradėjau vesti biudžetą, aš turiu grafą - taupyklė ir pagaliau išmokau taupyt thumbup.gif Pradžioj buvo sunku, bet gavusi pinigus,pirmoj eilėj atidėdavau tą numatytą sumą. Nepatikėsite, dabar aš tik ir laukiu pinigų kad galėčiau juos atidėt. Labai malonu jaustis kai žinai, kad jei kas (tfu tfu tfu) turėsiu tą kapeikėlę ir nustojau bijoti rytojaus biggrin.gif Dabar gyvenu iš tos sumos, kuri pati nustačiau, o ne iš tos kurią aš gaunu realiai. Įpratau ir tai gerai.
Atsakyti
Kiti gal irgi galėtų pasidalint kaip taupo. Būtų įdomu sužinot, gal ką naudingo ir įdomaus būtų galima pasisemt ax.gif Pasidalinkime patirtimis
Atsakyti
Už mane pastaruosius 4 metus taupė mano darbas biggrin.gif . Tiesiog pervesdavo autorinius už visus metus kartą metuose. Tad nori nenori susitaupo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2010 01 07, 20:40)
Kiti gal irgi galėtų pasidalint kaip taupo. Būtų įdomu sužinot, gal ką naudingo ir įdomaus būtų galima pasisemt  ax.gif Pasidalinkime patirtimis

as alga gaunu kasdien todel laaabai sunku susitaupyti unsure.gif
todel turiu darbe pasidejusi pinigine, kurioje kasdien atidedu po 20lt. ta pinigine palieku darbe. savoj piniginej nesiojuosi tik tos dienos alga(na nebent reikia kazka daugiau pirkt tai isidedu daugiau), tad jei ir kiltu noras kaip nors pasilepint tiesiog negaleciau nes pinigeliai darbe mirksiukas.gif
labai veiksmingas budas. jau ir kelios bendradarbes pasinaudojo mano budu taupyti blush2.gif
Atsakyti
vedu išlaidas į kurdingopinigai.lt , tikrai liuks svetainė, pateikia statistiką kokiais tik nori pjūviais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pernai vedžiau irgi į kurdingopinigai.lt, paskui kažkaip palikau, dabar vėl sugrįžau, nes niekur neradau geriau smile.gif
Atsakyti
man tai patinka kai parasyta"jusu pinigine jauciasi puikiai" mirksiukas.gif
arba "slubuoja" biggrin.gif
Atsakyti
Arba: jai jau šakės doh.gif
Man tai juokingiausia kai rašo, išlaidų prognozė.........10 000 Lt. vajetau, tokių pinigų per mėnesį net turėjusi nebuvau, ką jau čia kalbėt apie išleidimą biggrin.gif
Papildyta:
Ką tik vėl suvedžiau savo pinigėlius. Mano grafoje "išlaidos" iškrito riebus užrašas "VIRŠYTA" doh.gif Vajeeee, kaip baisiai atrodo. Bet aš nieko negaliu padaryt, kad neplanuotos išlaidos atsirado. Gal kur kitur sutaupysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2010 01 13, 13:31)
Arba: jai jau šakės  doh.gif
Man tai juokingiausia kai rašo, išlaidų prognozė.........10 000 Lt. vajetau, tokių pinigų per mėnesį net turėjusi nebuvau, ką jau čia kalbėt apie išleidimą  biggrin.gif
Papildyta:
Ką tik vėl suvedžiau savo pinigėlius. Mano grafoje "išlaidos" iškrito riebus užrašas "VIRŠYTA"  doh.gif  Vajeeee, kaip baisiai atrodo. Bet aš nieko negaliu padaryt, kad neplanuotos išlaidos atsirado. Gal kur kitur sutaupysiu  g.gif

Mes kai pirmą mėnesio dieną paskolos įmoką įvedam, tai irgi būna doh.gif prognozės. Bet labai gerai, nes toks natūralus stabdis išlaidavimui gaunasi. Šiaip pastebėjau, kad prognozė linksmiausia būna mėnesio pradžioje, po to gerokai tikslėja.

O tas "viršyta" pagrįsta vokelių metodu. Kai susidėlioji turimus pinigus į skirtingus vokelius išlaidų rūšims savaitei ar mėnesiui. Jei einamąjį mėnesį viename vokelyje pinigai baigiasi, nebegali išlaidaut toje srityje. Aišku, nenumatytos išlaidos ir yra nenumatytos, jų neišvengsi, bet tam reikia kiekvieną mėnesį atsidėti bent kiek nors į juodos dienos fondą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzka: 14 sausio 2010 - 10:29
QUOTE(murzilkaa @ 2010 01 13, 15:03)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aga pas mane irgi  doh.gif  doh.gif  doh.gif
raudonuoja net baisu paziuret  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
ir prognoze irgi kartais ir mae prajuokina  bigsmile.gif

Ar jau pavyko susitvarkyti biudžetą taip kaip norėjai?
QUOTE(aistuzka @ 2010 01 14, 11:28)

O tas "viršyta" pagrįsta vokelių metodu. Kai susidėlioji turimus pinigus į skirtingus vokelius išlaidų rūšims savaitei ar mėnesiui. Jei einamąjį mėnesį viename vokelyje pinigai baigiasi, nebegali išlaidaut toje srityje. Aišku, nenumatytos išlaidos ir yra nenumatytos, jų neišvengsi, bet tam reikia kiekvieną mėnesį atsidėti bent kiek nors į juodos dienos fondą.

Nu juodos dienos fonde yra pinigėliai, bet iš ten schmoll.gif nebent kai jau visiškai juoda bus biggrin.gif O šiaip savo viršytas išlaidas atminusuosiu iš kito mėnesio išlaidos skirtos sumos (aš savotiškai darau, kiekvieną mėnesį atidedu į taupyklę, paskui kai trūksta - aš pasiskolinau sau, o gavus pinigus aš vėl tą pasiskolintą sumą grąžinu atgal, bet išminusuoju iš tos sumos kam ji buvo pasiskolinta. Gerai kai turi atsidėjusi, tada ne toks didelis šokas būna kai pritrūksta pinigėlių)
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2010 01 14, 13:14)
Ar jau pavyko susitvarkyti biudžetą taip kaip norėjai?

nu zinok susikuriau dar keleta rusiu, o tikslu maisto sarasiuka vis del to vedu i sasiuvini blush2.gif
ai senamadiska as rolleyes.gif
ir man taip geriau matyti nes esu ten siokia tokia sistema isivedusi ax.gif
su laiku gal ir i kurdingopinigai ka nors perkelsiu ar sugalvosiu ka kitaip rolleyes.gif
o dabar visai neblogai ir taip blush2.gif
Atsakyti