savo mazute sodinu vaikstyneje nuo 8 men., kazkaip net nezinojau nuo kada reikia, tiesiog intuityviai taip gavosi..bet nemaniau, kad ji taip gali pakenkti vaikuciui, na tiek nuomoniu paskaicius stengsiuos kuo maziau laikyti mergyte joje...
O mums 6 men 2sav ir mums leido daktare i vaikstyne deti po 30min i diena,ir mes dedam,nes kiek vaiku naudojasi su jom tai uzauo normaliai nei kojytes iskrypo.O deti i vaikstyne negalima tada jei padidejes raumenu tonusas,tai tada vaikas pradeda vaikscioti ant galu pirstu
as tai uz vaikstynes

Savo maziu i vaikstyne dedu nuo 5.5men.nelaikau visa diena ,o tik po gera pusvalandi ir nematau tame jokios problemos.Vyresne dukra trigubai ilgiau budavo,o ir vaiksciot pradejo anksciau nei kiti bendraamziai ir suzalojimu jokiu nebuvo.
Cia jau kiekvienas pagal save,savo vaika turi nusprest reikia jam vaikstynes ar ne

mes vaikštynės neturim ir nepirksim
nors be abejo, kiekviena mama geriausiai gali pasirūpinti savo mažiuku ir nesmerkiu tų, kurios vaikštynes naudoja
mano draugė savo mergaitę į vaikštynę sodindavo nuo 6 mėn, o nuo 11 mėn ji jau pati vaikščiojo. bet mes tai nenorim savo klecko sveikata rizikuot
pavargstu ir aš visą dieną jį ant rankų nešiot, bet guodžiuosiu tuo, kad max vienus metus šitaip vargt reikės

O mums nerekomendavo neurologe prasideti su vaikstukais, nes po to pradeda vaikas vaikscioti ant pirstu galu, o dabar dukrele normaliai deda pedute.
As irgi manau, kad tuos kelis menesius nuo sedejimo iki vaiksciojimo galima apsieit be vaikstynes. Leidziu savo pusmetinukui tai lovelej pagulet, tai ant ciuzinio pasivartyt, tai ant zemes patiesus pakloteli, tai kedutej pasedet, aplinka tokiu budu keiciam ir issiverciam. O kai ropos, pats keliaus ir velgi vaikstynes nereiks.
Mes buvom labai patenkinti vaikstyne. Mamai atsiranda daugiau laisves kol vaikas vaikstyneje. Mazyliui labai patikdavo begioti paskui katina. Tik pradejus deti ji i vaikstyne nupirkom pirmuosius batukus ir ismokom normaliai vaiscioti. As tai tik uz vaikstynes

na as esu girdejusi kad labai blogai tos vaikstynes kojytem
tikrai manau kad puikiai ir be ju imanoma issisukti, juk mazyliai ir nusliauzti gali kur nori

QUOTE(simba @ 2003 05 21, 02:35)
Mums gydytoja sake, kad tik nuo kokiu 7 men. O as is vis pries vaikstynes. Ir Vingro knygoj daug blogybiu raso, ir as pati maciau, kaip po to vaikai ant pirstu galu vaiksto. Mano vaikui padideje koju raumenu tonusai, tai jis ir taip ant pirstu galu vaiksto. Todel jam vaikstynes is vis negalima. O siaip sako, kad del tu vaikstyniu veliau patys vaiksciot pradeda, arba netaisyklinga eisena buna. Juk ten tik pasistumi ir viskas, labai patogu, o kai jau paciam eit reikia, tai visai kitaip.
MAUKIT BATUKUS SU KIETU PAGRINDU IR ISVIS GERIAU ORTOPEDINIAI.MANO PUSESERES MERGAICKOS ABI BUVO LEIDZIAMOS PASILAKSTYT SU TOM VAIKSTYNEM TAI GALIU SAKYT IR DAR PATVIRTINT KADPATI MACIAU KAIP JOS LAKSTE IR NEI VIENAJ NERA KREIVOS KOJOS!!!!!!MAUKIT TIK BATUS KIETU PAGRINDU IR TEGU LAKSTO JUSU VAIKAI
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2006 12 14, 00:03)
na as esu girdejusi kad labai blogai tos vaikstynes kojytem
tikrai manau kad puikiai ir be ju imanoma issisukti, juk mazyliai ir nusliauzti gali kur nori

O TU ERIKIUXXX galvoji kad jie negali nieko pasidaryti kai jie pradeda patis klibiksciuoti be apsaugos po kambarius?!!!nespesi pasiziuret ir melyne ant galvos ir gal net galva praskelsta..

A saviski pastaciau i vaikstyne 6 men, nes nesedejo normaliai (tiesiog tingedavo sedt), o labai domejosi aplinka - pabandem labai patiko.
Pavaiksciojo gal 2 savaites ir pradejo ant pirstu galu stovet, vaiksciot.
Kai nuejom pas gydytoja grieztai uzdraude vaikstyne ir sake, tegu mokosi sliauziot - nes pas nervu gydytoja ir ortopeda siunte ir visi kartojo viena ir ta pati - tik nestatykit i vaikstyne.
Grizom namo - patiesiau ant kilimo adijala ir paguldziau - taip 2 savaites guldydavau ant adijalo, o jis vis verkdavo ir nesistenge sliauzt - po 2 savaiciu pradejo sliauzt, kazkur dar po 2 savaiciu - eme ir atsistoj - pradejo eit pasilaikydamas - 9 men, kai patikrino - kojytes jau stovejo teisinga - nestojo ant pirstu galu - taigi vaikstyne panaudojom kokias 2 savaites
Pavaiksciojo gal 2 savaites ir pradejo ant pirstu galu stovet, vaiksciot.
Kai nuejom pas gydytoja grieztai uzdraude vaikstyne ir sake, tegu mokosi sliauziot - nes pas nervu gydytoja ir ortopeda siunte ir visi kartojo viena ir ta pati - tik nestatykit i vaikstyne.
Grizom namo - patiesiau ant kilimo adijala ir paguldziau - taip 2 savaites guldydavau ant adijalo, o jis vis verkdavo ir nesistenge sliauzt - po 2 savaiciu pradejo sliauzt, kazkur dar po 2 savaiciu - eme ir atsistoj - pradejo eit pasilaikydamas - 9 men, kai patikrino - kojytes jau stovejo teisinga - nestojo ant pirstu galu - taigi vaikstyne panaudojom kokias 2 savaites