Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai stato svajonių namus **

QUOTE(jova @ 2010 01 21, 15:18)
o kaip cia jus skaiciavot g.gif na mum grindinis gavos apie 80 lt kvadratas... na nebent radiatoriai kainuoja po tukstanti su virsum - tada tikrai brangiau gal iseina radiatorinis sildymas...

skaičiavome be darbo, tik medžiagas. Radiatoriai sudaro mažiausią dalį kainos, dižiausią visokios "nematomos" detalės, mes dėjome reguliatorius, specialias detales, kad galėtume bet kada nuimti radiatorių, neuždarant sistemos, pvz. sugedus sistemai, arba remontuojant, labai daug niuansų... Radiatoriai pigūs, bet įrengimas brangus (detalės) - pigiau būtų buvęs grindinis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 14:18)
Pirmas dalykas-nenoriu investuoti dar ir i ortakius. Antras dalykas,nenoriu kad pustu silta ora is pakampiu ir keltu dulkes  bigsmile.gif  Man zidinys atstos daugiau dekoratyvine funkcija,o ne kaip papildoma sildymo priemone.    Na,as nesu is tu kad i nama galeciau sukisti visas pageidaujamas sistemas. Geotermini,rekuperatoriu,saules kolektoriu,zidini su ortakiais .. na ir dar paieskojus rastum ka ikisti,galutiniame rezultate sumele gautusi ohoho.  man architektas sake kad siaidienai pasistatyti gyvenama nama vienas kvadratinis metras kainuoja apie 1500 litu. I tokia suma ir noreciau itilpti.  bigsmile.gif

pasakyk ir mum kaip seksis tilpti i tokia suma rolleyes.gif mirksiukas.gif visada buna planuoji vienaip o gaunas kitaip smile.gif tikiuos kad tau pavyks mirksiukas.gif musu atveju tai jau toli nukrypome nuo tos sumos...bet pazistami statosi nama ale po pigiaja - mazdaug kaip pardavimui statyciau: visos medziagos belekokios pigios, padevetos... tai gaunas jiem dar mazesne suma...
Papildyta:
QUOTE(aulina @ 2010 01 21, 16:25)
skaičiavome be darbo, tik medžiagas. Radiatoriai sudaro mažiausią dalį kainos, dižiausią visokios "nematomos" detalės, mes dėjome reguliatorius, specialias detales, kad galėtume bet kada nuimti radiatorių, neuždarant sistemos, pvz. sugedus sistemai, arba remontuojant, labai daug niuansų... Radiatoriai pigūs, bet įrengimas brangus (detalės) - pigiau būtų buvęs grindinis.

o kokia suma jei ne paslaptis gavosi tada radiatoriniam sildymui ir kokia butu buvusi grindiniam? regulaitorius tai elektrikas irengineja, tai net nzn kiek kainuos... ir neklausiu dar, kai pateiks saskaita suzinosiu.
Atsakyti
Galiausiai ka bepasirinktumete viskas susives i idealu santyki komforto, investiciju, ir eksploataciniu islaidu.

Vieni vienaip sakys, kiti kitaip... Geriausiai zinoma buti realiai ivertinti, o ne is nuogirdu.

Pas mane sudetas grindinis ir po plytelem, ir po parketu (pirmame aukste) Temperatura visose patalpose vienoda. O silumos pojutis atsistojus ant grindu skirtingas. Ant plyteliu siluma jauciasi, ant parketo tokio pat kaip ir ant plyteliu pojucio nera, nors ir nera salta.
Gal cia tik taip pas mane. Pas kitus kitaip g.gif
Atsakyti
Aciu merginos ,kad taip greit suregavot ir tiek geru argumentu priraset 4u.gif vos tik grys is darbo tai tuoj kompa pakisiu, lai pasiskaito,ziuresim ka atsakys biggrin.gif

Papildyta:

jei tokiu neturite - prasom i svecius.
[/quote]

Labai noreciau, ne tik del grindinio,bet ir tavo duris paciupinet blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kreizzy: 21 sausio 2010 - 14:50
QUOTE(Notyte @ 2010 01 20, 22:57)
Kol dar nepatvirtintas projektas noreciau ir as, kad jus pasakytumete savo nuomone apie musu planuojama nama. Kuo daugiau patyrusiu zmoniu nuomoniu tuo geriau. Tiesiai deti i foruma nenoreciau. Galvoju gal kam nors galeciau atsiusti i pasta, kad idetumet i albuma. Vistiek planuoju bendrauti ir kazkada uzsitarnauti prieiga  mirksiukas.gif

Na gal cia ir nemandagiai as taip sugalvojau, bet na reikia tu nuomoniu  blush2.gif

g.gif o kodel bijote ideti viesai savo projekta? cia juk ne namo foto, kai aisku kur gyvenate ir kaip gyvenate... cia juk tik brezinukas g.gif
4u.gif
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 20, 23:31)
Aulina,negi ir vel pas tave susoviau nuotraukas?  doh.gif  doh.gif  galvojau kad klaida istaisiau..

Papildyta:
neatpejot. Vonia bus bendra,o ta maza patalpa-skalbykla su extra dusu. Buvo man del antros vonios kova
gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  pries zmona..Nugalejo ji... Antros vonios nebus  unsure.gif  Dalinsimes viena.. tai va tokios tokeles..  Bendra kvadratura suskaiciavus visas patalpas-230 m2

niu tai kai bus vaiku ir tevu eile naudotis vonios kambariu, tai turesi argumenta del ko zmona visada statyt i eiles gala biggrin.gif

QUOTE(janna @ 2010 01 21, 11:07)
pas mus kol kas dujos + zidinys. ir to kol kas pakanka. kieto kuro katilui yra palikta vieta ir irengti ivadai i sistema. tai jei tik atsiras poreikis ir lesos visada ji  galesim pastatyti ir beliks tik "prijungti".
na, jei del patogumo, tai cia labai individualu. man, asmeniskai, idealiausias variantas dujos plius greitpuodis. turiu bent du ivairaus litrazo, naudojuos sio geriu apie 15 metu. greitpuodis pas mane puodas Nr. 1, ir be jo as kaip be ranku....

drinks_cheers.gif pas mus jei butu dujos tikrai nebuciau net svarscius pirkti indukcine. biski ne i tema... 4u.gif o ka greitpuody gamini? gal turi geru receptuku? mes irgi daznai megstam kokius mesgalius ten issivirt... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržė @ 2010 01 21, 14:58)
Sveiki visi 4u.gif

Del ventiliacijos - mes ilgai svarsteme kaip spresti ventiliacijos problema. Sakykit ka norit, bet jei nera priverstines ventiliacijos, kondensatas daznai kaupiasi san mazguose ir ne tik, be to - oras nuolat pridvises namuose. Ypac jei (kaip mes) visa diena nebuname namuose, o tuo metu langai uzdaryti. Rekuperatorius tikrai pobrangis malonumas, o be to - girdejau nuomoniu, kad rekuperatoriaus sistemoje ilgainiui prisiveisa parazitu, pelesiu - kaip kondicionieriuje. Juk ora rekuperatorius paima, pasildo ir paduoda ta pati i patalpa. Tai va - rekuperatorius mums atkrito, savaimines mums ventiliacijos mazoka, todel priejome isvados, kad greiciausiai desime AERECO ventiliacine sistema. Jos principas toks - isitato i langu remus tokios kaip ir orlaidikes, kurios atsidaro automatiskai nuo dregmes pertekliaus (reaguoja i dregme jutiklis) ir uzsidaro, kai dregmes lygis normalizuojasi, o san. mazguose i ventiliacini kanala statosi dar tokie istraukejai elektriniai. Tai esme - per orlaides oras grynas ieina is lauko tik tada, kai to reikia, o per san. mazgus ir virtuve jis pasalinamas i lauka. Kam idomu, imetu nuoroda http://lt.lt.allcons.../1/company/7415
Mano giminaite isirenge pries pusmeti si reikala name, tai negali atsiziaugti. Ora grynas ir su vyru nebesirieja del nuolat atidarytu langu lotuliukas.gif
Tik nepagalvokit, kad reklaminu biggrin.gif  Tiesiog patiko labai sis reikalas...

labai gera mintis. thumbup.gif Tiksliau naudinga.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 01 21, 16:32)
Galiausiai ka bepasirinktumete viskas susives i idealu santyki komforto, investiciju, ir eksploataciniu islaidu.

Vieni vienaip sakys, kiti kitaip... Geriausiai zinoma buti realiai ivertinti, o ne is nuogirdu.

Pas mane sudetas grindinis ir po plytelem, ir po parketu (pirmame aukste) Temperatura visose patalpose vienoda. O silumos pojutis atsistojus ant grindu skirtingas. Ant plyteliu siluma jauciasi, ant parketo tokio pat kaip ir ant plyteliu pojucio nera, nors ir nera salta.
Gal cia tik taip pas mane. Pas kitus kitaip  g.gif

tas silumos pojutis tikrai idomus. kai buvau pas Dovis, tikrai taip kaip ir pas tave: plyteles maloniai siltos, o parketas beveik toks kaip pas mus bute - ne saltas ir tiek...
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2010 01 21, 16:43)
labai gera mintis.  thumbup.gif  Tiksliau naudinga.

man irgi labai gera mintis pasirode. tik labai idomu kiek pinginu reiktu visam sitam malonumui g.gif kad gautinej sumoj nesigautu kaip rekuperatorius
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2010 01 21, 14:41)
: biski ne i tema... 4u.gif o ka greitpuody gamini? gal turi geru receptuku? mes irgi daznai megstam kokius mesgalius ten issivirt... mirksiukas.gif

ne i tema lotuliukas.gif . beveik viska 4u.gif : ivairiu mesu troskiniai, darzoviu troskiniai, mesa+darzoves, plovas, kauliukai, sultiniai, balandeliai, zveriena, darzoves misrainems....

nieko ypatingo, viska taip pat, tik man skonis skanesnis, laiko ir duju sanaudos zenkliai trumpesnes, nereik stoveti prie puodu.

daug visko prirasyta greitpuodziu temoje.

Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 01 21, 16:48)
ne i tema  lotuliukas.gif . beveik viska  4u.gif : ivairiu mesu troskiniai, darzoviu troskiniai, mesa+darzoves, plovas, kauliukai, sultiniai, balandeliai, zveriena, darzoves misrainems....

nieko ypatingo, viska taip pat, tik man skonis skanesnis, laiko ir duju sanaudos zenkliai trumpesnes, nereik stoveti prie puodu.

aciu, eisiu pasiskaitinet. reiks plova pabandyt. o ar yra pirkti greitpuodziu indukcinem?
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2010 01 21, 15:31)
pasakyk ir mum kaip seksis tilpti i tokia suma  rolleyes.gif  mirksiukas.gif visada buna planuoji vienaip o  gaunas kitaip smile.gif tikiuos kad tau pavyks  mirksiukas.gif musu atveju tai jau toli nukrypome nuo tos sumos...bet pazistami statosi nama ale po pigiaja - mazdaug kaip pardavimui statyciau: visos medziagos belekokios pigios, padevetos... tai gaunas jiem dar mazesne suma...
Papildyta:
o kokia suma jei ne paslaptis gavosi tada radiatoriniam sildymui ir kokia butu buvusi grindiniam? regulaitorius tai elektrikas irengineja, tai net nzn kiek kainuos... ir neklausiu dar, kai pateiks saskaita suzinosiu.

As turiu koziri tilpimui i ta suma. As statybininkas,brolis statybininkas,tevas taippat smile.gif Plius draugu turiu. lotuliukas.gif Bus naudojamos normalios medziagos,ypatingai namo apsiltinime ir jo sistemose. O apdailai kas liks. O jei neliks,eisiu banko plesti bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(janna @ 2010 01 21, 15:32)

Gal cia tik taip pas mane. Pas kitus kitaip  g.gif

Plote kur yra plyteles jus naudingai isnaudojate katilo siluma,o ten kur medis,sildote po medziu betona daugiau. Medis nelabai praleidzia siluma,o silumai tai reikia detis kazkur,tai ir sildote betona po parketu. Na,tai sakyciau svaistuniska,bet.. Kodel gi ne jei turi siektiek daugiau pinigu saskaitom. Tiesiog parketo sildymas nera ekonominis varijantas... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2010 01 21, 14:50)
aciu, eisiu pasiskaitinet. reiks plova pabandyt. o ar yra pirkti greitpuodziu indukcinem?

ju nera specialiai greitpuodziam. tiesiog yra greitpuodziai joms pritaikyti. yra zenkliukas ant dugno. manasis tinka ivairaus tipo kaitlentem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 01 21, 15:48)
ne i tema  lotuliukas.gif . beveik viska  4u.gif : ivairiu mesu troskiniai, darzoviu troskiniai, mesa+darzoves, plovas, kauliukai, sultiniai, balandeliai, zveriena, darzoves misrainems....

man i AZ plovo recepta prasau smile.gif 4u.gif Tai mano patiekalas. cool.gif
Atsakyti