QUOTE(lucero @ 2010 04 16, 09:17)
Taip ir baigės sapnas

ką manote?
Sutinku su Obuolių Delčios pastebėjimu, kad dusimas sapne gali būti susijęs su kažkokiais fiziologiniais sutrikimais, o tuo pačiu tai gali būti ir pasąmonės duodama žinia apie kažkokius užslopintus jausmus...
Bet apie viską iš pradžių
mano akimis. Mašina gali būti interpretuojama kaip gyvenimo energija, kurią sapnuotoja vairuoja. Labai paraidžiui žiūrint į sapną atrodo, kad patikėjus gyvenimo vadžias (prasmę, energiją, entuziazmą, stimulus viską, kas skatina judėti ir veikti gyvenime) savo asmenybės vyriškąjai pusei (ambicingumui, varžymuisi, racionalumui ir pan. vyriškoms savybėms) atsiduriama pelkėje, t.y. prisidirbama problemų, jaučiamasi aklavietėje ir pan. Vyriškis sapne gali būti interpretuojamas ne tik kaip vyriškoji pusė, bet ir kaip vyrai apskritai (tokiu atveju, panašu, kad sapnuotoja patiki savo gyvenimo vairą vyrui/vyrams, kas yra jai ne į naudą).
Kodėl su sese? Sesė sapne sustiprina moteriškosios pusės pozicijas, sukuria stipresnį saugumo jausmą, yra tarytum atsvara tam, kas vyksta gyvenime (gal čia kalbama apie sapnuotojos poreikį bendrumui su artimais žmonėmis tam, kad ji galėtų jaustis stipriau kovodama su gyvenimo negandomis?). Įdomi scena su praeiviais sapnuotoja šaukia, jie nereaguoja. Koks sapno jausmas? Neviltis, bejėgiškumas, nepasitikėjimas aplinkiniais... klausimas sapnuotojai kokiose situacijose (ypač bendraudama su aplinkiniais) panašiai jaučiuosi? Taip ir atrodo, kad sapnuotojos akimis aplinka nėra draugiška jos atžvilgiu, nes nesupranta, nesigilina, negirdi... Kita vertus, o kaip aplinkiniai gali girdėti, kai balsas dingsta (ir suprantu, jis nėra labai girdimas aplinkiniams?). Gal čia žinia apie tai, kad sapnuotoja jaučiasi neišgirsta ir nesuprasta?
Sapnuotoja kviečia greitąją, tačiau atvažiuoja policija. Apie ką čia kalba? Viena vertus, sapnas tarytum sako man reikia, kad kažkas pagydytų (kadangi visos sapno detalės yra apie sapnuotoją, tai teigčiau, kad gydymas (fizinis, sielos) reikalingas būtent sapnuotojai), o aplinka jai atsiunčia policiją, t.y. tuos, kurie nori nubausti ar išsiaiškinti, kas padaryta ne taip. Toks įspūdis, kad sapnuotoja mano, kad gauna ne tokią pagalbą, kokios tikisi gyvenime. Arba pati save užuot gydžiusi (padėjusi išspręsti sau kažkokius gyvenimo sunkumus), yra linkusi ieškoti kaltų ir bausti...? (arba galima tą pačią situaciją interpretuoti ir per pagalbos ne sapnuotojai, o kažkokiam konkrečiam vyrui prizmę).
Vyras atrodo negyvas, nors yra gyvas. Gal šita scenelė gali kalbėti apie tai, kad sapnuotoja pernelyg nuvertina arba neteisingai vertina situaciją (arba gal konkrečiau vyrų vaidmenį savo gyvenime)? Vyras lyg jau laidojamas, nors iš tiesų dar gyvas.
Dar pastebėjimas. Visame sapne matomas sapnuotojos gelbėtojos vaidmuo, gal taip yra ir realiame gyvenime? Kad sapnuotoja jaučiasi stipresnė už vyrus (ir pranašesnė kažkuria prasme - moteriškos jėgos sapne bent dvigubai daugiau) ir jaučiasi galinti padėti tiems, kas papuola į bėdą (šiuo atveju vyrams), tačiau jai ne visada pritaria/padeda aplinka?
Papildyta:
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 04 16, 12:18)
o , vardo reiksme mes issiaiskinom, o balsas? mane saukes zmogaus balsas buvo visai kitoks, nei realybeje.nepaskayciau, kad blogesnis ar pan.tieisog visiskai kitoks
balsa irg su tapatybe galime sieti ar balso tembras ir skambesys is kitos operos?
buciau dkeinga uz ats
Sunku pasakyti
O balsas - pažįstamo žmogaus, ar šiaip žmogaus balsas, tik kažkoks kitoks?
Kadangi, mano supratimu, kreipimasis balsu į sapnuotoją yra pasąmonės bandymas perduoti žinią į sąmonę, tai labai svarbu balso tonas (ar grasinantis? ar raminantis? ar įspėjantis?), nes pagal jį galima spręsti,
kaip pasąmonė nori mums perduoti žinutės turinį (ar ragindama kažką spręsti, ar ramindama, kad viskas gerai, ar...).
Jei balso tonas šiaip keistas ar neįprastas, gal tai sako, kad žinutės turinys (šiuo atveju - apie tapatybę) sapnuotojai yra netikėtas, ne laiku ir gal ne vietoj pateiktas (mums dažnai atrodo tai, kas netikėta, kažkaip keista ir neįprasta). Jei pažįstamas kviečia "ne savu" balsu, man atrodytų, kad tai gali kalbėti apie tai, kad tikrai ne pažįstamas į mane kreipiasi, o jo simbolis - tada klausčiau savęs, o ką tas kviečiantis žmogus simbolizuoja? Kodėl būtent jis (grubiai tariant - savybių rinkinys ar situacija, su kuria tą žmogų sieju) man atneša žinią apie mane?