Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

QUOTE(xantia @ 2006 10 18, 17:40)
Nu aš pakraupus,kaip gali buti DZIN!Juk tai jūsų vaikai ir manau jų sveikata turi būti svarbiau.

ne visi vaikai vienodai juk auga, vieni leciau kiti greiciau. gal manoji taip jau auga.
mes ir taip musame rekordus, dukra viska pradejo daryti daug anksciau nei iprastinese knygose, ar siaip kokiuose zurnaluose buna parasyta.

Papildyta:
QUOTE(jovitah @ 2006 10 18, 18:53)
Na juk ji to vaikelio nekankina,juk jam patinka vaikstyneje buti smile.gif O rizikos yra visur ir visame,juk visko nesuziuresi...Daugelis mamyciu vaidina idealias,bet idealiu zmoniu nera!Nu ir gerai,kad jai DZIN ,juk tai ant kitu nuomones,o ne ant vaiko sveikatos!Juk niekas nenori rizikuoti vaiku sveikata,bet ja visur  rizikuojame...

pritariu, jai visur klausysies visiokiu bobulyciu ar siaip kitu nuomones tai nezinau kas is to iseitu, manau kad kiekviena mama rupinasi savo vaiku sveikata, ir stengiasi patenkinti ju norus. juk negalima visalaika leist vaikui zysti, verkti ir pan. jai jam buna gerai toje vaikstyneje , tai nors trumpam galima juk palaikyti.
Atsakyti
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 18, 19:39)
ne visi vaikai vienodai juk auga, vieni leciau kiti greiciau. gal manoji taip jau auga.
mes ir taip musame rekordus, dukra viska pradejo daryti daug anksciau nei iprastinese knygose, ar siaip kokiuose zurnaluose buna parasyta.

Papildyta:
pritariu, jai visur klausysies visiokiu bobulyciu ar siaip kitu nuomones tai nezinau kas is to iseitu, manau kad kiekviena mama rupinasi savo vaiku sveikata, ir stengiasi patenkinti ju norus. juk negalima visalaika leist vaikui zysti, verkti ir pan. jai jam buna gerai toje vaikstyneje , tai nors trumpam galima juk palaikyti.

Na čia gi ne bobutes kalba, o gydytojos g.gif Mes taip pat nuo dvėjų mėnesiu puikiai kojitem remiasi, berniukas pats lovytėje atsistojo šešių... Bet mes vaikštyne naudojames labai atsargiai - tik nuo 8 mėn, ir tik dėl to, kad mano mama turejo likti su mažiuku porai valandų. Yra sveikesnių būdų kaip užimti vaikiuką - galima pastatyti supines, pakabinti žaisliukus, galiausiai patogiai pririšti prie savęs ir kartu dirbti - ir vaikui sveikiau ir mamai ramiau ax.gif

O jeigu vaikštynėje nuo penkių, ar ne bus taip, kad vaikelis neturės motyvacijos ropoti? Ropoti yra sveikiau negu taip važinėti blush2.gif - taip geriau vystosi ir stiprėja nugaros raumenys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 18 spalio 2006 - 19:39
as pasikartosiu ne visi vaikai vienodi ax.gif
o ropoti mes jau mokomes, kai nori kokio zaisliuko pati nusliauzia iki jo, na aisku dar kaip sakant nosim aria, bet jau yra pradzia.
o musu vaikstyne tai pas mus tarnauja siuo metu kaip supynes tongue.gif , na ir kartais kaip vaikstyne leidziam pasispardyt, kojytem grindis pasiekti. nematau as tame nieko blogo, jai ilgai ir neleidziame joje buti. 4u.gif
Atsakyti
Mes vaikštynę naudojom nuo 6 mėn., bet kai 8 mėn. pradėjo ropoti- tai į vaikštynę niekaip neįstatau, nes nebepatinka... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 10 18, 21:36)
Na čia gi ne bobutes kalba, o gydytojos  g.gif Mes taip pat nuo dvėjų mėnesiu puikiai kojitem remiasi, berniukas pats lovytėje atsistojo šešių... Bet mes vaikštyne naudojames labai atsargiai - tik nuo 8 mėn, ir tik dėl to, kad mano mama turejo likti su mažiuku porai valandų. Yra sveikesnių būdų kaip užimti vaikiuką - galima pastatyti supines, pakabinti žaisliukus, galiausiai patogiai pririšti prie savęs ir kartu dirbti - ir vaikui sveikiau ir mamai ramiau  ax.gif

O jeigu vaikštynėje nuo penkių, ar ne bus taip, kad vaikelis neturės motyvacijos ropoti? Ropoti yra sveikiau negu taip važinėti  blush2.gif - taip geriau vystosi ir stiprėja nugaros raumenys.

Aš čia dėl tos motyvacijos ropoti. Pati nesu per daug didelė vaikštynių gerbėja, patys ją bandėm nuo 7 mėn. Tačiau jau nuo 9 mėn. ir 10 dienų tipename patys savo kojomis, o apie ropojimą net tos ir kalbos nėra. jei noriu savo vyrioką mirtinai supykdyti, galiu pastatyti ant keturių, nors prieš kelias čia dieneles porą žingsniukų jau paropojom.
Bet aš manau, kad per daug anksti nereikia naudoti vaikštynių, o ir tupėti jose ilgai nereikia. Tačiau nepaisant visų jos minusų, jos yra nepamainomos mamų pagalbininkės, nes bent jau valgyti tai reikia padaryti, o tam reikalingos dvi rankos.
Atsakyti
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 17, 19:18)
nezinau galima negalima, man dzin... as savo mergyte jau nuo 5 men dedu i vaikstyne. pradziai siaip pasedeti, na tiksliau pakaboti leidom, po keleta min i diena. na ir ka jau po dvieju savaiciu jai to neuzteko, tai dabar su kojytem remiasi ir po truputi vaikstineja. tiesiog vos tik suejo 4 men. ji pareiske nora stotis, o mane tas zirzimas uzkniso, juk negaliu su ja visa diena bovytis, juk ir as zmogus....

Siaubelis. tai kam tau vaikas, jei užknisa?????????
Man net į galvą neatėjo jokios ten vaikštynės - ateis laikas ir pati atsistos.
Atsakyti
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 17, 20:18)
nezinau galima negalima, man dzin... as savo mergyte jau nuo 5 men dedu i vaikstyne. pradziai siaip pasedeti, na tiksliau pakaboti leidom, po keleta min i diena. na ir ka jau po dvieju savaiciu jai to neuzteko, tai dabar su kojytem remiasi ir po truputi vaikstineja. tiesiog vos tik suejo 4 men. ji pareiske nora stotis, o mane tas zirzimas uzkniso, juk negaliu su ja visa diena bovytis, juk ir as zmogus....

na jo toks pasakymas kraupiai skamba,bet manau tu linki vaikui tik gero as ir kartais pasakau ka nmors paskui kiti skersai ziuri,bet,gal cia pasisakiusiu mamyciu amzius skiriasi,gi skiriasi 40m ir 20kokiu metu asmens kalbesena.

as savo mazyle staciau nuo 6men,bet ji joj ilgai nebuna,na ilgiausiai gal30min,bet jai patinka kaip pradeda su teciu zaist tetis pasislepia pasako KU KU o ta tekina varo per kambarius pamato ji pasako PAGAUSIU o ta atgal,tai tik tokiu atveju o taip kokiu 10-15min ir viskas OPA.....

su saiku viskas galima,o rizika visur yra,net ir sriubos saukste
Atsakyti
O mes vaikštynę be reikalo pirkom, nepatinka visai, įdedu kokiom 5 min. Irgi galvojau, kad viską pasidarysiu kai turėsim vaikštynę, bet... Gal per vėlai pradėjom į ją dėti?
Atsakyti
QUOTE(Melisiukas @ 2006 10 18, 21:56)
Siaubelis. tai kam tau vaikas, jei užknisa?????????
Man net į galvą neatėjo jokios ten vaikštynės - ateis laikas ir pati atsistos.

siaip tai as manau kad vaikus reikia mokyti atsistoti, atsissesti ir ropoti, ir visokiu kitokiu dalykeliu. manau jai tavo vaikas istisa diena zystu ir ir verktu del tau nesuprantamu priezasciu, tau ir galva paskaustu, ir taptum nervinga. dazniausiai tas zyzimas pasireiskia tada kai ko nors nori, tada ir isbandai ne tik vaikstyne bet ir visokius kitokius dalykelius.
mano nuomone vaikstynes yra geras dalykas, kaip kazkas sake, juk reikia ir valgyt pasidaryt, ir po galais i toleta nueiti. o tam reikia dvieju ranku!
Atsakyti
Nu kai paskaitau kitu mintis,tai jau tooookiooooos supermamos,kad net bloga doh.gif Kaip lengva kita nuteist,pasmerkt ir visaip isvadint doh.gif Tikrai nemanau,kad kuri nors mama savo vaikui nori pakenkt schmoll.gif Mamos skirtingos,vaikai skirtingi,situacijos skirtingos... Zmogus paklause nuomones,tai ir destykit ta savo nuomone,o ne kitas puldinekit kokios blogos mamos... Kazin ar pacios jau tokios super-duper ant visu kantu cool.gif tongue.gif Buna ir mane vaiko zyzimas uzknisa,tai dabar jau as bloga mama??? Ai,nenusisvaikit ir nevaidinkit cia idealiu tongue.gif Nenorit naudot vaikstyniu,tai ir nenaudokit-niekas nevercia,bet jei kita mama jas naudoja (ir manau visos cia suvokia vaikstyniu - ir +),tai nebutina ja sudirbt.
O del ropojimo... vaikstyne naudojam nuo 6men.,sliauziojo vaikas nuo 7,ropoja nuo 8,o dabar jau isikabines graziausiai vaiksto thumbup.gif Taip kad cia ne vaikstynes itaka(ropos vaikas ar ne),o paties vaiko natura. Kitas juk sliauzia atbulas,o dar kitas prasoka ropojima ir po sliauzimo seka vaiksciojimas. Tai tik irodo,kad vaikai nera sustampuoti pagal viena sablona ir negali kategoriskai apibrezti ka atitinkama diena vaikas turi daryti.
Komentaru nelaukiu cool.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meida: 19 spalio 2006 - 09:26
QUOTE(jovitah @ 2006 10 18, 18:53)
Na juk ji to vaikelio nekankina,juk jam patinka vaikstyneje buti smile.gif O rizikos yra visur ir visame,juk visko nesuziuresi...Daugelis mamyciu vaidina idealias,bet idealiu zmoniu nera!Nu ir gerai,kad jai DZIN ,juk tai ant kitu nuomones,o ne ant vaiko sveikatos!Juk niekas nenori rizikuoti vaiku sveikata,bet ja visur  rizikuojame...

na vaikeliui gal ir rūkyta dešra patinka, ir alaus ar vyno skonis patinka ir dar kai kuriems vaikams savo kakutį valgyti patinka..... Tokima mažam vaikučiui reikia duoti ir su juo daryti ne tai kas jam patinka, o ką galima tokima amžiuje.
Atsakyti
QUOTE(Saules Mama @ 2006 10 19, 10:14)
siaip tai as manau kad vaikus reikia mokyti atsistoti, atsissesti ir ropoti, ir visokiu kitokiu dalykeliu. manau jai tavo vaikas istisa diena zystu ir ir verktu del tau nesuprantamu priezasciu, tau ir galva paskaustu, ir taptum nervinga. dazniausiai tas zyzimas pasireiskia tada kai ko nors nori, tada ir isbandai ne tik vaikstyne bet ir visokius kitokius dalykelius.
mano nuomone vaikstynes yra geras dalykas, kaip kazkas sake, juk reikia ir valgyt pasidaryt, ir po galais i toleta nueiti. o tam reikia dvieju ranku!

tą zyzimą ir vedimą iš proto aš puikiai žinau. Ir žinau, ką reiškia, kai vaikas nori to, kas negalima, kai nori būt ant rankų pastoviai. O tau ir pailsėt norisi, ir pavalgyt.
Tačiau aš nesutinku su pipiro dėjimu į vaikštynę, kai tam jis dar per mažas. Va, maniškis be proto sėdėt norėjo. Riesdavosi, lenkdavosi, beveik apts atsisėsdavo būdamas 5 mėn. Bet nesodinau, dar ankstoka atrodė. 6 mėn jis pats puikiai sėdėjo. Labai norėjom vaikštynės. Juk taip puiku - įstatei: rankos laisvos, vaikas užsiėmę, nenukris, nepabės, neįlys kur negalim, o ir pati ką nors padaryt galėsiu. Išgyvenom be vaikštynės. Tiesiog pašnekėjau su kineziterapeute, ji pasakė, kad iki 8 mėn nestatytume, nes vaiko kauliukai ir raumenys dar nėra tokie stiprūs. Ir nors mažasis jau puikiai sėdėjo, stovėt įsikibęs pradėjo, nedėjom. Laukėm to išganingo 8 mėnesio. Sulaukėm. Pradėjo ropot.
Jeigu mamo gerai tos vaikštynės, ir vaikam patinka - tegu. Negi man gaila. Bet tikrai nepritarsiu mažų vaikų dėjimui į vaikštynes ir ilgam laikymui jose. Bet čia tik mano nuomonė tongue.gif
Atsakyti