Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikštynė

Vaikštynė yra gerai, jai ne visai dienai palieki joje vaiką, mano krištasūnis po vaiktynės pradėjo vaikščioti ant pirštų galų blink.gif
Atsakyti
Vyresnioji dukra į vaikštynę papuolė 6 mėn, savarankiškai vaikščioti pradėjo 1 metų,ouž rankutės laikant ėjo 10 mėn. 4u.gif
Dabr sūnukai suėjo 6 mėn. tai bandau statyti į vakštynę, bet jam kažkaip nelabai patinka, o už pažastų kai vedu tai žingsniujoa gražiausiai. rolleyes.gif
Čia kiekvienam vaikui labai individualu.
Tik nepamirškit apauti batukais nes kitu atveju tikrai pakenks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astull @ 2006 02 27, 14:55)
As tai manau, kad vaikstyne-kiekvienos mamos apsisprendimo reikalas. Cia tiek daug UZ ir PRIES, kad net nebezinai kas yra teisus....  ax.gif

Ir aš sutinku su tuo.Mes vaikštynę gavome dovanų bet aš pardaviau nes kaip ir nereikėjo jos mums.Man visai smagu buvo kad mažius po namus ropoja pats ir man visai netrukdo. 4u.gif
Atsakyti
Mes ilgai galvojom, bet vis delto nupirkom. Jau po truputi sedim joje (beveik 6 men.). Tikiuosi kad maziukui ji patiks ir tiks, nes butu gaila sitiek pinigu i bala!
Atsakyti

Vakar savo aštuonių mėn. sūneliui vaikštyne nupirkom. Pirkom iš dalies dėl to, kad aš labai pavargau jį, tokį sunkuolį, visur nešiot. Jau stuburas skauda...Ir kaip gerai, kad pirkom. Kiek vaikučiui džiaugsmo suteikė tas vaikštukas. Laksto dabar po visus kambarius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pakalnutė @ 2006 03 17, 12:31)
mums irgi padovanojo vaikštynę kai tik gimė mažylė, bet mes ją pardavėme gal po poros mėnesių, nei nepastatę ant ratukų lotuliukas.gif
O mažylė puikiai apsėjo ir be jos thumbup.gif Aišku mamytei daugiau reikia užsiimti su vaikeliu, bet juk tam aš ir namie, ir man labai gera būti su ja, ir su ja leisti laiką thumbup.gif
Taigi mes žaidėm su kamuoliais(yra temelė ir puikių patarimų mamoms), taip stiprinom ir kojytes ir visą kūnelį.Vėliau įsigijom stumduką (vaikas laisvesnis, savo judesius koordinuoja savarankiškai).Kai susidraugavom su stumduku, pradėjom vaikščioti su  pavadėliu thumbup.gif
Tik kai mažius pradeda stovėti reik auti batukus su tvirta pakulne thumbup.gif
Ir mūsų mažylė pradėjo vaikščioti 9mėn tongue.gif
Aš prieš vaikštukus karsta.gif

O mes savo pirmą mažutę į vaikštynę statyti pradėjom 5mėn. 4u.gif ir savarankiškai pirmuosius žingsnelius padarė būdama 8mėn. ax.gif Man atrodo, kad tai yra labai individualus dalykas, priklausantis nuo vaikiuko judrumo, jo poreikių. Mūsų mažutės neįmanoma buvo sulaikyti... ir ji greitai išmoko su vaikštyne vaikščioti, jautėsi labai savarankiška kraustydama visus iš eilės stalčius. wub.gif
Atsakyti
abu savo vaikus , galima sakyt, išauginau vaikštynėje, nu ir nieko, vaikšto, kojos neiškrypo,jokių problemų tongue.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas noretu pirkti musu vaikstyne. Pirkom Kotrynoje pries kokius 3 ar 4 men., mokejom 80 lt. Deja, musu mergytei ji labai kazko nepatiko. Taip ir stovi visai nenaudota po lova smile.gif Kiti maziukai, o ypac mamytes kiek zinau, buna labai jomis patenkinti, nes mes nebuvom sad.gif Parduociau uz 50 lt. (Kaune)
Atsakyti
Pabandymui buvom itupe 6 menesiuku,bet pasistumdzius porakart padejom i kampa...man atrode per mazute.Dabar jau 7,tai vaikstinejam,bet kad butu labai laiminga tai schmoll.gif ,labiau ropoti ir stotis norisi,tai nexzinia ,ar bus labai naudingi g.gif
Atsakyti
i vaikstyne det pradejom nuo 4 men kazkur,aisku maziukej joje labai patikdavo dukdavo,(dabar 10 men)bet dabar turim daryt masazus nes stato kojas ant pirstu galu.vaikstyne geras daiktas bet manau kad joje vaikiukas neturi praleist dauk laiko nes gali but kaip maniskei verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laurutia @ 2006 03 21, 18:09)
i vaikstyne det pradejom nuo 4 men kazkur,aisku maziukej joje labai patikdavo dukdavo,(dabar 10 men)bet dabar turim daryt masazus nes stato kojas ant pirstu galu.vaikstyne geras daiktas bet manau kad joje vaikiukas neturi praleist dauk laiko nes gali but kaip maniskei verysad.gif

Kaip medike,galiu pasakyti,kad labai blogai darot ir duok Dieve,kad ateity neturetumet problemu del vaiko stuburo,kuris iki 6 men nera susiformaves ir tvirtas..Šiaip vaikas sodinamas vienas tik nuo 6 menesiu, o i vaikštynes tik nuo 6,5-7 men.O tai,kad stato kojas ant pirštu galu,tai jau vaikštynes pasekmes.Aš suprantu,kad tevams vaikštynes -didele pagalba,bet pagalvokit apie vaiku sveikata,ir pačios ju netraumokit.
Atsakyti
QUOTE(jjulia @ 2006 03 21, 17:30)
Kaip medike,galiu pasakyti,kad labai blogai darot ir duok Dieve,kad ateity neturetumet problemu del vaiko stuburo,kuris iki 6 men nera susiformaves ir tvirtas..Šiaip vaikas sodinamas vienas tik nuo 6 menesiu, o i vaikštynes tik nuo 6,5-7 men.O tai,kad stato kojas ant pirštu galu,tai jau vaikštynes pasekmes.Aš suprantu,kad tevams vaikštynes -didele pagalba,bet pagalvokit apie vaiku sveikata,ir pačios ju netraumokit.

kodel visi medikai neturi vienos nuomonės dėl vaikštyniu? g.gif mūsų gydytoja sakė, kad savo anūką pradėjo statyt į vaikštynę nuo 4 mėnesių. aišku, priklauso nuo to, ar vaikas pakankamai stiprus... rolleyes.gif o kad nevaikščiotu pirštų galiukais, reikia uždėti batukus kietu padu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irjuda: 21 kovo 2006 - 17:46