QUOTE(Atidela @ 2010 01 11, 22:20)
sena pazistama[/b], o jus uzaugot Salininkuose ar persitraustet siaip?
Persikraustem

Pries tai aplankem visus galimus priemiescius;N.Vilnia, Pavilni, Juodaji Kelia, Kuprioniskes, Nemezi, Rudamina, Vaidotus, Pagirius, kitam gale-Balsius, Riese, Nemensine ir panasiai. Rinkomes pagal tuos kriterijus, kuriuos aprasiau anksciau-ieskojom tos vietos, kur prades tukseti sirdis, kur sustabdytas zmogus gatveje ne bego susiguzes(kaip Pavilnyje), bet maloniai paaiskino visus sio priemiescio privalumus ir trukumus.

Ar esat maciusi serialus "Daktare Kvin" arba "Namelis prerijose"? Ieskojom tokios vietos, kur zmones bendrauti panasiai. Ir jauciuosi suradusi, nes nuejusia i parduotuve su manimi sveikinasi pardaveja(ne standartisku maximiniu "labadiena", o dar paklausia, kaip vaikai, kaip jiems sekasi

), paste maloniai pakalbam su ten dirbanciomis moterimis apie pakilusias kainas, prekes Lenkijoj, kirpykloje vel proga issipasakoti apie gyvenimo problemas, nes zino, ir kuo vardu esu, ir siaip visokias gyvenimo smulkmenas, vaistinej visada snektelim apie ligas ir naujus vaistus. O kur zmoniu rinkimasis prie pagrindines egles, kai visi dainuojam, glebesciuojames, o kur zmoniu burelis ant vadinamo Cigonu kalno, kada ant uzpakalio nusileidzia ne tik vaikai, bet pridurniuoja ir tevai, net sniego musiai uzverda...As galeciau vardinti ir vardinti privalumus, kurie tikrai uzgozia tokius trukumus, kai du praskrendantys per diena lektuvai(o ypac dabar, kai imone bankrutavusi ir pagrindiniai reisai per Ryga eina, liko tik kelioniniai).
Siaip mano gimtoji vieta Moletu rajone, vienkiemyje ant ezero kranto, apsuptos pusynu

Cia tiems, kurie galvotu, jog esu asfalto vaikas, nemates nieko daugiau grazesnio

Deja, grazia vieta sotus nebusi, kad tevai ir ukininkavo, bet artimiausias kaimas praktiskai prasigeres buvo, jokio normalaus kaimyno, kuris padetu uztraukti nuslobusi ziguliuka, jokiu renginiu, vienatve ir tyla, zodziu, tas laikas, kai visi jauni leke i didmiescius, palike kaimuose arba senus tevus, arba pijokus. Grizti i sia vieta man malonu tik pailsejimui, tevu aplankymui, bet gyventi ten...ne, tikrai nenoreciau. Dabar po truputi jau keliasi ir jauni zmones i kaimus, bet kol dar sukurs apie save tokia aura-turi praeiti ne vienas penkmetis.
Flight, kai ieskojom pirkti nama, lankem ir ziurejom ne viena nameli Antakalnio sodu bendrijose(uz tokia suma galejome tik tiek "ikasti"-i sodo bendrijos nameli). Kadangi ten buvo lygiai taip tylu, kaip Salininkuose, akimis lydejome tuos pacius lektuvus, su iskistais ratais, besileidziancius i orouosta