Įkraunama...
Įkraunama...

Ar realu pasistatyti namą be paskolos ?

QUOTE(argiedre @ 2005 11 18, 13:31)
Uz kiek galetume pasistatyti namuka su pilna apdaila ( be baldu) ?

QUOTE(gerlenda @ 2005 11 18, 14:25)
Ir man įdomu  4u.gif
Namukas 200 kv m

Mergaitės, na jūs ir paklausiate.
Ką statysite, kas statys, kur statysite - kai dėl tokių dalykų gali skirtis 10 kartų vienam kvadratui.
Juk visai neseniai okkey (atsiprašau, jei sumaišiau nick'ą) rašė ką ir už kiek ji pasistatė. Kainų neprisimenu, bet tai buvo tikrai pigu. Kiek prisimenu kai skaičiau, tai dirbo patys daugiausia.
westa kaip tik dabar stato ir kainas karts nuo karto pasako. Jie patys nedirba, bet kaip suprantu nemažai prisideda prie statybos organizavimo.
Dar kažkas (jei nesuklydau, tai otaip) rašė, kad stato per firmą, kuri padaro iki raktų. Irgi galite kainų paklausti.

O tada spręskite, kaip jūs darysite ir kiek tai kainuos. Mes turėtume tilpti į tą mildutės tėčio iš kažkur paimtą 1500Lt už m2. Jei tiksliau, tai mums kainuos maždaug tiek vienas m2 bendro ploto. Tačiau tai tikrai ne minimumas - mūsų namas konstrukciniu požiūriu nėra pigus, be to bendro ploto yra 100m2 palėpė, erkeriai, du balkonai, terasa. Ir apdailą mes planuojam ne minimalistinę, o visiškai normalią. Kol kas padarėm pusę ir išleidom pusę biggrin.gif Kaip sakoma, žiūrėsim kai galą dėsim, kas iš tų planų gausis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aifa: 18 lapkričio 2005 - 23:15
na, pas mane irgi tas pats... turiu žemės, o del paskolos vis dar su vyru sukame galvas, tikriausiai taip ir sėdėsime už galvų susiėmę kokius penkis metus jei nedaugiau g.gif abiem patirties trūksta tokiuose reikaluose, baisu ir pradėti...
Atsakyti
Tikiuosi, kad apsieisim be paskolos. Statom karkasinį ir tik 70 kv. - vaikai su mumis vienkiemyje tikrai negyvens, tai kiek ten mums dviem tereikia....Kol kas mokėjom tik už žvyrą, cementą, kažkokias žarnas ir vamzdžius kanalizacijai ir medieną bei jos supjovimą. Bet - 1. Pamatus vyras kasė ir darė su vaikais(jeigu vaikais galima laikyti 16-17 metų bernus), na, aš irgi padėjau-akmenis ploviau blush2.gif . Nu man visai patiko- išrikiuoji eilę akmenų ir su tokiu prietaisu po spaudimu juos maudai. Tuo pačiu ir vyrui dušą gali padaryti thumbup.gif . 2. Projektą vyras braižė pats. 3. Visus vamzdžius santechnikai vedžiojo pats. 4. Medieną atvažiavo pjauti į kiemą tik vienas vyrukas su tuo 'zeimariu' ar kaip jis ten- rąstus ritino, lentas krovė vyras su vaikais ir uošvis. 5. Visus kitus statybos darbus irgi darys vyras su vaikais ir uošviu. 6. Visą apdailą darysim iš medžio - velgi darys vyras pats, nes turi visas medžio apdirbimui reikalingas stakles. 7. Baldus irgi darys pats - tą moka ir sugeba ir jam patinka medžio darbai.
Va dabar parašiau ir ėmiau galvoti - ir kaip čia man pasisekė su tuo vyru taip wub.gif . Tiesa, iš darbo gavo išeiti - bandė iš pradžių dirbti po darbo ir savaitgaliais, bet tai jau katorga.... Nors ir dabar - sedžiu aš sau darbe, kondicionuotam kabinete prie kompo, o jie nabagai ant saulės visą dieną prie to namo....ir dar man rytais vyras pusryčius daro.... blush2.gif . Nu bet ne apie vyrus čia. Tai va, manau kad jeigu beveik viską savo jėgom - tada gal kaip nors ir įmanoma be paskolos išsiversti - kitaip, bent jau mums-jokių šansų....
Atsakyti
aisku gerai jei taip imanoma, bet jei reikia zeme pirkti ,komunikacijas atvesti,vien kiek statybines medziagos kainuoja, aisku as jau ne kalbu apie darba , tai kur gi zmogelis gali sutaupyti , nebent uzdirbi ne tukstanti ir ne du
Atsakyti
QUOTE(Agisana @ 2006 07 01, 11:52)
...... Tai va, manau kad jeigu beveik viską savo jėgom - tada gal kaip nors ir įmanoma be paskolos išsiversti - kitaip, bent jau mums-jokių šansų....

Auksiniai žodžiai. thumbup.gif

Mes taip pat, beveik viską patys ir tikimės kad užtenks pasikolintų 50 000 Lt. Nes iki tol viską darėm patys, o dabar liko tik įrengimas, ir manau tikrai sutilpsim smile.gif

Atsakyti

Ojeje, ojeje....... taip noriu nuosavo namuko.... perskaiciau visa temą ir jauciu, kad turesiu ji tik kitame gyvenime blink.gif
Atsakyti
sveikutes mamos
na nezinau ar mum iseis be paskolos bet mudu su vyriskiu zadam patys issisukt,tai yra be banko. nusipirkom sklypa 10a palangoje, bet nemanykit ne centre,o tik ivaziavus i palanga jei kas zino ten kaskada buvo idabaser restoranas, tai va kitoi kelio puseje.cia mano pagyros ir baigesi, nes uzstrigau su projektu,turiu tingini projektuotoja.tai va sklypas yra ,elektra statybine gavau tik per pazintis,tipo jos ten truksta ir neduoda. vandenteki ir kanalizacija zadejo miestas pradeti vedzioti kitais metais,cia jei neapgaus. smile.gif projekta kaip nors pagimdysim, ir cia viskas uz savus pinigus. ir dar liks 100000 santaupu, kazin ar iseis dezute (pamatai, laukines sienos ir vienslaitis stogas) cia namas
200m2 dvieju aukstu su garazu. bet teks samdyti firma kokia nors, nes mes nestatybinikai. o toliau vyras dirba ir dar turime buta,kuri visai pabaigoje parduosim. tai nezinau ar cia iseis savo jegom. ir as nenoriu amziaus statybu g.gif
o seip zinokit kad paskolos procentai labai baisu o ne pati paskola. jei paveluoji sumoket tai deda procentus ant procentu ir tt. o jei isijungia anstoliai tai jau krahas. mano drauge taip neteko buto. paskola buvo 70000 o isieskodami anstoliai sau nuskaiciavo 30000, gerai kad parduodant buto verte buvo uzaugusi iki 120000lt. va jums ir noras tureti savo busta, svetimos kisenes saskaita. graudu bet taip jau buna.
Atsakyti
nu pas mus paskola automatiskai atskaiciuoja emnesio gale nu saskaitos, tai jei ten laikai pinigus tai jokiu problemu. Ale gerai cia jum turet 100k santaupu, suanuoliai, nors jauciu ir mes butume sutaupe, ale buta nuspirkom, tai dabar mokam, mokam, remontus daremes, virtuve daremes su paskolom, baisus dalykai.
Ai bile butu noro ir truputi sekmes bei sveikatos
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2006 07 01, 14:34)
Auksiniai žodžiai.  thumbup.gif
Mes taip pat, beveik viską patys ir tikimės kad užtenks pasikolintų 50 000 Lt.  Nes iki tol viską darėm patys, o dabar liko tik įrengimas, ir manau tikrai sutilpsim smile.gif

Labai jau idomu, ar didelis jusu namukas? Is ko statet? Ir kiek ilgai? Jei mums eitu i tiek sutilpt..
Atsakyti
Mes statomes be paskolos. Turėjom santaupu, bet jos baigia ištirpti. Žemę buvom nupirke prieš 2 metus. Turim langus, stogą baigia daryti, fasadas irgi yra, elektros instaliacija, kanalizacija. Kadangi pritrūkom pinigėlių pardavėm butą. Manau kad dabar užteks vidaus apdailai ir baldams.
Atsakyti
Aš nesuprantu, kaip jūs, žmonės, va tiek susitaupot g.gif Mes ėmėm paskolą truputį daugiau nei galvojom, kad reikės, nes norėjom/ bent virtuvės baldus naujus nusipirkt.O gavosi, kad jau santechnikai nepilnai užtenka.Apie purvyno likvidavimą apie namą aš jau nekalbu.Namas apie šimtas penkiasdešimt kvadratų.Ar jūs čia kalbat tik apie dėžutės pastatymą?
Atsakyti
QUOTE(diach @ 2006 09 01, 16:39)
Mes statomes be paskolos. Turėjom santaupu, bet jos baigia ištirpti. Žemę buvom nupirke prieš 2 metus. Turim langus, stogą baigia daryti, fasadas irgi yra, elektros instaliacija, kanalizacija. Kadangi pritrūkom pinigėlių pardavėm butą. Manau kad dabar užteks vidaus apdailai ir baldams.

Ir apie kokia suma mes kalbam? blush2.gif g.gif
Atsakyti