Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

QUOTE(drakosa @ 2007 05 29, 11:56)
tų mamų, kurios yra prieš vaikštukus norėtųsi paklaust, kaip užsiiminėja su 5-6 mėn. vaiku, kai jam gulėt baisiai liųdna. maniškė pvz. jau nuo 4,5 mėn. niekaip nebenorėjo gulėt, juk visą laiką ant žemės ant pilvo ar ant rankų neprinešiosi ir neprilaikysi??? blink.gif
mes bandėm jau tada dėt į vaikštukus, bet dar matėsi, kad per anksti, bet jau 5mėn. jai labai patiko. Savaitę graibėsi kaip vaikščiot, o dabar varinėja, tik spėk kojas kelt. Bet ji ne vaikšto, o spiriasi ir pakeldama kojas važiuoja, nu taip matomai, lengviau.
Dabar jau jos gulinčios nė už ką nepaliksi, rėkia, galvą kelia, nori sėstis, pati daug stengiasi, tai kaip nepadėsi???
Visi vaikai vystosi skirtingai ir tikrai ne jokia ne mistika, jei penkių mėn. vaikas sėdi ir jau gali po truputį atsistoti. Mano krikštasūnis, kurį auginau irgi jau penkių mėn. lovelėj atsitojo, vos nenugriuvau, clap.gif ir nuo keturių mėn. vaikštynėj varinėjo ir nieko.
Vienintelis "blogas" dalykas, kuris gali atsitikti dėl vaikštynių - tai kad vaikas gali kurį laiką jau pats išmokęs vaikščioti, eiti ant pirštų galų. Taip buvo ir su mano krikštasūniu-išmoko vaikščiot 11mėn. ir iki kokių 1,5 metų viskas praėjo. Taip bent jau girdėjau daug ką sakant, kad tai nuo vaikštynių. Daugiau jokių blogumų nesu girdėjus, net dėl iškrypusio stuburo nėra padaryta jokia studija.

Va butent, kad taviske spiriasi ir vaziuoja,tai koks cia mokymasis vaikscioti? Ir be vaikstynes ta pati darys. O jei ant pirstu galu stojasi,tai kaip galima taip ismokt vaiksciot ant pirstu galu? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 12:45)
Va butent, kad taviske spiriasi ir vaziuoja,tai koks cia mokymasis vaikscioti? Ir be vaikstynes ta pati darys. O jei ant pirstu galu stojasi,tai kaip galima taip ismokt vaiksciot ant pirstu galu? doh.gif

šiaip, musu gydytoja sakė, kad visi vaikučiai pradeda vaikščiot ant pirštų galų,o ne visa pėda ax.gif mūsiškė jau vedžiojama vaikšto visa pėda, išpradžių ėjo ant pirštų galų. smile.gif
Atsakyti
šiaip tai visi gydytojai prieš tas vaikštynes, bet mamom juk jos didelis pagalbininkas. Aš savo sūnų irgi su vaikštyne užsiauginau, pradėjom važinėtis nuo 8 mėn, o kai metukai suėjo, jau patys savarankiškai žingsniukus deliojom. Nieko blogo nepastebėjau, išmokom laiku vaikščioti kaip priklauso pilna pėdute, taip, kad ir dykrą į tą pačią vaikštynę greitai tupdysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 10:45)

kaip galima taip zmogui aiskint kai pati nieko nezinai.
gi vaikelis tavo tik 3 men.apie vaikstynes su tavim tikrai per anksti kalbet. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 05 28, 22:46)
maniškė su vaikštyne pradėjo po truputį vaikščiot nuo 6 mėnesių ir kaip sako putlutė, labai neatsargi buvo  doh.gif  bet keletą kartų nugriuvus, dabar jau supranta, kad kai stovi ir pasileidžia, reikia atsisėst, o ne griūt  thumbup.gif  šiaip nesu prieš vaikštynes  smile.gif

as rigi ne drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 29, 18:43)
kaip galima taip zmogui aiskint kai pati nieko nezinai.
gi vaikelis tavo tik 3 men.apie vaikstynes su tavim tikrai per anksti kalbet. g.gif

Gal ir per anksti,bet nereiskia,kad nesidomiu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 19:28)
Gal ir per anksti,bet nereiskia,kad nesidomiu.

tada skaityk arba klausk,o ne reiskis to ko nezinai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 13:45)

taigi aš iš 5 mėn. vaiko nelaukiu, kad jis jau eis. paprastai vaikai pradeda vaikščioti apie vienerius metus. lotuliukas.gif
Šiuo metu jai vaikštynė reikalinga tam, kad pasiektų vienus ar kitus daiktus, bėje labai norimus, ypač mamos gėlytes. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 05 29, 23:08)
tada skaityk arba klausk,o ne reiskis to ko nezinai. g.gif

Jau prisiskaiciau,o dabar reiskiu nuomone bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(drakosa @ 2007 05 30, 09:48)
taigi aš iš 5 mėn. vaiko nelaukiu, kad jis jau eis. paprastai vaikai pradeda vaikščioti apie vienerius metus. lotuliukas.gif
Šiuo metu jai vaikštynė reikalinga tam, kad pasiektų vienus ar kitus daiktus, bėje labai norimus, ypač mamos gėlytes. hihihi.gif

Maniske tai jau dabar visas geles stebi, kas bus,kai ismoks nusigauti iki ju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(drakosa @ 2007 05 29, 08:56)
visai sutinku  drinks_cheers.gif , vaikas greičiau vystosi, nori pasiekti daiktus, kojytėm dirba ir pan.
tų mamų, kurios yra prieš vaikštukus norėtųsi paklaust, kaip užsiiminėja su 5-6 mėn. vaiku, kai jam gulėt baisiai liųdna. maniškė pvz. jau nuo 4,5 mėn. niekaip nebenorėjo gulėt, juk visą laiką ant žemės ant pilvo ar ant rankų neprinešiosi ir neprilaikysi??? blink.gif
mes bandėm jau tada dėt į vaikštukus, bet dar matėsi, kad per anksti, bet jau 5mėn. jai labai patiko. Savaitę graibėsi kaip vaikščiot, o dabar varinėja, tik spėk kojas kelt. Bet ji ne vaikšto, o spiriasi ir pakeldama kojas važiuoja, nu taip matomai, lengviau.
Dabar jau jos gulinčios nė už ką nepaliksi, rėkia, galvą kelia, nori sėstis, pati daug stengiasi, tai kaip nepadėsi???
Visi vaikai vystosi skirtingai ir tikrai ne jokia ne mistika, jei penkių mėn. vaikas sėdi ir jau gali po truputį atsistoti. Mano krikštasūnis, kurį auginau irgi jau penkių mėn. lovelėj atsitojo, vos nenugriuvau, clap.gif ir nuo keturių mėn. vaikštynėj varinėjo ir nieko.
Vienintelis "blogas" dalykas, kuris gali atsitikti dėl vaikštynių - tai kad vaikas gali kurį laiką jau pats išmokęs vaikščioti, eiti ant pirštų galų. Taip buvo ir su mano krikštasūniu-išmoko vaikščiot 11mėn. ir iki kokių 1,5 metų viskas praėjo. Taip bent jau girdėjau daug ką sakant, kad tai nuo vaikštynių. Daugiau jokių blogumų nesu girdėjus, net dėl iškrypusio stuburo nėra padaryta jokia studija.

i vaikstyne geriausia det su patogiais batukais.gal tada ir problemu nebus su vaiksciojimu ant pirstu galu.maniskiams jokiu problemu nebuvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 29, 10:45)

siaip dauguma vaiku pirmieji zingsniukai vaikstynej buna ant pirstu galu.na kai uzaugsit pamatysi tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(drakosa @ 2007 05 30, 06:48)

dar vaikstyne ismokina pusiausvyros laikytis,ir pradeda suprast kam reikalingos tos kojytes lotuliukas.gif
gelytes thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 30, 08:44)
Jau prisiskaiciau,o dabar reiskiu nuomone  bigsmile.gif
Papildyta:

Maniske tai jau dabar visas geles stebi, kas bus,kai ismoks nusigauti iki ju  doh.gif

bigsmile.gif

naikins lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butvydiene: 30 gegužės 2007 - 14:48
pirmas uzugo su vaikstyne,dukryte ir nuo astuoniu menesiu vaikstyneje doh.gif nu ir jo gelems sakes doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
šnd buvau masažiukuose, tai velnių gavau, kad vaiką į vaikštynę kišu...taip ir norėjos atrėžt, kucinkis su vaiku, kad tokia mandra doh.gif maniškė baisiai judri, jai tik lėkt, imt, mest žemėn terūpi...aij, reiks batukų gerų paieškot ir toliau galės su vaikštyne lakstyt ax.gif ir vaikas ramesnis ir man laiko atsiranda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Droo: 30 gegužės 2007 - 15:43