Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

Žinau,kad be konorargrafijos yra dar kitas tyrimas,kuris rodo užsikimšusias kraujagysles,kažkas panašaus į kompiuterinę tomografiją,tada mato,kad yra užsikimšimas tik nieko negali padaryti,nes tik per arterijas įvedus zondus yra kraujagyslės pravalomos.O pirmas nerimas turėtų būti ,jeigu kas iš artimųjų serga širdies ligomis,aš anksčiau apie tai negalvodavau,daugiau mano sesė turėjo problemų yra buvęs sutrikęs ritmas .Kai susimąsčiau tai priskaičiavau vos ne visus giminaičius,kurių mirties priežąstys buvo širdies ligos.O klausimai dėl rūkymo užduodami todėl ,kad rūkymas,dūmai siaurina kraujagysles,taip pat pyktis,pergyvenimai ,įvairųs stresai.Mano šeimos gydytoja dabar vis kartoja tik nesinervink,tai yra mano priešas tuoj jaučių pablogėjimą.
http://sveikata.dien...s-vidaus-129782
Atsakyti
zinoma ,kad stresai ,nervai ,itampa yra pirmas ir turbut pagrindinis nuodas gadinantis gyvenima.Bet ka daryt ,kaip nuo viso to atsiribot,jei esi zmogus su emocijom,o ne koks meduza.As pav. uzsiplieskiu labai greitai,moku susinervint taip ,kad dviem dienom issiderinu kapitaliai.BET KA DARYT??????? Ir kai sako tu nesinervink ,tai taip juokingai skamba.Kaip su savim kovot,jei neiseina .Gert raminancius visalaik.Budai zinomi ,o kaip sau pasakyt.Nezinau.
Atsakyti
llliepa ir xxx37-laikykites merginos 4u.gif

llliepa- tavo sirdis man atrodo ne sirdis...na ta prasme,kad su kazkuo kitu turi bedu,kaip minejai,kad stubura betikrinant uzejo skaudeti sirdies plote.....
jei daro echo,kardiogramas ir mini dviraty-o viska rodo liuks,jau senai reikejo ieskoti kitur bedu...nejau neesi girdejusi,kad kartais sirdies plote skausmas yra tik perspejimas,kad kazkas kitur blogai....bet linkiu tau daug jegu,stiprybes ir sveikatos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kad mūsų stuburai iškrypę,turime druskų ir ataugų tai čia faktas.Bet širdies plote suskaudo tada ,kai daktaras paspaudė kažkokį tašką šalia stuburo ,aš manau kad tas taškas yra kažkaip susijęs su širdimi.O,kad man problemos su širdimi tai man įrodinėti niekam to nereikia,aš turių gydytojų išduotas man schemas,kuriose vietose ir kiek yra užsikimšusios kraujagyslės ,aš turiu jau du išrašus su nustatytomis širdies ligomis.Nuo kovo 20d jau esu tris kartus gulėjusi operacinėje ir tris kartus jau buvo intervenciją į širdį,kurių metu įstatyti metaliniai stentai ,kurių ilgis 5cm ir dar turėsiu keletą kartų gultis tolesniam stentų statymui ,jeigu šį kartą nebus vėl užsikimšę.Bet negalvokite,kad aš atrodau ligonis ,ligoninėje mačiau žmonių,kurie su mažesnėmis problemomis atrodo didesni ligoniai negu aš.Todėl galvoju,kad man tos kraujagyslės n iki 75proc.neužsikimšo per trumpą laiką.Dėl to ir rašau,kad niekas nerodė mano kraujagyslių būsenos ir jaučiausi aš iki infarkto normaliai kaip ir daugelis žmonių.
Atsakyti
Noreciau,kad patartumet.
Buna daznai jauciu permusimus,bet kazkaip praeina,uzeina .Taciau ,kai siandien prabudau,jau iskart pradejau jaust vartaliojimasi sirdies.Is pradziu nekreipiau demesio,toliau gulejau ,ziurejau telika,bet sirdis vartesi piktybiskai.
Na kas cia gali buti,kodel ramybes busenoj ? Ir dabar dar pajauciu ,bet ka daryt ,ar jau cia reikia dabar tirt,ar nekreipt demesio,bet iki kokio lygio ,kol sirdis islips per gerkle.Na ir nervu tiesiog tik prabudus nera.Tai kas cia ir kaip reaguot i lipancia sirdi.
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2010 06 05, 11:24)
Noreciau,kad patartumet.
Buna daznai jauciu permusimus,bet kazkaip praeina,uzeina .Taciau ,kai siandien prabudau,jau iskart pradejau jaust vartaliojimasi sirdies.Is pradziu nekreipiau demesio,toliau gulejau ,ziurejau telika,bet sirdis vartesi piktybiskai.
Na kas cia gali buti,kodel ramybes busenoj ? Ir dabar dar pajauciu ,bet ka daryt ,ar jau cia reikia dabar tirt,ar nekreipt demesio,bet iki kokio lygio ,kol sirdis islips per gerkle.Na ir nervu tiesiog tik prabudus nera.Tai kas cia ir kaip reaguot i lipancia sirdi.


Visu pirma reiketu apsilankyti pas seimos gydytoja ir uzrasyti EKG, o toliau jau bus matyti ar reikia atidesnio istyrimo... Beje, permusimai ir kiti sirdies ritmo sutrikimai gali atsirasti ir del elektolitu disbalanso (kalio, natrio, kalcio, magnio) unsure.gif
Atsakyti
Nieko nebūna be priežasties.Patarčiau išsitirti pas gerą specialistą,jeigu jau taip darosi tai manau ne pas šeimos gydytoją reikėtų ,o vistiek pas kardiologą,žinoma kalį,magnį irt.t.t tiems tyrimams siuntimus išrašys ir šeimos gydytojas.Bet ne kiekvienas šeimos gydytojas labai kreipia dėmesį ypač jeigu esi jauna.Mano mama visą gyvenimą pragyveno su širdies permušimais,tačiau kaip pasakė kardiologas neidama pas gydytojus ir nesigydydama visai sugadino savo širdį,o kas žino,gal eidama pas gydytojus būtų sugadinusi nuo vaistų naudojimo kažkokį kitą organą,juk visi vaistai tai ir nuodai.Jai šiuo metu 79 metai,dar pasikartosiu,aš kažkodėl galvoju kiek kam skirta tiek ir gyvensi.Nežinau man šiuo metu negalima nešti daugiau 2kg,turiu lėtai vaikščioti,o ne bėgioti,nesijaudinti ir dar daug visokių apribojimų.Tačiau savijauta nėra mano šiuo metu bloga,nors širdies kraujagyslės užsikimšusios "juodai",gal blogai darau ,bet negaliu būti kaip kiaušinis.Nesakau,kad "kapoju malkas"tačiau visą gyvenimą pragyvenau netinginiaudama ir paprasčiausiai nelabai moku kitaip gyventi,visur save riboti,tai tiesiog kančia,dažnai jau paėjus greičiau atsimenu,kad man reikia vaikščioti lėčiau ir t.t.Dažnai pagalvoju,gal aš jau pripratusi prie tokios savo širdies ir nejaučiu tų kraujagyslių užsikimšimo,kiti dūsta,blogai jaučiasi ,o aš nieko nejaučiu,kad kartais paskauda širdies plote ,tai gydytoja ligoninėje sakė,kad po stentavimo gali taip būti.Tik jeigu labai stipriai pradėtų skaudėti reikėtų staigiai lėkti į ligoninę.
Atsakyti
QUOTE(llliepa @ 2010 05 27, 09:39)
....

llliepa, vargšiuke jus kiek daug iškentėjote, laikykis, stiprybes Tau.

QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2010 05 28, 13:40)
Skaitau Jusu pasisakymus ir biasu darosi, net paciai nerimas ima,

TUKUTIS, tai jau tikrai, kad baisu unsure.gif

QUOTE(llliepa @ 2010 06 06, 16:53)
Nieko nebūna be priežasties.

Tikrai taip, su širdim nejuokai verysad.gif

QUOTE(luxx @ 2010 06 05, 11:24)
prabudau,jau iskart pradejau jaust vartaliojimasi sirdies.Is pradziu nekreipiau demesio,toliau gulejau ,ziurejau telika,bet sirdis vartesi piktybiskai.

Ir man taip būna, kad ramioje būsenoje širdi jaučiu kaip vartosi. Ejau pas kardiologa man rado sinusine tachikardija, bet ir to nežinau ar tikrai, būna ir stiprus plakimas, ir būna plakimas geras, bet kas nuo karto jaučiu kaip širdis persivertineja, nemalonus jausmas tikrai.
O jus buvote pas kardiologa? Nuo kada tau prasidejo permušimai? unsure.gif
Atsakyti
Dekui uz komentarus smile.gif
Buvau pas kardiologus(anksciau) ,viskas kaip ir gerai .Sis bei tas ,bet nieko reiksmingo ,o dabar faktiskai reiktu fiksuot tada kai yra blogai,o kai nueisi po visko ,ka ten ir bepamatys. Bet kad kala is ryto keleta valandu i minute po karta ,tai jau faktas ir beje dar vakare atsigulus ir diena ,bet reciau,o gal ne taip irjauciu kai judu.
Dabar dar vat kas atsitiko,pradejau jaust tarsi sirdi maust pradejo ,tada tokia kokia tai nesvarumo busena uzejo,tada pasimetimas,tarsi buciau as ,bet ir ne as,viska dariau kaip robotas ,nelabai suvokdama,ispyle prakaitas ir tada krutine skaudet pradejo .Visa tai uztruko apie 2.5 h.
Jei skauda krutine nuo kaklo osteochondrozes ,tai kodel praejo be vaistu?
Ar tai panika ,bet kodel, is kur ,lyg ir neturetu buti.|Nors simptomai labai panasus i panikos ,kazkodel tai buvo kitoks jausmas .Vat gaila ,reikejo kur nulekt EKG pasidaryt,tai nekiltu tiek klausimu. doh.gif
Atsakyti
Ir dar ka norejau pasakyt,patebejau ,kad i tokias keistas busenas ikrentu kas pora dienu,kai darau viska automatiskai,vos ne norisi sedet ir ziuret i viena taska.O paskui tarsi iseinu is transo.Kazkas anomalaus
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2010 06 09, 12:33)
Ir dar ka norejau pasakyt,patebejau ,kad i tokias keistas busenas ikrentu kas pora dienu,kai darau viska automatiskai,vos ne norisi sedet ir ziuret i viena taska.O paskui tarsi iseinu  is transo.Kazkas anomalaus

Pasikviesciau greitaja tuo momentu,pirmine problema rastu. Gal tuo metu labai mazas spaudimas arba pulsas?
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2010 06 08, 22:13)
Buvau pas kardiologus(anksciau) ,viskas kaip ir gerai .Sis bei tas ,bet nieko reiksmingo ,o dabar faktiskai reiktu fiksuot

Reikia Holteri pakabinti para panešioti, kaip eisite pas kardiologa paprašykite.
Ir būtinai krauja priduokite, gal kalio, ar magnio mažai.
Man tai kardiologe sake tas palkimas, ir permušimai užeina savaime, ar tu nerviniesi ar ne neturi reikšmes.

Man tai būna kartais, net nebijau tu visu širdies persivertimo, einu atrodo ramiai, ir kaip persiverčia širdis net visa kunas nusipurto tuo momentu. Seniau buvau pripratusi del to vartymosi (atrodo lik persiverčia), o dabar kažko negera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barby: 09 birželio 2010 - 20:36