Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

mano pirmai dukrai gydytoja griežtai uždraudė vaikštukus, nes buvo įtemti raumenukai, reikėjo net masažiukus lankyti
manau prieš naudojant juos, būtina pasitarti su pediatru mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(vdj @ 2007 04 08, 22:28)
Sveikos 4u.gif

mano dukrytei dabar beveik 9 mėnesiai. Mažė pati puikiausiai sėdi, ropinėja, atsistoja ir netgi pastovi viena ranka prisilaikydama thumbup.gif  Vaikšyne ji labai patenkinta, jau išmoko joje judėti thumbup.gif  ir dabar varinėja po namus visa laiminga.

Velykų proga gavom iš senelių vaikštynę dovanų. Noriu klausti, kiek laiko vaikui nekenkia joje išbūti? Nors ir neplanavom jos įsigyti, jau šiandien esu labai patenkinta, kad jau turim, nes rankos išlaisvėjo. Tačiau labai neramu dėl mažės kojyčių tiesumo ir stuburiuko sveikatos.... g.gif

Tiksliai negaleciau pasakyti kiek laiko, nes manau, kad tai priklauso nuo vaikucio, maniskis labai nevienodai joje buna, kartais ilgiau, kartais trumpiau, kai pradeda pykti ar suktis aplinkui tai ir imu lauku
Atsakyti
Aš vaikštynės nepirkau ir nepasigedau thumbup.gif .
Manau, kad vaiko vystymuisi daug geriau be jos, nes įtariu kad reta mama vaikštynėje vaikus laiko rekomenduojama trumpą laiką g.gif . Kai pripranta, tai paskui kiša ir kiša tą vaiką be saiko doh.gif

Aš neturėjau ir rami galva buvo thumbup.gif . Vaiko saugumui naudojau maniežą arba didelį pripučiamą baseiną, tai į juos įdėdavau savo zuikį ir tuo metu galėjau nusipraust po dušu arba valgyt pasigamint ir t.t. Daug geriau nei vaikštynė 4u.gif

Antram vaikui be jokių abejonių vaikštynės nepirkčiau drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 11 balandžio 2007 - 20:49
mes turėjom vaikštynę, tik tiek,kad trumpokai ja naudojomės. vaiką į ją dėt pradėjau jau tada, kai jis atsistodavo pats laikydamasis už kažko (apie 7 mėn). o kadangi po kelių sav pradėjo apie baldus vaikščiot, tai vaikštynė buvo "ne lygis", geriau pačiam lotuliukas.gif bet naudodavau ją gal iki 11 mėn gaminant valgį. įdedu vaiką ir man ramu, kad nieko neužsimes,neužsivers, jei ir nematau jo, be to vis girdžiu kuriame buto gale barška ir tikrai ramiau ir patogu, nei kad ropinėtų ar vaikštinėtų be jos. rankos laisvos, pagaminu vakarienę ir tada jau "išlaisvinu" vaikutį wub.gif tiesa sakant, jis nemėgo tų vaikštukų. nes tiesiog, jam geriau pačiam viską daryt... o kai įdėdavau, tai susilaukdavau jo "priekaištų" wub.gif
man daiktas pasirodė labai reikalingas ir kitam vaikui irgi turėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2007 04 07, 12:24)
Aš taip pat tariausi su gydytojais, visur skaitinėjau apie vaikštynes, kol galiausiai nusprendžiau, kad kitos išeities nėra. Mano vyriokas tikras rankinukas, negaliu nė minutei nuo jo atsitraukti, apie namų ruošos darbus nebuvo nė kalbos, turi būti šalia jo, kalbinti, tada gerai. Suėjo mums 6 mėn ir nupirkom vaikštynę, esu begalo patenkinta ir pagaliau pailsėjusi, abu einam į virtuvę daryti valgyti, kartu tvarkomės namus  bigsmile.gif  esu labai patenkinta. ropoti pradėjom jau budami nepilnų 5 mėnesių, sėdi vienas pats tvirtai, tai nemanau, kad per anksti įsodinome į vaikštynę, tik va vaikštynėje vaikšto pirštų galais, bet kiek skaičiau tai dauguma taip vaikšto ir dar niekaip neapmaunu batukų, kol nenusiima, nenusispardo tol neina, stovi ir kriokia, ką daryti tokiu atveju?  g.gif

Žinok kai mes nustojom dėt į vaikštynę pradėjo statyti koją normaliai o ne ant pirštų galų. Praėjo mėnuo ir mes jau tvirtai vaikštom už vienos rankytės. Tik aišku dabar sunkiau man, nes nėr kur vaiko palikti, kai man ką pasidaryti reikia.
Atsakyti
Mes naudojom vaikštynes ir reguliuodavau aukšty kad vaikas nevaikščiotu ant pirštukų o justu savo svory thumbup.gif paskui mėnesiuka gal mažiau nenaudojau ropodavo ir pradėjo isikabines vaikščioti ir staiga pats thumbup.gif
Atsakyti
nereikalinga visai biggrin.gif nors mano vaikas buvo rankenukas ir turejom labai gera vaiksyte chicco bet pardavem po savaites, nes ejo pirstu galai, o as geriau dar 1-2 men panesiosiu klecka, bet neleisiu netaisyklingai vaikscioti cool.gif taciau nors su vaikstyne draugavom gal tik 10 min isviso dabar vistiek turim beda blink.gif turim megoti su langetem ant kojyciu, del netaisyklingos peduciu padeties. o jei buciau dar i vaikstyne sodinus blink.gif
Atsakyti
O kaip jus manot, jei vaikas (10 men.) pats savarankiskai lisipa is vaikstynes, ar dar verta ja turet, ar parduot, ar dar bus susidomejimas? anksciau vaiksciodama ir laimes buvo pilnos kelnes, o dabar tik idedu ir iskart islipa doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės smile.gif norėjau jūsų patarimo, dėl vaikštynių, vieni pasisako už, sako, kad vaikelis gali pradėt anksčiau judėt, vaikščiot, tobulėt, kiti prieš, sako priešingai ,tai gali,kaip tik sulėtinti vaikščiojimo procesą, vaikai išmoksta vaikščiot pirštų galais, o kaip yra ištikrųjų? Mielos mamytės pasidalinkit savo patirtim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamukas Indriukas @ 2007 04 22, 14:21)
Sveikos, mamytės smile.gif  norėjau jūsų patarimo, dėl vaikštynių, vieni pasisako už, sako, kad vaikelis gali pradėt anksčiau judėt, vaikščiot, tobulėt, kiti prieš, sako priešingai ,tai gali,kaip tik sulėtinti vaikščiojimo procesą, vaikai išmoksta vaikščiot pirštų galais, o kaip yra ištikrųjų? Mielos mamytės pasidalinkit savo patirtim  smile.gif

Na, jeigu saikingai vaikštukus naudosi, tai nemanau, kad jie pakenks mirksiukas.gif
Bet tikrai reta mama neviršija rekomenduojamo laiko smile.gif .
Aš pati vaikštukų nepirkau ir visai nesigauliu - tiksliau man jų net nereikėjo mirksiukas.gif O tas laikotarpis kuomet vaikiukas pilnai atsistojo (ortopedai vaikštukus nuo šio momento rekomenduoja) ir pradėjo vaikščioti buvo labai trumpas mirksiukas.gif

O šiap tai iš kitų mamų esu girdėjusi, kad vaikiukai pripranta prie vaikštukų ir paskui jiems daugiau laiko reikia išmokti savarankiškai stovėti, laikyti lygsvarą ir pradėti eiti..

Todėl aš vis tik už tai, kad vaikiukas natūraliai išmoktų judėti, o ne su vaikštukais, t.y. šliaužti, ropoti ar įsikibus į sieną, baldus žingsniuoti mirksiukas.gif

Atsakyti
Aš tai nepirksiu vaikštynės antram vaikui...mums nereikalinda ji praktiškai buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildute: 22 balandžio 2007 - 14:04
manau kad nekenkia jei laikai vaikuti su saiku, mes gavom dovanu ir dar negreitai naudosim, bet manau ji man nepamaisys.
Va mano daruge vaikuti dejo nuo 4 men, bet nei kojos neiskrypo nei kas nors ne taip pasidare
Atsakyti