Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

O tu, tu po kiek laiko gali persigalvoti? – paklausė Veronika. – Ne? Aš taip pat. Manau man bus geriau su žmogumi, kuris nori iš gyvenimo to paties, kaip ir aš“.

taip iseina mergina nori is gyvenimo tik vestuviu, jei sis nesipersa lengva ranka skiriasi ir eina ieskot kito potencialaus JAUNIKIO...poto stebisi,kad jaunikis po vestuviu netapo mylimesnis, gi toooks tikslas pagaliau pasiektas...
Cia gaunasi, kad mergina iesko ne gyvenimo partnerio , o tik sutuoktinio,kad galetu kitiems parodyt "as turiu vyras, as esu pagaliau tikra moteris" ??
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 01 29, 13:25)
taip iseina mergina nori is gyvenimo tik vestuviu, jei sis nesipersa lengva ranka skiriasi ir eina ieskot kito potencialaus JAUNIKIO...poto stebisi,kad jaunikis po vestuviu netapo mylimesnis, gi toooks tikslas pagaliau pasiektas...
Cia gaunasi, kad mergina iesko ne gyvenimo partnerio , o tik sutuoktinio,kad galetu kitiems parodyt "as turiu vyras, as esu pagaliau tikra moteris" ??

Sutuoktinis man ir yra oficialus gyvenimo partneris g.gif
O Veronikos netenkino tik sugyventinės statusas, ji norėjo daugiau, beje, kaip ir dauguma moterų g.gif
Tik vienos susitaiko su padėtimi, kitos dūsauja matydamos draugių vestuves ir tikisi paipiršimo, svajodamos apie nuotakos sukneles, nors aiškina, kad jom to visai nereikia, o trečioms tiesiog trūksta kantrybė ir jos nori žinoti, kas yra iš tiesų tiems partneriams
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 01 29, 12:25)

Man atrodo, ne visada problema ta, kad mergina nori būtent TIK vestuvių. Skaitau tokio tipo istorijas ir bandau suprasti, kodėl taip pasakoma "arba vestuvės, arba skyrybos". Manau, kai taip pasako, jos supranta, kad jų ir tų vyrų norai nesutampa: vienas nori vestuvių, kitas nenori. Todėl pradeda atrodyti, kad jeigu jau dėl tokio dalyko (kai kurioms vestuvės labai svarbu) nuomonės nesutampa, tai vėliau bus dar blogiau.
Na, bet žinoma būna ir tokių atvejų, kai nori tik vestuvių, nesvarbu su kuo...
Atsakyti
QUOTE(stacie @ 2010 01 28, 22:24)

Patiko tas straipsnis. Kai kuriais gyvenimo atvejais, matyt, yra verta pasakyti arba tuokiamės arba skiriamės.
Atsakyti
mes pvz gyvenam susimete, kaip madinga sakyti, jau metai su puse ir kol kas nematau kad jis mane isnaudotu, nei jis mato kad as isnaudoju ji, mes gyvenam kartu, esam susizadeje, o vestuves kelsim kai uzsidirbsim pinigeliu, nes ruosiames emigruoti. Esam sutare kai jau pradesim galvoti apie vaikus tai pagalvosim ir apie vestuves. tikrai nemanau kad jam patogu su manim gyventi, nes as padarau valgyti kai turiu laiko ar kai yra noro, rubus sumesti i skalbimo masina man nera sunku, o kai reikia tai ta pati daro ir jis, esu pasakius kad gyveni ne su tarnaite o su lygiaverte moterimi, todel jis namuose dirba tiek pat kiek ir as biggrin.gif o ateis laikas bus ir vaikas kaip sakoma smile.gif
Atsakyti

Požiūris į bendrą gyvenimo formą, man pavyzdžiui, yra tas pagrindas, ant kurio aš statau ilgalaikius santykius su vyru. Jei nėra bendro požiūrio, nėra ant ko statyti tolesnių santykių. Ar mylėti vyrą, nes jis nori mane vesti, yra blogai? Laimei mūsų su vyru požiūris šiuo klausimu sutapo, mes net nesvarstėme galimybės apsigyventi kartu iki santuokos. "Beveik iš karto žinojau, kad būsi mano žmona", taip atsako į mano klausimą, kada jis suprato, kad nori mane vesti. Santuoka, mums buvo tarsi savaime suprantamas dalykas ir visai ne skubotas. Iki santuokos draugavome kelis metus. Taip, aš ieškojau gyvenimo partnerio, kuris taptų mano sutuoktiniu, ar tai blogai? Taip, darugysės pradžioje vertinau jį kaip savo potencialų jaunikį, vyrą, vaikų tėvą, ar tai klaida?
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2010 01 25, 17:15)
Jūs labai klystate. Kaip tik santuokos, kurios sudaromos tik iš karštos meilės - linkusios žlugti, nes mat meilė yra toks dalykas, kuris neretai baigiasi, o santuokos iš išskaičiavimo gyvuoja ilgai ir galbūt laimingai. Taip yra, deja.  Šiuo metu tiksliai nepateiksiu šaltinio, nes labai tingiu, tačiau per socialinę politiką tai sakė docentė

Nesutinku, būtent statistika ir tyrimai yra viena, o realus gyvenimas visai kas kita. Kokios poros buvo apklaustos, gal apklausė būtent tas, kurios tekėjo aklai neįsigilindamos į santuokos esmę, nes meilė nėra rožiniai akiniai tai daug daugiau mirksiukas.gif
Neneigiu, kad santuoka iš išskaičiavimo gali būti laiminga, bet tuomet abu sutuoktiniai turi turėti bendrą tikslą - kaupti turtą ir tai turi būti jų gyvenimo esmė ir prasmė. Bet tai deja visai neatitinka santuokos prasmės schmoll.gif
Atvirkščiai kiek pažystu porų, ilgiausiai ir laimingiausiai gyvena tos, kurios susituokė kol jausmai dar buvo pačiame pike.
Kodėl tai yra gerai?
1. teki už žmogaus dėl pačio žmogaus, ne dėl kažko
2. iškilus sunkumams prisimeni aiškiai dėl ko tekėjai ir imiesi jų spręsti (tekėjau ne todėl, kad jis turtingas, buvau nėščia ar visuomenė vertė, o dėl to kad mylėjau), nes paprastai suvoki, kad tie motyvai išliko ir jauti tam žmogui tą patį ką jautei tada tik gal per rutiną primiršai kas tai yra rolleyes.gif
3. nereikia gailėtis, kad nesituokei anksčiau ir vestuvės tapo ne jausmų ir pasiryžimo kurti bendrą gyvenimą išraiška, o paprasčiausiu santykių įforminimu be jaudulio ir sakralumo (draugų patirtis)
4 Galų gale Dievo akivaizdoje pažadam mylėti ir dalintis viskuom, o ne dalintis arba tik imti be meilės ir jei ta meilė tuo metu yra labai stipri, tai ir tariama priesaika nemelaginga ir labiau įpareigojanti (gal nemoku išsireikšti, nes priesaika visuomet įpareigoja, bet duodama liepsnojant jausmams ji visgi yra kitokia, ji tuomet ne kryžius kurį užsidedi visam gyvenimui (kaikurių nuomone), o palaiminimas) wub.gif

taip iseina mergina nori is gyvenimo tik vestuviu, jei sis nesipersa lengva ranka skiriasi ir eina ieskot kito potencialaus JAUNIKIO..

Neteisingai supratot, ji nori tikro partnerio su tom pačiom vertybėm ir požiūriu į gyvenimą kas yra be galo svarbu biggrin.gif

QUOTE(Samira @ 2010 01 29, 15:41)
Požiūris į bendrą gyvenimo formą, man pavyzdžiui, yra tas pagrindas, ant kurio aš statau ilgalaikius santykius su vyru. Jei nėra bendro požiūrio, nėra ant ko statyti tolesnių santykių. Ar mylėti vyrą, nes jis nori mane vesti, yra blogai? Laimei mūsų su vyru požiūris šiuo klausimu sutapo, mes net nesvarstėme galimybės apsigyventi kartu iki santuokos.  "Beveik iš karto žinojau, kad būsi mano žmona", taip atsako į mano klausimą, kada jis suprato, kad nori mane vesti. Santuoka, mums buvo tarsi savaime suprantamas dalykas ir visai ne skubotas. Iki santuokos draugavome kelis metus. Taip, aš ieškojau gyvenimo partnerio, kuris taptų mano sutuoktiniu, ar tai blogai? Taip, darugysės pradžioje vertinau jį kaip savo potencialų jaunikį, vyrą, vaikų tėvą, ar tai klaida?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2010 01 29, 16:08)
Nesutinku, būtent statistika ir tyrimai yra viena, o realus gyvenimas visai kas kita. Kokios poros buvo apklaustos, gal apklausė būtent tas, kurios tekėjo aklai neįsigilindamos į santuokos esmę, nes meilė nėra rožiniai akiniai tai daug daugiau  mirksiukas.gif

Jūsų reikalas sutinkat ar nesutinkat. Kaip jau minėjau labai tingiu eiti žiūrėti kur atliktas tyrimas ir kas buvo respondentai. Nemanau, kad tie, kurie tuokiasi kol jausmai pačiam pike, kaip pati sakot, labai jau gilinasi į santuokos esmę.
Atsakyti
QUOTE(laisla @ 2010 01 29, 16:20)
Jūsų reikalas sutinkat ar nesutinkat. Kaip jau minėjau labai tingiu eiti žiūrėti kur atliktas tyrimas ir kas buvo respondentai. Nemanau, kad tie, kurie tuokiasi kol jausmai pačiam pike, kaip pati sakot, labai jau gilinasi į santuokos esmę.

Būtent apie tai ir rašiau, kad gal buvo apklaustos tos poros, kurios tuokėsi aklai remdamiesi vien tik jausmais, akli jausmai tai ne meilė 4u.gif
O kad kiekvienas turime savo nuomonę, tai tam čia ir forumas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ankara: 29 sausio 2010 - 15:30
mes nesusituokia, bet poziuris i gyvenima, vaiku auginima, buitinius rupescius toks pat...tai jis jau prastesnis partneris ar netikresnis, nes nesituokiame? (nes abiem santuoka nera kazkoks svarbumas...)

straipsnis teisingai nurode,kad vestuves tarsi parodo giminem, kaimynam, va pagaliau susiradau vyra, palikit mane ramybej, as nebesu isnaudojama ir paleistuve
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 01 29, 16:39)
mes nesusituokia, bet poziuris i gyvenima, vaiku auginima, buitinius rupescius toks pat...tai jis jau prastesnis partneris ar netikresnis, nes nesituokiame? (nes abiem santuoka nera kazkoks svarbumas...)

straipsnis teisingai nurode,kad vestuves tarsi parodo giminem, kaimynam, va pagaliau susiradau vyra, palikit mane ramybej, as nebesu isnaudojama ir paleistuve

Tai jei jūs abu netikintys, jūsų moralinės vertybės sutampa ir abu sutinkat, kad vestuvės yra nesąmonė ir jums abiems, pabrėžiu abiems nebuvo net minties niekad kilę kad norėtumėt tuoktis ar to reiktų tai puiku, gyvenkit niekam tai nerūpi. Taip tada jis puikus partneris jums, bet jūs nesate šeima, o būtent partneriai ir kiti jus būtent priims taip kaip sugyventinius, partnerius, gyvenimo draugus, pakeleivius, bet ne kaip šeimą. Jei jums tai tinka, tada aš čia jokios problemos nematau. Žmonės gyvena taip kaip jiems geriausia, tik pabrėžiu abiems 4u.gif
Atsakyti
del sugyventiniu ir seimos...
Visi priima natturaliai ir vistiek MB vadina mano vyru, mane zmona...Institucijose irgi , pasiziuri ir " tai jus vistiek seima" smile.gif

Tik karta viena mergina pareiske,kad mes nesame seima, nes mes nesusituokia ir dar taip pareiske,kaip tas politikas smile.gif
Papildyta:
ir kokios tos morales...ogi nevogti,neskriausti, padeti kitam.
Atsakyti