Įkraunama...
Įkraunama...

Energetiniai gėrimai

QUOTE(Lenaa @ 2007 07 24, 18:52)
Aš karts nuo karto išgeriu, bet kai sužinojau, kad baisiai kenkia, tai nutariau, kad man geriau ir skaniau šviežių sulčių stiklinė vietoj energetinio  biggrin.gif



energijos puikia suteikia toks kokteiliukas: citrina, medus, imbieras, truputis druskos. Ir skanu, ir sveika, ir atgaivina, ypac jeigu sportuojate:)
Atsakyti
Sveikos mamytės:)

Užmačiau, kad kalba vyksta apie energinius. Šį savaitgalį Bike Show Millenium gavau paragauti kažkokio gėrimo "Magic".
Na, skonis ir kvapas tikrai patiko, neatsiduoda tokia medicina kaip esu įpratus ir kaip supratau ten "a la natūralus" energinis, vedėjas vis neaiškiai paminėdavo, jog be taurino ir labai patiko ženšenio skonis smile.gif)

Gal kas esate dar ragavę ir žino kur įsigyti? g.gif ir ką manote? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amelle @ 2010 01 25, 13:48)
kiekvienas zmogus turi teise rinktis kas jam geriausiai gerti norint energijos bent kruopele susigrazint-ar kava ar energetinius...as asmeniskai juos vartoju,jie man padeda ir nezadu atsisakyt.nesveika?taip ziauriai nesveika,bet pagalvokit kiek be enregtiniu yra ivairiausiu produktu kurie taip pat nesveika,bet juos vartojame ir nieko neitariam..dabar isvis pastebejau,kad sveika gali buti tik tai,ka savam darze uzsiauginai.


Energijos šie gėrimai nesugražina. Jie ją "nuvagia" iš organizmo rezervų (kaip ir kava, beje). Ir kuo daugiau, dažniau geriate, tuo vis daugiau reikia (nes "skolos" dažniausiai negražinate). Ilgainiui imate nuolatos jausti silpnumą ir poreikį "pasienerginti". taip alinate organizmą.
Kituose produktuose, sutinku, irgi yra visokio brudo. Ko gero, galėčiau nemažai apie tą brudą papasakoti. Bet... duonoje, kurioje pilna puriklių, skonio stipriklių ir kt. "gėrio", dar yra ir naturalių miltų, kitų naudingų priedų.
Gi energiniuose gėrimuose be visokių dirbtinių priedų naturalus yra gal tik vanduo.
Taigi, vartodami energinius gėrimus dabar, apvagiate savo "rytoj"
Atsakyti
Aš geriu Red bull ir skanu ir padeda kai energijos reikia wink.gif
Atsakyti
Aš esu prieš energetinius gėrimus. Man jau geriau karts nuo karto kavos ir žalios arbatos išgert. Dar ir sveika ir skanu - atšaldyt žalią arbatą, įdėt citrinos - puikus skonis ir suteikia energijos.
Atsakyti
Energetiniai gėrimai- labai nesveika, gali sukelti vėžį (taip dauguma kalba). Kai einu į darbą, o ten reikia jėgos, tai išgeriu energinio, kadangi dirbu per naktį, tai energinis ne tik jėgų priduoda, bet ir neužmigti bedirbant padeda. lotuliukas.gif


Vienu metu buvau taip pripratusi maukti energetinį gėrimą, kad maniau, jog be jo tiesiog negaliu gyventi, kaip be kokio narkotiko ar dar ko. Vis svajodavau apie energinį, taip norėdavau kuo greičiau išgerti, kad nežinodavau kur dėtis. Vėliau- atpratau, na ir ačiū Dievui. tongue.gif
Atsakyti
Paskutini karta kai su MB isgerem po skardine, abiems tiesiog ziauriai isiskaudejo galva..Tai buvo pries kokius 3 metus ir tai buvo paskutinis kartas,kai ragavau..
Atsakyti
Niekad nesu ragavusi ir nenoriu. Nuodas, ne gėrimas.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis @ 2012 08 26, 20:50)
Niekad nesu ragavusi ir nenoriu. Nuodas, ne gėrimas.



Kaip galima kalbėti, kai neragavai, nebandei ir kažką žinai tik iš kažkokių nuogirdų iš žmonių, kurie taip pat nieko negali pasakyti. Beje, vitaminas C koduojamas kaip E300, tad nereikia prisigalvoti, kad raidelė E šifruojama kaip "mirsi lėtai ir skausmingai". E300 mūsų organizmams labai trūksta! biggrin.gif Čia kažkur užmačiau teiginį "daug E, vadinasi blogai". Necituoju.

Geriu tikrai daug žaliosios arbatos ir stengiuosi sveikai maitintis, domiuosi etiketėmis, bet niekas taip energijos nesuteikia visai dienai (VISAI) kaip skardinė paparasčiausio pigaus energetinio gėrimo. Jau nekalbu apie redbulius. Visi mes mirsime, kad ir ko atsisakysim, bet bent jau mirties patale nereikės gailėtis, kad kažko neatsigėriau, kažko neparagavau.

O anksčiau gerdavau daug kavos, bet supratau, kad tiek daug geriu, nes nė velnio ji nepadeda. Gal organizmas priprato.

Žinoma, reikia turėti saiką, o ne prisigerti ir alpti ir reikia surasti to savo nuovargio priežastis, nes kartais jas gali reikėti spręsti ne gėrimais, bet ir nereikia iš musės dramblį daryti.


Ir dar man patiko pasakymas:

"Energetiniai gėrimai- labai nesveika, gali sukelti vėžį (taip dauguma kalba)" - kažkada absoliuti dauguma manė, jog žemė plokščia. Ir dauguma žmonių popiežių garbina, nors Afrikoje žmonėms pasakoja, jog prezervatyvai sukelia AIDS. Dauguma dar nereiškia, kad jie teisūs ir kad žino, ką daro.
Atsakyti
jais nesu susigundžiusi
ten gi absoliuti chemija
Atsakyti
QUOTE(Laukineja @ 2012 09 25, 11:13)
Kaip galima kalbėti, kai neragavai, nebandei ir kažką žinai tik iš kažkokių nuogirdų iš žmonių, kurie taip pat nieko negali pasakyti. Beje, vitaminas C koduojamas kaip E300, tad nereikia prisigalvoti, kad raidelė E šifruojama kaip "mirsi lėtai ir skausmingai". E300 mūsų organizmams labai trūksta! biggrin.gif Čia kažkur užmačiau teiginį "daug E, vadinasi blogai  ....".


lotuliukas.gif O jūs musmirių ragavot, ar irgi tik iš nuogirdų žinot, kad jos nuodingos?

Beje, sintetinis vitaminas C padeda akmenukams organizme formuotis, ypač nuolat padauginant. Gal Jums jo ir trūksta, bet tikrai ne visiems.
Dėl daug E - žinom, kad visi maisto priedai turi E numeriukus. Tik juokinga (o gal pikta), kad naturalūs surašomi suprantamais žodžiais, o va visokios "įdomybės" - tiesiog kodais.
Kitas - retorinis - klausimas: kodėl produktuose, pažymėtuose "be E" būna pridėta cukraus arba druskos. Jie irgi turi savo "E".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 26 sausio 2015 - 19:59
Blogas įprotis doh.gif bet kartais mėgstu,o skaniausias 'Burn' mėlynas thumbup.gif tik pirkt jo nematau,paskutiniu metu.
Atsakyti