Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(lipnuske @ 2013 10 08, 19:31)
atrodo pati visa tai suprantu, ale ta baime taip neduoda ramybes...taip nebijojau net pries imant paskola biggrin.gif atrodo su pinigais tvarkomes neblogai, ale vis atrodo kad ju truks...

Ragany, dziaugiuos,kad mes jauni pradejom planuot, nes bedu yra, pinigai leidziami....o jei lauktume geresniu laiku....o jiegali dar ilgai neateit....

Nzn kiek Jum metu,bet man uz 4d 28m,o mb 30 jau.. Kazkaip visai nebeidomu jau daros.. ir baime puola ne del finansu visai..
Tad manau,kad vaikas niekad nepamaisys,kokie ten finansai bebutu(nekalbu apie vargingai gyvenancius)
Atsakyti
24, 27 mum...laiko kaip ir yra dar,bet...turbut ta baime kankins visada, nesvarbu kiek metu, kiek uzdirbi...nes vistiek reiks kazko atsisakyt, skaiciuoti..
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 10 08, 16:32)
Pas mane irgi daug kas prigimdė aplink, bet nei viena neatiduotų lovytės

na, pas mane taip pat kelios papuolė su priekaištais, kad tiek daug aplink su paaugusiais vaikais, o nieko net nepasiūlo. Tiesiog ne visas norinčias vieną vaiką auginant galima ir aprūpinti. Be to, vienos ir šiaip prioritetai nepatiko. Alkoholiui nusipirkti pinigų visada atsirasdavo.

QUOTE(lipnuske @ 2013 10 08, 18:08)

dar yra galimybė po mamyčių turgelius pasidairyt. Vilniuj, Kaune teko matyt tokių reklamas.

QUOTE(given444 @ 2013 10 08, 19:42)
drinks_cheers.gif
gal paveluotai, bet pakartosiu ta pacia minti. nesutinku su gaudviles ir lyrikos uzsipuolimais ant perkunkiemes.
mano drauges verslininkes pavyzdys, bei taip, kaip jie tvarkosi. vadovams skirtuose seminaruose ne veltui pabreziama, kas yra NASUS darbininkas. ogi tas gali dirbti nasiai, kuris RAMUS del savo vaiku, del ju prieziuros, kuriam gerai namie sekasi (ypac imant tuos visus, sirgimus, negalavimus, ir tt.). vat toks darbuotojas ir dirba noriai ir gali darbui atsiduoti. kolektyvo nasumas labai priklauso nuo zmogiskumo, is viso tos "geros atmosferos darbe", apie ka kalba kad ir ultramadingai dabar visokie seminarai visokiems lyderiams  smile.gif

mano ta pazistama verslininke isvis svajojo apie utopija: darbuotojai kaip seima. darbuotoju vaikai eina i salia esanti darzeli, ar yra, kas juos priziuri EKSTRA ATVEJAIS (kokia samdoma aukle, profesionali), visus darbuotojus aptarnauja tapati seimos klinika, zodziu, jei kas serga, jauciamas palaikymas, istiesta ranka, nuolatinis derinimasis, derinimasis, derinimasis. nei darbuotojas nespjauna i darba kai vaikas serga (sudaromos visos salygos slaugai ar prieziurai), nei darbdavys  snairuoja, jei vaikas serga... taip dirbti butu idealu, ar ne>? antru atveju, kaip sakiau - tebedreba tas, kuris turi vaikus iki 10-12m, arba kol jie isauga tuos sirgimus.... g.gif

Jūs neatidžiai perskaitėt Perkunkiemės komentarus. Iš mano asmeninės patirties: ar labai draskytumėt akis stipriai vyresnėms pareiškėjoms, kurioms svarbiau galimas būsimas nėštumas, nei būsimo darbuotojo kvalifikacija ir kompetencija. O ir siaubą kelia pats faktas, kad taip smagiai rašo mokytoja. Ir dar iš savo, kaip mamos, pusės pasakysiu, vaiką auginant ne slauga džiaugtis reikia, o naudot profilaktines priemones. Nuo kada mamos meilė skaičiuojama pagal sugirdytų antibiotikų kiekį? Visai nenuostabu, kai darbdaviai atmeta darbuotojas vien dėl galimo nėštumo ar turėjimo mažų vaikų.

Ir dar iš artimų draugių tarpo: vaiko ligos savo keliu, neplanuotos atostogos savo keliu. Kiek visko namie susitvarko ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 10 08, 19:45)
24, 27 mum...laiko kaip ir yra dar,bet...turbut ta baime kankins visada, nesvarbu kiek metu, kiek uzdirbi...nes vistiek reiks kazko atsisakyt, skaiciuoti..

manau, kad pas kai kuriuos tas jaumas visada buvo ir bus, bet manau, kad nieko blogo wink.gif blogiau, kai galvoja, jog jau tuoj tuoj, nu tuoj uzsidirbsiu, tuoj islosiu, tuoj prasimanysiu kazkaip pinigu. na dar viena paskola paimsiu, na kas cia tokio.
geriau jau sveikai nerimauti, negu oer gerai apie save galvoti.
mes su MB nuolat irgi jaudinames, dabar gal kiek maziau, kai namas pastatytas, manau, kad kazkiek tai normalu smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomienė: 09 spalio 2013 - 08:35
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 08, 20:11)
na, pas mane taip pat kelios papuolė su priekaištais, kad tiek daug aplink su paaugusiais vaikais, o nieko net nepasiūlo. Tiesiog ne visas norinčias vieną vaiką auginant galima ir aprūpinti. Be to, vienos ir šiaip prioritetai nepatiko. Alkoholiui nusipirkti pinigų visada atsirasdavo.

Aš niekam nepriekaištauju. Tiesiog noriu parodyti, kad ne visada visa vaiko auginimo "amunicija" paveldima.
Žinau, kad jei būčiau neščia, tai atsirastų tuntas dovanotų drabužėlių, žaislų. Nei prašyti nereikėtų. Bet dėl lovytės abejoju. Pvz. Vienai giminaitei kažkas paskolino lovytę. Bet vaikiukui dar metų nesuėjo, gimė vaikas pas anuos, tai lovyę teko gražinti savininkams. O giminaitei teko pirkti. rolleyes.gif

lipnuske, lyrika, jus dar jaunos esat. Nenusiminkit. Atneš jums dar gandras dovanų. Man virš trisdeš... ir dar neturiu... Bet tikiu Dievuliu...

Grįžtant prie temos.
Manu, kad atsiradus naujam nariui šeimoje, pajamos turėtų bent jau nemažėti. Deja realybė dažniausiai būna kitokia - moters pajamos mažėja. doh.gif Aišku būna atvejai, kai vyrai randa geriau apmokamus darbus, bet ne kiekvienam taip pasiseka.

Beje, normalios šeimos pajamos manau turėtų augti kasmet kaip kad auga infliacija. Deja, bent jau mano atlyginimas nekinta paskutinius du metus. Žinau, kad esu kalta dėl to pati. Kiek besistengiau pas darbdavį išprašyti - duoda tik suprasti, kad yra eilė norinčių į mano vietą. Aišku pasakysit - galima ieškoti kitur... Galima, tik man nesinori kaip kokiai vejavaikei blaškytis kas metus vis kitoj darbo vietoje.
Deja per tuos du metus kainos išaugo... Vien degalai pabrangę 0,5 lito už litrą. Tai vien degalams dabar kas mėnesį išleidžiu ~ 100 litų daugiau nei prieš porą metų. Apie kitas kainas net nerašysiu. Manau pačios žinot.
Atsakyti

i 
Visos įžeidžiančios ir nuo temos nutolusios žinutės yra ištrintos.
Pasikartojantys narių įžeidinėjimai bus "apdovanoti" pagal forumo taisyklių III punktą.
Už taisyklių nepaisymą ir nukrypimą nuo temos, tema bus uždaryta visam laikui be galimybės užvesti naują.

Atsakyti
Balsavau kaip dauguma 5000 - 10 000 Lt.
Manau kad turint nors viena vaika, mokant paskola uz nuosava busta ir norint oriai pragyventi tiek daug maz uztenka.Na reliai paskaiciavau,kad 5000 grubiai uztektu,bet su vaikais jau susispaust reiktu.
Skaiciavau apytiksliai automobiliams kuras (net jei viesasis plius automobilis retiems atvejams beveik tas pats gaunasi), paskola, maistas 3 asmenims,laaabai minimaliai rubai, vaikui bureliai, neplanuotos islaidos ir siaip vaiko islaikymui. O kur dar visa kita.
doh.gif
Atsakyti
Man balsuoti neleido, tačiau esu už 3000 - 5000Lt sumą, jeigu nėra paskolų. Su paskolomis vis tik lipčiau į virš 5000Lt. 4u.gif
Atsakyti
pritariu minciai, kad padidejus pajamoms, padideja ir poreikiai, norai smile.gif
praeita menesi seimos pajamos buvo didesnes nei paprastai. 500lt kaip ir kiekviena menesi atsidejome taupymui, taciau ne daugiau. tik pajutus, kad pinigu daugiau, iskart atsirado noras juos ir isleist biggrin.gif
4500-5000 normalios seimos pajamos (3asm). virs 5000 visai geros sakyciau.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 08, 15:58)
1. Drabužėliai, lovytės, vėžimukai, maitinimo kėdutės - dažniausiai giminaitės, draugai ar artimi pažįstami atiduoda savo.

Man šįsyk niekas nieko neatidavė, pirkau viską nuo A iki Z wink.gif Beje, pati po dviejų vaikų viską išdalinau, tik kad atgal nebesugrįžo smile.gif

Kita vertus, vaikas iki metų beveik nekainuoja. Na, pampersai kainuoja, o visa kita - labiau tėvų "žaisliukai", negu esminiai kūdikio poreikiai. Nori, gali - perki, nenori - neperki, vaikas vis tiek užaugs, ne mažiau sveikas ir laimingas. Kelionės lėktuvu ir viebučiai su kūdikiu irgi nepabrangsta - gyvenk ir mėgaukis.

Vaikas pradeda kainuoti i vėliau, ir kuo jis didesnis - tuo daugiau išlaidų reikia. Daug kainuoja auklės, privatūs daželiai (jei nepavyko papulti į valstybinį, o abu tėvai grįžta į darbus) - reikia numatyti gan apvalią mėnesinę sumelę.

Pradėjus lankyti mokyklą tos išlaidos jau pakeliagubėja.

Mes su vyru čia prieš kurį laiką nusistebėjom - keista, algos padidėjo, o pinigų vis mažiau ir mažiau - kur jie dingsta?..Paskui toptelėjo - taigi du jau senai nebe kūdikius auginam, viskas čia normaliai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 lapkričio 2013 - 22:33
QUOTE(flight @ 2013 11 27, 23:12)

Pradėjus lankyti mokyklą tos išlaidos jau pakeliagubėja.

Flight, papasakokit, kokios yra pagrindinės išlaidų kategorijos mokyklinukams? smile.gif Labai įdomu ir aktualu mūsų šeimai, ruošiamės jau moraliai ir materialiai mokyklai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 11 28, 12:33)
Flight, papasakokit, kokios yra pagrindinės išlaidų kategorijos mokyklinukams?  smile.gif  Labai įdomu ir aktualu mūsų šeimai, ruošiamės jau moraliai ir materialiai  mokyklai  doh.gif

man su pirmuoju zenkliai pasijaute prailginta grupe. Nesinorejo, kad vienas butu namuose. Tai vienas metais tai kainavo apie 300 lt menesiui.
O paskui jau islaidos rubams ir avalynei pasijaute. Gal avalynei labiau - yra pora metu pereinamas dydis, kai vaiku jau sunkiai rasi, o suaugusiuju dar per dideli - tai tada jau nera is ko rinktis ir tenka pirkti ka randi.
Atsakyti