Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 4tema

QUOTE(bruonius @ 2011 01 06, 09:24)
sienos klinkerio plytos, sienos apsiltintos 18cm ekovata, grindys 15cm polistirolis, lubos visur 40cm ekovata ir akmens vata, gyvenamosios dalies stogas uzpustas PU, stogas dengtas skarda (keikiuosi iki siandien ir keiksiuos tol, kol bus ta bleka ant mano stogo!), langai plastikas nebepamenu kokio storio, bet emiau storiausia rema ir dvieju oro kameru paketus, viduje klinkerio plyteles techninese zonose, kambariuose azuolo masyvo grindys, azuolo durys, grindinis sildymas KKK, akumuliacine sistema, lauke klinkerines trinkeles, medzio tvora tarp murytu klinkerio stulpeliu, pievute, laistymo sistema. Didziausia klaida padariau dengdamas stoga skarda, o ne cerpemis. Dabar saukstai po pietu, pinigai istaskyti, o rezultatas nekoks.

Kaip su tokiom medžiagom, tai sakyčiau kaina visai vidutiniška gavosi mirksiukas.gif Priminkit, kokiam mieste, bruoniau? Nes jei Vilniuj, tai ir sklypo kaina turėtų nemažą dalį sudaryti.
Tokį klausimą turiu: jei šildymas grindinis, kaip medžio masyvo grindys draugauja su tuo? Ar nesikraipo lentos? tarpeliai tarp lentų neatsiranda?
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:10)
Kaip pamenu, kuo mažesni langai, tuo jie pigesni, ir balti dar pigesni už kitų spalvų...Tai užtat kaina tokia ir yra maža, kad vaizdas nėra kaip Trakų pilies ar valdovų rūmų  smile.gif . Nereikia norėt architektūros šedevro už kuklią sumelę...

Pastatyt kokybišką solidesnės išvaizdos namą iš brangesnių medžiagų (bet tuo pačiu ir ilgalaikiškesnių) su įrengimu ir gerbūviu kainuoja panašiai tiek, kiek rašė bruonius.

Bet kiekvienas renkasi pagal savo poreikius ir galimybes...

Čia yra pagal skonį ir norus viskas daroma, aš niekada nestatyčiau su 5 balkonais, 25 šlaitų stogo, su belenkiek langų ir laiptine kuri užima 30% namo ploto. Tos "brangesnės" medžiagos irgi pagal skonį, man visada patiko natūraliu medžiu apkalti namai. Tad kaip kas nori taip tas ir daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 13:19)
Čia yra pagal skonį ir norus viskas daroma, aš niekada nestatyčiau su 5 balkonais, 25 šlaitų stogo, su belenkiek langų ir laiptine kuri užima 30% namo ploto. Tos "brangesnės" medžiagos irgi pagal skonį, man visada patiko natūraliu medžiu apkalti namai. Tad kaip kas nori taip tas ir daro smile.gif

Na gal ir pagal skonį, kuris visų labai skirtingas. Pavyzdžiui, mano skonį atitinka klinkeriniai namai su natūralaus medžio iš išorės su aliuminio apkaustais, su natūralių čepių stogų, tvora iš klinkerio stulpų su kalvio darbo grotelėmis... bet tokiam skoniui pataikaujant reikia daugiau litų padėt...Taigi ne visi iš mano išvardintų elementų pas mus name yra, kai ko teko atsisakyt ir aš to nebijau pripažint, būtų kišenė "neišnešusi" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:24)
Na gal ir pagal skonį, kuris visų labai skirtingas. Pavyzdžiui, mano skonį atitinka klinkeriniai namai su natūralaus medžio iš išorės su aliuminio apkaustais, su natūralių čepių stogų, tvora iš klinkerio stulpų su kalvio darbo grotelėmis... bet tokiam skoniui pataikaujant reikia daugiau litų padėt...Taigi ne visi iš mano išvardintų elementų pas mus name yra, kai ko teko atsisakyt ir aš to nebijau pripažint, būtų kišenė "neišnešusi"  biggrin.gif

Dėl tvoros tai tikrai gražu kalvystės elementai, aš bent vartus tikrai tokius darysiu.
Atsakyti
QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 13:28)
Dėl tvoros tai tikrai gražu kalvystės elementai, aš bent vartus tikrai tokius darysiu.

Aš irgi planuoju, bet ne tik vartus, o visą priekį, ten darėm klinkerio stulpus, o iš kitų trijų šonų jau turim medinę tvorą...
Atsakyti
QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 13:13)
Kam patinka standartas, kam kas, langai tikrai nemaži, gal taip nuotraukoje atrodo, o jei langai būtų "ne belekur" tada kambaryje būtų belekur, todėl langus dėjau pagal vidų, o ne išore

Viskas gerai, bet tikrai architekto praziureti langu dydziai bei simetrija: arba tada reikejo daryti vienodo dydzio langus, arba juos simetriskai ismetyti. Ir tikrai galima taip daryti, kad ir ka architektas tuo klausimu sakytu.
Atsakyti
QUOTE(Naughty Lady @ 2011 01 06, 13:15)
Kaip su tokiom medžiagom, tai sakyčiau kaina visai  vidutiniška gavosi  mirksiukas.gif Priminkit, kokiam mieste, bruoniau? Nes jei Vilniuj, tai ir sklypo kaina turėtų nemažą dalį sudaryti.
Tokį klausimą turiu: jei šildymas grindinis, kaip medžio masyvo grindys draugauja su tuo? Ar nesikraipo lentos? tarpeliai tarp lentų neatsiranda?

ne vilniuj. sklypa pirkau dar pries burbula, tai kaina buvo normali.
Draugauja sildomos grindys su masyvu labai gerai, vienintele problema, kad reikia duoti siek tiek aukstesne temperatura i grindis, kad siltu kambariai. vis tik medis yra geras izoliatorius. Kas skiedzia, kad masyvas netinka sildomoms grindims - meluoja. per triju menesiu sildymo laikotarpi neatsirado nei vienas plyselis. Lentos nesikraipo, nes jos yra priklijuotos prie grindu.

Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:13)
O gal galit parašyt, kiek kainavo statybos atmetus sklypą?  Nes sklypų kainos yra labai skirtingos skirtingose vietose, o čia temukė apie tai, kiek kainuoja pastatyt namą nepriklausomai nuo vietos. Tai būtų labai įdomu sužinot, kiek kainavo be sklypo, please ... ax.gif

sklypa pirkau pigiai, statybos be sklypo kainavo apie 550.000Lt.
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:24)
Na gal ir pagal skonį, kuris visų labai skirtingas. Pavyzdžiui, mano skonį atitinka klinkeriniai namai su natūralaus medžio iš išorės su aliuminio apkaustais, su natūralių čepių stogų, tvora iš klinkerio stulpų su kalvio darbo grotelėmis... bet tokiam skoniui pataikaujant reikia daugiau litų padėt...Taigi ne visi iš mano išvardintų elementų pas mus name yra, kai ko teko atsisakyt ir aš to nebijau pripažint, būtų kišenė "neišnešusi"  biggrin.gif

Man irgi tokia tvora patinka, bet vien metalas (be klinkerio stulpu) aptverti 10 aru sklypa kainuoja apie 30.000Lt. Metalas kalviskas, cinkuotas, miltelinis dazymas. Stulpai dar MAZIAUSIAI 10.000Lt, su vartais, automatika, klinkeriniais stulpais, keramikinem kepurem, kalvio metalu ir apsvietimu, kukliais skaiciavimais kainuoja apie 50.000Lt. as tiek negalejau tvorai skirti, todel vietoj metalo pas mane medis.
Papildyta:
QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 13:19)

medis ant fasado grazu, bet ne lietuvos salygoms, kai dregme nereali ir temperaturu pokyciai staigus. Galima daryti, zinoma, bet tuomet negali save vadint praktisku zmogum. Turi nusiteikti, kad medi reiks kas keli metai priziureti, perdazineti, lakuoti alyvuoti ir t.t. zodziu, lieka grazi apdailine plyta, kuriai niekas neatsitinka simtmeciais.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2011 01 06, 13:25)
ne vilniuj. sklypa pirkau dar pries burbula, tai kaina buvo normali.
Draugauja sildomos grindys su masyvu labai gerai, vienintele problema, kad reikia duoti siek tiek aukstesne temperatura i grindis, kad siltu kambariai. vis tik medis yra geras izoliatorius. Kas skiedzia, kad masyvas netinka sildomoms grindims - meluoja. per triju menesiu sildymo laikotarpi neatsirado nei vienas plyselis. Lentos nesikraipo, nes jos yra priklijuotos prie grindu.

Supratau. Tikiuosi, tą patį galėsite pasakyti ir vėliau, tarkim, po 2 šldymo sezonų. Gali būti, kad 3 mėnesiai yra per mažas laiko tarpas įsitikinti visais niuansais. Jei ir vėliau neišryškės kokių minusų - būtinai duokit žinot, vasarą dėsim grindis, svarstau masyvo galimybę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 06, 11:55)
Langai ir man nepatinka, bet patinka kaina tongue.gif

nu kaina tai tikrai thumbup.gif

QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 12:19)
Tad kaip kas nori taip tas ir daro smile.gif

būtent, gi statau sau, o ne kitam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Naughty Lady @ 2011 01 06, 14:32)
Supratau. Tikiuosi, tą patį galėsite pasakyti ir vėliau, tarkim, po 2 šldymo sezonų. Gali būti, kad 3 mėnesiai yra per mažas laiko tarpas įsitikinti visais niuansais. Jei ir vėliau neišryškės kokių minusų - būtinai duokit žinot, vasarą dėsim grindis, svarstau masyvo galimybę mirksiukas.gif

grindis susidejau pavasari, sildziau dar is pavasari ir siek tiek vasara ir nuo ankstyvo rudens. Vienintelis pokytis ivyko vasara, kai dregme buvo nezmoniska - grindys pasiraite laiveliu, bet tas pasiraitymas tera milimetro dalys. Vaizdo negadina, kojos nekliuna, bet bangeles yra.
jei pas jus silumos siurblys arba dujinis sildymas, kai galite stabiliai duoti i grindis maza temperatura, tai masyvo grindys yra nepakeiciamos. Laminata det neidomu, o trisluoksnes ar dvisluoksnes daznai buna brangesnes uz masyva, Be to turesi visa gyvenima uostyti klijus, kuriais tos trisluoksnes tarpusavyje yra suklijuotos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 06 sausio 2011 - 13:41
QUOTE(Naughty Lady @ 2011 01 06, 12:15)
Kaip su tokiom medžiagom, tai sakyčiau kaina visai  vidutiniška gavosi  mirksiukas.gif Priminkit, kokiam mieste, bruoniau? Nes jei Vilniuj, tai ir sklypo kaina turėtų nemažą dalį sudaryti.

Esme tai ar is viso persyla tos lentos, nes grindinam sildymui 15mm yra rekomenduotinas max.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 01 06, 16:29)
Esme tai ar is viso persyla tos lentos, nes grindinam sildymui 15mm yra rekomenduotinas max.

viskas normaliai su tom lentom, persyla jos puikiai, o jei naudosit dujini sildyma ar koki nors SS, kuris leis jums nuolat palaikyti iki 30°C grindyse, tai problemu nebus visiskai jokiu.
Atsakyti