Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas daugiabučiuose

Kažkaip įdomu pasidarė, kokia maždaug vidutinė temeperatūra jūsų butuose? Neseniai atsikraustėme į blokinį daugiabutį, prieš tai gyvenome mūriniame, tai aš niekaip negaliu priprasti prie 15-16 laipsnių kambaryje, kai anksčiau būdavo apie 20. Jaučiu be elektrinio šildytuvo neišsiversime. Rajonas - Eiguliai Kaune. O kaip pas jus, ar irgi taip šalate? Kokių imatės priemonių, kad pakelti temperatūrą bute?
Atsakyti
QUOTE(vestaj @ 2005 12 08, 11:54)
Kažkaip įdomu pasidarė, kokia maždaug vidutinė temeperatūra jūsų butuose? Neseniai atsikraustėme į blokinį daugiabutį, prieš tai gyvenome mūriniame, tai aš niekaip negaliu priprasti prie 15-16 laipsnių kambaryje, kai anksčiau būdavo apie 20. Jaučiu be elektrinio šildytuvo neišsiversime. Rajonas - Eiguliai Kaune. O kaip pas jus, ar irgi taip šalate? Kokių imatės priemonių, kad pakelti temperatūrą bute?

blink.gif Nu tikrai salta pas jus... Man atrodo, minimali temperatura, kad galetum gyventi turetu buti bent 17-18 laipsniu, bet kai pas mus name (pas tevus) tiek budavo, tai dar prisirengusi vaiksciodavau cool.gif O dabar, kur su draugu gyvenam, tai bute apie 20 turbut, jei langus uzdarinetume, tai ir daugiau prisiltu. Siaip visada pradarytas langas ir nesalam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vestaj @ 2005 12 08, 11:54)

langus keisti ar bent kamšyti siūlyčiau, bent kažkiek pasijusti turėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Arba daug name pensininku, kurie prisuko siluma. Nueik pas kaimynus, jei pas juos apie 20 tai reikia kazka daryti su langais.
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2005 12 08, 13:17)
langus keisti ar bent kamšyti siūlyčiau, bent kažkiek pasijusti turėtų mirksiukas.gif

Tai, kad visi langai neseniai pakeisti į plastikinius ir balkonas įstiklintas, durys irgi sandarios įdėtos.
Atsakyti
QUOTE(vestaj @ 2005 12 08, 14:29)
Tai, kad visi langai neseniai pakeisti į plastikinius ir balkonas įstiklintas, durys irgi sandarios įdėtos.

Tada sunkiai galima įsivaizduoti, iš kur tokia temperatūra g.gif Gal tikrai kažkas pas jus vietoj reguliuoja, t.y. prisuka šildymą???
Atsakyti
Dėl kaimynų, tai pensininkų nesimato, nors dar visai neseniai ten gyvenu. Pagrinde jauni arba vidutinio amziaus žmonės. Kažkaip nesitiki, kad šeimos su mažais vaikais taip taupytų ir prisukinėtų šildymą. Prie progos paklausinėsim kaimynų, kaip pas juos su šiluma.
Atsakyti
šiuo metu mes gyvenam nuosavam name, tai dabar apie 26laipsnių, labai šilta.Aš taip pripratau ax.gif , kad bijau kai įsikelsim į būtą, tai sušalsiu doh.gif Kalėdoms žadam persikelt į naują butą, tai ten specialiai padėjau termometrą, nors dar nėra baldų, niekas negyvena, tai dabar apie 22-24laipsnių(plastikiniai langai, išorinės sienos tik tos, kur langai, apšiltintos), vaiko kambarys pats šilčiausiais(nes pats mažiausias ax.gif ), vonioj 26(ventiliacija dar ne iki galo padaryta, tai toj vietoj tiesiog atviros skylės doh.gif ).
Atsakyti
reikia teirautis kaimynų, gal jie taip susitarę ir pasidarę, na prisimažinę temperatūrą g.gif pas mus tai apie 18, ir tai nekaršta, tai ką reiktų daryt jei būtų 16 doh.gif
Atsakyti
Pas mus šiuo metu 24 laipsniai, bet dažnai būna ir daugiau. Patys reguliuojam šilumą. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 10 gruodžio 2005 - 16:32
Na pas mus apie 20 laipsnių, nors irgi reguliuoja, prisukinėja. O radiatorius patikrinote, viskas tvarkoje?
Atsakyti
Pas mus penkiu aukstu name 5 aukste apie 18.5 - 19, auksciau nepakyla smile.gif
Atsakyti