QUOTE(gravel @ 2006 02 22, 21:50)
Visų pirma, kates ir katinus reikia kastruoti/sterilizuoti iki pirmo morčiaus. Tuomet ir "kaldrų nedarys"
Visų antra, niekas nieko neniekina, o tik pataiso nusistovėjusias, pasenusias ir netinkamas nuomones. Ir labai gerai daro - geriau žmogui ačiū pasakytumėt ir paklausytumėt, nei nežinodami dergtumėtės čia
Beje, jei visi viską taip jau užtikrintai žino, tai kam dar klausia? O jei jau klausia, tai gauna nuomonę (ir geriau, kad atsakinėtų tik tie, kurie TIKRAI žino ir ne iš bobučių, o apsiskaitę nors šiek tiek
).
Sėkmės auginant kates ir katinus

Beje, jei visi viską taip jau užtikrintai žino, tai kam dar klausia? O jei jau klausia, tai gauna nuomonę (ir geriau, kad atsakinėtų tik tie, kurie TIKRAI žino ir ne iš bobučių, o apsiskaitę nors šiek tiek

Sėkmės auginant kates ir katinus

Tai vadinasi jei mano katei jau buvo morcius jos nebesterilizuoti nes jau pavelavau? aciu pasakysiu tik i tuos atsakymus kurie bus kazkuo pagrysti, jei remsiuos tavo zodziais nes kiekvienas atsakymas be saltinio i moksline literatura yra bobuciu pezalai - nesamone. O kai kreipies pas veterinara irgi nevisada gauni profesionalia konsultacija ar paslaugas. Daznai gaunama klaidinga informacija, turejau ne viena gyvuna - kiek buvau pas veterinarus 50% teiktos informacijos buvo visiskas slamstas ir nezinojimas, teko skaitytis vartyti literatura paciam.
Del veterinaru paslaugu: teko pazistamam vezti katina kastruoti, pasekme komplkacijos ir labai sudetingos kaip supratau (pats neveterinaras negaliu vertint), pazeide slapimtaki ko pasekoje susidarydavo akmenys ar kas ten zodziu katinas negaledavo nusisioti, kiekvienakrt tekdavo vezt pas veterinarus, kurie neuzteko profesionalumo ir sazines pripazinti savo klaidu, uz kiekviena apsilankyma papildomai tekdavo moketi pinigus. Manau jei operacija su komplikacijomis veterinaras turetu tas klaidas bent jau nemokamai pabandyti istaisyti. Po poros savaiciu katina teko uzmigdyti nes jis nesvietiskai kankinosi.
Suprantu kad nevisur tokia prasta pagalba, bet atsirink teisingus zodzius kad gudras

Labiausia nervina atsakymai kaip kad raso kates nejaucia nieko kai jas daro katinas.
Labai nesigincysiu kad tai neteisybe, bet idomu ar cia pacios taip sugalvota ar bobute kokia sake ar tai ish mokslines literaturos? Asmeniskai kiek man teko is sono pastebeti kad atliekant reikala tikrai neatrodo kad ji tam abejinga.
Nesinori man is vis pyktis, kadangi turiu interesa ir pats daugiau suzinoti ypac apie gyvunelius kuriuos pats laikau. Visus norm patarimus ar pasisakymus normaliai ir priimu, bet labiausia nervuoja kad atseit zino (nezinau ar zino ar ne), taciau tuos patarimus dalina piktoj formoi ir lyg ir su paniekinimo (ar pasikelimo) gaidele.
Nu bet vistiek tiesa gimsta gincuose

Su pagarba
nieko neismanantis apie kates