Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikiui reikalingų daiktų sarašėlis

[quote=Apache,2010 09 09, 15:10]
<!--QuoteBegin-веро
+2010 09 09, 08:32--><div class='quotetop'>QUOTE(веро
@ 2010 09 09, 08:32)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->Sveikos visom! Gera temele ir labai naudinga smile.gif 

Turiu dar toki klausimeli, negi visai negalima leliuka vezti ziema, kai daugiau negu - 10 laipsniu. As tureciau pagimdyti per naujaka, tai dar du ziemos menesiai pries akis, ir visai negalima bus iseiti pasivaiksciuoti?  4u.gif
[/quote]

tikrai nepatariam naujagymio vezti i lauka,jei yra daugiau negu -10 arba jei lb saltas ir smarkus vejas... beto pirma karta i lauka issiruosti ne taip jau ir lengva... menuo kol normaliai atsigauni,o paskiau bus matyt,manau pradziai kudikeliui uztektu ir balkono,kad pratinti prie vesesnio oro ir kad oras butu grynesnis...
[/quote]

Sito tikrai nezinojau, aciu uz atsakyma! smile.gif
Atsakyti
mano antrasis irgi turėjo tokiu laiku pasibelst, bet gimė 2sav anksčiau.

Tikrai negalima eiti, kai lauke -10. Pirmą kartą pradėjau nuo dešimt minučių, paskui po 5 ilginau, bet tada atėjo šalčiai biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena visoms mamytems ir busimoms mamytems. Laukiu pirmojo leliuko tai dar sunku susigaudyti ko tikrai reikia o ko ne, leliukas turetu gimti geguzes 1d, norejau pasiteirauti ar reikia pirkti siltesniu kombinzonu ir sliauztuku ar nebutina?
Atsakyti
QUOTE(vytkun_24 @ 2010 09 10, 13:04)
Laba diena visoms mamytems ir busimoms mamytems. Laukiu pirmojo leliuko tai dar sunku susigaudyti ko tikrai reikia o ko ne, leliukas turetu gimti geguzes 1d, norejau pasiteirauti ar reikia pirkti siltesniu kombinzonu ir sliauztuku ar nebutina?

Ziurint kokie orai ir kokia ta geguze... nors as asmeniskai jau nepirkciau tu pasiltintu sliauztu,imciau iprastus,ju manau tikrai uzteks,ju i lauka vaikuti uzklosi,tai tikrai nesusals,o bet o jau tokiam laikui imciau duagiau sliauztuku be rankovyciu ant petnesu,man patogiau ir atskirai marskineliu. taip lengivua reguliuoti aprengima,juk cia jei lb silta oras nuemei marskiniuka ir vaikuciui gerai,o jei vesu kaip tik ji pavilkai. smile.gif
Atsakyti
Nebijau gimdymo, nebijau nestumo nemalonumu, bet bijau, kad nezinau, ko reikes isigyti leliukui doh.gif jau dabar ziurineju skelbimus kas ka parduoda ir.. man ima skaudeti galva.. ne del to, kad reikes daaaaug pinigeliu, bet tokia gausa prekiu, o nezinai kas cia geriausia tavo mazyliui doh.gif pradedant pientraukiu ir baigiant lovyte... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 01 02, 20:07)
Nebijau gimdymo, nebijau nestumo nemalonumu, bet bijau, kad nezinau, ko reikes isigyti leliukui  doh.gif jau dabar ziurineju skelbimus kas ka parduoda ir.. man ima skaudeti galva.. ne del to, kad reikes daaaaug pinigeliu, bet tokia gausa prekiu, o nezinai kas cia geriausia tavo mazyliui  doh.gif pradedant pientraukiu ir baigiant lovyte...  unsure.gif

Su pientraukiu patarciau neskubeti, man jo neprireike schmoll.gif neskubek, tuo labaiu jei, pinigelius taupai... gali nusiziureti tinkama, parodyti vyrui kuri issirinkai, ir jeigu pagimdziusi matysi, kad jis tau butinas, paprasyk vyro, kad nupirktu smile.gif arba jei turi daruge, kuri turi pientrauki tai pasiskolinsi is jos...
lovyte... mes pirkom nauja bet pacia paprasciausia- sviesaus medzio gal 200 lt mokejom g.gif , as ja graziai papuosiau, uzdejau karusele, atrode fantastiskai thumbup.gif
nupirk paluciu, man tai atrode senamadiska, bet ju man labai prireike nevysciau vaiko jomis,bet daznai reikejo patiesti, apkloti, naudojau vietoj pagalves pirmais menesiais, maudynems.. na zodziu kur panaudoti tikrai bus
kol laukiausi pasiuvom su anyta graziu merliuku, ju reikes kai mazylis atpilines, nusluostyti seiles.. na dar drabuzeliai (dar pirkom komoda maziuko daiktams), vystymo lenta, vonele maudynems, gerai tureti buteliuka, kosmetikos kudikiams, svarbu ko nors nuo issutimu na ir daug sauskelniu biggrin.gif jei ko nors ir neisvardinau paieskok cia info tikrai daug, tik neskubek pirkti visko is anksto, nes ko reikia vienoms visai nereikia kitoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evkis @ 2011 01 02, 21:35)
gali nusiziureti tinkama, parodyti vyrui kuri issirinkai, ir jeigu pagimdziusi matysi, kad jis tau butinas, paprasyk vyro, kad nupirktu  smile.gif arba jei turi daruge, kuri turi pientrauki tai pasiskolinsi is jos...

dekoju aciuks.gif
kazkurioj temoj skaiciau, kad taip buvo vienai mamytei: dairesi visokiu daikteliu, ziurinejo, nusiziurejo, bet.. kaip sakai, palauke, kada prireiks. O kai reikejo, niekur niekas tokio nepardavinejo doh.gif Zinau, kad kvaila viska prisipirkti, juo labiau, kad tikrai daug daikteliu atiduos/paskolins giminaite ax.gif
Dar juokais jai sakiau, kad reikes susidaryti iiiiilga sarasa, ko reikia, ka gausiu is jos, ka nuspikrti ir ka dasipirkti, jei liks pinigu cool.gif Bet dabar ta saraso ideja jau neatrodo tokia juokinga ir bereiksme unsure.gif
Atsakyti
As susidariau iilga sarasa ir pagal ji apsipirkau: kai kurie daikteliai nauji, kai kurie ir naudoti, nieko blogo tame nematau. Kai ka dovanu gavau. Jei viska pirkciau tik nauja, tai sarasa reiktu trumpint ir gerokai, nes labai nemazai pinigeliu reiktu isleist.
Man asmeniskai yra paprasciau, kai zinau, kad esu pasiruosusi beveik viskam ir nereiks blaskytis, ieskoti ar vyrui aiskinti, kur ka pirkti, kai prireiks.
Isitikinusi esu, kad visko ir nepanaudosiu, bet del to nesuku galvos, perleisiu kitoms mamytems.
Atsakyti
Sveikos mamytes, nors man dar toli grazu iki gimdymo, as jau dabar ziurinejus ka reiks pirktis nes reik pradet taupyt pinigus. Nenoriu stresuot a nei kiek blink.gif Tai sakiau mamai kad man sarasa paruostu ko leliui reikes iskarto gimus smile.gif)))))) na aisku didziausi pirkiniai vezimas (kur man daugiausiai ir suris pinigu), lovyte. Todel nusprendziau pradeti taupyt dabar ir ziuret kainas, akcijas, gal ka uzmatysiu.... Juk nera tai visiskai paranojiska? ax.gif
Atsakyti
Kudikiui reikia daug daikteliu, bet nerikia persistengti. Nepirkit daug paciu maziausiu drabuzeliu (56), sampuno pirmais men irgi nereikia, uzteks ir paprasto vaikisko muilo ar duso zeles. Tikrai reiks voneles, poros ranksluosciu, kremo nuo issutimu, minkstos plausines.

Pientraukio man neprireike (turiu vent rvnkini ir galiu perleisti), sterilizatorius nebuvo butinas, buteliuko sildytuvo prireike, kai vaikui gerkle skaudejo ir norejosi, kad visada gerimas butu siltas.

Sauskelniu paciu maziausiui nepadauginkit (galit ir dovanu gauti).

Atsakyti
man kaip tik reikėjo daug mažiausių rūbelių, nes vaikas dažnai prasiusiodavo sauskelnes, atpildavo ant rūbelių, kai kurie rūbeliai buvo nepatogūs ar per dideli naujagimiui smile.gif dabar rūbelių reikia žymiai mažiau

tiesa, nenaudojom nei rankšluosčio nei kempinės, po maudynių nusausindavau vystyklu, jis švelnesnis už rankšluostį, o kempinė išvis neįsivaizduoju kam reikalinga naujagimiui smile.gif

kremo nuo iššutimų irgi nenaudojam, nes niekas ten nešunta
Atsakyti
Mums taip pat kremo nuo sutimo neprireike, turejom toki maza megineli tik ir mums pilnai jo uzteko ir dar liko ax.gif Ko mums labiausiai prireike? Net negaleciau pasakyti, pirkom viska minimaliai, po kelis rubelius, kelis vystiklus (kaip viena mamyte sake, ne vystimui, bet paklojimui po vaikuciu). Aisku, labiausiai kainavo vezimukas, lovele, ciuzinukas i lovele ir pataliukai. Visa kita po truputi pirkom kai prireike. Nei buteliuko, nei pientraukio, nei tutuko, o juo labiau jokiu zaislu mes pradzioje nepirkom. Ne karo metas, matai kad reikia, tai nuvaziuoji ir nusiperki 4u.gif
Dabar laukiam antro mazutelio. Galvoju nieko nepirkti, na, nebent lovyte vyreniajai.. o siaip viskas atliko, nes labai mazas skirtumas tarp vaikuciu ax.gif Aisku, pinigelius taupyti pradedam, nes niekada nezinosi, koks vaikutis gims, gal prireiks ir pieno sildytuvo, ir sterilizatoriaus, ir visa kita... bet, kai atsiras, tada ir suzinosim 4u.gif
Atsakyti