
aš kiekvieną kartą vis naują vyno karšto receptą iš šio forumo išbandau

Mergaites, ir pas mus buna pirkti vynui prieskoniu rinkinukai, ten atrodo santos marijos prieskoniai
Pati nepirkau, bet kiek maciau ten visko prideta: cinamono lazdeliu, zieveliu, gvazdikeliu, riesutu ir t.t. ir t.t.

Va, internete radau:
Karšto vyno prieskoniai
Jums reikės 1 butelio raudonojo vyno, 100 ml cukraus, 1 pakuotės karšto vyno prieskonių SANTA MARIA bei kelių razinų ir migdolų griežinėlių papuošimui. Vyną su cukrumi ir prieskoniais sušildykite iki 80 C ir valandai palikite uždarame inde. Po to nukoškite prieskonius ir prieš patiekdami pašildykite vyną iki norimos temperatūros. Vietoj vyno naudodami vynuogių arba juodųjų serbentų sultis, paruošite puikų Kalėdų gėrimą vaikams!
Sudėtis: razinos, imbieras, aitriųjų apelsinų žievelės, cinamonas, kardamonai, gvazdikėliai.
Galima įsigyti didesnėje laminuotoje pakuotėje.



Va, internete radau:
Karšto vyno prieskoniai
Jums reikės 1 butelio raudonojo vyno, 100 ml cukraus, 1 pakuotės karšto vyno prieskonių SANTA MARIA bei kelių razinų ir migdolų griežinėlių papuošimui. Vyną su cukrumi ir prieskoniais sušildykite iki 80 C ir valandai palikite uždarame inde. Po to nukoškite prieskonius ir prieš patiekdami pašildykite vyną iki norimos temperatūros. Vietoj vyno naudodami vynuogių arba juodųjų serbentų sultis, paruošite puikų Kalėdų gėrimą vaikams!
Sudėtis: razinos, imbieras, aitriųjų apelsinų žievelės, cinamonas, kardamonai, gvazdikėliai.
Galima įsigyti didesnėje laminuotoje pakuotėje.
Niu teko ir man paragauti to karštojo vyno
galiu pasakyti skanesnis nei gerdavau ne karštą
dabar jei gerti vyną tai tik karštą



mamos, ka galima patiekt prie karsto vyno per vakareli? be imbieriniu sausainiu 

Na merginos artinasi Kaledos, laikas atidaryti karsto vyno gerimo sezona !


Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu
gal uzmatete kur nors,mamytes?


QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57)
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Arba...
2 l raudonojo vyno
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus
100 g migdolų
100 g razinų
apelsino žievelės juostelės
200 ml degtinės (nebūtina)
Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
mėginau šitą daryti

QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43)
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu
gal uzmatete kur nors,mamytes? 


As pirkau maximoj, prieskoniu skyriuje ieskok, bet is tikro kazkaip nelabai man, skonis tai neblogas, bet ta sakelis 3 lt ir vienam kartui

Vakar jau atidarem karsto vyno sezona

QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43)
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu
gal uzmatete kur nors,mamytes? 


maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom..
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 15, 17:16)
maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom..
puiki dovana


Klasikinis "Gluehwein"
Sudėtis:
3/4 stiklinės vandens
3/4 stiklinės cukraus
cinamono lazdelė
apelsinas
10 gvazdikėlių
1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno.
Gamyba :
Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną. Užkaiskite.
Aplesiną perpjaukite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą.
Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir įmeskite ją į puodą.
Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~30 min. kol skystis taps klampiu sirupu.
Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite !) uždengus puodo dangtį.
Įkaitus vynui nukelkite puodą, išimkite žievelę su gvazdikėliais ir išpilstykite gėrimą.
Šitas receptas atrodo neblogas, nors dar pati nebandžiau
Viena mano draugė minėjo, kad labai gradu karštas vynas su kriaušėm. Tik dar nespėjau tiksliai iškvosti receptūros. Gal kas ką panašaus esat darę?
Sudėtis:
3/4 stiklinės vandens
3/4 stiklinės cukraus
cinamono lazdelė
apelsinas
10 gvazdikėlių
1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno.
Gamyba :
Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną. Užkaiskite.
Aplesiną perpjaukite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą.
Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir įmeskite ją į puodą.
Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~30 min. kol skystis taps klampiu sirupu.
Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite !) uždengus puodo dangtį.
Įkaitus vynui nukelkite puodą, išimkite žievelę su gvazdikėliais ir išpilstykite gėrimą.
Šitas receptas atrodo neblogas, nors dar pati nebandžiau

Viena mano draugė minėjo, kad labai gradu karštas vynas su kriaušėm. Tik dar nespėjau tiksliai iškvosti receptūros. Gal kas ką panašaus esat darę?
sveikutes,
o kuom uzkaudziaujat gerdamos karsta vyna
? kazkaip abejoju ar cia suriai ir alyuoges tinka?
kazkur girdejau kad karstam vynui patiekti yra specialus puodeliai,ar tikrai?kaip jus ji patiekiat?taurese,puodeliuose
?
o kuom uzkaudziaujat gerdamos karsta vyna

kazkur girdejau kad karstam vynui patiekti yra specialus puodeliai,ar tikrai?kaip jus ji patiekiat?taurese,puodeliuose

