Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 26, 13:20)

Jei cia TIK vyro "dalybos" tarp jo mamo ir zmonos problema, tai siulyciau susitaikyti su vyru. Vis tiek 99.9 proc. laimi zmona. O jei pasistengia, tai ir visus 120 proc.  mirksiukas.gif
Kad vyras pasipasakoja tik mamai, irgi nieko tokio. Na...neamzina gi mamablush2.gif  o be to mama vis del to...
Nebent dar kas rimtesnio: pvz. geria, visiskai nepadeda, pajamas slepia, smurtauja, i "kaire" eina ir pan.
Papildyta:

Nuo mamos viskas prasideda - ji teisina kiekvieną jo žingsnį. O negerų ir rimtų dalykų buvo daug.
Aš jau jį atidaviau atgal mamai visiems laikams.
Aš tik nenoriu tokio mamos ir vaiko santykių modelio su savo sūnum.
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 26, 13:47)

Kefiro mes negerem. Gerem gerasias bakterijas. Bet jos irgi problemos nesutvarke. Bandeliu nemegsta.
Papildyta:

Kefyras yra super dalykas virškinimui.
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 26, 13:47)
Tai gal cia toks buvo jusu vyro seimos modelis, kuri jis perkele i jusu seima. Kokie buvo santykiai tarp vyro mamos ir tevo?
Siaip tai del vyro mamos jums yra (viena iseiti susitaikymas su jo mama atmeciau) iseitis tokia: kazkaip maziau bendrauti vyrui su savo mama. Gal gyvenamaja vieta pakeisti, ar pas jusu tevus atsikraustyti.
O del pazeminimo... Na, jei daugiau DAR jokio rimto "kompromato" nera, tai as asmeniskai daryciau pagal principa: "elkis su kitu taip, kaip jis elgesi su manim" ir kas svarbiausia, tai naudok tuos pacius "irankius" . Dar "veiksmo" pastiprinimui galima viska 3 kartus hyperbolizuoti, arba 3 kartus pakartoti.
Kai zmogus ant savo kailio pajaucia tai, ka jis daro/pasako kitiems, tai rezultatas buna veiksmingiausias.
Aisku, jei ten zmogus toks, kad jam zodi, jis tau 4 ir taip iki begalybes. Tai tikrai neverta kankint saves ir vaiku, gadinti sau sveikata. Jei jau po keliu kartu nesupranta, tai jau ir nesupras.

Ačiūdie, jau nebesuku galvos dėl to, kaip bendrauti ar nebendrauti su jo mama. Ji laimėjo prieš mane vienas nulis. Gyvenu viena su vaikais dar tik pradėjusi lauktis mažosios, tuoj bus pusantrų metų. Tik jei būtų jo mama perspėjusi, kad sūnus autistas, būtų buvę kitaip. Tačiau jo mamos santykiai su vyru blogi, jai gyvybiškai reikėjo sūnaus šalia, tik su juo ji jaučiasi moterimi, nes sūnus ją dievina ir žodį "motina" rašo iš didžiosios raidės.
Atsakyti
Nu bet ir prišnekėjot blink.gif Nieko neskaičiau, kol kas laiko nėr. Atėjau tik pasigirt blush2.gif
O girtis išties turiu kuo, nes pagaliau pagaliau pagaliau mano vaikas ima suprasti ir įvardinti savo jausmus (fizinius). Anądien valiau jam ausį ir jis pasakė 'kutena'. Tai buvo šokas ir džiaugsmas ir, ai, net nežinau. Bet tai tikrai svarbus žingsnis pirmyn. Ir kitas svarbus dalykas atsitiko - prasidėjo (labai tikiuosi, duok Die, kad tai nebūtų tik vienas netikėtas sutapimas) klausinėjimo etapas. Vakar išsitraukė pjaustymo lentą iš stalčiaus ir sako 'kas čia?' Aš, kai prie tokios prabangos nepratusi, nesureagavau. Plaunu sau indus, durna boba, o vaikas šalia čiauška 'kas čia?' Staiga tik dzingt per smegenis 'tu gi paklausyk ką tavo vaikas sakooooo' doh.gif
Po to visą vakarą aš dirbtinai eskalavau šį įvykį, jeigu tik jis pasiimdavo kokį daiktą į rankas iškart klausdavau 'kas čia', bet šiandien supratau, kad taip dirbtinai nieko nesigaus. Palauksiu, gal gi tikrai tai atsitiko pagaliau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 26, 00:24)
Mes dabar įsigudrinom, kai galima apgaut jo neigimą ir pasipriešinimą viskam, Pvz.:
- eik ruošt pamokų.
- neeeee
- tada dar 2 min. pailsėk ir tada eisi
- gerai
Ir taip visur, nežinau į ką tai išaugs, bet kol kas veikia tongue.gif

Kazkur kitam SM forume kita mama rase butent apie toki pat metoda.
Papildyta:

QUOTE(Viva_la_vita @ 2010 01 26, 00:29)
Klausiau mamos, ar viskas gerai su juo, ar neturėjęs galvos traumų etc., kodėl toks užsidaręs? Oi ne, sakė, mano vaikas yra super duper sveikas.

Taip sakė klasikas. Tačiau man atrodo, kad kaip tik jausmus reikia kažkaip įdiegti, jei tik įmanoma.

Autizmas g.b. genetine problema. Jei genetine, tai toks pats g.b. ir jusu vaikas.
O del jausmu idiegimo, tai jau rasiau: galima paveiksliukus su veidais rodyt ir aiskinti koks jausmas ka reiskia.

Is tiesu... as cia kai paskaitau apie suaugusiu zmoniu likimus, tai man dar vis del norima ne tiek vaika adaptoti, kiek vis del gydyti, t.y. ieskoti priemoniu atstatyti smegenu funkcijas (mano vaiko atveju) kiek imanoma. Nes tikrai nenoriu visa gyvenima visam pasauliui irodinet koks mano vaikas sveikas ir pilnavertis.
Tiesa, pamirsau pasakyt... tai va is to mano pavyzdzio, kur as zinau apie suaugusi neigaluji...jo tevai labai stengesi...nupirko jam buta, rado zmona, pasistenge, kad jis gautu aukstaji, idarbino, uzdirbo buta jos tevams, istekino kita savo vaika ir... abu mire mazdaug 55 vienos dienos skirtumu nuo vezio. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 26 sausio 2010 - 13:29
QUOTE(*Rita* @ 2010 01 26, 14:06)
Nu bet ir prišnekėjot blink.gif Nieko neskaičiau, kol kas laiko nėr. Atėjau tik pasigirt blush2.gif
O girtis išties turiu kuo, nes pagaliau pagaliau pagaliau mano vaikas ima suprasti ir įvardinti savo jausmus (fizinius). Anądien valiau jam ausį ir jis pasakė 'kutena'. Tai buvo šokas ir džiaugsmas ir, ai, net nežinau. Bet tai tikrai svarbus žingsnis pirmyn. Ir kitas svarbus dalykas atsitiko - prasidėjo (labai tikiuosi, duok Die, kad tai nebūtų tik vienas netikėtas sutapimas) klausinėjimo etapas. Vakar išsitraukė pjaustymo lentą iš stalčiaus ir sako 'kas čia?' Aš, kai prie tokios prabangos nepratusi, nesureagavau. Plaunu sau indus, durna boba, o vaikas šalia čiauška 'kas čia?' Staiga tik dzingt per smegenis 'tu gi paklausyk ką tavo vaikas sakooooo' doh.gif
Po to visą vakarą aš dirbtinai eskalavau šį įvykį, jeigu tik jis pasiimdavo kokį daiktą į rankas iškart klausdavau 'kas čia', bet šiandien supratau, kad taip dirbtinai nieko nesigaus. Palauksiu, gal gi tikrai tai atsitiko pagaliau wub.gif

Labai smagu!
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 26, 13:14)
abu mire mazdaug 55 vienos dienos skirtumu nuo vezio.  verysad.gif

Kas mirė - jo tėvai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brandt @ 2010 01 26, 00:41)
Viva_la_vita, empatija nėra įgimta, ją reikia išugdyti smile.gif

Ji nera igimta, bet jei pazeistos tam tikros smegenu funkcijos, tai tu smegenu funkciju pagalba jus jos ir neisugdysit. T.y. ka vaikas turi isisavinti naturaliai, tai musu atveju ji reikia tai ismokyti kitais budais.
As tai va noriu bandyt kiek atstatyti smegenu funkcijas.
Papildyta:
QUOTE(Biufka @ 2010 01 26, 14:39)
Kas mirė - jo tėvai? g.gif

Taip. Ir gan jauni.
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2010 01 26, 00:49)
man tai draugiki parveza is ruskyno senu rusisku vaistu ,

Jus is kokio miesto? Daznai drauge vazineja? As cia prisiblatinti gal kada ateiciai noreciau, gal kokiu papildu uzsimanysiu...
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2010 01 26, 10:22)
Kada jam buvo 3 metukai ,gyme brolis ir daznai tekdavo palikti ji pas senelius ( su mazium daznai gulejom ligoninese ) ,tai jis net nematydamas manes pora menesiu ,niekaip neparodidavo kad manes pasiilgo ..labai skaudu .

Tomas ir Simas broliai?
Papildyta:
QUOTE(toratora @ 2010 01 26, 10:22)
As zinau kad daznai jega traukdavau ji is jo pasaulio ,versdavau mokitys (as jau pasakojau kaip palikau vaika alkana ,kol jis pats maisto nepaeme ) .Gal jei as nekankinciau vaiko jis butu laimingesnis savo pasaulelije...

Kiek jam buvo tada metu?
Papildyta:
Vakar išsitraukė pjaustymo lentą iš stalčiaus ir sako 'kas čia?' Aš, kai prie tokios prabangos nepratusi, nesureagavau. Plaunu sau indus, durna boba, o vaikas šalia čiauška 'kas čia?' Staiga tik dzingt per smegenis 'tu gi paklausyk ką tavo vaikas sakooooo' doh.gif

Galit ir "tusciai" (tipo) viska aiskinti. Gal is pradziu reakcijos ir nebus. Bet tai nereiskia, kad vaikas jus negirdi ir nebando suprasti. Manau reakcija veliau sulauksit.
Papildyta:

Man cia logopede aiskino: Is pradziu paklausi "Kas cia?" "Paskui pati ir atsakai. Paklausi, atsakai. Ir taip kol paciai nepabos. lotuliukas.gif
Taip formuojamas vaiko pasyvusis zodynas.
Arba dar galit sakyt: "Tai tarka, tai tarka, tai tarka, tai tarka, tai tarka. ir t.t.t.t.t".
O jau kai pakartosit 101 karta, tai bukit tikra, vaikas tikrai ismoks dirbtinai ir su jusu pagalba zodi "tarka". lotuliukas.gif As rimtai...rimtai, rimtai. lotuliukas.gif Pas mus cia beveik visa seimynele taip "tarkuoja". lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 26 sausio 2010 - 14:46
Rita, dar viena diena su pliuso ženklu. Kokie jūs šaunuoliai wub.gif Fantastika wub.gif Sveikinu 4u.gif

Mano taip pat pojūčius, jausmus įvardija: per šaltas vanduo, per šiltas ir t.t. Man čia super tiesiog. O va dėl klausinėjimų - ne, nemoka. Keletą kartų tik tokie atvejai buvo.

Ai, dėl virškinimo dar prisiminiau - mano vaikui buvo nustatę žarnyno tonuso sumažėjimą - dėl to užkietėdavo viduriukai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 01 26, 15:48)
Ai, dėl virškinimo dar prisiminiau - mano vaikui buvo nustatę žarnyno tonuso sumažėjimą - dėl to užkietėdavo viduriukai.

O kaip cia toki dalyka maziukui nustato? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 01 26, 14:51)
O kaip cia toki dalyka maziukui nustato?  blink.gif

Nažinau ax.gif Padarė tyrimukus, apklausė ir nusprendė, kad bus sumažėjęs žarnyno tonusas, nes tuo metu jam buvo ir galūnių raumenų tonusas sumažėjęs. Tad nusprendė, kad dėl sumažėjusio ž. tonuso, maisto masė lėtai slenka virškinamuoju traktu, užsistovi, prasideda rūgimo/ puvimo procesai - iš čia ir visos bėdos. Plius jo tuo momentu vartojamame maiste mažai skaidulų, kas dar labiau pablogina ir apsunkina tuštinimosi procesą... ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 01 26, 00:24)
Mes dabar įsigudrinom, kai galima apgaut jo neigimą ir pasipriešinimą viskam, Pvz.:
- eik ruošt pamokų.
- neeeee
- tada dar 2 min. pailsėk ir tada eisi
- gerai
Ir taip visur, nežinau į ką tai išaugs, bet kol kas veikia tongue.gif

Na cia man regis ir sveikiem vaikam tokius dalykus taiko, nes niekas nenori pamoku ruosti, ne tik autistukai ax.gif

QUOTE(Biufka @ 2010 01 26, 11:00)
...
Mano vaikas irgi pamėgdžioja tai, ką mato filmukuose.
Ar taip pasireiškia vaizduotė? (Gal kažką ne taip supratau, nes prieš tai rašei apie vaizduotę).
Man atrodo, kad tai tik mėgdžiojimas. g.gif

Taip, megdziojimas, kai vaikas kartoja judesius ar veiksmus, zodzius...
Bet kai jis mato kaip teletabiai sokineja baloje, o po to meto pvz akmenukus i ja, pats nulipa nuo sofos, atsistoja salia kilimo (isivaizduojant kad tai bala) ir pradeda metyti ant jo pvz kaladeles... tai yra fantazijos pasireiskimas, nes kaladeles-isivaizduojami akmenukai, kilimas-bala ir pan.

Maniskis vel serga ir visa nakti nemiegojom, duso, temperatura auksciausia, draskantis kosulys, nieko nevalgo ir negeria, kas blogiausia... 7 ryto nugabenom ji i poliklinika, gydytoja paskyre antibiotikus. Tai jau musu 3 - cias kursas sia ziema. Viskas, imuniteto nebera galima manyt. Tik blogeja kai suserga, nepasitaiso pats. Ir inhaliavom su saltu garu inhaliatorium, ir sirupelius nuo kosulio davem, ir tonzilgona ir ciulpem antibakterines tabletes ir garcicnikus dejom ir resorbanu tepiau... viskas suniui po uodega-niekas nepadeda. Nusisausiu einu. verysad.gif
Papildyta:
*Rita*, labai del jusu dziaugiuosi. thumbup.gif Saunuoliai.
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2010 01 26, 17:38)

Maniskis vel serga ir visa nakti nemiegojom, duso, temperatura auksciausia, draskantis kosulys, nieko nevalgo ir negeria, kas blogiausia... 7 ryto nugabenom ji i poliklinika, gydytoja paskyre antibiotikus. Tai jau musu 3 - cias kursas sia ziema. Viskas, imuniteto nebera galima manyt. Tik blogeja kai suserga, nepasitaiso pats. Ir inhaliavom su saltu garu inhaliatorium, ir sirupelius nuo kosulio davem, ir tonzilgona ir ciulpem antibakterines tabletes ir garcicnikus dejom ir resorbanu tepiau... viskas suniui po uodega-niekas nepadeda. Nusisausiu einu.  verysad.gif
Papildyta:

Nereikia šautis. Kojines mezgu, tai vis didesnė tikimybė, kad ne taip greit peršals.
Kad sergantis nevalgo - gerai. Jei negeria - blogiau. Bet gal ką nors geria, kai gerti nesinori? Mano sūnus labai gerai geria medumi pagardintą aviečių stiebelių arbatą, pvz.
Atsakyti