Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnų reikšmės

QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 14, 10:57)
Blauzdos, kiek man žinoma, yra susiję su ateitimi. Ar negąsdina tavęs ateitis?

Jetau, labai atsiprasau, norejau pasakyti Slaunys doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 04 14, 11:50)
Laba diena

Buciau dekinga,jei pakomentuotumete, ka gali reiksti apgamai ant kojos blauzdos. Sapnavau, kad ant kaires kojos isaugo du apgamai. vienas gal 2LT monetos dydzio- juodas, o kitas nu baisiai didelis(i ploti) kaip diiidelis obuolys, bet jis kuno spalvos tik pasikeles nuo odos ir kazkodel as manau, kad jis gali pajuoduot. ir dar pamenu galvojau,kad tik koks vezys nebutu. Fuj nemalonus sapnas doh.gif  gal cia tas sapnas bando kazka pasakyt, kad susirupint reiktu  blink.gif

Ir dar man iskilo toks klausimas, ar visi sapnai ,kuriuos sapnuojame kazka reiskia, kazka nori pasakyt ir pan. Tarkim negali buti musu kazkokie dienos isgyvenimai ar pan?
Aciu 4u.gif

Iš to kaip keliate klausimą, spėju, kad esate domėjusis apie odos vėžį arba kažkur skaitėte, nes Jūsų apibūdinami sapno apgamai gana tiksliai atitinka atipinius apgamus, kuriuos vertėtų pasitikrinti pas gydytoją (ypač žinant, kad statistiškai moterims dažniausiai odos vėžys ant kojų diagnozuojamas, jei kažko nemaišau...). Jei taip, tai sapnas gali tiesiog atspindėti pačios išgyvenamą nerimą dėl apgamų, ligos baimę ir panašius dalykus.

Jei iš niekur sapnuojate apgamus, tai vistiek, mano supratimu, sapnas kalba apie kažkokias baimes ir grėsmes (bijote ligos arba, gali būti, kad iš pasąmonės lenda ir mirties baimė), kurias jau išgyvenate arba manote, kad galite išgyventi ateityje. Manau, kad sapnas kalba daugiau ne apie tai, kad vertėtų susirūpinti, o apie tai, kad Jūs jau dėl kažko rimto rūpinatės ir nerimaujate 4u.gif

O atsakant į Jūsų klausimą - sapnų būna labai įvairių. Vieni mums simboliškai atspindi tai, ką jau išgyvename (emocijas patirtas per dieną ar gerokai seniau); kiti - ką norime išgyventi (meilę, prieraišumą, džiaugsmą...) arba ko nenorime ar bijome; treti yra giluminiai sapnai, kurie iš pasąmonės iškelia senus neišspręstus konfliktus ar kompleksus; būna ir pranašingų sapnų, kurie mums parodo, kas mums gali atsitikti (bet nebūtinai atsitiks), jei nekeisime elgesio, arba būna simboliškai parodo ir įvairius mums nežinomus vidinius organizmo pokyčius (pvz. moteris, kuri nežino, kad yra nėščia, gali susapnuoti savo ankstyvą nėštumą).
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2010 04 14, 11:24)
Iš to kaip keliate klausimą, spėju, kad esate domėjusis apie odos vėžį arba kažkur skaitėte, nes Jūsų apibūdinami sapno apgamai gana tiksliai atitinka atipinius apgamus, kuriuos vertėtų pasitikrinti pas gydytoją (ypač žinant, kad statistiškai moterims dažniausiai odos vėžys ant kojų diagnozuojamas, jei kažko nemaišau...). Jei taip, tai sapnas gali tiesiog atspindėti pačios išgyvenamą nerimą dėl apgamų, ligos baimę ir panašius dalykus.

Jei iš niekur sapnuojate apgamus, tai vistiek, mano supratimu, sapnas kalba apie kažkokias baimes ir grėsmes (bijote ligos arba, gali būti, kad iš pasąmonės lenda ir mirties baimė), kurias jau išgyvenate arba manote, kad galite išgyventi ateityje. Manau, kad sapnas kalba daugiau ne apie tai, kad vertėtų susirūpinti, o apie tai, kad Jūs jau dėl kažko rimto rūpinatės ir nerimaujate  4u.gif

O atsakant į Jūsų klausimą - sapnų būna labai įvairių. Vieni mums simboliškai atspindi tai, ką jau išgyvename (emocijas patirtas per dieną ar gerokai seniau); kiti - ką norime išgyventi (meilę, prieraišumą, džiaugsmą...) arba ko nenorime ar bijome; treti yra giluminiai sapnai, kurie iš pasąmonės iškelia senus neišspręstus konfliktus ar kompleksus; būna ir pranašingų sapnų, kurie mums parodo, kas mums gali atsitikti (bet nebūtinai atsitiks), jei nekeisime elgesio, arba būna simboliškai parodo ir įvairius mums nežinomus vidinius organizmo pokyčius (pvz. moteris, kuri nežino, kad yra nėščia, gali susapnuoti savo ankstyvą nėštumą).

As dabar mastau, gal cia del soliariumo, nes pradejau vaikscioti g.gif tai taip iseina- : vaikstau i soliariuma, zinau, kad tai negerai uz tai ir sapnuoju tokius sapnus? o gal vi stik mane bando ispeti, kad nevaiksciot lotuliukas.gif et nesuprasi cia doh.gif matyt, teks uzraukti pasideginimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 04 14, 12:42)
As dabar mastau, gal cia del soliariumo, nes pradejau vaikscioti  g.gif  tai taip iseina- : vaikstau i soliariuma, zinau, kad tai negerai uz tai ir sapnuoju tokius sapnus? o gal vi stik mane bando ispeti, kad nevaiksciot  lotuliukas.gif  et nesuprasi cia  doh.gif  matyt, teks uzraukti pasideginimus ax.gif

Jei vaikštot į soliariumą, žinodama, kad tai yra negerai, nes odos vėžys - viena iš galimų grėsmių, nenuostabu, kad tokį sapną susapnavote - ką išgyvenate, apie ką galvojate, ko baiminatės, tą ir sapnuojate 4u.gif Ar užraukti pasideginimus - Jūsų sprendimas, bet taip, sapnas gali tiek atspindėti Jūsų baimę susirgti, tiek įspėti, kuo lankymaisi soliariume gali baigtis (bet nebūtinai baigsis).
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2010 04 14, 11:50)
Jei vaikštot į soliariumą, žinodama, kad tai yra negerai, nes odos vėžys - viena iš galimų grėsmių, nenuostabu, kad tokį sapną susapnavote - ką išgyvenate, apie ką galvojate, ko baiminatės, tą ir sapnuojate  4u.gif  Ar užraukti pasideginimus - Jūsų sprendimas, bet taip, sapnas gali tiek atspindėti Jūsų baimę susirgti, tiek įspėti, kuo lankymaisi soliariume gali baigtis (bet nebūtinai baigsis).

Vis tik nerizikuosiu ir nesiaiskinsiu ar cia baimes, ar cia ispejimas ax.gif
Bet kaip man paciai nedaejo, kad del soliariumo cia, galima sakyt akivaizdu bigsmile.gif
Aciu 4u.gif

Ir dar norejau paklausti Jusu, ka galvojate apie sapnininkus? Ar cia tas pats kaip ir su laikrastiniais horoskopais- bendrai aprasyta?
Atsakyti
sveikos, labai noreciau, kad padetumet suvokt prasme.
kai sapne girdi savo varda, pasauktu buti.
labai keistas jausmas,tad idomu
Atsakyti
QUOTE(LaimesMedis @ 2010 04 14, 13:00)
Vis tik nerizikuosiu ir nesiaiskinsiu ar cia baimes, ar cia ispejimas  ax.gif
Bet kaip man paciai nedaejo, kad del soliariumo cia, galima sakyt akivaizdu  bigsmile.gif
Aciu 4u.gif
Ir dar norejau paklausti Jusu, ka galvojate apie sapnininkus? Ar cia tas pats kaip ir su laikrastiniais horoskopais- bendrai aprasyta?

Aš siūlau ne sapnininkus (jie, panašiai kaip horoskopai "patikimi":)), o mitologų, psichoterapeutų sudarytus simbolių arba mitologijos žodynus (enciklopedijas) - jie universalūs, turi rimtą pagrindimą (ir mokslinį taip pat). Lietuvių kalba yra man patinkantis psichoterapeuto Klausbernd Vollmar "Sapnų simboliai" - gal yra ir geresnių, bet šitas tiesiog pakliuvo man į rankas ir visai geras jis man atrodo smile.gif Tik, žinoma, ten surašytos tik gairės, ką galėtų reikšti vienas ar kitas simbolis, o asmenines prasmes sapnuotojas turi pats surasti tom gairėm vadovaudamasis.

Papildyta:
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 04 14, 14:59)
sveikos, labai noreciau, kad padetumet suvokt prasme.
kai sapne girdi savo varda, pasauktu buti.
labai keistas jausmas,tad idomu

Labai trūksta sapno detalių - kas šaukia, kokiomis aplinkybėmis, ką konkrečiai šaukia?
Kiek aš suprantu, vardas tai yra vienas iš mūsų tapatybės aspektų - vardas yra mūsų "etiketė" (tai, su kuo sieju save ir su kuo mane sieja kiti... arba nesieja). Mane kažkas šaukia vardu - man iškart kyla mintis, ar aš noriu atsiliepti? ar aš tapatinu save su tuo vardu? ar jaučiuosi taip, lyg mane, lyg ne mane kviestų? (koks konkrečiai yra tas "labai keistas jausmas"?). Toks sapnas būtų man lyg savotiškas testas - ar esu aš tuo, kuo mane visi laiko; ar žinau, kas esu iš tikrųjų; ar man priimtina viskas, su kuo tapatinuosi savo gyvenime... Tarytum jei aš natūraliai noriu atsiliepti į šaukimą - aš priimu tuos vaidmenis, kuriais gyvenu gyvenime, jei nenoriu atsiliepti, jei jaučiu, kad lyg ir ne mane šaukia (nors vardas mano) - gal mano gyvenimo vaidmenys ne visai tie, kuriuose noriu būti? Aš turbūt taip interpretuočiau (jei sapne tiesiog išgirsčiau savo vardą, be jokio konteksto) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2010 04 14, 15:55)
Aš siūlau ne sapnininkus (jie, panašiai kaip horoskopai "patikimi":)), o mitologų, psichoterapeutų sudarytus simbolių arba mitologijos žodynus (enciklopedijas) - jie universalūs, turi rimtą pagrindimą (ir mokslinį taip pat). Lietuvių kalba yra man patinkantis psichoterapeuto Klausbernd Vollmar "Sapnų simboliai" - gal yra ir geresnių, bet šitas tiesiog pakliuvo man į rankas ir visai geras jis man atrodo smile.gif Tik, žinoma, ten surašytos tik gairės, ką galėtų reikšti vienas ar kitas simbolis, o asmenines prasmes sapnuotojas turi pats surasti tom gairėm vadovaudamasis.

Papildyta:
Labai trūksta sapno detalių - kas šaukia, kokiomis aplinkybėmis, ką konkrečiai šaukia?
Kiek aš suprantu, vardas tai yra vienas iš mūsų tapatybės aspektų - vardas yra mūsų "etiketė" (tai, su kuo sieju save ir su kuo mane sieja kiti... arba nesieja). Mane kažkas šaukia vardu - man iškart kyla mintis, ar aš noriu atsiliepti? ar aš tapatinu save su tuo vardu? ar jaučiuosi taip, lyg mane, lyg ne mane kviestų? (koks konkrečiai yra tas "labai keistas jausmas"?). Toks sapnas būtų man lyg savotiškas testas - ar esu aš tuo, kuo mane visi laiko; ar žinau, kas esu iš tikrųjų; ar man priimtina viskas, su kuo tapatinuosi savo gyvenime... Tarytum jei aš natūraliai noriu atsiliepti į šaukimą - aš priimu tuos vaidmenis, kuriais gyvenu gyvenime, jei nenoriu atsiliepti, jei jaučiu, kad lyg ir ne mane šaukia (nors vardas mano) - gal mano gyvenimo vaidmenys ne visai tie, kuriuose noriu būti? Aš turbūt taip interpretuočiau (jei sapne tiesiog išgirsčiau savo vardą, be jokio konteksto)  mirksiukas.gif

aciu, taip pat galvojau, tik norejau nuomones ir is salies ax.gif
beje, atsiliepiau, ir sugrizau.nes buvau iseinanti is baznycios, kai mane pakviete atgal.
nezinau, toks jausmas idomus tuo, kad realybeje vardu saukia, kreipias i labai daznai, o sapnas-juk pasamones dals, todel kestas jausmas, kad sapnas tapo taip arti realybes,priartejo, kad tas tarpus pasamones pasaulis gali tapti realiu.na, nemoku snd aiskiai kalbeti.
tikiuos, supratot
dar k.aciu
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif būčiau dėkinga jeigu galėtumėt ir mano sapnelį pakomentuoti smile.gif pabudau širdim besidaužančia blush2.gif sapnavau va tokį :
Aš su sesė ir dar vienu tokiu vyriškiu vaziuojame masina, jis vairuoja, ir staiga nuvažiuojam kažkaip į griovį, krenta mašina ant šono į didžiulę pelkę, pirma mintis tokia - skęstam mašina paskęs mes paskęsim!! mašina lėtai grimzta mes su sese rėkiam - gelbėkit padėkit, o vairuotojas kai krito ant šono mašina tai ir jis nukrito ir susitrenkė galvą tai guli be sąmonės.... o mes su sese rėkiam šaukiam, bet praeiviai abejingi, dar vienas dalykas - man buvo labai sunku šaukti, lyg dusčiau lyg nyktų balsas, iš visų jėgų stengiausi šauktis pagalbos.
Paskui viena mergina visgi priėjo prie mašinos ir sako - ko čia rėkiat, gyvos kaip matau.
O aš sakau - gyvos, bet jis (vyriškis vairavęs) turbūt negyvas !!!! kvieskit greitąją!
Bet greitoji kviečiama nebuvo, tik policija...ta policija tik aiškinosi kaip kodėl kokiu būdų mašina įvarė į pelkę doh.gif doh.gif o aš sakau - žmogui greitąją kvieskit !!! verysad.gif žiūriu aš į jį ir man baisu kad jis negyvas jau doh.gif bet staiga žiūriu ima judėti ! ir tada šaukiu - gyvas!!! bigsmile.gif
Taip ir baigės sapnas smile.gif ką manote? rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 16 balandžio 2010 - 07:19
QUOTE(lucero @ 2010 04 16, 09:17)
Labas rytas 4u.gif  būčiau dėkinga jeigu galėtumėt ir mano sapnelį pakomentuoti smile.gif pabudau širdim besidaužančia blush2.gif  sapnavau va tokį :
Aš su sesė ir dar vienu tokiu vyriškiu vaziuojame masina, jis vairuoja, ir staiga nuvažiuojam kažkaip į griovį, krenta mašina ant šono į didžiulę pelkę, pirma mintis tokia - skęstam mašina paskęs mes paskęsim!! mašina lėtai grimzta mes su sese rėkiam - gelbėkit padėkit, o vairuotojas kai krito ant šono mašina tai ir jis nukrito ir susitrenkė galvą tai guli be sąmonės.... o mes su sese rėkiam šaukiam, bet praeiviai abejingi, dar vienas dalykas - man buvo labai sunku šaukti, lyg dusčiau lyg nyktų balsas, iš visų jėgų stengiausi šauktis pagalbos.
Paskui viena mergina visgi priėjo prie mašinos ir sako - ko čia rėkiat, gyvos kaip matau.
O aš sakau - gyvos, bet jis (vyriškis vairavęs) turbūt negyvas !!!! kvieskit greitąją!
Bet greitoji kviečiama nebuvo, tik policija...ta policija tik aiškinosi kaip kodėl kokiu būdų mašina įvarė į pelkę  doh.gif  doh.gif  o aš sakau - žmogui greitąją kvieskit !!!  verysad.gif  žiūriu aš į jį ir man baisu kad jis negyvas jau doh.gif  bet staiga žiūriu ima judėti ! ir tada šaukiu - gyvas!!! bigsmile.gif
Taip ir baigės sapnas smile.gif  ką manote? rolleyes.gif  unsure.gif

mano akimis ziurint, tai 1as dalykas, kuris idomus, kad norisi saukti-ir dustat.
gal turit bedu su skydliauke?
man , pamenu, daznai budavo, kad sapne begu ir negaliu pabegt, silpna ant koju, tad viena mama is cia, sake, kad magnio trukti gali, tai pageriau magnio-vsio, tokie sapnai liovesi mirksiukas.gif

dabar as ne i tema.
o , vardo reiksme mes issiaiskinom, o balsas? mane saukes zmogaus balsas buvo visai kitoks, nei realybeje.nepaskayciau, kad blogesnis ar pan.tieisog visiskai kitoks
balsa irg su tapatybe galime sieti ar balso tembras ir skambesys is kitos operos?
buciau dkeinga uz ats
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 04 16, 09:17)
Taip ir baigės sapnas smile.gif  ką manote? rolleyes.gif  unsure.gif

Sutinku su Obuolių Delčios pastebėjimu, kad dusimas sapne gali būti susijęs su kažkokiais fiziologiniais sutrikimais, o tuo pačiu tai gali būti ir pasąmonės duodama žinia apie kažkokius užslopintus jausmus... g.gif

Bet apie viską iš pradžių mano akimis. Mašina gali būti interpretuojama kaip gyvenimo energija, kurią sapnuotoja „vairuoja“. Labai paraidžiui žiūrint į sapną atrodo, kad patikėjus gyvenimo vadžias (prasmę, energiją, entuziazmą, stimulus – viską, kas skatina judėti ir veikti gyvenime) savo asmenybės vyriškąjai pusei (ambicingumui, varžymuisi, racionalumui ir pan. „vyriškoms“ savybėms) atsiduriama pelkėje, t.y. prisidirbama problemų, jaučiamasi aklavietėje ir pan. Vyriškis sapne gali būti interpretuojamas ne tik kaip vyriškoji pusė, bet ir kaip vyrai apskritai (tokiu atveju, panašu, kad sapnuotoja patiki savo gyvenimo vairą vyrui/vyrams, kas yra jai ne į naudą).

Kodėl su sese? Sesė sapne sustiprina moteriškosios pusės pozicijas, sukuria stipresnį saugumo jausmą, yra tarytum atsvara tam, kas vyksta gyvenime (gal čia kalbama apie sapnuotojos poreikį bendrumui su artimais žmonėmis tam, kad ji galėtų jaustis stipriau kovodama su gyvenimo negandomis?). Įdomi scena su praeiviais – sapnuotoja šaukia, jie nereaguoja. Koks sapno jausmas? Neviltis, bejėgiškumas, nepasitikėjimas aplinkiniais... klausimas sapnuotojai – kokiose situacijose (ypač bendraudama su aplinkiniais) panašiai jaučiuosi? Taip ir atrodo, kad sapnuotojos akimis aplinka nėra draugiška jos atžvilgiu, nes nesupranta, nesigilina, negirdi... Kita vertus, o kaip aplinkiniai gali girdėti, kai balsas dingsta (ir suprantu, jis nėra labai girdimas aplinkiniams?). Gal čia žinia apie tai, kad sapnuotoja jaučiasi neišgirsta ir nesuprasta?

Sapnuotoja kviečia greitąją, tačiau atvažiuoja policija. Apie ką čia kalba? Viena vertus, sapnas tarytum sako „man reikia, kad kažkas pagydytų“ (kadangi visos sapno detalės yra apie sapnuotoją, tai teigčiau, kad „gydymas“ (fizinis, sielos) reikalingas būtent sapnuotojai), o aplinka jai atsiunčia policiją, t.y. tuos, kurie nori nubausti ar išsiaiškinti, kas padaryta ne taip. Toks įspūdis, kad sapnuotoja mano, kad gauna ne tokią pagalbą, kokios tikisi gyvenime. Arba pati save užuot „gydžiusi“ (padėjusi išspręsti sau kažkokius gyvenimo sunkumus), yra linkusi ieškoti kaltų ir bausti...? (arba galima tą pačią situaciją interpretuoti ir per pagalbos ne sapnuotojai, o kažkokiam konkrečiam vyrui prizmę).

Vyras atrodo negyvas, nors yra gyvas. Gal šita scenelė gali kalbėti apie tai, kad sapnuotoja pernelyg nuvertina arba neteisingai vertina situaciją (arba gal konkrečiau – vyrų vaidmenį savo gyvenime)? Vyras lyg jau laidojamas, nors iš tiesų dar gyvas.

Dar pastebėjimas. Visame sapne matomas sapnuotojos – gelbėtojos vaidmuo, gal taip yra ir realiame gyvenime? Kad sapnuotoja jaučiasi stipresnė už vyrus (ir pranašesnė kažkuria prasme - moteriškos jėgos sapne bent dvigubai daugiau) ir jaučiasi galinti padėti tiems, kas papuola į bėdą (šiuo atveju – vyrams), tačiau jai ne visada pritaria/padeda aplinka?

Papildyta:
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 04 16, 12:18)
o , vardo reiksme mes issiaiskinom, o balsas? mane saukes zmogaus balsas buvo visai kitoks, nei realybeje.nepaskayciau, kad blogesnis ar pan.tieisog visiskai kitoks
balsa irg su tapatybe galime sieti ar balso tembras ir skambesys is kitos  operos?
buciau dkeinga uz ats

Sunku pasakyti g.gif
O balsas - pažįstamo žmogaus, ar šiaip žmogaus balsas, tik kažkoks kitoks?
Kadangi, mano supratimu, kreipimasis balsu į sapnuotoją yra pasąmonės bandymas perduoti žinią į sąmonę, tai labai svarbu balso tonas (ar grasinantis? ar raminantis? ar įspėjantis?), nes pagal jį galima spręsti, kaip pasąmonė nori mums perduoti žinutės turinį (ar ragindama kažką spręsti, ar ramindama, kad viskas gerai, ar...).

Jei balso tonas šiaip keistas ar neįprastas, gal tai sako, kad žinutės turinys (šiuo atveju - apie tapatybę) sapnuotojai yra netikėtas, ne laiku ir gal ne vietoj pateiktas (mums dažnai atrodo tai, kas netikėta, kažkaip keista ir neįprasta). Jei pažįstamas kviečia "ne savu" balsu, man atrodytų, kad tai gali kalbėti apie tai, kad tikrai ne pažįstamas į mane kreipiasi, o jo simbolis - tada klausčiau savęs, o ką tas kviečiantis žmogus simbolizuoja? Kodėl būtent jis (grubiai tariant - savybių rinkinys ar situacija, su kuria tą žmogų sieju) man atneša žinią apie mane?
Atsakyti
Vos keptuvės nesudeginau užsiskaičius doh.gif smile.gif
Tai pakalbam dar apie nei gyvus, nei negyvus wacko.gif Beskaitydama prisiminiau, kaip pati sapnuodavau labai ilgai vieno ir to pačio scenarijaus sapną. Kai mirė du artimi žmonės, tarpas tarp mirčių apie 10 metų, po laidotuvių metų metus sapnuodavosi tas pats: žinau, kad, tarkim, X palaidotas, prisimenu tai, tačiau matau X namie kaip gyvą žmogų, bet žinau, kad jis parėjęs iš kapo, žinau, kad vėl jis mirs, kad vėl bus laidotuvės. Tos antros laidotuvės- neišvengiamybė, tiesiog jos vėl tuoj tuoj bus. Baisiausiais aspektas- būsimos laidotuvės, dar giminių suvažiavimas, sujudimas, tarsi koks tamsumas. Jei tai būtų su vienu žmogum, tai būtų galima sakyti, kad nenoriu paleisti, kad nesusitaikau su mirtim, bet iš tikrųjų prote taip nebuvo. Tačiau kai taip buvo abu sykius, tai nori nenori peršasi išvada, kad tai susiję su mano pačios vidiniu kažkuo. Būtų galima paklausti, kas mano pačios palaidotas vis grįžta atgal ir ką vėl reiks laidoti... g.gif bet tada kodėl po tikrų laidotuvių... g.gif na, artitoli, jei matot kokių nors sliekų, tai ištraukit man juos 4u.gif biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 16 balandžio 2010 - 11:52