QUOTE(Naughty Lady @ 2011 01 06, 13:15)
Kaip su tokiom medžiagom, tai sakyčiau kaina visai vidutiniška gavosi

Priminkit, kokiam mieste, bruoniau? Nes jei Vilniuj, tai ir sklypo kaina turėtų nemažą dalį sudaryti.
Tokį klausimą turiu: jei šildymas grindinis, kaip medžio masyvo grindys draugauja su tuo? Ar nesikraipo lentos? tarpeliai tarp lentų neatsiranda?
ne vilniuj. sklypa pirkau dar pries burbula, tai kaina buvo normali.
Draugauja sildomos grindys su masyvu labai gerai, vienintele problema, kad reikia duoti siek tiek aukstesne temperatura i grindis, kad siltu kambariai. vis tik medis yra geras izoliatorius. Kas skiedzia, kad masyvas netinka sildomoms grindims - meluoja. per triju menesiu sildymo laikotarpi neatsirado nei vienas plyselis. Lentos nesikraipo, nes jos yra priklijuotos prie grindu.
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:13)
O gal galit parašyt, kiek kainavo statybos atmetus sklypą? Nes sklypų kainos yra labai skirtingos skirtingose vietose, o čia temukė apie tai, kiek kainuoja pastatyt namą nepriklausomai nuo vietos. Tai būtų labai įdomu sužinot, kiek kainavo be sklypo, please ...
sklypa pirkau pigiai, statybos be sklypo kainavo apie 550.000Lt.
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2011 01 06, 13:24)
Na gal ir pagal skonį, kuris visų labai skirtingas. Pavyzdžiui, mano skonį atitinka klinkeriniai namai su natūralaus medžio iš išorės su aliuminio apkaustais, su natūralių čepių stogų, tvora iš klinkerio stulpų su kalvio darbo grotelėmis... bet tokiam skoniui pataikaujant reikia daugiau litų padėt...Taigi ne visi iš mano išvardintų elementų pas mus name yra, kai ko teko atsisakyt ir aš to nebijau pripažint, būtų kišenė "neišnešusi"
Man irgi tokia tvora patinka, bet vien metalas (be klinkerio stulpu) aptverti 10 aru sklypa kainuoja apie 30.000Lt. Metalas kalviskas, cinkuotas, miltelinis dazymas. Stulpai dar MAZIAUSIAI 10.000Lt, su vartais, automatika, klinkeriniais stulpais, keramikinem kepurem, kalvio metalu ir apsvietimu, kukliais skaiciavimais kainuoja apie 50.000Lt. as tiek negalejau tvorai skirti, todel vietoj metalo pas mane medis.
Papildyta:
QUOTE(xubizas @ 2011 01 06, 13:19)
Čia yra pagal skonį ir norus viskas daroma, aš niekada nestatyčiau su 5 balkonais, 25 šlaitų stogo, su belenkiek langų ir laiptine kuri užima 30% namo ploto. Tos "brangesnės" medžiagos irgi pagal skonį, man visada patiko natūraliu medžiu apkalti namai. Tad kaip kas nori taip tas ir daro
medis ant fasado grazu, bet ne lietuvos salygoms, kai dregme nereali ir temperaturu pokyciai staigus. Galima daryti, zinoma, bet tuomet negali save vadint praktisku zmogum. Turi nusiteikti, kad medi reiks kas keli metai priziureti, perdazineti, lakuoti alyvuoti ir t.t. zodziu, lieka grazi apdailine plyta, kuriai niekas neatsitinka simtmeciais.