Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių masažas ir mankšta

Nezinau gal nepastebejau tokios temos. Ups sleep.gif . Mano zuikiui 2 men ir kelios dienos. Gal galetumet papasakot kaip ugdot mazyli, pvz kokius pratimus darot, kiek daznai kiek trunka tokie pasportavimai? Labai idomu gal einat kur mankstintis grupeje, mano sportiskas 2.gif nori pajudeti, o as nedristu gal daugelio naudingu pratimu atlikt. heart.gif
Atsakyti
Jei norit rimtai sportuoti, kas menesi daryti vis sudetingesnius pratimus, patarciau kreiptis i Shemetos mokykla, ten ateina i namus tokia ponia Kristina ir pamoko. Musu zuikiui labai patinka sportuoti, krykstauja baisiausiai.
Atsakyti
Aciu labai man drauge buvo davusi tos ponios Kristinos telefona del nardymo, bet mes ziopliai praziopsojom, bet su manksta tikrai gal bus geriau, reiks vel paprasyt tel. biggrin.gif
Atsakyti
Mes dareme gimnastika poliklinikoje, o dabar sportuojame sporto klube, prie mindaugo maximos. Beje ten daug mamyciu sportuoja, vaikuciai turi buti iki 1 metuku wink.gif
Atsakyti
Kai sūnui buvo vos 5 savaitės mes pradėjom lankyt baseina,dabar 9mėn ir mes lankom iki šiol thumbup.gif O buvo kovas clap.gif clap_1.gif
Atsakyti
Mamytes, o nuo kada vaikucius galima pradet mankstint? Nuo pirmuju dienu? Ar paaugusius?
Atsakyti
unsure.gif Bambolinuk, manyčiau, kad reikia truputi luktelet, jei ketini pradeti pati, kai vaikutis sustipres ir pati jausies tvirčiau, bet čia mano nuomonė (man buvo fear.gif pradžioje, juk vaikeliukas atrodė toks mažas ir gležnutis), užtat ir nenardėme o jis jau nebeturi savo refleksiukų. Gal galėtum ir anksčiau (anksčiau nei sueis 3 savaitės) jei ateitų pas tave kūdikių mankštelių pro. Aš savo vaikeliučiką po truputį mankštinu pagal Vingro knygą, bet tikiu yra ir geresnių, bet kai yra sąlygos tikrai geriausia eiti į sporto klubą- juk gali ir su mamytėm susipažinti ir lėliuką pamankštinti reguliariau ir stipriau. Aš tai tikrai eisiu kai tik vairavimą prisiminsiu (nes su vežimėliu gi nenuvažiuosi wink.gif))).
Atsakyti
QUOTE (GutėJ @ 2004 11 20, 08:38)
užtat ir nenardėme o jis jau nebeturi savo refleksiukų.

[COLOR=red]GutėJ, tai negi 2 men. vaikiukas jau nebeturi nardymo refleksu? As skaiciau, kad nardinti galima iki 3 men. Mes siam savaitgaliui t.p. pasikvietem Kristina. Na taip, ji nustebo, kad mums jau 2 men. Turbut jau per senas laugh.gif Na bet nieko, geriau veliau nei niekada. Mano brolis savo dvieju partizanu is vis niekad nemankstino, o abu karstosi po medzius kaip bezdziones. wink.gif Su plaukimu gal ir liudniau, bet jei labai nores, tai tikrai ismoks patys.
Beje, apie dinamine manksta yra ivairiu nuomomiu. Tik kad man paciai labai patinka naujoves, tai ir su 2.gif norisi pasizaist ivairiau. O be to kai pabandziau, tai buvo patenkintas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Bambolino @ 2004 11 19, 20:41)
Mamytes, o nuo kada vaikucius galima pradet mankstint? Nuo pirmuju dienu? Ar paaugusius?

nuo pirmu dienu, bent jau man taip patare gydytoja, ir mes taip darome, nuo pirmu dienu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Ievulia @ 2004 11 11, 22:09)
Jei norit rimtai sportuoti, kas menesi daryti vis sudetingesnius pratimus, patarciau kreiptis i Shemetos mokykla, ten ateina i namus tokia ponia Kristina ir pamoko. Musu zuikiui labai patinka sportuoti, krykstauja baisiausiai.

Gal galima ir man tos ponios kristinos tel., labai butu idomu, ir norejau paklausti ar tai kainuoja, ir kiek tai kainuoja? smile.gif
Ir dar del baseino, labai noreciau lankyti su mazaja baseina tongue.gif , norejau dar budama nescia, ir mano vaikui labai patinka maudytis, taciau gyvenu gana toli, nors ir Vilniuj, nezinau kur rasti baseina unsure.gif arciau namu, ir idomu kiek tai kainuoja, gal Vilnietes man patars kur yra tie baseinai maziesiems?
Atsakyti
Ponios Kristinos telefono neturiu, bet kol neisim i kluba, tai stengiames namie mankstintis. clap.gif Stiprinam kojychiu atramine funkcija (pasiimu lialka ant ranku ir leisziu jam su kojytemis pajusti zeme) (biggrin.gif nuo pirmu menesiu tejaucia vyras zeme po koju). Lėktuveliu pasupam (tik laikydami uz pilvuko ir kojyciu), su vyru labai atsargiai bandem uz rankyciu paeme pasupti ( 2.gif visai patiko), daznai guldau ant pilvuko, po to apverciu ir vel paguldau, pasiimu ant ranku ir siubuojames pagal muzika. Svarbiausia kad lialkai patiktu ir visiems linksma butu ir aisku koju ranku neisnarintume. Kas dar kokius pratimus darot, parasykit rolleyes.gif
Atsakyti
Galit susirast kokią masažistę, arba poiklinikoj labai paprašyt savo gydytojos ar neurologės, kad paskirtų masažus- paprastai skiria 10 kartų, tai bežiūrėdamos išmoksit ir pačios , parastai ne tik masažus daro, bet ir pamankština thumbup.gif . Be to, mačiau yra trumpučiai kursai šeimos centre, Pylimo gatvėj, kur moko tėvus tiek kūdikių gimnastikos, tiek masažų. Manau, masažai kūdikiui tikrai yra naudingi, nes padeda tiek atspalaiduot raumenukus, jei jie susitraukę, tiek sustiprint silpnus wink.gif
Atsakyti