Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį

Pradesim leliuka planuoti po menesio,pusantro. Pati pradejau gerti folio rugsti ir Ca+Mg Tai dabar mastau ka mano vyras turetu vartoti-folio rugsti ar siaip vitaminus? g.gif
Atsakyti
o as kol neapsilankgiau pas gine geriu mamavit, ten yra visko. tai jei gine dar lieps ka nors gerti, tai gersiu. nenoriu per daug kazko vartoti, nes sako apskui ir alergija vaikuciui ar perdeta jautrumas tam tikriem preparatam gali issivystyti. ax.gif
Atsakyti

Prieš pastojima planuojam pagerti gryna Folio rūgštį. Tiek aš, tiek ir mb.
kadangi ir taip stangiamės sveikai maitintis jokių papildomų vitaminų negersime. Be to ir mano ginekologė sakė, kad vitaminai daugiau gali padaryti problemų (kaip alergikškas vaikelis) nei naudos. Tai net ir nežadu. Dar tiesa pradėjau labaiu žiūrėti į perkamų produktų sudėtį, nutariau kad geriau jau pastovėsiu virtuvėje ilgiau bet pamėginsiu E ir kitų brudų kiekį sumažinti maksimaliai.
Dėl tyrimų bandžiau užklausti, tai daktarė apsiribojo klausimu apie raudoniukę.
kadangi aš ja persirgus vaikystėje, kaip ir klausimų nebeliko.

Žodžiu, sakė - o tu atsipalaiduok, labai efektyvu siekiant nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2007 05 15, 12:51)
Prieš pastojima planuojam pagerti gryna Folio rūgštį. Tiek aš, tiek ir mb.
kadangi ir taip stangiamės sveikai maitintis jokių papildomų vitaminų negersime. Be to ir mano ginekologė sakė, kad vitaminai daugiau gali padaryti problemų (kaip alergikškas vaikelis) nei naudos. Tai net ir nežadu. Dar tiesa pradėjau labaiu žiūrėti į perkamų produktų sudėtį, nutariau kad geriau jau pastovėsiu virtuvėje ilgiau bet pamėginsiu E ir kitų brudų kiekį sumažinti maksimaliai.
Dėl tyrimų bandžiau užklausti, tai daktarė apsiribojo klausimu apie raudoniukę.
kadangi aš ja persirgus vaikystėje, kaip ir klausimų nebeliko.

Žodžiu, sakė - o tu atsipalaiduok, labai efektyvu siekiant nestuke.gif

Pritariu tavo nuomonei, kad geriausi vitaminai - sveika mityba, naturalios sviezios darzoves. Noreciau dar papildyti apie folio rugsti. Teko dalyvauti ginekologu konferencijoje, siuo metu nustatyta kad geriausiais pasisavinimas 800mikrogr per para folio rugsties. Folio rygsti rekomenduoja gerti atskirai, vasaros metu papildomu vitaminu nenaudoti, jei pakankamai gauni svieziu darzoviu ir kt.
Atsakyti
sveiki,

planuojame su vyru tureti vaikiuka, todel nusprendziu nueti pas ggydytoja tyrimu padaryti. cia susizinojau ka butent reiktu pasitikrinti, aciu visoms uz informacija. bet vat, galvoju, ir vyra nusiusti. tik niekur neradau kad butu parasyta ka vyras turetu pasitikrinti. prasau atsakykite man.
Atsakyti
Bent jau aš tai nedariau jokių tyrimų ir negėriau jokių vitaminų prieš pastojant.
Atsakyti
QUOTE(Andzelika25 @ 2007 07 24, 11:46)
sveiki,

planuojame su vyru tureti vaikiuka, todel nusprendziu nueti pas ggydytoja tyrimu padaryti. cia susizinojau ka butent reiktu pasitikrinti, aciu visoms uz informacija. bet vat, galvoju, ir vyra nusiusti. tik niekur neradau kad butu parasyta ka vyras turetu pasitikrinti. prasau atsakykite man.

o tu pasiklausk savo gydytojos , gal patars. Nors greičiausiai tai turėtų pasakyti, kad jokių tyrimų nereikia.
Atsakyti
Sveikos,

kadangi pati neseniai buvau pas savo puikiąją ginekologę ir sąmoningai teiravausi dėl visokių reikalingų tyrimų prieš nėštumą, tai galiu pakartoti, ką jau dauguma pasakė:
1. 3 mėnesius iki ir po pastojimo gerti folio rūgštį
2. Pasitikrinti, ar nesergi raudoniuke. Šiaip mano mama sakė, kad aš prasirgusi, bet norėjau įsitikinti visu 100 proc., tai pasidariau tyrimą ir jis tai patvirtino.
3. Ir bene svarbiausia- atsipalaiduoti, kurti romantinę atmosferą ir džiaugtis vienam kitu. Juk vaikas - meilės vaisius.

Paprasta, ar ne? smile.gif Ir manau, kad tikrai nereikia jokių kitų kompleksinių vitaminų. Aš ir šiaip jų nepropaguoju.

Sėkmės visoms smile.gif
Atsakyti
tegul nueina vyras pas gydytoja, blogiau nebus.
pati einu uz poros dienu, tikiuosi nieko blogo neras ir galesim is karto bandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaka @ 2007 07 24, 22:36)

3. Ir bene svarbiausia- atsipalaiduoti, kurti romantinę atmosferą ir džiaugtis vienam kitu. Juk vaikas - meilės vaisius.

Paprasta, ar ne? smile.gif Ir manau, kad tikrai nereikia jokių kitų kompleksinių vitaminų.

va kur aukso žodžiai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
bereikalingai susikurta įtampa lygioj vietoj labiau kenkia nei padeda...... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaka @ 2007 07 24, 22:36)
Sveikos,

va cia mano manymu svarbiausias dalykas, reikia atsipalaiduoti, panaikinti kiek imanoma daugiau itampu savo gyvenime kad butu kuo maziau stresu, ir zinoma besalygiska meile vienas kitam, paruosti branguji ivairiems nesciosios kaprizams ir kartais saldziai pasijuokti is ju abiem kartu mirksiukas.gif sekmes tau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(miig @ 2007 07 25, 10:50)
va kur aukso žodžiai  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
bereikalingai susikurta įtampa lygioj vietoj labiau kenkia nei padeda......  mirksiukas.gif

bigsmile.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bendramintes busim drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2007 07 25, 10:54)

bigsmile.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  bendramintes busim  drinks_cheers.gif

bigsmile.gif biggrin.gif smagu 4u.gif
Atsakyti