Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Pasvalyje.

Praėjo jau 2 mėn, kai mažiuką turiu, o dar nepasipasakojau, kaip sekėsi biggrin.gif Tai vat, pasakoju smile.gif Jei kas nors tingit iki galo skaityt, tai galiu reziumuot, jog mano atveju išsipildė linkėjimas "lengvai ir greitai":)
Graži kovo 17-osios diena. Jau 3 dienos, kai pagimdžiusi turėčiau būt, ale dar pilvota biggrin.gif Visgi jau nuo pat ryto pilvuką paskauda paskauda, nusprendžiu paskaičiuot, kas kiek laiko smile.gif Šįsyk pradėjus skaičiuot skausmai nesibaigia, kaip būdavo kelias paskutines savaites biggrin.gif Taigi skausmukai vidutiniškai kas 10 (taip, vedžiau vidurkį biggrin.gif) Apie 15 val. sklambinu greitąjai, atvažiuoja, pamatuoja kraujospūdį ir išveža. Greitukėj - nė vieno sąrėmio biggrin.gif Atveža į priėmimą, ten persirengiu ir einu prigult, kad vaikiuko širdies tonus paklausytų. Pajungia prie aparato, paklauso, aparatas sąrėmių nefiksuoja. Nueinu dar pas daktarę, pažiūri ant kėdės, sako "nieko nevyksta dar, nulinis atsidarymas, net kaklelis neišsilyginęs". Dar gaunu velnių, kad nesant pastovių sąrėmių kviečiau greitąją. Visgi paguldo į skyrių stebėjimui, maždaug, jei nieko nevyks, rytoj paleisim. Išleidžiu SB namo, jis išvažiuoja (tranzuot vyrukui teko, nes aurobusų nebebuvo, visgi šeštadienis sad.gif). Guliu palatoj, skaitau knygą. Apie 19 val sąrėmiai pradeda dažnėt. Skaičiuoju - kas 5-7 min. Tualete pastebiu gleivių kamštį. Apie 21 val kviečiuos akušerę. Vėl pajungia prie aparato - dar nieko. Guliu toliau. Skausmai pradeda stiprėt. 23 val vėl kviečiuos akušerę, sakau, kad skauda. Pažiūri ant kėdės - kaklelis jau kaip ir tvarkoj. Vėl aparatas - jau truputis. Gaunu žvakutę nuo skausmo. Apie 1 val nakties vėl tikrina - stiprėja. Guliu dar palatoj. Į gimdyklą išeinu 3 val. Gulinėju, paskui vaikštau. 5 val prigulu jau pagrindiniam reikalui smile.gif 5.30 gaunu sūnelį smile.gif Greitu gimdymu stebiuos ir aš, ir personalas smile.gif Šiaip buvau puiki gimdyvė (taip akušerė sakė), klausiau visų nurodymų ir pan. smile.gif 8 val parašiau sms MB, pasveikinau, tai reakcija buvo "ką? jau?" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke007 @ 2012 05 18, 20:43)
Praėjo jau 2 mėn, kai mažiuką turiu, o dar nepasipasakojau, kaip sekėsi biggrin.gif Tai vat, pasakoju smile.gif Jei kas nors tingit iki galo skaityt, tai galiu reziumuot, jog mano atveju išsipildė linkėjimas "lengvai ir greitai":)

4u.gif Smagu, kad taip viskas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano gimdymas irgi bus Pasvalyje, nes Birzuose nera gimdyklos.

Tai įdomu kokios ten salygos, neesu ten buvusi. Dar toks kvailas klausimas, o mano ginekolege bus gimdyme, ar gimdyma priims pasvalio medikai tik. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(DG* @ 2012 07 27, 19:10)
Mano gimdymas irgi bus Pasvalyje, nes Birzuose nera gimdyklos.

Tai įdomu kokios ten salygos, neesu ten buvusi. Dar toks kvailas klausimas, o mano ginekolege bus gimdyme, ar gimdyma priims pasvalio medikai tik.  unsure.gif

4u.gif
Geros sąlygos. Aš abu kartus ėmiau mokamą palatą. Abi išbandžiau biggrin.gif thumbup.gif Viskas ten gerai, nesibaimink. Gimdymą priiminėja toje ligoninėje dirbantys medikai. Aš pvz abu gimdžiau pas tą pačią kaunietę, kuri lyg iš klinikų važinėja, tiksliai negaliu pasakyt smile.gif Akušerės tik buvo skirtingos biggrin.gif Jei ką, klausk kas įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 27 liepos 2012 - 17:19
As pati irgi gimdziau Pasvalyje. Viskas vyko ganetinai sklandziai. I ligonine nuvykom 11 valanda ryto, saldziai issimiegoje, pasiruose. Jau tikrai zinojau, kad guldys, nes jau buvo keliu dienu pernesiojimas. Tai va, nuvykom, sesutes ten labai malonios, pakalbejom, pasijuokem smile.gif Buvau nusiteikusi dar diena kita paguleti, nes visai gerai jauciaus, taciau po apziuros gydytoja iskart i gimdykla nusiunte. Beje gimdyklos ten labai saunios - yra ir sofkutes, ir vonia smile.gif Vyras persirenge (10 lt uz dalyvavima gimdyme jei kam idomu) ir toliau juokaujam visi. Apie 1 val. nuleido vandenis, tada tik vyras juokesi, as jau nebe smile.gif 3 val jau turejom suneli smile.gif
Jei dar kada gimdysiu,tai tik Pasvaly biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2012 08 30, 20:49)
As pati irgi gimdziau

Labai smagu girdėti,kad patiko mūsų miesto ligonionė thumbup.gif
Aukite dideli ir sveiki 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 30 rugpjūčio 2012 - 20:29
QUOTE(Albe69 @ 2012 08 30, 17:49)
As pati irgi gimdziau Pasvalyje. Viskas vyko ganetinai sklandziai.

Smagu girdėti gražius atsiliepimus thumbup.gif Aukit didučiai ir sveikučiai 4u.gif
Atsakyti
Iškilo klausimas, kažin Pasvalio gimdykloje duoda rūbus ar reikia savo turėti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DG* @ 2012 11 10, 21:18)
Iškilo klausimas, kažin Pasvalio gimdykloje duoda rūbus ar reikia savo turėti...  rolleyes.gif

savo turėti chalatą, šlepetes a la gumines, rankšluostį, higienos reikmenis. baltinius gali turėti savo, bet mano patarimas- nesukti dėl jų galvos mirksiukas.gif Duoda. Su tinkama dekoltė lotuliukas.gif ir gali keistis nors ir kasdien, nes visko gali nutikti (susitepti , gali nelabai patogu maitinimui, ir tt) kam gadint savo gerą daiktą mirksiukas.gif
Sėkmės, tai jau greit? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Star* @ 2012 11 10, 23:26)
savo turėti chalatą, šlepetes a la gumines, rankšluostį, higienos reikmenis. baltinius gali turėti savo, bet mano patarimas- nesukti dėl jų galvos  mirksiukas.gif Duoda. Su tinkama dekoltė  lotuliukas.gif ir gali keistis nors ir kasdien, nes visko gali nutikti (susitepti , gali nelabai patogu  maitinimui, ir tt) kam gadint savo gerą daiktą  mirksiukas.gif
Sėkmės, tai jau greit?  mirksiukas.gif  4u.gif

Nuraminai mirksiukas.gif 4u.gif
Na pora menesiuku liko, o gal ir nebevisai pora, arba paskutine savaite siu metu, arba pirma savaite naujuju metu bus mirksiukas.gif
Siandien pradejau galvoti apie tases krovimasi blush2.gif doh.gif Tai biški baimės užėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DG* @ 2012 11 10, 21:30)
Nuraminai  mirksiukas.gif  4u.gif
Na pora menesiuku liko, o gal ir nebevisai pora, arba paskutine savaite siu metu, arba pirma savaite naujuju metu bus  mirksiukas.gif
Siandien pradejau galvoti apie tases krovimasi  blush2.gif  doh.gif Tai biški baimės užėjo  blush2.gif

O tai kokia šauni ir kalėdinė, ir naujametė dovana nusimato thumbup.gif

Kas dėl tašių, esu čia išsamiai aprašius iš patyrimo lotuliukas.gif Šiaip tai- kraukis trim dienom, bet namie pasidėk dar zapasinį tašiukąą jei vdrug ką, kad vyrui nereiktų po prakaitų pusę namų išversti lotuliukas.gif
Kalbu iš patirties- aš susidėjau ligoninėn kaip žmogus, trim dienom, o gelta vaikui buvo, ir pprabuvom visas penkias dienas, tai vyrui teko tikslius nurodyms duoti kuriam stalčiuj po kairei ar dešinei kas padėtą ir ką paimt biggrin.gif Tai su antru jau žinojau ir buvo tašiukas namie atsarginis jei ką mirksiukas.gif 4u.gif
jei tik bus galimybė- nedvejokit dėl privačios palatos. Aš apturėjau laimę abejose pabuvot thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 10 lapkričio 2012 - 23:43
Gal kur būtų galima tuos tavo patyrimus ka detis paskaityt blush2.gif

O kur ir kada ten kreiptis dėl tos palatos? unsure.gif
Atsakyti