Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių masažas ir mankšta

QUOTE (Brigit @ 2004 11 20, 09:47)
[COLOR=red]GutėJ, tai negi 2 men. vaikiukas jau nebeturi nardymo refleksu? As skaiciau, kad nardinti galima iki 3 men. Mes siam savaitgaliui t.p. pasikvietem Kristina. Na taip, ji nustebo, kad mums jau 2 men. Turbut jau per senas laugh.gif Na bet nieko, geriau veliau nei niekada. Mano brolis savo dvieju partizanu is vis niekad nemankstino, o abu karstosi po medzius kaip bezdziones. wink.gif Su plaukimu gal ir liudniau, bet jei labai nores, tai tikrai ismoks patys.
Beje, apie dinamine manksta yra ivairiu nuomomiu. Tik kad man paciai labai patinka naujoves, tai ir su 2.gif norisi pasizaist ivairiau. O be to kai pabandziau, tai buvo patenkintas tongue.gif

tongue.gif Deja, apie antra menesi kudikiu plaukimo refleksai mazeja. Mes p. Kristina buvom pasikviete, kai mazajai buvo 1.5men. Tada ji telefonu net dejuoti pradejo, kad jau veloka ir pareikske, kad tokie pratimai atliekami nuo pirmuju dienu!!!! Dabar visai nieko, kad nardom, pasirodo, musu pana dar nebuvo praradusi tu refleksu. Bet siaip tai man ta p. Kristina nelabai patiko. Gal todel, kad labai jau i viska ziuri tik per kazkokia sveikuoliu prizme. Dar neptiko, kai pradejo mane smerkti uz tai, kad pirma vaika maitinau tik 3men. O antra maitinau tik 2men. Ji sake, kas ja vel pasikviestumem,kai praeis menuo, bet as jau bijojau, kad mane prades keikti, tai ir nepasiryzau. Dabar prasysiu drauges kazkokios kinezeterapeutes telefono nr. ir prasysiu, kad ji parodytu kitokiu pratim, kurie stiprintu musu panele. Tai tokie atsiliepimai apie Kristina. Ji patiks toms, kurios prijaucia viskam, kas naturalu. As dar turbut paveikta kazkokio kitokio mastymo. g.gif
Atsakyti
QUOTE (GutėJ @ 2004 11 24, 13:12)
Ponios Kristinos telefono neturiu, bet kol neisim i kluba, tai stengiames namie mankstintis. clap.gif Stiprinam kojychiu atramine funkcija (pasiimu lialka ant ranku ir leisziu jam su kojytemis pajusti zeme) (biggrin.gif nuo pirmu menesiu tejaucia vyras zeme po koju). Lėktuveliu pasupam (tik laikydami uz pilvuko ir kojyciu), su vyru labai atsargiai bandem uz rankyciu paeme pasupti ( 2.gif visai patiko), daznai guldau ant pilvuko, po to apverciu ir vel paguldau, pasiimu ant ranku ir siubuojames pagal muzika. Svarbiausia kad lialkai patiktu ir visiems linksma butu ir aisku koju ranku neisnarintume. Kas dar kokius pratimus darot, parasykit rolleyes.gif

Nuo penkto men. paspuortuojam ir uz kojyciu pakilnojam ir uz rankyciu, kai buvau poliklinikoj pastebejau, kad musu mazyle, jau ir men. pakele uz rankyciu! blink.gif Pati tai bijojau, bet nuo pento pradejom sportuoti visaip clap.gif
Atsakyti
nors pati esu baigus kineziterapija taciau niekada savo vaiko netampau uz ranku koju nemetau kaip viena docente man yra pasakiusi vaiko smegenys iki metu yra tarsi kosyte tai kam jas purtyti joms reikia ramybes kad galetu gerai vystytis na cia jau mano nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 15 gruodžio 2004 - 09:16
clap_1.gif visishkai sutinku su Tulpes nuomone, nors nelabai daug ishmanau unsure.gif apie kinezeterapija, kokia galetu buti nauda is sukimo uz koju ir uz ranku, kokia? Pas mus karta per savaite ateina trenere pamankshtinti 2.gif , ji sake taip yra galimybe patempti raishcius, nezinia gal ir del tos koshytes galvytej negalima smarkiai sukti. Mes sportuojam ramiai, nusipirkom dideli kamuoli, ant jo visaip pasisiubuojam, ant lygaus pavirshiaus ant shono pagulim, ant pilvo. Drauge dar kelis pratimus parode, nusiziurejusi nuo masazistes. O tarpkitko, tikriausiai masazus poliklinikoj tikriausiai darys jei yra tikra butinybe, ane?
Atsakyti
sveikos mamytės smile.gif o gal žinot kokį sporto būrelį lialiukam. Kažką panašaus rodė per tele bim bam. Visai būtų smagu pasportuoti drauge ir lialiukai pabendrautų ir mum būtų proga iš namų išlysti biggrin.gif
Atsakyti
Mes lankėm masažiukus. Masažistė rekomendavo nusipirkti didelį kamuolį, kuris nu jau laaaabai patiko mažiui. Tai ir dabar po kelis kartus per diena ant jo sportuojam smile.gif
Atsakyti
Mano leliui (8 sav) baisiai nepatinka kai ash ji uz ranku pakeliu, verkia, uz koju tai net nekalbu, tai ir nekankinu. Bandeme nardinti, bet gal kazka netaip darom, nes verkia isnires. O siaip tai 2 k per diena ismasazuoju ir pratimukus rankytems ir kojytems padarom. Dar daznai ant pilvuko guldau, duodu kad jis pasispirtu i prieki. Ir kas vakara vonioje plaukiojam.
Del nardymo, tai nesutinku su nuomone kad refleksai dinksta 2-3 menesiu. Mano sesuo pirma karta su sunum 4 menesiu pradejo nardyti baseine, tai puikiausiai ir jam labai patikdavo. Jai trenere sake, kad kazkur iki 6 menesiu dar galima bandyti. O ponia Kristina tai tiesiog turi savus metodus viska pradeti nuo gimimo. megalol.gif Gal ir gerai. g.gif
Atsakyti
O is kur mamytes ismokstat masaziukus vaikiukam daryt?
Neturiu as jokiu pazystamu masazuotoju ir musu daktare tokia jau pagyvenus... Sportuot su maziuku eit nelabai turesiu galimybe. Dabar tai pati tik "paglostineju" atsargiai savo pypli pries maudydama ar pampersiuka keisdama ir tiek. Gal kas is knyguciu moketes ar internete koki puslapiuka matet?
Atsakyti
Jolytukei ir gal visoms mamytems pravers: Is Mazylio bibliotekos apie masaziukus truputi (nuotraukytes yra Jusu Biblioteka, 4 dalis). Kudiki masazuoti reiktu 2 kartus per diena visus pirmuosius metus. Masazuojant reikia su juo kalbetis, pasakoti ka darote. Isrengiame mazyli nuoga (labai sveika oro voneles), kambario temperatura 22-23 laipsniai turetu buti. Visus judesius kartojame 4-6 kartus. Masazo judesiu kryptis turi eiti shirdies link. wub.gif KOJU MASAZAS abiem rankom apimkit vaikucio desiniaja paskuj kairiaja slauni ir shvelniai patrinkit tarp ranku. Ishtiesiam kojyte ir viena ranka laikydama uz ciurnos sanario, kita svelniai glostydama braukite nuo pedos kirkshnies link. PEDUCIU MASAZAS wub.gif (stiprina pusiausvyra, ir siaip daug aktyviu tashkutrenere sake) Patrinam pedute nyksciu braukdama nuo pirstuku kulno link. KOJU PIRSTUKU MASAZAS (stiprina imuniteta) patrinkite kiekviena kojos pirshtuka (idomu ar lelkia nekutena? biggrin.gif ). PECHIU MASAZAS delnu pagalvelemis shvelniai paminkom mazylio petukus. VEIDUKO MASAZAS wub.gif rankomis paspaudom skruostuku minkshima (nereikia stipriai) megalol.gif NUGARYTES MASAZAS Abieju ranku pirshtukais shvelniai spausdama trinkite nugaryte nuo sedinytes kaklo link. Yra net UZPAKALIUKO MASAZAS svelniai spausdama delnais braukite per sedyne, lyg noredama susemti. Ir paglostikite nugaryte. Gal ir pabandysi? Parashykit gal kas dar kaip nors ypatingai masazuojat?
Atsakyti
QUOTE(Jolyta @ 2004 12 16, 12:53)
O is kur mamytes ismokstat masaziukus vaikiukam daryt?
Neturiu as jokiu pazystamu masazuotoju ir musu daktare tokia jau pagyvenus... Sportuot su maziuku eit nelabai turesiu galimybe. Dabar tai pati tik "paglostineju" atsargiai savo pypli pries maudydama ar pampersiuka keisdama ir tiek. Gal kas is knyguciu moketes ar internete koki puslapiuka matet?

As radau masazu cikla ideta Supermamoje smile.gif . Jis yra tituliniame psl, skyriuje Vaikai, tema nuo 0 iki 1metu.
http://www.supermama...tegory/7/36/64/
Atsakyti
QUOTE(GutėJ @ 2004 12 15, 19:38)
Ir mums reikia. Gal Kaune yra , gal prie Mindaugo Maximos o  konkreciau kokioj vietoj?

Sveikos, as kaip tik lankau aerobika Mama+ . Kiek zinau, tai kol kas tokio tipo sportas siulomas tik FitLife sporto klube Vilniuje prie Maximos Mindaugo g. Cia ir buvo filmuotas Tele bim bam reportazas. Is tiesu, tai ten sportas skirtas mamoms, o ne 2.gif Bet jei mazyliai buna neramus arba siaip norisi didesnio sau kruvio, tai beveik visus pratimus galima daryti su jais ant ranku, pilvo ar koju thumbup.gif . Tokiu budu ir 2.gif pasportuoja. Siaip tai tikrai gana smagu ir naudinga. Sportuojam jau antra menesi. Dalis atkrito, bet kartais prisijungia ir nauju, tad tikrai labai lauksim norinciu pasportuoti clap.gif .

Galit placiau pasiskaityti "Mamu bendravimas, susitikimai, akcijos" Mamu susitikimai skyriuje tema Mamytes pasportuokime. http://www.supermama...showtopic=14190
Atsakyti
Shaunuoles mamulkos, kad sportuojat wub.gif wub.gif Maciau as reportaza- wow thumbup.gif baltas pavydux apeme, kaip grazu; gaila kad Kaune tokiu Mamku+ nera.
Cia as tik truputi nuo temos nukrypsiu, gal kas turi lialka 3,2 menesio? Manishkis labai megsta ant kojyciu atsistot (aisku palaikomas). Ar galima, kaip galvojat? Gal per anksti? Nezinau gal ir jums taip buna, keliu ash ji kad ir nuo vystymo stalo, o jis bac ir isispiria kojytemis i mane. O jau koks pateeenkintas buna megalol.gif. Tai ir apsukam keleta ratuku taip.
Atsakyti