Įkraunama...
Įkraunama...

lopšelis-darželis "Gandriukas" Fabijoniškės

Laba diena, darželinukų mamytės, 4u.gif

norėčiau Jūsų pasiklausti, kaip grupėse elgiamasi su tais vaikučiais, kurie atsisako pietų miegelio? Ar jie privalo gulėti / sėdėti lovoje nuo 13 iki 15.30 val.? g.gif
Atsakyti
Privalo miegoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(remlai @ 2010 10 29, 19:06)
Privalo miegoti smile.gif

Gal galėtumėte nurodyti, kokia ikimokyklinio ugdymo įstaigos higienos normos taisykle remiatės? smile.gif
Atsakyti
Jei norite kazkokiu iskirtiniu salygu savo leliui, reiktu eit i privatu darzeli:). Nes nemanau, kad darzelis turi keist savo nustatyta tvarka del jusu vieno vaiko. As tai, kai vedziau dar kazkada savo dukruze i si darza, kaip tik dziaugiausi, kad maniske puikiai uzmiega kartu su kitais isvargusi nuo dukimu.Nes namie ne visad lengva buvo ja uzmigdyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2010 10 29, 13:12)
Laba diena, darželinukų mamytės,  4u.gif

norėčiau Jūsų pasiklausti, kaip grupėse elgiamasi su tais vaikučiais, kurie atsisako pietų miegelio? Ar jie privalo gulėti / sėdėti lovoje nuo 13 iki 15.30 val.? g.gif

Sveika Ilcia mirksiukas.gif Kiek metu jusu vaikui?
Dėl miego galiu pasakyti, kad labai blogai jeigu tėvai namie neguldo vaika pietučio miegui,negaliu suprasti tokio nusistatymo prieš miegą. Aišku gali būti kitos priežastis,pvz. vaikas negali užmigti,jam sunkiai sekasi "susidraugauti" su miegu nuo gimimo. Tada reikia ieškoti pagalbos pas neurologą,gal pagerti lašiukus nuo nemigos ir t.t. Aišku esu ne gydytoja todėl negaliu spresti kodėl ne miega jūsų vaikas.
Dėl privalomo miego negaliu rašyti griežtai kaip remlai -kad privalo,bet jeigu vienas vaikas nemiegos,sėdės grupėje žais,ką įdomiai darys kiti vaikučiai??? Kyls daug klausymų- kodėl Jonukas arba Marytė nemiega o jis turi mieguoti?
Aš pavyzdžiui jūsu auklėtojos vietoje guldyčiau visus vaikus nors valandai pailsėti,pasekčiau pasaka,lopšyne padainuočiau,pasėdėčiau šalia sunkiai užmiegančio vaiko ...esu įsitikinusi kad jis tikrai užmigtu nors valandai smile.gif Bet reikalauti kad vaikas sėdėtu lovoje tiek valandų neleiščiau. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ziemuzele @ 2010 10 30, 11:06)
Jei norite kazkokiu iskirtiniu salygu savo leliui, reiktu eit i privatu darzeli:). Nes nemanau, kad darzelis turi keist savo nustatyta tvarka del jusu vieno vaiko. As tai, kai vedziau dar kazkada savo dukruze i si darza, kaip tik dziaugiausi, kad maniske puikiai uzmiega kartu  su kitais isvargusi nuo dukimu.Nes namie ne visad lengva buvo ja uzmigdyti unsure.gif

Taip Ziemuzele esate visiškai teisi,beveik visi vaikai kurie nemiega namie, darželyje saldžiai miega biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tėtsi: 30 spalio 2010 - 11:49
QUOTE(Ziemuzele @ 2010 10 30, 11:06)
Jei norite kazkokiu iskirtiniu salygu savo leliui, reiktu eit i privatu darzeli:). Nes nemanau, kad darzelis turi keist savo nustatyta tvarka del jusu vieno vaiko. As tai, kai vedziau dar kazkada savo dukruze i si darza, kaip tik dziaugiausi, kad maniske puikiai uzmiega kartu  su kitais isvargusi nuo dukimu.Nes namie ne visad lengva buvo ja uzmigdyti unsure.gif

Manau, kad tiek darželio, tiek mano, kaip mamos, vienas svarbiausių prioritetų būtų toks, kad vaikas darželyje jaustųsi saugus, jo buvimas šioje įstaigoje beveik visą dieną (8.00 - 17.00) būtų komfortiškas. Jūsų nuomone, tai ir yra išskirtinės sąlygos? blink.gif
Ir kodėl darželis turi keisti tvarką dėl vieno (nors aš labai abejoju, kad mano vaikas šiame darželyje yra vienintelis, kuris per pietų miegelį nemiega) vaiko... Kiekviena žinome, kad vaikai yra individualūs, vienas ir valgo gerai, ir miega, kitas - deja, ne. Aš nesirengiu šokdinti nei darželio administracijos, nei grupės auklėtojos, bet poilsis (apie ką ir yra kalbama ikimokyklinio ugdymo įstaigų higienos normose) tai - ne tik miegas. Esmė ta, ar nemiegantis vaikas privalo išbūti lovoje nuo 13.00 iki 15.30 val.?

QUOTE(Tėtsi @ 2010 10 30, 12:49)
Sveika Ilcia mirksiukas.gif  Aš pavyzdžiui jūsu auklėtojos vietoje guldyčiau visus vaikus nors valandai pailsėti,pasekčiau pasaka,lopšyne padainuočiau,pasėdėčiau šalia sunkiai užmiegančio vaiko ...esu įsitikinusi kad jis tikrai užmigtu nors valandai smile.gif Bet reikalauti kad vaikas sėdėtu lovoje tiek valandų neleiščiau.  mirksiukas.gif
Papildyta:

Tai galėtų būti vienas iš sprendimo variantų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2010 10 31, 02:22)
Manau, kad tiek darželio, tiek mano, kaip mamos, vienas svarbiausių prioritetų būtų toks, kad vaikas darželyje jaustųsi saugus, jo buvimas šioje įstaigoje beveik visą dieną (8.00 - 17.00) būtų komfortiškas. Jūsų nuomone, tai ir yra išskirtinės sąlygos?  blink.gif
Ir kodėl darželis turi keisti tvarką dėl vieno (nors aš labai abejoju, kad mano vaikas šiame darželyje yra vienintelis, kuris per pietų miegelį nemiega) vaiko... Kiekviena žinome, kad vaikai yra individualūs, vienas ir valgo gerai, ir miega, kitas - deja, ne. Aš nesirengiu šokdinti nei darželio administracijos, nei grupės auklėtojos, bet poilsis (apie ką ir yra kalbama ikimokyklinio ugdymo įstaigų higienos normose) tai - ne tik miegas. Esmė ta, ar nemiegantis vaikas privalo išbūti lovoje nuo 13.00 iki 15.30 val.?
Tai galėtų būti vienas iš sprendimo variantų  smile.gif

o kaip jūs įsivaizduojate,ką nemiegantis vaikiukas turėtų daryti visą tą laiką,kol kiti miega?Nėra sąlygų prižiūrėti nemiegančio,kol kiti miega. Miegamieji kambariai yra atskiri nuo grupės patalpų,o auklėtoja lieka viena per miegelį,tai manau neturi pulti iš miegamojo,kad rūpintusi vienu nemiegančiu vaikiuku.O, be to , yra dienos režimas kol kas visiems vienodas.
Atsakyti
QUOTE(Bagyrute @ 2010 10 28, 15:25)
As kitu klausimu norejau pasitart - mielosios PASIDALINKITE kaip tuos vaikus atvest ir pasiimt laiku? Abu su vyru dirbam centre nuo 8 iki 17 val. BE SANSU spet grupes darbo laiku  doh.gif Palieki vaika prailgintoj ir pasiimi prailgintoj....
Nabagelis, o ir mums norisi ir darbeliu pamatyt ir su aukletoja bent pasisveikint....
Kaip kiti sprendziate tai? Nes toks jausmas, kad 90 proc. tevu vienaip ar kitaip susitvarko, nelieka ju vaikai "virsvalandziu" ...
Aciu is anksto uz idejas!

As irgi dirbu centre tom paciom valandom ir suspeju i grupes darbo laika. Na ryte siaip gal ir nespeciau, bet laimei musu superine aukletoja ateina anksciau thumbup.gif
Atsakyti
Pasakykit mamytės kaip jūs tuos žibintus šventei darysit? Man jau galva neveža, net neįsivaizduoju kaip jį šviečiantį padaryt g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 11 04, 11:45)
Pasakykit mamytės kaip jūs tuos žibintus šventei darysit? Man jau galva neveža, net neįsivaizduoju kaip jį šviečiantį padaryt g.gif  doh.gif

Mums aukletoja sake, kad jei dalyvaus ir tevai, tai galima i vidu deti ta tabletine zvakute. O jei vaikas vienas bus, tada jau jokiu liepsnu.
Atsakyti
QUOTE(draugelis111 @ 2010 10 31, 22:41)
o kaip jūs įsivaizduojate,ką nemiegantis vaikiukas turėtų daryti visą tą laiką,kol kiti miega?Nėra sąlygų prižiūrėti nemiegančio,kol kiti miega. Miegamieji kambariai yra atskiri nuo grupės patalpų,o auklėtoja lieka viena per miegelį,tai manau neturi pulti iš miegamojo,kad rūpintusi vienu nemiegančiu vaikiuku.O, be to , yra dienos režimas kol kas visiems vienodas.

O kaip jūs įsivaizduojate, ką daryti vaikui, kai jis grūdamas į lovą ir jam liepiama:: "Užmerk akis! Miegok!".
Apie ką mes kalbame? blink.gif Susidaro toks įspūdis, kad šiame forume pasisakyti dėl savo skaudulių ar neramumų paprasčiausiai NEGALIMA, nes čia PANEGIRIKŲ puslapėlis. Kol ta problema nepalietė Jūsų - tai Jums ir nesuprasti, ką išgyvena vaikas ir motina, negalinti jam padėti. O prisiregistravusioms vien tam, kad galėtų atsakyti į mano žinutę su priekaištais, šiurkščiai, galėčiau tik priminti, kad kiekvienas dirbame savo darbą ir iš kiekvieno darbuotojo reikalaujama geriausio.

P.S. Juk ir organizuojamomis šventėmis džiaugtis, ir savo pirmaisiais tobulesniais darbeliais vaikas galės tik tada, kai darželyje jausis gerai, emociškai saugus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilcia: 05 lapkričio 2010 - 10:29
Ilcia, be reikalo Jūs čia šūkaujat ir įžeidinėjat. Yra bendra tvarka ir nieko nepadarysi. Vieną dieną vienam leisi nemiegot, kitą dieną jau 5 norės- bardakas. O
"Užmerk akis! Miegok!". niekas nesako dabar mirksiukas.gif Taip, vaikui reikia gulėt lovoj bet jis gali ir nemiegoti.
O šiaip tai kam nepatinka ,,valdiška'' tvarka yra privatūs darželiai kur už 1000Lt vaikui bus leidžiama ir nemiegoti mirksiukas.gif Dar auklės, močiutės, tetulės ... Taip kad pasirinkimas didelis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Liniuka @ 2010 11 05, 09:09)
Mums aukletoja sake, kad jei dalyvaus ir tevai, tai galima i vidu deti ta tabletine zvakute. O jei vaikas vienas bus, tada jau jokiu liepsnu.

O mums net su tėveliais sakė kad negalima... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Stiklo: 05 lapkričio 2010 - 16:11