Įkraunama...
Įkraunama...

Karštas vynas

aš kiekvieną kartą vis naują vyno karšto receptą iš šio forumo išbandau smile.gif
Atsakyti
Mergaites, ir pas mus buna pirkti vynui prieskoniu rinkinukai, ten atrodo santos marijos prieskoniai g.gif Pati nepirkau, bet kiek maciau ten visko prideta: cinamono lazdeliu, zieveliu, gvazdikeliu, riesutu ir t.t. ir t.t. 4u.gif 4u.gif

Va, internete radau:
Karšto vyno prieskoniai

Jums reikės 1 butelio raudonojo vyno, 100 ml cukraus, 1 pakuotės karšto vyno prieskonių SANTA MARIA bei kelių razinų ir migdolų griežinėlių papuošimui. Vyną su cukrumi ir prieskoniais sušildykite iki 80 C ir valandai palikite uždarame inde. Po to nukoškite prieskonius ir prieš patiekdami pašildykite vyną iki norimos temperatūros. Vietoj vyno naudodami vynuogių arba juodųjų serbentų sultis, paruošite puikų Kalėdų gėrimą vaikams!

Sudėtis: razinos, imbieras, aitriųjų apelsinų žievelės, cinamonas, kardamonai, gvazdikėliai.

Galima įsigyti didesnėje laminuotoje pakuotėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskel: 20 gruodžio 2007 - 14:01
Niu teko ir man paragauti to karštojo vyno biggrin.gif galiu pasakyti skanesnis nei gerdavau ne karštą bigsmile.gif dabar jei gerti vyną tai tik karštą mirksiukas.gif
Atsakyti
mamos, ka galima patiekt prie karsto vyno per vakareli? be imbieriniu sausainiu smile.gif
Atsakyti
Na merginos artinasi Kaledos, laikas atidaryti karsto vyno gerimo sezona ! newyear.gif ploja.gif
Atsakyti
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu doh.gif gal uzmatete kur nors,mamytes? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57)
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...

Arba...


2 l raudonojo vyno 
10 gvazdikėlių 
2 cinamono lazdelės
200 ml cukraus 
100 g migdolų
100 g razinų 
apelsino žievelės juostelės 
200 ml degtinės (nebūtina) 
 

Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę.
Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite.
Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.



mėginau šitą daryti thumbup.gif labai skanu..mm...
Atsakyti
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43)
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu doh.gif  gal uzmatete kur nors,mamytes? ax.gif




As pirkau maximoj, prieskoniu skyriuje ieskok, bet is tikro kazkaip nelabai man, skonis tai neblogas, bet ta sakelis 3 lt ir vienam kartui g.gif as papastai ir greitai darau, tiesiog i vyna pripjaustau apelsinu ir imetu kelias cinamono lazdeles, ir greitai ir pigu ir gerai.

Vakar jau atidarem karsto vyno sezona wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43)
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu doh.gif  gal uzmatete kur nors,mamytes? ax.gif


maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom..
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 15, 17:16)
maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom..


puiki dovana mirksiukas.gif manau būtų žmogučiui kuris mėgsta vyną bigsmile.gif
Atsakyti
Klasikinis "Gluehwein"
Sudėtis:

3/4 stiklinės vandens
3/4 stiklinės cukraus
cinamono lazdelė
apelsinas
10 gvazdikėlių
1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno.

Gamyba :


Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną. Užkaiskite.
Aplesiną perpjaukite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą.
Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir įmeskite ją į puodą.
Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~30 min. kol skystis taps klampiu sirupu.
Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite !) uždengus puodo dangtį.
Įkaitus vynui nukelkite puodą, išimkite žievelę su gvazdikėliais ir išpilstykite gėrimą.

Šitas receptas atrodo neblogas, nors dar pati nebandžiau ax.gif

Viena mano draugė minėjo, kad labai gradu karštas vynas su kriaušėm. Tik dar nespėjau tiksliai iškvosti receptūros. Gal kas ką panašaus esat darę?
Atsakyti
sveikutes,

o kuom uzkaudziaujat gerdamos karsta vyna ax.gif ? kazkaip abejoju ar cia suriai ir alyuoges tinka?

kazkur girdejau kad karstam vynui patiekti yra specialus puodeliai,ar tikrai?kaip jus ji patiekiat?taurese,puodeliuose unsure.gif blush2.gif ?
Atsakyti