Su karštu vynu įdomiausia eksperimentuoti, o ne pagal receptą ruošti
juk gali ir saldumą reguliuoti ir stiprumą, ir prieskonių pasirinkimas koks
aprašymas:
http://www.decotopic...glintveinas.php
vaje kaip uzsimaniau!!!
Dzeimio Oliverio karsto vyno receptas
Reikes:
2 mandarinu
1 citrinos zieveles
1 zaliosios citrinos zieveles
250g smulkaus cukraus
6 gvazdikeliu
1 cinamono lazdeles
3 svieziu lauro lapu
1 muskato riesuto
1 vaniles anksties
2 zvaigzdinio anyziaus anksciu
2 buteliu Chianti, arba kitokio italisko raudonojo vyno
Skustuku stambiai nurezti zievele nuo mandarinu, citrinu ir zaliuju citrinu. Supilti cukru i dideli puoda ir uzdeti ant vidutinio stiprumo ugnies, sudeti zieveles ir isspausti mandarinu sultis. Ideti gvazdikelius, cinamono lazdele, lauro lapus ir apie 10-12 muskato riesuto nutarkavimu. Imesti perpjauta pusiau vaniles anksti ir imaisyti tiek vyno, kad tik padengtu cukraus mase. Virinti tol, kol cukrus visiskai istirps vyne, tada uzvirinti. Dar pavirti apie 4-5min, kol gausite tirsta sirupa.
Iskart viso vyno negalima supilti del to, kad neisgaruotu alkoholis.
Kai sirupas jau paruostas, sumazinti ugni, ideti zvaigzdini anyziu ir supilti visa vyna. Dar pasildyti apie 5min ir supilstyti i taures.
Isbandytas receptas. Labai patiko
Reikes:
2 mandarinu
1 citrinos zieveles
1 zaliosios citrinos zieveles
250g smulkaus cukraus
6 gvazdikeliu
1 cinamono lazdeles
3 svieziu lauro lapu
1 muskato riesuto
1 vaniles anksties
2 zvaigzdinio anyziaus anksciu
2 buteliu Chianti, arba kitokio italisko raudonojo vyno
Skustuku stambiai nurezti zievele nuo mandarinu, citrinu ir zaliuju citrinu. Supilti cukru i dideli puoda ir uzdeti ant vidutinio stiprumo ugnies, sudeti zieveles ir isspausti mandarinu sultis. Ideti gvazdikelius, cinamono lazdele, lauro lapus ir apie 10-12 muskato riesuto nutarkavimu. Imesti perpjauta pusiau vaniles anksti ir imaisyti tiek vyno, kad tik padengtu cukraus mase. Virinti tol, kol cukrus visiskai istirps vyne, tada uzvirinti. Dar pavirti apie 4-5min, kol gausite tirsta sirupa.
Iskart viso vyno negalima supilti del to, kad neisgaruotu alkoholis.
Kai sirupas jau paruostas, sumazinti ugni, ideti zvaigzdini anyziu ir supilti visa vyna. Dar pasildyti apie 5min ir supilstyti i taures.
Isbandytas receptas. Labai patiko
Kiek zinau, dazniausiai geriamas karstas raudonas vynas...
o sakykit balta vyna karsta galima gerti, ar kas bandet?su kokiais prieskoniais ar uzkandziais?
nes nuo raudono man galva pradeda skaudeti, negaliu jo gerti
o sakykit balta vyna karsta galima gerti, ar kas bandet?su kokiais prieskoniais ar uzkandziais?
nes nuo raudono man galva pradeda skaudeti, negaliu jo gerti
QUOTE(shimmer @ 2009 12 18, 20:38)
Kiek zinau, dazniausiai geriamas karstas raudonas vynas...
o sakykit balta vyna karsta galima gerti, ar kas bandet?su kokiais prieskoniais ar uzkandziais?
nes nuo raudono man galva pradeda skaudeti, negaliu jo gerti
o sakykit balta vyna karsta galima gerti, ar kas bandet?su kokiais prieskoniais ar uzkandziais?
nes nuo raudono man galva pradeda skaudeti, negaliu jo gerti
Galima gerti ir balta karsta vyna, nors as niekada nebandziau. O kiek esu maciusi receptu, tai prieskoniai labai panasus i dedamus i raudona vyna.
Kaip pavyzdziui, vienas receptas:
2x75cl balto vyno, Riesling arba Chardonnay
4 cinamono lazdeles, kiekviena padalinta i 4 dalis
20 gvazdikeliu
4-6 juosteles apelsino zieveles, nuskustos bulviu skustuku
4-6 juosteles citrinos zieveles, nuskustos bulviu skustuku
4-6 saukstai sviesiai rudo muscovado cukraus
Supilti vyna i puoda su cinamono lazdelem, gvazdikeliais ir visom zievelem.
Pamazu sildyti ant silpnos ugnies apie 15min, bet neuzvirinti. Nuimti nuo ugnies ir palikti pastoveti 30min. Ideti cukru. Vel pasildyti ir iskart patiekti.
O be vyno dar karsta galima gerti sidra. Irgi labai skanu ir sventiska
QUOTE(lait @ 2009 12 26, 13:45)
O be vyno dar karsta galima gerti sidra. Irgi labai skanu ir sventiska
O i karsta sidra reika ideti ko nors , ar uztenka tik pasildyti
QUOTE(amorosa @ 2009 12 26, 18:00)
O i karsta sidra reika ideti ko nors , ar uztenka tik pasildyti
Taip, reikia visokiu prieskoniu ir zieveliu, kaip ir vynui
Siandien maximoj prisipirkau prieskokiu misiniu skirtu karstam vynui. Dabar akcija - pakelis (40g) 1.99lt reiks per naujuosius pakaitint
QUOTE(lait @ 2009 12 26, 18:48)
Taip, reikia visokiu prieskoniu ir zieveliu, kaip ir vynui
Jamie Oliver karsto sidro receptas
2l gero sidro
6 gvazdikeliai
3-4 zvaigzdinio anyziaus ankstys
1/4 muskato riesuto, smulkiai sutarkuoto
1 cinamono lazdele
1 apelsino sultys
1 vaniles ankstis, perpjuata pusiau
2 mandarinu sultys
1 granato seklos ir sultys
4-5 saukstai smulkaus cukraus
Supilti sidra i dideli puoda ir kaitinti kelias minutes ant silpnos ugnies. Sudeti visus prieskonius, supilti vaisiu sultis ir padidinti ugni. Kai tik pradeda virti, iskart sumazinti ugni ir letai kaitinti 5-8min. Ideti cukraus (gerimas neturi buti saldus!).
zurint koki sildai, jei perki specialu vyna jis jau buna su priedais arba prie jo is karto buna maiseliai su prieskoniais, jei bandysi pati koki vyna sildyti, tada jau skonio reikalas, karstas vynas gerai ziema laukia, slidinejant, vaikstant, medziojant isgeri puse puodelio ir uzsyli
QUOTE(amorosa @ 2009 12 26, 20:00)
O i karsta sidra reika ideti ko nors , ar uztenka tik pasildyti