Įkraunama...
Įkraunama...

lopšelis-darželis "Gandriukas" Fabijoniškės

QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 11 05, 17:12)
Ilcia, be reikalo Jūs čia šūkaujat ir įžeidinėjat. Yra bendra tvarka ir nieko nepadarysi. Vieną dieną vienam leisi nemiegot, kitą dieną jau 5 norės- bardakas. O
"Užmerk akis! Miegok!".  niekas nesako dabar mirksiukas.gif Taip, vaikui reikia gulėt lovoj bet jis gali ir nemiegoti.
O šiaip tai kam nepatinka ,,valdiška'' tvarka yra privatūs darželiai kur už 1000Lt vaikui bus leidžiama ir nemiegoti mirksiukas.gif  Dar auklės, močiutės, tetulės ... Taip kad pasirinkimas didelis 4u.gif
Papildyta:

O mums net su tėveliais sakė kad negalima... unsure.gif

Niekas su Jumis ir nepolemizuoja apie bendrą "valdišką" tvarką...
Vadinasi, aš čia esu įžeidinėtoja??? Aš gal Jus asmeniškai įžeidžiau, ar kažkieno ambicijas užgavau? Skaitykite postus aukščiau, kad būtumtėme tikra, ar pati pataikėte į temą.
Uždrausta pasakyti savo nuomonę - tai kaip tik norisi tai padaryti. Yra darželyje labai puikių auklėtojų ir gerų šeimininkėlių. Juk ne pirmi metai darželyje, ne naujokėliai esame. Bet mums atsitiko taip, kaip atsitiko...
O kad grupėje netrūksta grubumo - tai faktas.
Man labai keista, kad Jūs teigiate, jog nieko neįmanoma pakeisti. XXI a. už lango. Ar ligoninėje jums siūlo operuotis taip, kaip prieš 25 metus? Tai gal pradėkime kalbėti civilizuotai???
Atsakyti
Tai pradėkime. mirksiukas.gif Mes darželyje irgi ne naujokai. Pirmą vaiką nuvedžiau prieš 17 metų taip kad manau tikrai daugiau turiu ką palyginti nei Jūs mirksiukas.gif
Atsakyti
Ilcia, o kodel reikalaujate tik is darzelio ir aukletoju, kad derintusi prie Jusu vaiko? O ka darote pati, kad vaikui butu gera darzelyje? As pavyzdziui, dar pries pradedant leisti i darzeli issiaiskinau rezima ir po truputi pripratinau miegoti , valgyti panasiu laiku, todel ir vaika atvedus i darzeli nebuvo problemu. O svaidymaisi kaltinimais del panegiriku, tai isvis juokingi. Paprasciausiai matosi, kad esate is tu amzinai viskuom nepatenkintu zmoniu. Deja, bet yra tokia zmoniu kategorija...
O ir siaip visas gyvenimas yra ivairiausiu taisykliu rinkinys, kuriu laikomes, nes kitaip butu anarchija. Visa tai prasideda nuo pat pirmuju metu.
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2010 11 08, 09:50)
Ilcia, o kodel reikalaujate tik is darzelio ir aukletoju, kad derintusi prie Jusu vaiko? O ka darote pati, kad vaikui butu gera darzelyje? As pavyzdziui, dar pries pradedant leisti i darzeli issiaiskinau rezima ir po truputi pripratinau miegoti , valgyti panasiu laiku, todel ir vaika atvedus i darzeli nebuvo problemu. O svaidymaisi kaltinimais del panegiriku, tai isvis juokingi. Paprasciausiai matosi, kad esate is tu amzinai viskuom nepatenkintu zmoniu. Deja, bet yra tokia zmoniu kategorija...
O ir siaip visas gyvenimas yra ivairiausiu taisykliu rinkinys, kuriu laikomes, nes kitaip butu anarchija. Visa tai prasideda nuo pat pirmuju metu.

sveikos mamytes . As irgi suprantu , kad jeigu visi miega tai ir eina miegoti , kas ir butu kas uzsimano miega , kas nori nemiega. tada visi vaikai nemiegotu. Pikti butu, o jiems miegoti reikia . Namuose irgi visada stengiuosi pamigdyti dienos miegelio.Tada reikia jums samdyti aukle ir nevesti y darzely , arba vesti ten kur diena nemigdo vaikuciu. Matau tik viena iseity.
Atsakyti
Sveiki,

Versti miegoti pietų miego auklėtoja neturi teisės - pietų poilsio metu vaikučiai turi ilsėtis, bet tai nebūtinai turi būti miegas. Žinoma, daugumai vaikų reikia pietų miegelio ir net tie, kuriems jo galbūt nereikia neretai užmiega kartu su kitais vaikais, tačiau tai yra aukletojos kompenetencijoje - kaip ji su vaikučiais bendrauja, kaip ji tai pateikia. Jei auklėtoja griežtai liepia miegoti, tai be abejonės vaikui, kuris pietų miegelio miegoti nenori, bus stresas, tačiau, jei auklėtoja pasiūlys pailsėti, pagulėti, pabendraus su jais, paskaitys pasaką ar pan., manau, vaikas arba užmigs kartui su visais, arba turės galimybę tiesiog pagulėti smile.gif Pas mus grupėje auklėtoja poilsio metu skaito pasakas, tad dažniausiai visi vaikučiai užmiega, bet jeigu kas nors atsibunda anksčiau, visada leidžia atsikelti iš lovos smile.gif

Nesuprantu tų, kurios rašo, kad tokiu atveju mamai reikėtų pervesti vaiką į privatų darželį - jei tokia tvarka galima kitur, tai kodėl jos negali būti ir toje grupėje?! Juk visų auklėtojų pareiga yra į kiekvieną vaiką žvelgti individualiai kaip į atskirą asmenybę, kuri turi savo individualius poreikius, emocijas, mąstymą. Tai nereiškia, kad reikia tenkinti kiekvieno poreikius, tačiau auklėtoja turėtų į juos atsižvelgti ir pasistengti, kad būtų gerai kiekvienam vaikui atskirai ir visiems kartu bendrai - juk tam ji yra auklėtoja. Nereikia aklai ginti ar smerkti tų, kurių mes nepažįstam, bet vis tik, jei kyla tokios problemos, manau problema kyla iš auklėtojos požiūrio ir bendravimo su vaikais, tad vertėtų šiuo klausimu su ja pakalbėti, o jei ji mano esanti teisi, tada siūlyčiau kreiptis į direktorę - vaikas neturi dėl tokių dalykų patirti streso darželyje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerko: 10 lapkričio 2010 - 13:43
QUOTE(nerko @ 2010 11 10, 14:38)
Sveiki,

Versti miegoti pietų miego auklėtoja neturi teisės - pietų poilsio metu vaikučiai turi ilsėtis, bet tai nebūtinai turi būti miegas. Žinoma, daugumai vaikų reikia pietų miegelio ir net tie, kuriems jo galbūt nereikia neretai užmiega kartu su kitais vaikais, tačiau tai yra aukletojos kompenetencijoje - kaip ji su vaikučiais bendrauja, kaip ji tai pateikia. Jei auklėtoja griežtai liepia miegoti, tai be abejonės vaikui, kuris pietų miegelio miegoti nenori, bus stresas, tačiau, jei auklėtoja pasiūlys pailsėti, pagulėti, pabendraus su jais, paskaitys pasaką ar pan., manau, vaikas arba užmigs kartui su visais, arba turės galimybę tiesiog pagulėti  smile.gif  Pas mus grupėje auklėtoja poilsio metu skaito pasakas, tad dažniausiai visi vaikučiai užmiega, bet jeigu kas nors atsibunda anksčiau, visada leidžia atsikelti iš lovos smile.gif

Nesuprantu tų, kurios rašo, kad tokiu atveju mamai reikėtų pervesti vaiką į privatų darželį - jei tokia tvarka galima kitur, tai kodėl jos negali būti ir toje grupėje?! Juk visų auklėtojų pareiga yra į kiekvieną vaiką žvelgti individualiai kaip į atskirą asmenybę, kuri turi savo individualius poreikius, emocijas, mąstymą. Tai nereiškia, kad reikia tenkinti kiekvieno poreikius, tačiau auklėtoja turėtų į juos atsižvelgti ir pasistengti, kad būtų gerai kiekvienam vaikui atskirai ir visiems kartu bendrai - juk tam ji yra auklėtoja. Nereikia aklai ginti ar smerkti tų, kurių mes nepažįstam, bet vis tik, jei kyla tokios problemos, manau problema kyla iš auklėtojos požiūrio ir bendravimo su vaikais, tad vertėtų šiuo klausimu su ja pakalbėti, o jei ji mano esanti teisi, tada siūlyčiau kreiptis į direktorę -  vaikas neturi dėl tokių dalykų patirti streso darželyje...

Dieve, kaip gražiai Jūs rašot. Tik pati ar norėtumėt pabandyti į kiekvieną pažiūrėti asmeniškai ir atsižvelgti į kiekvieno poreikį kai grupėje 20 pyplių o Jūs viena?
Teko pasėdėti grupėje pusvalandį kai buvo 16 vaikų. Tiesiai šviesiai sakau- išprotėčiau. O tos moterys dirba ir stengiasi. Ir gauna ,,katino ašaras'' už savo darbą.
O tvarka privataus darželio nuo valdiško labai skiriasi todėl, kad grupėje mažai vaikų, kelios auklėtojos kurios gali daugiau dėmesio skirti kiekvienam individualiai. Jei aš mokėčiau už daržą 1000Lt ir būtų tokios problemos va tada ir keliaučiau pas direktorę.
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 11 10, 17:24)
Dieve, kaip gražiai Jūs rašot. Tik pati ar norėtumėt pabandyti į kiekvieną pažiūrėti asmeniškai ir atsižvelgti į kiekvieno poreikį kai grupėje 20 pyplių o Jūs viena?
Teko pasėdėti grupėje pusvalandį kai buvo 16 vaikų. Tiesiai šviesiai sakau- išprotėčiau. O tos moterys dirba ir stengiasi. Ir gauna ,,katino ašaras'' už savo darbą.
O tvarka privataus darželio nuo valdiško labai skiriasi todėl, kad grupėje mažai vaikų, kelios auklėtojos kurios gali daugiau dėmesio skirti kiekvienam individualiai. Jei aš mokėčiau už daržą 1000Lt ir būtų tokios problemos va tada ir keliaučiau pas direktorę.

Matyt neturi daugiau bedu , tai cia tokios bedos kaip ir ne bedos. Yra zmoniu su tokiom bedom , kad palygunus su su sita , tai juokas tiesiog ima. Vesti ten kur nereikia miegot, o tvarka yra tvarka , kas ir butu jeigu kiekvienas atejes y darzely yvestu ir savo tvarka , haosas butu.
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 11 10, 17:24)

Aš profesiją rinkausi pagal savo sugebėjimus, todėl nereikėtų auklėtojos teisinti per dideliu vaikų skaičiumi... Mūsų grupėje taip pat vaikų daugiau nei turėtų būti, bet su auklėtoja tokių problemų neturime - jei gali ji, gali ir visos kitos, jei tik nori ir sugeba mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(danada @ 2010 11 10, 18:09)
Matyt neturi daugiau bedu , tai cia tokios bedos kaip ir ne bedos. Yra zmoniu su tokiom bedom , kad palygunus su su sita , tai juokas tiesiog ima. Vesti ten kur nereikia miegot, o tvarka yra tvarka , kas ir butu jeigu kiekvienas atejes y darzely yvestu ir savo tvarka , haosas butu.

Čia tema apie darželį, tai natūralu, kad neaptarinės niekas tokių bėdų kaip gaisras ar badas rolleyes.gif Gal aš ką ne taip supratau, bet man pasirodė, kad mama ne tvarką nori pakeisti, o tik teiraujasi kaip yra pas kitus ir kaip galima būtų padėti savo vaikui mastau.gif Kodėl jūs manote, kad čia ne bėdos? Jei vaikas nelaimingas, tai vadinasi yra problema, kurią reikia kažkaip spręsti..
Atsakyti
QUOTE(nerko @ 2010 11 10, 19:43)
Aš profesiją rinkausi pagal savo sugebėjimus, todėl nereikėtų auklėtojos teisinti per dideliu vaikų skaičiumi... Mūsų grupėje taip pat vaikų daugiau nei turėtų būti, bet su auklėtoja tokių problemų neturime - jei gali ji, gali ir visos kitos, jei tik nori ir sugeba  mirksiukas.gifPapildyta:

Čia tema apie darželį, tai natūralu, kad neaptarinės niekas tokių bėdų kaip gaisras ar badas  rolleyes.gif Gal aš ką ne taip supratau, bet man pasirodė, kad mama ne tvarką nori pakeisti, o tik teiraujasi kaip yra pas kitus ir kaip galima būtų padėti savo vaikui mastau.gif Kodėl jūs manote, kad čia ne bėdos? Jei vaikas nelaimingas, tai vadinasi yra problema, kurią reikia kažkaip spręsti..

Mūsų grupėje irgi jokių bėdų ir problemų nėra mirksiukas.gif Aš manau kad mes ne apie konkrečią grupę- auklėtoją kalbam o apskritai apie tvarką darželiuose. Valstybiniuose darželiuose yra privalomas pietų poilsis ( nebūtinai miegas bet gulėjimas lovytėje smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Stiklo: 10 lapkričio 2010 - 22:02
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 11 10, 23:01)
Mūsų grupėje irgi jokių bėdų ir problemų nėra mirksiukas.gif  Aš manau kad mes ne apie konkrečią grupę- auklėtoją kalbam o apskritai apie tvarką darželiuose. Valstybiniuose darželiuose yra privalomas pietų poilsis ( nebūtinai miegas bet gulėjimas lovytėje smile.gif )

Taip, tiesa drinks_cheers.gif Tik taip supratau, kad ta mama rašo, jog jos vaikas miegoti verčiamas (ji rašė "Užmerk akis! Miegok!") g.gif Na, bet kuriuo atveju, problemas, jei jos yra, reikia spręsti, o ne tylėti - juk kaip galimą išspręsti problemą, jei apie tai garsiai nekalbama su atitinkamais asmenimis (turiu omeny auklėtoją, jei reikia- kalbėtis su darželio direktore)...
Atsakyti
QUOTE(nerko @ 2010 11 10, 14:38)
Sveiki,
vaikas neturi dėl tokių dalykų patirti streso darželyje...

Kartais užtenka tik šilto, jaukaus žodžio... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ilcia @ 2010 11 11, 02:01)
Kartais užtenka tik šilto, jaukaus žodžio... 4u.gif

O Jūs su auklėtoja bandėt kalbėt? Kokios jos mintys šiuo klausimu?
Atsakyti