ĮDARYTI VIŠČIUKAI
Ingridientai 4 porcijoms:
2 Viščiukai
2 česnako galvutės
2 citrinos
5 cm imbiero plokštelių
timjano šakelės
aliejus, druska, pipirai
Paruošimo būdas:
Įtrinkite viščiukų vidų mišiniu, pagamintu iš aliejaus, druskos, pipirų ir susmulkintų česnakų. Įdarykite viščiukus citrinos skiltelėmis, timjano šakelėmis ir imbieru. Sudėkite viščiukus į garų puodą ir troškinkite 1 val.
Papildyta:LAŠIŠA SU KRAPAIS
Ingridientai 4 porcijoms:
3 gabalai lašišos filė
žalių krapų
1 poras
1 citrina
3 svogūnai
6 mažos bulvės
400 g brokolių
2 česnako galvutės
druska, pipirai
Paruošimo būdas:
Supjaustykite svogūnus šiaudeliais. Nuskuskite bulves. Nuplaukite brokolius. Nulupkite česnaką ir supjaustykite. Nulupkite citriną ir išspauskite sultis su minkštimu. Pagardinkite filė druska ir pipirais. Į kiekvieną puodą įdėkite krapų, po vieną gabalą lašišos filė, po vieną supjaustytą svogūną, po 2 bulves, brokolio, po kelias česnako skilteles ir po gabaliuką citrinos žievelės. Paruošimo laikas: 30 minučių. Prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.